вторник, 8 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестиращите заклещиха Орешарски! Снимки


Протестът! Ден 117-и!

Напрежението в София ескалира!Обновена

Около 100 протестиращи освиркаха премиера Пламен Орешарски и лидера на “Атака” Волен Сидеров, които пристигнаха на откриването на изложбата на Жул Паскин „От Видин до Париж“ в Софийска градска художествена галерия.
Демонстранти затварят платното на “Гурко”, за да не мине джипа на Орешарски. Полицаите измъкват на ръце протестиращите от платното.
ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТВА ДА МИНЕ С МОТОРИ ПРЕЗ
ДЕМОНСТРАНТИТЕ НА ЪГЪЛА НА РАКОВСКИ И ГУРКО. ОРЕШАРСКИ  СЕ ИЗМЪКНА С ДЖИПА СИ ПРЕЗ ГРАДИНКАТА КРАЙ КРЪСТОВИЩЕТО НА НАТФИЗ. ЖУРНАЛИСТИТЕ СА БЛОКИРАНИ НА ЪГЪЛА НА СЛАВЯНСКА И РАКОВСКА
“Пеевски се връща в парламента! Време е да се разгневим!” е мотото на днешния 117-и протест срещу  правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и Атака.





Позицията на Д. Пеевски
Във връзка с Решението на Конституционния съд съм длъжен като гражданин на страна – членка на Европейския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена. Това се заявява в становище на Делян Пеевски, изпратено до медиите.
Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен
Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят Кабинета. Рутинна технология при всеки избор.
Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана Председател на ДАНС.
Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос.

ГЕРБ: Конституционният съд се превърна в защитник на новото политическо мнозинство

Въпреки позицията ни да не коментираме решения на Конституционния съд, заявяваме: С днешното си решение Конституционния съд от пазител на българската държавност и демокрация се превърна в защитник на новото политическо мнозинство на БСП, ДПС и Атака, което се разпорежда по най-непрозрачния и недемократичен начин с всички институции в България. Това се казва в официална позиция на ГЕРБ по повод решението на съда по казуса Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.
Този акт на съда е доказателство за поредния политически натиск, който БСП, ДПС и Атака оказват. Първият случай беше отказът на Конституционния съд да обяви за незаконни изборите от 12 май 2013 г. и за опорочен деня за размисъл.
Сега вече очакваме председателят на Народното събрание Михаил Миков да продължи необезпокоявано да манипулира кворума в пленарната зала, защото ще бъде сигурен, че мнозинството на БСП, ДПС и Атака ще му осигури закрила чрез правилното решение на Конституционния съд. Ето защо ГЕРБ ще продължи да пречи на това порочно мнозинство да си приема удобни закони в парламента, които дори и да бъдат атакувани ще бъдат спасявани от Конституционния съд.
Категорично не приемаме и от политическа, и от юридическа гледна точка днешното решение на Конституционния съд. За нас то е доказателство, че БСП, ДПС и Атака вече управляват и Конституционния съд. Затова от ГЕРБ настояваме за незабавна оставка на правителството, разпускане на парламента и предсрочни парламентарни избори, за да попречим на това мнозинство да подмени членовете на всички важни институции в държавата, се изтъква в позицията на ГЕРБ.

Хиляди протестиращи сa се събрали пред сградата на Министерския съвет

Голяма част от центъра на София е блокирана от възмутени мъже и жени.

Част от демонстрантите са на мнение, че в момента в Министерския съвет се провежда тайно заседание на Министерския съвет. 
Напрежението ескалира има сблъсъци в центъра
Премиерът Пламен Орешарски се е барикадирал в сградата на Министерския съвет, след като кортежът му успя да излезе от блокадата на протестиращите на ул. “Гурко”.
Днес на улицата властваха сбивания, летящи камъни и полицейски палки. 
Със скандирания "оставка", "мафия" и "боклуци" протестиращи се опитваха да премахнат загражденията пред сградата на парламента. 
Обновена