петък, 19 юли 2013 г.

Разкрития

Израел съвсем забрави за загиналия в атентата български шофьор

Вчера се навърши една година от избухването на мощната бомба на летището, при което
загинаха петима израелски туристи и българския шофьор. Мемориал в памет на загиналите при атентата в Сарафово, бе открит на бургаското летище от кмета на Бургас Димитър Николов и посланикът на Израел в България Шаул Камиса Раз.  Година след взрива благоевградското село Юруково продължава да тъне в скръб. 
Кметицата Емине Еланска споделя, че единствените обещания, към семейството на загиналия български шофьор, които не са били изпълнени, са тези от страна на израелското посолство. Обещали бяха да плащат стипендия на 10-годишната дъщеря на Мустафа - Салихе,до навършване на пълнолетието й. Досега не само, че не са превели нито лев, но не са се и поинтересували цяла година. Тя посочва, че за сметка на това областният на Благоевград Костадин Хаджиагаев лично донесъл обещаните от държавата 10 000 лева. От община Якоруда дали други 5 000 лева помощ на фамилията.
Съпругата на Мустафа-Емине, дори отказва да излезе от къщата, построена от покойния й мъж и баща му. Жената вече година не успява да се съвземе от загубата, макар че, по думите на кметицата, жената вече излиза поне на двора и говори с комшиите. От кметството обаче са готови да й подадат ръка, когато е готова да тръгне на работа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар