вторник, 21 май 2013 г.

42-ро Народно събрание

Борисов обеща подкрепа на  Орешарски

Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в политиката.
Това призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на първото заседание на 42-ото Народно събрание.

„Факт е, че на нас ни дават първи думата, колкото и на сегашния председателстващ да не му се иска", каза той и се обърна към Стефан Данаилов. Той поздрави ГЕРБ - партията, която за първи път в историята печели втори парламентарни избори.

„42-ото НС е натоварено с много очаквания от народа. Политическите настроения срещу нас са лош политически сигнал за българските граждани и партньорите ни в чужбина. Днес призовавам за спиране на взаимното партийно омаскаряване. ГЕРБ ще работи за запазване на държавните институции и авторитета на България. Нека с общи усилия, чест и достойнство да се откажем от нечестните похвати в политиката", каза още Борисов.

„Още днес ще подпишем жалбата до Конституционния съд с искане за касиране на изборите. ГЕРБ иска касиране на изброите, въпреки че е победител. Никоя победа не може да се основава върху нарушаване на закона", заяви Борисов.

Убеден съм, че ще направите правителство,
каза Бойко Борисов на опонентите си в началото на мандата на новия парламент. Вие и г-н Орешарски ще имате пълната ми подкрепа.
Още днес ГЕРБ ще внесе искането за касиране на изборите.
Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. От днес той е лидер и на парламентарната група. Като такъв той получи думата за слово по време на тържественото откриване на 42-ото Народно събрание
Партиите да се откажат от партийните битки в парламента, призова в началото Борисов. Веднага след това той нападна лидерите на другите партии в Народното събрание - Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров, че нямат допирни точки на програмите си, но са решили да правят правителство.
Първите предложения на ГЕРБ ще бъдат замразяване на депутатските заплати и вдигане на майчинските на 310 лева.
ГЕРБ ще пишат и нов Кодекс на труда, закон за средното образование, приемане на готовите закони за спецслужбите.