четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Скандално

БСП събира кандидатите за работа на митинг в подкрепа на Орешарски

Всички кандидати за държавни и обществени служби да бъдат мобилизирани за митинга на
БСП в подкрепа на правителството на 16 ноември, събота. Шествието ще тръгне от Орлов мост в 12 часа. Писмо с това разпореждане е изпратил новият шеф на БСП-София Калоян Паргов до председателите на Районните съвети на партията в столицата. „Считаме, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби”, пише Паргов.

Неофициално от „Леге” 10 обясниха, че присъствието на контра-протеста ще се счита за знак за надеждност и лоялност на младите службогонци и ще повиши техните шансове за назначение. Наследникът на Овчаров нарежда на районните вождове да предприемат
конкретни мерки за осигуряване на максимален брой участници.

Контролната цифра определена от НС на БСП за участието на столичната партийна организация е 5 000 човека.
Освен хората, които са подали молби за държавна работа на „Позитано” 20, другите мобилизирани категории партийци са: секретарите и членовете на ръководствата на основните партийни организации, членовете на районните съвети и Контролни комисии, ръководствата и активите на женската и младежката организация, както и на обединението на ветераните.

Под знамената са свикани също така членовете на избирателните комисии от квотата на левицата, застъпниците и наблюдателите.
Ето и пълният текст на окръжното на Калоян Паргов до председателите на РС на БСП в София:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА РС НА БСП

УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

На 16.11.2013 г. от 12:00 часа ще се проведе шествие – митинг в подкрепа на правителството. Сборен пункт на участниците в шествието – митинг е „Орлов мост” (пред подвижната сцена) от 11:30 часа.

Имайки предвид създалата се напрегната обществено – политическа обстановка по повод студентските протести, Ви молим да предприемете конкретни мерки за осигуряване на максимален брой участници в шествието – митинг.

Контролната цифра определена от НС на БСП за участието на столичната партийна организация е 5 000 човека.

В изпълнение на тази задача Ви препоръчваме да насочите вашето внимание преди всичко към следните категории граждани за участие в мероприятието:

1.            Районен партиен актив:

• Секретари и членове на ръководствата на ОПО;

• Членовете на РС на БСП и РКК;

• Симпатизанти на БСП.

2.            Ръководствата и активите на:

• Обединенията на жените социалистки;

• Младежките обединения;

• Движенията на ветераните.

3.            Нашите представители участвали в изборния процес при провеждането на „Парламентарни избори – 2013”:

• Членовете на СИК и РИК;

• Застъпници;

• Наблюдатели;

• Представители на БСП.

4.            Считаме, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби.

Приложено Ви изпращаме Разпределение на участниците от столичната партийна организация в шествието – митинг по райони.

Молим Ви на 15.11.2013 г. до 11:00 часа да ни съобщите в ГС на БСП броя на хората потвърдили участието си в мероприятието от вашия район.

Председател: /Калоян Паргов/