вторник, 26 март 2013 г.

Актуално

Кирил Йорданов възкръсна, оставката е оспорена пред  избирателната комисия!

Религиозната организация "Протестантска евангелска общност" е депозирала днес в Районната избирателна комисия във Варна жалба срещу оставката на Кирил Йорданов.  Това каза председателя на комисията Кристиян Богоев.
По думите му това, което предстои е жалбата да бъде препратена към варненския Административен съд, за да прецени той, имат ли правен интерес членовете на религиозното сдружение от спирането на процедурата по приемане на оставката на Йорданов.
За евентуалното възможност  оставката на варненския кмет да бъде оспорена се заговори още преди седмица, но тогава Богоев беше скептичен към възможността това все пак да се случи. Жалбата на протестантите обаче е постъпила буквално в последния възможен момент. За 9ч. утре е насрочено заседание на Общинския съвет във Варна, на което оттеглянето на Йорданов от правомощията му трябваше да бъде прието, а след това да бъде избран и негов заместник до провеждането на частични избори за кмет на Варна.
Сега според Богоев съдебното решение по казуса може да се проточи, а така за неопределено време да бъде блокирана и процедурата по избор на нов варненски кмет. Преди седмица той заяви, че обжалването на оставката е принципно невъзможно, тъй като инициаторът на процедурата трябва да докаже, че е гласувал по време на последните избори за местна власт именно за Кирил Йорданов и по тази причина се чувства засегнат от оттеглянето му. Поради тайната на вота обаче това е трудно доказуемо, коментира Кристиян Богоев.
По- късно стана ясно, че са внесени още жалби срещу оставката и от спортния клуб за бойни изкуства “Сторм” и Тракийското дружество “Капитан Петко войвода”, а в последните минути постъпи и обжалване от група граждани на Варна.


1 коментар:

  1. Това ЛЕКЕ ще направи всичко възможно за да държи кокала до последния възможен момент...Плюе по протестиращите, лъже за извършеното при кметуването му... сега като няма подкупи как ще си купува скъпо уиски?... Алкохолните пари са му изпили ума, но неистовото му желание да е кмет остава, въпреки че 90 % от гражданите на Варна НЕ го искат!

    ОтговорИзтриване