неделя, 20 октомври 2013 г.

Актуално!

Бойко Борисов директно от пазара на Нови пазар: Управляващите насочват европарите в образованието, защото постигнатото там не се вижда, както при магистралите и може да се краде най-много

Управляващите искат да насочат основните европейски средства към Оперативна програма „Образование”, защото постигнатото там не се вижда и може да се краде най-много. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на среща с жители на Нови пазар по време на разходка из реконструирания градски пазар.
"Безработицата стигна 13 процента. Ние строихме без заеми, а с парите на Европейския съюз. Спирането на автомагистрала „Хемус” е смъртната присъда на този регион. Правителството произвежда по пет хиляди безработни на ден. Сега спряха изграждането на Западната тангента на Околовръстното на София, пътя София – Калотина", заяви Борисов, акцентирайки за поредн път, че основните инвестиции трябва да се насочват към инфраструктурата. „Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 година, „Хемус” ще се строи”, заяви Борисов.

Той обясни, че в момента управляващите дават по пет лева на пенсионерите и майките, които идват от заеми и ще бъдат връщани от техните деца.

Пред журналисти Борисов посочи, че важните теми, по които политиците трябва да дебатират, са две - мораториумът върху продажба на земеделска земя на чужденци и кризата с нелегалните емигранти.

„Ако тези теми са важни за „Атака”, те трябва да напуснат пленарна зала, докато двете теми не влязат като първи точки в дневния ред на парламента. Това, че не го правят, означава, че с тези две теми те си правят само пиар, но реално, не са важни за тях, заяви Борисов.
Той посочи, че трябва да се търси подкрепата на Европейския съюз за справяне с кризата около бежанците от Сирия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов получи почетния знак на Община Нови пазар от кмета на общината.