сряда, 17 юли 2013 г.

Актуално

Ренета Инджова: Орешарски върна на работа корумпирания ми заместник!

Министър-председателят Пламен Орешарски връща на работа корумпирания зам. председател
на Националния статистически институт Цветан Нанов. За това алармира в сутрешния блок на БиТиВи председателят на НСИ Ренета Инджова. Тя припомни, че е отстранила Нанов преди осем месеца. Срещу него в продължение на няколко години е имало 11 докладни записки до бивши премиери и министри. Последната докладна е от 20 юни т.г. до настоящия министър-председател Пламен Орешарски и е написана от Инджова.
Въпреки това вчера Орешарски подписал заповед Нанов да бъде върнат на поста.
Веднага след това Ренета Инджова се обадила в БиТиВи и поискала да бъде гост, за да съобщи за скандала. „Вероятно очакват от мен да подам оставка, но аз няма да го направя“, каза още Инджова, която е единствената жена – премиер на България (на служебното правителство от октомври 1994 до януари 1995 г.).
Корумпираният Цветан Нанов подал клеветнически сигнали срещу шефката си и тя била обект на много проверки през последните осем месеца, включително и от Комисията за защита от дискриминация.
Според Ренета Инджова в продължение на много години управлява една партия, която хем искала да е със запада, хем с изтока, което било невъзможно за малка държава като нашата. Тя прогнозира, че ще ни бъдат спрени еврофондовете за периода 2014 – 2020 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар