четвъртък, 23 май 2013 г.

LAST MINUTE

Плевнелиев назначава посланици, като за последно!

Съветник на Бойко Борисов назначен за посланик в последната минута

А. Чолаков
Съветникът на Бойко Борисов по европейските въпроси Ангел Чолаков също ще замине за
посланик. Той ще заеме овакантения пост на Марин Райков в Париж. Чолаков е завършил “Политически науки” и “Мениджмънт със специализация финанси” в Свободния Университет в Брюксел. В Министерството на външните работи постъпва през януари 2008 г. като консултант в дирекция “Европейски съюз”, а от август 2009 г. е последователно съветник на министър-председателя по европейските въпроси и по външната политика (от април 2010 г).
Иван Сираков пък е получил назначение за Словения, а няма право на това, твърдят източници
от дипломатическите кръгове. Той е постоянен секретар от февруари 2012, което означава, че е далеч от края на петгодишния си мандат. До изтичането на мандата, постоянният секретар на Външно министерство няма право да напуска България, твърдят дипломати.
Третият указ, подписан от Плевнелиев след старта на 42-рото Народно събрание, е за назначението на директора на дирекция „Международно право и юридически въпроси” в МВнР Бранимир Заимов за посланик в НАТО. Заимов е дипломат от кариерата, а през 1999 г. е в ръководството на Външно министерство и заедно с Марин Райков и Радко Влайков пряко отговаря за драмата с българските медици в Либия.

2 коментара:

  1. Бранимир (Бранко) Заимов е внук на ген. Владимир Заимов (шпионирал в полза на СССР и като такъв е разстрелян през ВСВ). Син е на ген. Стоян Владимиров Заимов, който на 9.09.1944 г. от подпоручик става полковник и е назначен в РО на войската. Ползвайки заслугите на разстреляния си баща и нахалството на майка си (рускиня) последният бива назначен за военно аташе и започва да обикаля посолствата, където плете интриги и троши дипломатическите коли. Съпругата му бяга с иатлианския военен аташе и документите от касата на полковника. Паникьосаният „разузнавач“ иска политическо убежище, предупреждава сестра си Клавдия и тя бързо духва зад граница. Там се омъжва за офицер от ЦРУ, от когото има синове, единият се казва Мартин и след 10-ти ноември се подвизава в РъБъ като зам.-министър, шеф на Борда и общински деятел в София. Сега за Бранимир: през 1980 г., макар и на срочна служба заминава за Рабат(Мароко), където баща му е посланик. Там момчето гордо се разхожда с униформа на старшина-школник и се хвали, че ще замине есента в СССР, за да учи за дипломат. Сестра му, Ана, също се мотае там с бебето си, а съпругът ѝ, Николай Конакчиев- Малкия милионер, получава всяка седмица кашони с уиски, които са били изписвани за служебни цели в посолството, но са били отклонявани с помощта на корумпирания касиер Иван Димитров. Конакчиев прави пари, като снабдява приятели и близки с марков алкохол на половин цена спрямо КОРЕКОМ. Когато идва ревизия в посолството, посланикът и съпругата му Райна натопват касиера и той заминава с белезници за София, където „внезапно“ умира в затвора и следите се замитат.
    Оказва се, че където и да е бил на дипломатическа служба, Стоян Заимов винаги е интриганствал, парадирайки с това, че майка му има свободен достъп до Тато. За зла участ влиза в остър конфликт с „чекистите“ и те му спретват един хубав доклад, въз основа на който министър Петър Младенов го отзовава за 24 часа, както е станало в Индия и Судан. След време Стоян Заимов умира при неизяснени обстоятелства, катастрофирайки в несъществуващо дърво, досущ като друг генерал от службите, а именно Васил Коцев. Така позорът е избягнат... Бранко изкарва дипломатическите си науки, завръща се у нас и ... идва 10 ноември. Тогава с помощта на братовчед си, Мартин Заимов, той оглавява хората на КТ „Подкрепа“ в МВнР и след няколко години е вече посланик в Канада, после шеф на Консулския отдел и т.н. Ето това са хората, които винаги за работили против България, но все са били на благи служби...

    ОтговорИзтриване
  2. Горното е написано от агента на ДС Слав Данев

    ОтговорИзтриване