събота, 19 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Атентат срещу Ахмед Доган!


Истина или Турски сериал?


Уникален кадър!



Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган беше направен опит за атентат в залата на НДК, където се провежда Осмата конференция на ДПС. Неизвестен мъж излезе на подиума, докато Доган говореше за постмодернизма на доклада си на конференцията. Мъжът държеше пистолет в ръцете си и стреля по Доган. Пистолетът най-вероятно е засякъл, защото не се чу изстрел. Мигновено делегати от ДПС и охрана скочиха и повалиха мъжа на земята и започнаха да бият мъжа. Доган падна на земята също и бе изведен от залата веднага. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: "ДПС". Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пътува към НДК. След като конференцията на два пъти бе отложена с по 30 минути, зам.-председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че дискусиите ще бъдат поновени в 15 часа. Ахмед Доган е преминал медицински преглед, като лекарите са го уверили, че няма проблеми със здравословното му състояние. Нападателят на Ахмед Доган е 25-годишен криминално проявен мъж от Бургас. Мъжът е криминално проявен за хулиганство, телесни повреди и грабеж. Отведен е в 4 РУП. При извършения обиск в него са намерени и иззети един газов пистолет и два ножа, казаха още от СДВР.
Името на атентатора е Октай Ени Мехмедов, казаха от СДВР. Октай Хасанов Енимехмедов от Бургас, който днес направи опит за убийство на Ахмед Доган в НДК, е брат на победителя в шоуто на Слави “Танцувай с мен” Метин Хасанов Енимехмедов, твърдят запознати. Службите за сигурност ще проверят дали Ахмед Доган не е инсценирал опита за атентат срещу него. “Твърде подозрително е също, че пистолетът на Енихмедов е засякъл два пъти, а освен това е газов. Никой сериозен атентатор нямаше да използва оръжие, с което няма как да бъде извършено убийство”, категорични са спецполицаите. 

В  социалните мрежи вече вървят закачки, че всеки момент НАТФИЗ ще поеме отговорност за атентата.

Допълнена  13:11 часа
Допълнена  14:08 часа
Допълнена  15:00 часа
Допълнена  17:42 часа

СМЕХ


Знаете ли защо Асен Блатечки ходи да яде от хладилниците на хората?
Защото bTv не са му плащали авторски права от 2 години.
          *
- Мамо, а защо печката е толкова мръсна?
- Баща ти си пържи яйца.
- Без тиган ли?
         *
Казват, че хубавия виц удължава живота с 15 минути, както и лошия съкращава живота с 15 минути...
И така, пред вас е серийния убиец Къци Вапцаров!
         *
Финансова криза - е това, което показва, че светлото бъдеще вече е в миналото.
         *
Ако една жена се смее на вашите шеги, то значи сте намерили Хи-хи точката ѝ и вече може да търсите G-точката.
         *
Горския:
- Не знаете ли, че лова на зайци сега е забранен?
Ловеца:
- Зная, но стрелях при неизбежна самоотбрана.
         *
При социализма един човек отива в Москва да си купи кола, плаща я, след което продавачът му обяснява, че щя е я получи на тази и тази дата след десет години. Купувачът се замисля за момент и след това пита: „Преди или след обяд?“. Продавачът, удивен от въпроса, пита на свой ред: „Какво значение има това?“ Отговор: „Ами водопроводчикът ще дойде преди обяд“.

петък, 18 януари 2013 г.

NO COMMENT!


Култово интервю с един кмет!

Кметът на  село Kатунци Георги Коцев и неговата рецепта за излизане от кризата ...

АКТУАЛНО


От Стената на плача посочихме "Хизбула"

 В доклада за атентата в Бургас, който външният министър Николай Младенов е занесъл при вчерашното си изненадващо посещение в Израел, се посочва, че Хизбула стои зад нападението от юли 2012 г. Това твърди израелската телевизия Канал 2. Министърът пристигна на изненадващо посещение в страната, за да уведоми премиера Бенямин Нетаняху и президента Шимон Перес за напредъка в разследването на терористичната атака в Бургас. При нападението загинаха петима израелски граждани и българин. Междувременно българският вътрешен министър Цветан Цветанов отпътува от София, за да осведоми европейските лидери за откритията на разследването. Новината означава, че Европейският съюз (ЕС) може скоро да признае "Хизбула" за терористична организация, коментира телевизията.  Многотиражният израелски вестник "Йедиот Ахронот" твърди, че Младенов ще предаде копие от доклада на следствието на домакините си по време на "специална визита" в Ерусалим. Николай Младенов е посетил и Стената на плача в Ерусалим. Той е заявил пред  репортери, че е пристигнал в Израел, "за да помогне на това без война да бъде предотвратено ядреното въоръжаване на Иран". "Атака срещу Израел е като атака срещу България и нашето приятелство с вас е категорично и силно", казал министърът. Младенов бе развълнуван от молитвата на святото за всички юдеи място и разговаря за процъфтяващата еврейска общност в страната си, допълва изданието.

Наистина доста смело изказване на министър Младенов и неразбираемо за повечето от нас :“ Атака срещу Израел е като атака срещу България.“  И все си мисля, че българското общество трябва да бъде информирано първо за резултатите от разследването, преди всички останали - Израел, САЩ, ЕС .  Остана  само това „далновидно“ правителство да ни вкара и в нечия чужда война.

СМЕХ


2067-ма година. Дете пита баща си:
- Тате, какво е това дюни? Ти виждал ли си?
- Не, питай дядо ти. Той е виждал.
      *
Мъж без жена е като куче без бълхи... Живее си, но скучно!
А жена без мъж е като бълха без куче... може да живее, но няма кого да хапе!
      *
Казват, че по това, как мечката куца напролет, може да се определи коя лапа си е смукала насън.
      *
Готов е проекта за първия български автомобил. Той е 6-местен автомобил. Допълнителното място е предназначено за автомонтьора.
      *
Оферта от мобилен оператор:
С огромни букви:
Включете се сега и говорете цялото лято абсолютно безплатно.
Отдолу с по-малки букви:
С любим номер.
С още по-малък шрифт:
От 23:45 до 05:45 в почивните дни.
И със съвсем малки букви:
Предложението е валидно само при сключен договор за три години и включили се два абоната наведнъж.
      *
- Девойче, искате ли да отидем на пикник на Витоша?!
- Каква девойка бе, аз вече съм ходила на два пикника!
      *
В края на седмицата желанието за работа силно намалява. Въпреки, че в началото на седмицата направо липсва.

четвъртък, 17 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Има решение за работниците от ВМЗ - Guns N Roses!

Държава, областна управа и частният бизнес се заемат да намерят нови работни места на тези оръжейници, които ще бъдат освободени. Съкращаването на кадрите ще е част от оздравителния план за ВМЗ-Сопот, който вече се изготвя от управляващите. По думите на градоначалника на Сопот Веселин Личев  оръжейниците познават много добри времена, когато градът е бил един от най-богатите.  "Ще направим всичко възможно да не се наложи от специалисти по оръжията да берат рози или да правят еко пътеки към общините", допълни той. Кметовете на Карлово и Сопот са изразили готовността си пред министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов да наемат до 500 човека. Общините ще подадат ръка на оръжейниците чрез програмите на социалното министерство "Подкрепа за заетост". Не е ясно обаче какво точно ще правят кадрите на ВМЗ.

СМЕХ


Бойко Борисов предложи по-високи майчински, но за по-кратък срок. Пенсионерите вече нямат претенции.
             *
Диета - това е научно разработена програма за борба на мозъка със стомаха, предварително обречена на провал.
             *
Моят ден започва с това, че ми се спи, и завършва пак така.
             *
Младоженци се прибират след сватбата. Младоженецът се опитва да отключи врата, но не може да уцели патрона с ключа. Булката:
- Е няма що, добро начало!
             *
- Как мислиш, цвета на косата влия ли на ума?
- Мисля, че не....мисля, че умът влия на цвета на косата.
             *
Ирландец влиза в бар. Бармана:
- Извинете, сър, отваряме след час.
- О, ще почакам.
- Не възразявам. Ще пийнете ли нещо, да не скучаете?
             *
- Келнер! Какво сте ми донесли?
- Каквото поръчахте, това и донесох. Пилешки бульон.
- Това е пилешки бульон?
- Да. Бульон от пиле. От младо пиле. От много младо. Честно да кажа, в него варим яйцата.

сряда, 16 януари 2013 г.

АКТУАЛНО



Нова мода – държавна гора на морето под наем!

След заменките на Тройната коалиция и директните продажби на апетитни държавни парцели по морето, реализирани от ГЕРБ по системата "Цецо Кумецо", лъсва нова схема: близки до властта фирми получават право на ползване на държавни гори на морето за жълти стотинки. Комплексът "Санта Марина" на входа на Созопол e построен в защитена зона по Директива 92/43 на ЕЕС за опазване на дивите птици, която съдържа защитена зона по Директивата за местообитанията. "Санта Марина" има договор за право на ползване на 14 декара гора от държавния горски фонд, която е на самия бряг, показват данни от имотния регистър. Договорите за "право на ползване" са сключени миналата година с МЗХ. По принцип такива договори се сключват за срок от 30 г. и са регламентирани в чл. 69 от новия Закон за горите. От документите в Агенцията по вписванията е видно, че "Санта Марина" е заплатила за това право по 6,3 лева на квадрат или при срок от 30 години: 21 стотинки на година. Това е изключително странно, тъй като по новия Закон за горите, който е действал при сключването на договорите през 2011 г., платено право на ползване се учредява единствено в случай на търсене на подземни богатства (Чл.69 ал. 1. т.1). или за разполагане на пчелини. Останалите възможности са за научна дейност и археологически проучвания, но за тях учредяването е безплатно. Не е ясно какви природни богатства добива "Санта Марина" в тази прибрежна гора. Факт е обаче, че председателят на Контролната комисия на ГЕРБ Десислава Танева е била в управителния съвет на акционерното дружество "Фоукал Пойнт Инвестмънт".  95,68% от "Фоукал Пойнт" са собственост на "Феърплей Интернешънал". "Феърплей" от своя страна е собственик на комплекса "Санта Марина". Танева напуска "Фоукал Пойнт" след като е избрана за депутат от Сливен през 2009 г.

СМЕХ


- Някакъв маниак в метрото ми се натискаше.
- Не маниак, а метросексуал!
    *
Намирайки богатство - губите съвест.
Намирайки жена - губите разсъдък.
Намирайки истина - губите вяра.
И чак когато изгубите всичко - намирате свобода.
   *
Не е вярно, че Бате Бойко губи рейтинг !
Вярното е, че рейтингът губи бате Бойко.
   *
Депресията най-успешно се лекува със секс...
Само, моля ви, не се занимавайте със самолечение!
   *
- Най-споменаваното име в света на компютрите?
- Бил Гейтс!?
- Не, майка му!
   *
Сутрин не ви се тръгва за работа?
Отворете списание "Форбс" и намерете там своето име.
Не го намерихте?
Тогава бегом на работа...

вторник, 15 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Би Ти Ви и "Булсатком" спорят за нещо,  за което не плащат !


"Би Ти Ви медиа груп" и "Булсатком" продължават да спорят за авторско съдържание, което и двете страни нямат право да ползват. Това е един от най-емблематичните примери за нарушение на Закона за авторското право и сродните му права", това се казва в официална позиция по казуса на "Музикаутор". От сдружението за колективно управление на авторски права смятат, че спорът е за заплащане на защитено съдържание като филми и музика, което и двете страни всъщност ползват както намерят за добре - едната като не плаща договорените и дължими суми за отстъпени права, а другата страна е изобщо без договор за отстъпени права. От "Музикаутор" посочват, че "Би Ти Ви медиа груп" им дължи над 2,5 милиона лева за авторски права за музика в излъчваните от телевизията филми и продукции. Медията не била плащала над 2 години въпреки действащ договор. "Парадоксално е, че Би Ти Ви беше медията, която направи кампания в защита на авторските права, а тя е единствената ефирна телевизия, която не заплаща коректно предвидените от закона и регламентирани с договор отчисления към "Музикаутор", се посочва в съобщението. В него се казва, че кабелните, сателитните и IP оператори, които препредават (и препродават) телевизионно съдържание, изобщо не плащат за авторски права. Повече от година се водели преговори с Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори, но те са безрезултатни, като през цялото време членовете на асоциацията практически нарушават закона, уточняват от "Музикаутор".
Очаквам утре авторите да кажат колко пари им дължи пък на тях „Музикаутор“  и циркът да стане пълен. Никой не е коректен към контрагентите си, но  изисква коректност от останалите.

МОЗАЙКА

Берачи на аспержи с френски език 


              

Най-странните и атрактивни междудържавни граници.

             
Границата между Барле Хертог и Барле Насау   
Барле Хертог е селище в Северна Белгия, известно с изключително сложната си граница със съседната община Барле Насау, част от територията на Нидерландия. Барле Хертог включва 24 ексклава, 21 от които, включително централната част на селището, са изцяло заобиколени от нидерландска територия, а останалите са на границата между двете държави. Освен това в територията на Барле Хертог има 7 нидерландски анклава. Границата е толкова усложнена, че има отделни къщи, разположени едновременно в двете страни. Причина за това са поредица от споразумения, сключвани през Средновековието между херцозите на Брабант и сеньорите на Бреда.

Огромно хранилище за семена

         

 (Svalbard Global Seed  Vault), на остров Шпицберген, Норвегия, съхранява семена от всички най-важни растения на Земята. Така, в случай на световна екологична или технологична катастрофа и изчезване на всички растения на земята, те могат да се възпроизведат по-късно от запазените семена.

СМЕХ



- Кога може да се каже, че един мъж се оженил нещастно?
- Когато сам си пере кухненската престилка.
        *
Момичета! Помнете, че ПИНГВИНИТЕ - това са лястовички, които са яли след 18 часа!
        *
- Кой е по-близо до теб:Дон Жуан или Дон Кихот?
- Дон Периньон.
        *
В посолство за издаване на виза:
- Наркотици употребявате ли?
- Аз спазвам закона!!
- Значи ще запишем - в зависимост от страната на пребиваване.
        *
Евреин пита друг евреин:
- Нали не си забравил, че ми дължиш 100 долара?
- Ти пък! До края на живота си ще помня!
        *
Съвет към мъжете:
Искате по-рано да се пенсионирате?
Сменете си пола и ще се пенсионирате пет години по-рано.
       *
Българин, погълнал 800 грама кокаин, е задържан на френско летище...при опит да излети със собствени сили...

понеделник, 14 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Ето какво ще има на Иракли


Вилното селище, което ще изникне в защитената местност Иракли ще бъде от модерен еко тип, съобщава инж. д-р Добрин Иванов, чийто проект за почивен комплекс притеснява от седмица екоактивисти. Освен въпросните имоти в съседство от догодина започват и други градежи на подобни ниски сгради. Общо 750 декара са вкарани в регулация и инвеститорите са убедени, че амбицията им за развитие на туризма няма да попречи на къмпингуващите, които отдавна са харесали мястото си за друг тип отдих край морето. „Бесове“ публикува компютърногенерирани изображения на бъдещото вилно селище.


Протестът в защита на Иракли започна преди броени минути пред Парламента!


снимка: Велислава Попова
За незабавното обявяване на Иракли, Кара Дере и Камчийски пясъци за защитени територии настояват от гражданската група „Да спасим Иракли“. Днес участниците в групата провеждат протести в София, Пловдив и Варна в защита на местността, както и срещу безразборното строителство по Черноморието. 
От МРРБ информиаха, че Л. Павлова е издала заповед за спране на строежа на Иракли.


Добавено: 19:10 часа


АКТУАЛНО


Работническа революция  в Сопот!

Приватизацията на "ВМЗ"  пропадна!

Тази сутрин Сопот осъмна облепен с призивни материали към стачкуващите работници от Вазовските машиностроителни заводи в града, съобщи БТА. Радикалната българска левица ги призова да поемат завода под свой контрол, да прогонят от него онези, които са докарали предприятието до днешното положение и да пристъпят към ефективно работническо самоуправление. Плакатите и листовките са отпечатани от Съюза на комунистите в България и Движение "Че Гевара". Напрежението в завода ескалира, след като служителите имат да получават две заплати и два аванса, които са средно по 750 лева, а от 14 януари става дължим и трети аванс. Повечето от тях твърдят, че са на ръба на оцеляването и нямат средства да покрият дори елементарните си човешки нужди. Кметът на Сопот Веселин Личев, цитиран от БТА, съобщи, че повече от 250 служители на ВМЗ са получили хранителни продукти чрез БЧК. Така не позволиха да има гладни и мизерстващи хора по празниците, коментира кметът. Към момента държавата разчита на купувача да покрие дължимите средства както за заплати, така и към бюджета за осигуровки. Директорът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов заяви пред Нова телевизия, че ако днес не бъде подадена оферта, процедурата ще бъде прекратена.
 Процедурата за приватизация на "ВМЗ" - Сопот се спира, защото до крайния срок днес единственият кандидат "Емко" е подал обвързваща оферта, но без да внесе нужния депозит от 3 млн. евро. Това съобщиха от Агенцията за приватизация и след приватизационен контрол. Така военният завод си остава държавна собственост и не е ясно какво ще се случи с над три хилядите му работници, които чакат забавени с месеци заплати, както и с други компании, на които "ВМЗ" дължи пари.
Обновена 17:20 часа

СМЕХ


Офис служителите от безделие почват да мислят креативно.
      *
- Пък да знаеш, баща ми тъй се бе насвяткал на рождения си ден, че когато внесоха тортата, той започна да духа свещите, преди още да ги запалят ...
- ... е, това все още не означава, че е бил пиян.
- чакай да довърше де.... Та той като ги духна, те се запалиха.
     *
Обява:
"изтрезвителят е затворен за частно парти (СВАТБА)"
     *
Мъж с обратна ориентация пита в аптеката:
- Извинете имате ли Трибестан?
- Да, отговаря аптекарката - ще вдигаш самолета ли?
- Не, днес ще се возя.
     *
- Защо банкерите празнуват на Никулден?
- Защото и те се изхранват с лов на шарани.
     *
Как трябва да се отнасяш към електората и изборите, че да наричаш кутиите за бюлетините урни?

неделя, 13 януари 2013 г.

СКАНДАЛ!


Познати лица пак бетонират Иракли!

Докато тече скандалът с дюните край Несебър, на Иракли се строи на плажната ивица. Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие това би трябвало да е изключителна държавна собственост, като строителството на плажа и дюните е забранено. Очевидно обаче и този терен е намерил начин да се промуши, най-вероятно съвсем законово между текстове и алинеи на някой закон, и да стане частна собственост, върху която вече се строи. На мястото трябва да бъдат вдигнати 9 ваканционни бунгала на един етаж и 5 на два етажа, както и 3 склада с басейни. Това е посочено на информационната табела, поставена на обекта. Според нея строителството е започнало на 2 ноември 2012 г. и трябва да приключи за 49 работни дни. Инвеститор на обекта е “Емона 2000” ЕООД. Емона 2000 е еднолична собственост на лицето Добрин Иванов Иванов. Фирмата има 20% собственост в Иракли АД, която в момента е в ликвидация. Съпругата на Николай Банев - Евгения, сикаджията Славян Теофилов - съдружник на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, най-богатият българин Цоло Вутов и Стоян Захариев - шефът на офшорната фирма "Суис Пропъртис", която искаше да застрои Иракли, но беше спряна, това са лицата в борда на директорите на Иракли АД. Собствеността на фирмата Иракли АД е на контролирани от тях дружества: Голф Хотели на Баневи (20%), Суис Пропъртис (20%), ИВС на Цоло Вутов. Славян Теофилов като физическо лице също държи 20% от Иракли АД. Начинът на придобиване на терена от 7002 кв/м, който както се вижда от скицата и от сателитната карта е на самия плаж е интересен. Основното действащо лице е съдружникът на Емил Димитров - Славян Теофилов. В периода 2003 - 2006 той е собственик на фирмата Дарс Инвест и купува на Иракли няколко имота, които впоследствие разделя и обединява. От тях е получен и въпросният терен със строежа на самия плаж. Единият от имотите майката на Славян Теофилов купува от частно лице и после го препродава на фирмата Дарс Инвест. Друг терен Дарс Инвест купува от фирмата Аква Парк. Аква Парк пък придобива терена от Община Несебър през 2003 г. чрез заменка на 2 апартамента и 2 офиса на обща сума 83880 лв. През 2009 г. Дарс Инвест заедно с имотите си е препродадена от Славян Теофилов на фирмата Фрам Билд, която е собственост на съпругата и децата на Добрин Иванов. Съседни терени в непосредствена близост до плажа също са придобити от частни лица свързани с Емона 2000, показа проверка на Биволъ в имотния регистър. Емона 2000 притежава още няколко терена в близост до плажа на Иракли. Единият от тях на площ 1700 кв/м. е купен директно от Община Несебър на любезната цена от 19 лв на кв/м. И това става съвсем наскоро, на 01.11.2012 г. Въпреки, че е на самия плаж и попада в 100 метровата забранителна ивица по Закона за черноморското крайбрежие, за проекта е издаден положителен ОВОС от РИОСВ Бургас.

Гражданската инициатива „Да спасим Иракли” организира протест пред Народното събрание по повод новия строеж в една от последните останали незастроени местности по българското Черноморие. Протестът ще е в понеделник, 14 януари от 18.30 ч.

БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЛАГОЛИ


Вожд. Харизма. Път. Прогрес.
Ясен Ведрин
Банско. Писти. Интерес.
Дюни. Бонуси. Кумец.
Референдум. Ток. АЕЦ.

Колорадо. Аспен. Гаф.
Изявление. Масраф.
Ролекс. Линкълн. Кръст. Синод.
Литургия. Храм. Възход.

Дянков. Доходи. Числа.
Приходи. Бюджет. Тесла.
Босфор. TB. Листопад.
Рейтинг. Медии. Диктат.

Мечки. Рожен. Стадион.
Мач. Победа. Шампион.
Тигри. Футбол. Еърбъс.
Перник. Мъка. Земетръс.

Криза. Майчински. Позор.
Цаца. Избор. Прокурор.
Гаф. Принуда. Прецедент.
Клетва. Хумор. Президент.

Инфраструктура. Тръба.
Газ. Печалба. Веселба.
Път. Обама. Интервю.
Слава. Блясък. Дежа вю.

Урни. Битка. Мат’риал.
Яне. Марешки. Парцал.
Лято. Избори. Сефте.
Бюлетина. Ром. Кюфте.

СМЕХ


Понякога гостите идват така внезапно, че не успяваш да скриеш от тях най-вкусното.
      *
Никога не забравяй тези, които винаги са били до теб в трудни моменти-Гугъл, Уикипедия и Гугъл Преводач!
      *
Изтегли книга от интернет - спаси дърво!
Изтегли филм от интернет - спаси dvd диск!
      *
Задача на жената - да харчи толкова, че да не стига за любовница!
      *
"Версаче" обяви Азис за свой най-добър клиент - купува си и костюми и рокли...
      *
Говорят си приятели. Единия пита:
- Какво казваш на жена си, като се прибереш късно?
- Казвам "Добър вечер", а останалото го казва тя.
      *
- Защо Буш не се забърка в секс скандал?
- Той даже на секретарката си не може да обясни точно какво иска.