вторник, 16 юли 2013 г.

Разкрития

Видео разконспирира внедрени  провокатори в протестите

Видеоклип с неизвестен засега автор разконспирира внедрени от властта провокатори в
протестите. Кадрите са заснети в четвъртък – денят, в който се стигна до сблъсъци с полицията.
На кадрите се вижда участник в контрапротеста в подкрепа на правителството на Орешарски на пилоните на НДК.
Същият този човек се оказва участник и в протеста #ДАНСwithme, искащ оставка на кабинета в четвъртък, при който се стигна до сблъсъци с полицията. До него са Иван Бонев и Бисер Миланов – Петното – двама от самозваните и непризнати лидери на протестите през февруари, които бяха сред малцината, останали на срещите с Орешарски, които другите протестиращи напуснаха. Бонев бе един от тримата “протестиращи”, които в деня на назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС се заливаха от смях на въпроса какво мислят за насрочените за същата вечер протести.
В първите кадри човекът от контрапротеста е без плакат. Но на следващия кадър получава отпечатан на цветен принтер плакат със снимка на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и надпис “Супернаглите”.
Същият типов плакат получава и младо момче с черна фланелка с надпис RAKIA.
Записът от същата вечер показва как точно това момче е основният провокатор за сблъсъците с полицията и махането на “удобно оставените несъчленени и незаключени заграждения“.
Според описанието към видеото същото момче участва и в групичката, която изпочупи оградата на заведението до Ботаническата градина при паметника Левски, а малко след това е в бандата, която наряза билбордовете на “Дондуков”. Авторът на видеото обаче уточнява, че в този момент е бил далеч и няма кадри за това.
Геройствата на влизката до властта групичка стават по същото време, докато вътрешният министър Цветлин Йовчев обяснява по БНТ, че “са забелязани малки, но добре организирани групи около парламента, които търсят провокации и ескалация на напрежението“.
В 8-минутното видео е показано и как ТВ-водещият и кандидат-политик Николай Бареков дава инструкции на група младежи с бръснати глави. В клипа се твърди, че сред тях са и гореспоменатите Иван Бонев и Петното, но от кадрите не е много ясно дали това е така. Приличащи на инструктираните от Бареков типове са и ядрото на групичката на ЦСКА, която внезапно реши да изпочупи сградата на БФС под благосклонните погледи на полицията. Ден по-късно организаторът й Росен Животното бе пуснат от ареста, въпреки че много преди това има условна присъда и след нея е арестуван за хулиганство.
ТУК МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HBUFYqFaGDo#at=429