събота, 12 януари 2013 г.

РАЗКРИТИЯ


Българският Wiki Leaks публикува секретни документи за АЕЦ “Белене“

Като аналог на WikiLeaks се появи сайтът www.balkanleaks.eu, който също би трябвало да публикува конфиденциални документи за "организираната престъпност и политическата корупция" в България. Създател на сайта е българинът Атанас Чобанов, който живее в Париж.
Материалите на сайта се качват през специален криптиран сървър, който гарантира анонимността на източниците. Сред вече качените материали могат да се намерят документи за меморандума, подписан на 30 ноември 2010 г. между НЕК и "Росатом" за АЕЦ "Белене" и за масонска ложа в българската съдебна система.
Документите за АЕЦ "Белене", които до този момент не са били публично достояние. От тях става ясно, че към 31.12.2011 г. са фактурирани разходи за 837 810 224 евро без ДДС, от които са платени 678 089 125 евро без ДДС. Според справката на "Атомекспортстрой" към 31.12.2011 г. НЕК не е платила 59 млн. евро по фактури с настъпил падеж. Още 37 млн. евро се дължат по издадени фактури, по които срокът за плащане не е изтекъл. А фактури за още 37 млн. евро не са включени в споразумението за разсрочване на плащанията.
Докладът на банка HSBC  може да бъде видян на https://www.balkanleaks.eu/media/belene/report_HSBC.pdf
Допълнение 12 към споразумението между НЕК и Атомекспортстрой от 2006 г. - https://www.balkanleaks.eu/media/belene/ADDENDUM%2012.pdf

ГЕРБери  успешно търгуват с държавата!

Валентин Николов

Проверка в имотния регистър за сделките на земеделското министерство в регионите откри, че след идването на власт на ГЕРБ фирми, свързани с управляващите, и техни кадри – общински съветници, представители на администрацията и изпълнителната власт, успешно започват да търгуват с държавата. Фирма, свързана с бившия депутат от ГЕРБ и настоящ директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов купува 20 декара до Разлог за 6 хил. Лева. Малкото село Бачево се намира на южните склонове на Рила, на шест километра над Разлог, и от него се открива една от най-добрите гледки към Пирин. Слънцето е почти цял ден над селото, а наблизо има топъл минерален извор. Пистите на Банско са на половин час с кола, но свръхзастрояването е достатъчно далеч, за да не дразни. Колко могат да струват 20 декара земеделска земя там? Около 20 евро на квадрат, показва справка в няколко имотни сайта. Зависи за кого, бихме добавили. През пролетта на 2011 г. фирма "Макрон" ООД купува 23 декара земя в землището на с. Бачево за... общо 6000 лева, или 25 стотинки на квадратен метър. Малката подробност е, че допреди да стане депутат от ГЕРБ, а после зам.-министър на икономиката, акционер и съуправител на дружеството е Валентин Николов – днешният изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". По друга сделка, която министерството на земеделието прави в същия ден, за същото мястото, но с друг човек, цената вече е четири пъти по-висока – 1 лев на кв.м.
Преди да стане кмет на Разлог, Красимир Герчев започва проект за малък ВЕЦ в край Добринище. Земеделското министерство го довършва.Точно между Коледа и Нова година министерството на земеделието учредява сервитут за прокарване на тръбопроводи и електропроводи от фирмата "Ирита" ООД, която има проект за изграждане на малък ВЕЦ на реките Палатник и Златарица. Дружеството днес е собственост на Димитър и Милкана Хаджиеви, но до края на 2009 г. е било собственост на днешния кмет на Разлог от ГЕРБ Красимир Герчев и общинския съветник Захари Беличенов, който беше основен двигател на протестите в подкрепа на строителството в Пирин. Герчев, който от 1997 до 2000 г. е митничар, напуска фирмата, след като става кмет, каквото е изискването.

СМЕХ


Пред блока ни е точно като във фейсбук-прибираш се, а пенсионерите пред входа веднага ти лепват статус, следват коментари, евентуално някой лайква…
            *
Преспала съм с него веднъж. И сега какво, цял живот ли ще се поздравяваме!?
           *
В Колумбия горят плантации с кока и хашиш. Вятърът духа към Рио Де Женейро. Видимистта е под 1 метър. Хората не се оплакват. Кметът две седмици не може да спре карнавала.
           *
Най-богатите хора - това са пушачите, пияниците и автомобилистите. Колкото и да им качваш цените, те пушат, пият и карат.
           *
Готов съм да се обзаложа, че японците ще оправят пораженията от цунамито преди общината - ремонта на двете дупки пред блока ми.
           *
Час пик. Препълнен автобус. Жена се оплаква:
- Господине, вече пет минути лежите върху мен!
- Ами, какво да направя?
Жената, усмихвайки се:
- Ми, направете нещо де...

петък, 11 януари 2013 г.

ВНИМАНИЕ !


Нова криза  идва от Америка, студентските дългове са над 1 трлн. Долара!

Студентските такси в САЩ са нараснали четирикратно през последните 25 години. За това време американските студенти са натрупали дългове в размер на над 1 трилион долара - повече, отколкото са дълговете от кредитните карти на американците, съобщи Дойче веле. Икономистите предупреждават за опасността от нов "балон", който може да вкара страната в нова криза. "Образователният балон ще има по-тежки последици за хората от балона с недвижимите имоти", твърди Антъни Дейвис от изследователския център на университета Джордж Мейсън във Вашингтон. За разлика от притежателите на имоти, студентите нямат нищо материално налице. "Студентите не могат да върнат образованието си", посочва Дейвис. А който е прекъснал следването си или пък е избрал специалност, която не се търси на пазара, той направо си остава с празни ръце. Все повече висшисти работят като келнери или портиери. Някои от студентите изобщо не успяват да завършат - около 40 процента от тях прекъсват образованието си. Една трета от длъжниците са над 40-годишна възраст, а във всяко четвърто домакинство на 35 до 45-годишните висшисти все още се изплаща студенски заем. Американските студенти с бакалавърска степен напускат университетите със средно 27 000 долара дългове. А тези, които следват медицина, право или са избрали някой елитен частен университет, завършват образованието си с шестцифрена сума дългове. 

Причината за образователния балон в САЩ е абсолютно същата, каквато беше и причината за имотния балон - а именно, правителствените субсидии.

СМЕХ


Актуални полицейски проблеми: "Как се иззема сателит?"
       *
Да, наистина съм на толкова! Просто ракиите не ми личат
       *
У всеки порядъчен и уважаващ законите човек поне веднъж в живота се появява желание да убие някого, по възможност без да нарушава законите....
       *
В тъмното един спира добре облечен мъж и го заплашва с нож:
- Дай си парите!
- Не ви съветвам да го правите, аз съм държавен служител!
- Тогава дай си ми парите!
       *
Агент недвижими имоти в леглото с жена си. Тя( разочаровано):
- Да-а, скъпи, явно че работата с недвижимости не ти се отразява добре.
       *
Хубавата дупка по шосето сто метра пред всеки катаджия може да регулира скоростта, да не се дават подкупи, а глобата се заплаща в магазина за авточасти!
       *
- Скъпи, ела веднага в кухнята да се любим...сложих да варя яйца...трябва да засека три минути.....
       *
Когато таксиметров шофьор ми дава акъл за живота, аз слушам, а после правя всички наобратно, за да не стана таксиджия.

четвъртък, 10 януари 2013 г.

РЕКЛАМА


Реклама за простосмъртни!

Здравейте,
От днес предоставям възможност да рекламирате свой бизнес или инициативи на уютната полянка на "Таралеж". Рекламата Ви ще бъде под формата на публикация и на цени достъпни за всички.   За повече информация пишете на: taralejblog@abv.bg
Ето така ще изглежда примерно публикацията:
*** Реклама на уютната полянка на "Таралеж" ***

Всичко за напитките и заведенията

чаша чай с чаено листо

Химичен състав и лечебни свойства на чая

Чаят притежава способността да извлича от земята всичко онова, което е рядко и необходимо, за да ни го предложи като полезна за здравето ни напитка. В този смисъл той представлява сложна и постоянно действаща лаборатория. Нейната работа започва още с извличането и преобразуването на едни вещества в други, по-съвършени и продължава, когато чаените листа, вече обработени, се превръщат в благоуханна и лечебна напитка.
Бране на кафе в Африка

Там, където кафето си е у дома

Исторически погледнато този район е родина на кафето. Като такъв той се характеризира с най-отличителната и сравнително качествена продукция. Кафето тук е богато на цвят и аромати. Характеризира се с винена киселинност, шоколадови и плодови тонове, груби, но интензивни аромати. Поради сушата в някои страни като Кения, кафето има голям диапазон на киселинност.
*** Реклама на уютната полянка на "Таралеж" ***

АКТУАЛНО


Протест блокира посолството на САЩ в София


Стотици симпатизанти на АТАКА и ВМРО блокираха днес посолството на САЩ в София по повод 69 г. от бомбардировките над София от американски и английски пилоти. В специална декларация лидерът на АТАКА Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов изразяват своето несъгласие в столицата ни да има паметник на американски пилоти от времето на Втората световна война, който полицаите тактично прикриха с два микробуса на жандармерията. „Това е обида за националното ни достойнство”, – обяви пред събралото се множество Волен Сидеров. По официални данни при бомбардировките загиват 1243-ма жители на столицата, a1355 са ранени. „Общо са били атакувани над 131 български селища, а убити и ранени са над 4 хиляди невинни българи”, – припомни лидерът на АТАКА. Според историческите данни са пострадали 12 хиляди сгради, от които 10 хиляди са в София, сред тях 14 църкви, 1400 магазина и 264 държавни учреждения. „Данните сочат, че американските бомбардировки са нанесли щети за над 24 млрд. лева, днес дори повече”, – резюмира Сидеров.

АКТУАЛЕН КОМЕНТАР


БТВ - повече от телевизия!


Служители на отдел "Икономическа полиция" към СДВР и прокуратурата влязоха в сряда в редакцията на свързваната с "Булсатком" телевизия TВ+. На сайта на дирекцията беше обяснен и поводът: "Извършват се процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура. Обект на проверка е частен телевизионен канал в София. Насоката на работа е по линия на данъчни престъпления." Служители на ТВ+ отказват да коментират случилото се, а програмният директор Милена Данева не отговаряше на телефона си. Според вътрешни източници при акцията са прегледани и частично иззети търговски документи. Според източници, цитирани от "Дневник", служители в редакцията са били разпитвани за това по какъв начин получават заплатите си, плащат ли се осигуровки и за други финансови въпроси. В специално изявление говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова в сряда вечер обясни, че съмненията, заради които е проведена акцията през деня, са били за двойно счетоводство.  Въпреки че няма преки доказателства през Търговския регистър, каналът TB+ е свързан със собствениците на сателитния тв оператор "Булсатком". Заради ограничение в Закона за електронните съобщения компанията не демонстрира свързаност с канала, защото ако притежаваш разпространителска мрежа, нямаш право да имаш и телевизия (предприятие, произвеждащо съдържание). Именно TВ+ е каналът, заради който БТК преди месеци сезира Комисията за защита на конкуренцията срещу "Булсатком" с обвинението, че операторът не дава на конкурентите си на пазара на тв разпространение достъп до програмата му. Антимонополният орган обаче не реши спора в полза на БТК. "Не знам защо в България търговски спорове трябва да се решават чрез Икономическа полиция. Такива действия ни доближават по-скоро до полицейска държава, отколкото до правова", коментира Петър Курумбашев, депутат от БСП и член на парламентраната медийна комисия.

Очаквам, че идните дни от МВР  ще се правят внезапни проверки по домовете, за да се установи дали зрителите гледат БТВ... В случай на не-гледане, да се съставя протокол! Следват санкции!

СМЕХ


Трябваше полицията да нахлуе в TV+, че да разберем правилно израза "btv action повече от емоция..."
    *
- Е, как е той в леглото?
- Невероятно е! 12 часа без прекъсване!!! Никога досега така не бях се наспивала!
   *
За мен работата е свято нещо, затова и се старая излишно да не я закачам.
   *
Хуморът е като презерватива - колкото е по-тънък, толкова по-голямо удоволствие получаваш.
   *
Ако мъжът ви се забави в тоалетната или банята, то стига само да му кажете "Мили, ще ти разгледам мобилния телефон."
Това значително намалява времето до излизане.
   *
На среща на любители гълъбари един любител разправя:
- Аз пък ще правя кръстоска на пощенски гълъб с папагал!
- Защо?!
- Ами ако не може да намери пътя сам, поне ще може да попита някого.
   *
Ако по време на секс вашия мъж ви нарича с чужди имена..откликнете...Няма да съжалявате...

сряда, 9 януари 2013 г.

AКТУАЛНО


Холандия пак ни спира за Шенген!


Правителството на Холандия е готово отново да блокира въпроса за присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона, предаде информационното издание „Молднюз” . Според дипломатически източници от Европейската комисия срещата на Съвета на министрите на вътрешните работи на ЕС през март може да премине без обсъждане на въпроса за разширяването на Шенген. Холандия е готова да наложи вето, тъй като смята, че двете страни все още не са положили достатъчно усилия за провеждането на реформи. Холандските власти са обезпокоени от политическата ситуация в Румъния, която може да доведе до спиране на реформите.

НОВИНА!


Петя Славова грабна „24 часа“ и „Труд“


Скандалната сделка за препродажбата на бившата медийна империя на ВАЦ вече е факт. След като преди няколко месеца предишните собственици Любомир Павлов и Огнян Донев бяха принудени  да продадат медиите си, в края на миналата година това вече е направено, съобщават запознати. Новият собственик е “Инвестбанк” на Петя Славова, а до смяната на собствеността се стигна чрез сложни операции, за да бъде заобиколен закона при това с протекцията на държавата. Прилагането на схемата, която публикуваме по-долу спаси от неудобната ситуация в която попаднаха прокуратурата, следствието и самият премиер. На 21 декември, в последния работен ден на миналата година, „Инвестбанк” на скандалната банкерка Петя Славова и „Медийна група България-холдинг” ООД, представлявана от Любомир Павлов и Венелина Гочева, сключват договор, с който банката отпуска на медийната група огромен кредит в размер на 15 млн.евро. На практика „Инвестбанк” изкупува дълга на медийния холдинг към „Уникредит Булбанк”, в размер на 15 млн. евро, срещу залог от дружествените дялове на „Медийна група България холдинг”ООД във „Вестникарска група България” ООД, „168 часа” ЕООД, „Издателство за списания Медия” ЕООД, „Агенция стрела” ЕООД, „Печатница София” ЕООД, „Сант” ЕООД и „Аудиофон България” ЕООД, както и върху акциите в „Медиа Холдинг” АД. „Инвестбанк” изкупува дълга на медийния холдинг и му отпуска кредит от 15 млн. евро, срещу залог от дружествените дялове на „Медийна група България холдинг”ООД във „Вестникарска група България” ООД, „168 часа” ЕООД, „Издателство за списания Медия” ЕООД, „Агенция стрела” ЕООД, „Печатница София” ЕООД, „Сант” ЕООД и „Аудиофон България” ЕООД, както и върху акциите в „Медиа Холдинг” АД.Освен това „Инвестбанк” получава право върху настоящи и бъдещи вземания по сключени договори от и над 100 хил. лв. Собственици на всички тези дружества са Любомир Павлов и Огнян Донев, които са делегирали права на Венелина Гочева като главен изпълнителен директор. С този договор Петя Славова става мажоритарен собственик на цялата медийна група.Така в един от последните работни дни от 2012 г. вместо в банката й да влязат квестори, тя отпуска поредния кредитен балон в размер на 15 млн. лв.

АКТУАЛЕН КОМЕНТАР


Голата истина!

Днес работейки вие ще получите 18 пъти по-малко от Германци, Австрийци и Ирландци, 10 пъти по-малко от Испанци и Италианци. Дори 2 пъти по-малко от Румънци. Около 40% от разходите на българските домакинства отиват в тоалетната, сиреч  за храна, алкохол и цигари, показват данни на Националния статистически институт (НСИ), цитирани от БТА. България изостава по качество на живот и от кандидати за ЕС.  Албания е преди нас по здравеопазване, показва индексът на настигането. Качеството на живот у нас е по-лошо в сравнение със страни, които не са членове на Европейския съюз (ЕС). България е на 30 място по този показател от 35 държави, като ни изпреварват дори Сърбия и Черна гора, а по показателя качество на здравеопазването пред нас е и Албания. Това показва индексът на настигането www.TheCatchUpIndex.eu, който отчита нивото на сближаване сред 35 страни в Европа – 27-те страни членки на ЕС плюс кандидатите за членство. Ами ниски ще са заплатите, разбира се! Правителството не провежда никаква политика за подобряване стандарта на населението! Колко проекта е предвидила държавата, за да отвори нови работни места и повиши доходите?  В момента България освен най-ниски заплати в ЕС има и най-некомпетентното, необразовано и неопитно правителство и в същото време същото важи и за депутатите, както и за заемащите висши позиции в администрацията. Защото правителството разглеждат управлението като събиране на пари от данъци, глоби, такси и т.н. и в последствие тяхното преразпределение. Но дори и това не се прави прозрачно, а е съпътствано от огромна корупция.  Това не е новина, а реалност за последните 30-40 години.  И няма как да е случайно. Добре поддържана бедност, систематичен хаос и промиване на мозъци - за 95% от населението. За да може другите 5% да живеят, като бели хора. 

СМЕХ


Най-жестоката ми вътрешна борба е тази на гадното ми чувство за хумор с доброто ми възпитание...
    *
Ще има да се чуди Жерар Депардьо, като изтрезнее...
    *
Две баби си говорят едната казва:
- А бе тая мома която зехме от вашето село, ма тя хубава, ма тя гиздава и пере и чисти всичко върши само един недостатък има!
Втората казва:
- Какъв ма?
Отново първата:
- Ами неще да ражда!
Пак втората:
- Ами вие сте я повредили у нащто село си раждаше!
    *
Обръщение на Буш към американския народ:
"Врагът коварно нападна нашите самолети, докато те мирно бомбардираха техните градове."
    *
Понеже стана особено модерно да номинираме нашият любим министър-председател за щяло и нещяло, аз, за да съм в крак с модата, ще го номинирам за почетен председател на Федерацията по художествена гимнастика, заради огромния му опит с ленти, а в миналото и с бухалки...
    *
Според криминалната статистика китайски цип на турски дънки спасява всяка жена от изнасилване.

вторник, 8 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Днес започна бунтът за нова България!

Протестът има за цел промяна на политическия модел в последните 23 години у нас, чрез разпускане на Народното събрание, изготвяне на нова Конституция, при която водещи да бъдат принципите на Лисабонския договор и Европейската харта за правата на човека, както и излъчване на служебно правителство, съставено от граждани, необвързани с политически партии. Протестът бе насрочен за 15:00 часа днес, но в конкретния час пред Президентството имаше малко хора. По думите на един от организаторите Янаки Ганчев, причината за това е студеното време, но се закани да останат там, докато не се съберат повече хора: „Днес е първият ден. Това ми е форматът - всеки ден. Ако днес сме 100, утре ще сме 1000. Искаме пълна промяна, в това число оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и по модела на Исландия участие не на партокрация, а участие на хората в подготовка на нова Конституция. То тази не се зачита, но знаем как е правена преди 20 години". Сред малкото събрали се имаше и млади хора, които искат да имат правото на глас при вземането на важни за страната решения: „Когато искат да гласуват някой закон, нека първо да го съгласуват първо с гражданите. Нека гражданите да дават своето мнение, нека гражданите да гласуват своите закони, защо да не е така". Преди дни организаторите изпратиха отворено писмо до посланиците на Европейския съюз, в което в няколко точки описват мястото на България спрямо другите страни членки, като изтъкват демографските и социални проблеми на страната ни, подписано от Янаки Ганчев, Чавдар Янев и дисидента Николай Колев-Босия. Протестиращите се заканиха днешното събитие да прерасне в безсрочни действия и да се събират всеки ден, докато не постигнат целта си.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ!


Земетресения разлюляха България

Земетресение с магнитуд 5.8 по Рихтер беше регистрирано в Егейско море в 16.16 ч. българско време, съобщиха от Европейския средиземноморски сеизмологичен институт. Две минути по-късно трус с епицентър Сърбия отново разтресе земята. Той беше усетен в Западна България. Силата му е 4,1 по Рихтер.. Информацията е потвърдена от GEOFON. Земетресенията бяха усетени на територията на Балканите, включително в България. Те са  регистрирани на дълбочина от 11 км,  в гръцката част на Егейско море, на 200 км на юг от границата. Магнитудът му е 5.8. Това заяви Николай Милошев, директор на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Най-силно се е разтресло Хасково - над 4 по Рихтер.

АКТУАЛНО


Бунтът за нова България


Хиляди граждани обявяват гражданско неподчинение и ще излязат на протест днес, за да завършат започнатото на 5 ноември миналата година (Световния протест на анонимните) и променят държавата. Протестът им е обявен под надслов "Бунтът за нова България". В социалната мрежа Фейсбук заявилите да излязат под прозорците на властта в столицата са близо 3000 души. "Налага се въвеждане на Граждански борд над властта", заявяват протестиращите. Политиците за разлика от хората реагират само и единствено на болка, а не на разумно поведение, допълват организаторите, сред които Янаки Ганчев и Чавдар Янев.
Протестът цели смяна на политическия модел от последните 23 години, защото "безизходицата на народа, води на промяната възхода". В няколко стъпки е структуриран планът на гражданите за промяна: Стъпка първа: Национален "Бунт за нова България", започващ на 8 януари и прерастващ в безсрочни действия за смяна на статуквото. Стъпка втора: Разпускане на Народното събрание и изготвяне на нова Конституция. Стъпка трета: Излъчване на служебно правителство от гражданския сектор, от хора необвързани с политически партии и доказан експертен потенциал.

СМЕХ


Ако някой ви е ядосал, трябва да знаете, че ще се наложи да напрегнете 42 мускула, за да се намръщите и само 4, за да му покажете среден пръст 
             *
Какво нещо е една дискотека..За мен се оказа две деца и ипотека...
             *
- Преди година ме уверяваше, че аз съм жената от твоите сънища, а сега искаш да се разведеш.
- Какво да направиш?!..Събудих се!
           *
Писна ни от демо-крация, искаме пълната версия!
           *
- Дайте някой лев,моля! Господ да ви благославя!
- Как не ви е срам! Млад, здрав, прав! Отиди да работиш!
- Аз сега съм след работа!
          *
Майка към сина си:
- Рашили сме да купим вила, затова баща ти ще спре пиенето, аз пушенето, а ти какво ще направиш?
- Аз мога да спра училището!

понеделник, 7 януари 2013 г.

АКТУАЛНА ПОЗИЦИЯ


Хронология на позициите на Бойко Борисов за АЕЦ Белене

- юли 2009 г. - замразяваме АЕЦ "Белене";
- септември 2009 г. - "Белене" е икономически необоснован проект;
- март 2010 г. - АЕЦ "Белене" е висша форма на корупция. "Белене" е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева;
- АЕЦ "Белене" ще спре или ще се строи с европари.
Удивително е, че почти цяла година след началото на управлението на ГЕРБ Бойко Борисов поддържа общо взето една позиция - срещу проекта АЕЦ "Белене". Но забележете обрата:
- юни 2010 г. - "Белене" не е замразен;
- септември 2010 г. - АЕЦ "Белене" може да стартира още утре;
- октомври 2010 г. - намерен е стратегически инвеститор от Бавария за АЕЦ "Белене";
Сега забележете просветлението, сигурно дошло от Деня на будителите - 1 ноември: АЕЦ "Белене" е изключително важна за България. Коментарите са: "Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце АЕЦ "Белене".
- 6 ноември 2010 г. - Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на "Белене";
- 12 ноември 2010 г. - на срещата с Путин няма да се говори за Белене. Може би тогава Бойко Борисов е смятал да говорят за кучето, което му подари.
- края на февруари 2011 г. - ако не започнем да строим "Белене", след 15 години икономиката на България ще банкрутира. Ако имаме предвид огромната междуфирмена задлъжнялост, икономиката на страната вече е на прага на това състояние.
- април 2011 г. - Трайков, седнете с Дянков и се разберете за "Белене". Не искам да се меся в решението за "Белене". Любопитно е защо интересът на премиера към тази тема изчезва. Може би защото не става дума нито за неговия футболен отбор, нито за назначаване на нови собственици на известни футболни клубове.
- януари 2012 г. - максимум до три седмици ще стане ясно дали ще строим "Белене".
- забележете новия обрат – март 2012г. - "аз изпратих Трайков преди един месец лично заедно с Дянков в Москва да каже на руснаците, че няма да строим "Белене". Вероятно министър Дянков е решил, че не е любезно да "напляска" своите домакини и е отложил това свое намерение за неутралния терен на Арбитражния съд. Но да продължим с Борисов: "Искам да си вземем, да си платим реактора и да си го закараме в Козлодуй. Аз лично." Това ми напомня за тези хора, които изкупуват и прекарват с каруци стари метални уреди. Но грешите. В нашия случай става дума за богат човек.
- март 2012 г. - Аз българо-руска централа по време на моето управление в "Белене" няма да правя.
В края на март  правителството приема решение за спиране на строителството на АЕЦ "Белене". Скоро след това Народното събрание услужливо одобрява, подкрепя със свое решение този акт.
В края на месец септември от мнозинството начело с председателя, се предлага нов проект за решение на Народното събрание - за рестартиране на проекта чрез някакви частни инвеститори. ГЕРБ отново е за "Белене". Няколко дни по-късно проектът е изтеглен. След консултациите с президента за провеждане на референдума, Бойко Борисов заяви: "Ще подкрепим какъвто текст дадат от БСП". Всъщност  текстът вече е даден от Инициативния комитет и подкрепен от стотици хиляди българи.
Вчера премиерът разпореди три пъти не на „Белене“.  Това, което ние ще дадем като инструкция на членовете на партия ГЕРБ, е да гласуват на референдума с „не”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Насреща с Люба Кулезич” на ТВ7.
                

СМЕХ


Навреме изпитите пари - най-добрата защита от инфлацията!
                       *
Вярата в справедливостта намалява с всяка заплата...
                      *
Шеф разказва на подчинените си виц. Всички се смеят, освен Неделчо.
- А ти защо не се смееш?
- Няма защо, утре си пускам молбата за напускане.
                      *
Дъщеря на олигарх води младеж да се запознае с родителите й.
Бащата към младежа:
- Апартамент имате ли?
- Ако е рекъл Господ!
- Кола?
- Ако е рекъл Господ!
- Ще може ли да издържаш дъщеря ми?
- С Божията помощ ще се справя!
После майката пита бащата:
- Е, какво мислиш за момчето?
- Гола вода е, но ми харесва как ме нарича!
                       *
Задължително пазете своите статуси във фейсбук! Това може да помогне на психиатъра за диагнозата ви…
                       *
Интернет потребителите обичат котките, защото кучето трябва да се извежда два пъти на ден поне, а това е един час без компютър.

неделя, 6 януари 2013 г.

РАЗКРИТИЯ


Кумецът на Цветанов прибрал 25 милона от обществени поръчки

Цветанов връчва на Бояджиев наградата "Златен гвоздей" за 2010 г. Снимка: "Тема"

От Батко и Братко към Цецо и Кумецо

Димитровградският семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов и строителен предприемач Тодор Бояджиев знае как да извлича злато от пясъка, много преди да влезе в съдружие с новите стопани на несебърските дюни, пише в последния си брой сп. "Тема". Когато Бояджиев бе описван покрай апартаментите на Цветанов, стана ясно, че министърът и жена му са кумове на дъщерята на Бояджиев. Носителят на наградата "Златен гвоздей" на Хасковската строителна камара за 2010 г. успява да спечели обществени поръчки за над 25 милиона лева само за първите две години и половина, откакто на власт е правителството на ГЕРБ. Бояджиев модернизира градски центрове, подменя топлопреносни мрежи, ремонтира детски градини, строи паркове, детски площадки, киноложки центрове. Сред възложителите му се открояват общината в родния Димитровград, "Топлофикация"-София и Оперативна програма "Регионално развитие", управлявана от МРРБ. Преди това Бояджиев е известен сред съгражданите си като собственик на малка фирма, специализирана в изолацията на пещи в ТЕЦ. Възходът на компанията му Ти Ви Би започва веднага след парламентарните избори през 2009 г. с преобръщане на резултатите от търга за строителството на парк "Арпезос-север", който трябва до облагороди пространството около прословутото Водно огледало в Кърджали. През 2010 г. консорциум, създаден от Тодор Бояджиев, печели проект по ОП "Регионално развитие" в Карнобат за обновяване и модернизиране на градската среда. Той включва реконструкция на пешеходни зони и алеи.
Ти Ви Би дебютира и на софийски терен с подмяна на участъци от топлопреносната мрежа на "Топлофикация"-София, по времето, в което председател на Столичния общински съвет е Андрей Иванов. Само за година - от средата на 2009 до юли 2010 г., дружеството на Бояджиев печели конкурси за 3 878 453 лв. за подмяна на тръби в различни столични райони. В част от поръчките, които печели Бояджиев, е заложен непознат до момента в строителния бизнес трик. Възложителите включват в конкурсната документация изискване кандидатът да притежава сертификат SA 8000:2008 за социална отговорност. Той представлява удостоверение, че фирмата не дискриминира служителите си по сексуална ориентация, раса и религия, че осигурява хуманни условия на труд, не наема деца и дава право на свободно сдружаване на работниците. Ти Ви Би се оказва една от шестте сред общо 4483 строителни фирми в България, които са си извадили въпросния документ. Под знамето на "социалната отговорност" компанията на Бояджиев печели търг за ремонт на детска градина по "Красива България" и за изграждане на международен киноложки център в парк "Марица". Пак в Димитровград Ти Ви Би подписва договор за 2.3 млн. лв. за енергийна ефективност в общинската образователна структура. Заветният сертификат като задължително изискване става причина за остра реакция на Камарата на строителите в България до министъра на регионалното развитие с искане да се предприемат мерки срещу ограничаването на конкуренцията при провеждане на тръжни процедури. От МРРБ обещават проверка.

СМЕХ

Депардийо вече си получи руския паспорт, очаква се скоро да получи и виза за ЕС



АКТУАЛНО


Митрополит Кирил ръси за здраве направо от  "Линкълна" си

Наместник-председателят на Българската православна църква (БПЦ)  Кирил поръси миряните по пътя си направо от прозореца на луксозния си "Линкълн MKZ Хибрид". Луксозният автомобил скандализира миряните и със "златния" си номер В 8008 РТ. По думите на Кирил автомобилът е бил доставен специално за него още преди да се появи на пазара в Европа. "Това е кола, в която се вози само президентът на САЩ Обама", каза тогава той.

АКТУАЛНО


Борисов нареди- три пъти НЕ

Това, което ние ще дадем като инструкция на членовете на партия ГЕРБ, е да гласуват на референдума с „не”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Насреща с Люба Кулезич” на ТВ7. “За референдума – моето указание към партията ще бъде „не”,  подчерта Борисов. Въпреки че вотът няма да е точно за АЕЦ “Белене”, а за развитието на ядрената енергетика като цяло, според Бойко Борисов за всички членове на ГЕРБ ще има указания да се гласува отрицателно.„Не, не, не – ясно да го кажа. Извън референдума ние сме за изграждането на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй”, каза Борисов.

СМЕХ


Съвременното поколение по нищо не се отличава от нашето. Също расте. Също отива да учи във ВУЗ. Също пали първата си цигара. Също се изнася от къщи. Също се жени. Също ражда деца...
Само че в обратна последователност...
                      *
Странно как се увеличава числото на гейовете, като самите те не могат да се размножават...
                      *
Катаджия спира кола:
- Вашите документи, сър!
Шофьорът учудено:
- Защо пък сър?
Катаджията:
- Защото се движите в лявата част на пътя!
                     *
Един се оплаква на приятеля си:
- Интимния живот с жена ми стана една такава сива история...
- Ами разнообрази я малко. Защо, например, не поиграеш с нея на чичо доктор за около час? Аз лично така правя.
- Хубава идея. А на теб как ти се удава да играеш с жена ти цял час на доктор?
- Много лесно: 55 минути стои в коридора и си чака реда.
                    *
Раждането на Азис е предсказал за пръв път Пушкин:
"Родила царица в ночь не то сына, не то дочь…"

ЧЕСТИТО


Свето Богоявление- Йордановден


Свето Богоявление, или Кръщение Господне, е денят, в който Исус Христос бил покръстен във водите на р. Йордан от св. Йоан Кръстител и се явил на света за обществено служение, провъзгласен от Бога Отец като Негов син. Именно тогава Бог се явил за първи път като Божествена Троица.