сряда, 28 август 2013 г.

Разкрития!

Самолетът за края на света вече е до Сирия! ВИДЕО

В турската базата Инджирлик е била забелязана специалната версия на американския самолет
Джъбмо E4B. На авиационен жаргон тази машина е известна като самолета за края на света, съобщава в. "Кориере дела сера".
 В света от него има само четири броя Джъбмо E4B и той е проектиран и оборудван така, че да се използва при евентуален ядрен конфликт в големи мащаби. При спешни случаи машината може да превозва най-висшите американски държавници, които от борда на ултрамодерния команден пункт да контролират каквито и да е операции. Една от четирите машини летя именно след атентатите от 11 септември 2001 г., припомня вестникът. На видеото е показано как такава машина се приземява на летище в Израел.

Вестникът информира и за съобщенията в американски медии, че от четвъртък се очертават три дни на удари по Сирия. Но САЩ опровергаха това съобщение с аргумента, че Барак Обама все още прави оценка на ситуацията. Твърди се, че утре САЩ ще разпространят доклад за използваните в Сирия химически оръжия, в който ще се подчертае отговорността на режима в Дамаск, пише още в. "Кориере дела сера".

В коментарна статия изданието се спира и върху твърдата риторика на държавния секретар на САЩ Джон Кери, опитващ се да убеди сънародниците си в необходимостта от интервенция в Сирия, след като там за около 2 години бяха убити над 100 000 души. Кери трябваше да насочи вниманието върху ужасите на конфликта, върху съдбата на сирийските деца, защото американците все още далеч не са убедени, че е необходимо да се намесват в Дамаск, посочва вестникът. Италия обаче, чрез премиера Енрико Лета обяви, че няма да предостави базите си за интервенцията, ако няма мандат на ООН, припомня изданието.

Докато САЩ и Великобритания подготвят планове за намеса в Сирия, бивши британски висши военни предупреждават за непредвидими последици, посочва британският в. "Гардиън" . Сред тях е и бившият началник на генералния щаб на британските въоръжени сили лорд Данат. Изданието посвещава няколко анализа на конфликта. Атака по Сирия само ще доведе до разпространение на конфликта и до още повече убийства, се твърди в първия от тях. Предстои британските депутати да вземат решение относно Сирия, но над тях тегне призракът на британската интервенция в Ирак, предупреждава втори анализ.