събота, 2 март 2013 г.

Тайните общества


Списък на масоните в България!


В България са известни две големи ложи, всяка от които се натиска за легитимност чрез международно признание - Обединената Велика Ложа на България (ОВЛБ) и Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България (ВЛССПЗБ). Тези дни обаче се появи решение на Комисията по признанията на масоните от Северна Америка, с което се е произнесла на 19 февруари 2013 г., че скъсва отношенията и с двете враждуващи български ложи докато не се разберат помежду си. Това става ясно от (поредния) изтекъл масонски документ подписан от т.нар. велик секретар на отцепническата ложа ВЛССПЗ - финансиста Емил Хърсев. България гъмжи от масони на всички нива на обществения, икономически и политически живот, включително и в съдебната система, където те са особено активни. Освен масоните се подвизават и други тайни и полутайни общества като темплиери, ротарианци и прочее вдъхновители на конспиративните теории, битуващи сред непосветените. Особено притеснителен е документът, в който се описва как софийската ложа "Сговор" иска да отвори в Белене "огнище", но шефът, "великият майстор" Володя Лозанов не дава, защото "в българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат". Как именно се реализира масонското влияние в енергетиката е въпрос на национална сигурност, особено актуален в днешния напрегнат социален контекст. Измина една година от публикацията на този документ без службите и прокуратурата да проявят някаква активност. През това време стана ясно, че и новият министър на икономиката Делян Добрев е младши масон от хасковска ложа. Списък с имена на масони, принадлежност към ложи и техния масонски ранг и по градове. Списъкът изтече в анонимен сайт и после беше публикуван и в Биволъ.

Angel Dimitrov L001 Зора София


Atanas Rakov L001 Зора София


Biser Slavkov L001 Зора София


Bojidar Tsvetanov L001 Зора София O


Borislav Mandjukov L001 Зора София

Тук може да видите пълният списък на масоните по градове:

МОЗАЙКА

Онзи момент, когато не си сигурен дали и другият иска същото!


Смях от протестите!


Всеки със свои искания!


СМЕХ

Правителството работи добре...затова пък народът живее зле, защото не работи в правителството.
       *
Между държавни служители:
- Чух, че подготвят закон – от подкупите да се удържа данък.
- А ще има ли необлагаем минимум?
       *
Срещат се двама приятели на улицата.
- Къде беше вчера?
- На митинг.
- И какво правихте там?
- Ами срещнахме се с полицията, разменяхме си цветя, флагчета и любезности.
- А защо ти е превързана главата?
- На мен се падна цвете в саксия.
       *
Обява във вестник:
"Търсим две секретарки,едната с два езика, другата без език."
       *
Все по-често в България се появяват данъчни Робин Худ-овци. Взимат данъчните задължения на богатите и ги раздват на бедните.
       *
Когато човек с пари срещне човек с опит, човекът с опит си тръгва с парите, а човекът с парите - с опит.
       *
Всичко казано след 5-тата чаша е изтичане на информация...
       *
Знаете ли, защо услугите на психотерапевтите(и психоаналитиците) стават все по-скъпи?
Просто хората за готови да плащат все повече и повече, за да има говорят, че не са изперкали!

петък, 1 март 2013 г.

АКТУАЛНО

Саша Безуханова вероятно ще е служебен премиер

Директорът на “Публична администрация” в “Хюлет-Пакард” за развиващите се пазари Саша Безуханова вероятно ще е служебен премиер, съобщава “24 часа”. Според изданието президентът Росен Плевнелиев се спрял на нея заради безспорната репутация и сериозен управленски капацитет.
Саша Безуханова е завършила магистърска степен “инженер по електронна техника” в Техническия университет през 1985 г. Тя има квалификация по мениджмънт от INSEAD в Сингапур. Носител е на множество български и международни награди за жени лидери, както и за принос в развитието на IT сектора. Членува в управителните съвети на едни от най-активните в социалния, икономическия и политическия живот на страната организации.
Министър на спорта ще е председателят на Европейската федерация по борба Цено Ценов, съобщава изданието. Той е един от малкото признати българи в световните спортни структури. Цено Ценов беше спряган и за президент на Световната федерация по борба.
Слух, че финансов министър може да е Кирил Ананиев, се появи вчера. Според запознати обаче това било малко вероятно заради обвързаността на бившия зам. финансов министър с БСП. Самият Ананиев отрече да са го канили.
Директорът на “Публична администрация” в “Хюлет-Пакард” за развиващите се пазари Саша Безуханова вероятно ще е служебен премиер, съобщава “24 часа”. Според изданието президентът Росен Плевнелиев се спрял на нея заради безспорната репутация и сериозен управленски капацитет.

Goodbye My Love

Изхвърлиха  хубавата Джиджи от финансовото министерство!

Прословутото куче Джиджи на прословутата съветничка на Дянков Ирина Велкова е било натирено от Министерството на финансите, където се подвизаваше доскоро. Животното си е заминало скоропостижно заедно със собственичката си. Любимата съветничка на вицепремиера в оставка Симеон Дянков Ирина Велкова е подала молба за напускане веднага след депозиране на оставката му.
Това разкри  "България Днес" . Велкова, която бе спрягана за нещо повече от началник на кабинета на вицепремиера, си тръгнала от поста си заедно с него, след като станало ясно, че премиерът Бойко Борисов маха финансист номер едно. С Велкова от сградата на министерството си заминало и прославилото се чихуахуа Джиджи. Кученцето бе общ любимец на съветничката и Дянков и често джафкало из коридорите на ведомството, с което дразнело всички останали служители. Кучето от няколко седмици никой не го е виждал, а преди доста често се мяркаше това животно", издадоха възмутени колеги на Велкова.
Повечето от тях коментират, че министерската съветничка си е тръгнала засрамена, тъй като, докато Дянков бе на върха, тя колела и бесела в министерството. За капак пък непрекъснато мъкнела със себе си миниатюрното четириного Джиджи, което редовно поднасяла пред смаяния екип на Дянков да го целува с култовата реплика "Мони, цункай Джиджи".

АКТУАЛНА ПОЗИЦИЯ

Бойко: Ако не искате мен, ще ви управлява секретарката ми!

„Важното е да има отговорни хора, а не това, което ни се предлага от Станишев. Иначе аз веднага мога да отговоря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи“, заяви в днешното заседание на Министерски съвет премиерът в оставка Бойко Борисов.
Коментарът му бе по повод критиките към управлението, отправяни от редица граждански организации в страната.
„ Така че всички, които считат, че могат по-добре да управляват от гражданските сдружения не да казват – ние не искаме да участваме във властта или да управляваме, искаме отстрани да стоим и да си бъдем все такива. За съжаление отстрани не става. Да си направят веднага партия, да си направят депутати, да си направят кабинет, ние с радост ще ги приветстваме“, призова Борисов.
„Това отговорно ли е, което предлага Станишев?! Доган така го направи. И да се събират някъде и да взимат решения, и просто само да ги свеждат. Все едно премиерът или министри ще бъдат секретарки… Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде…?! Но, за да му отговоря, защото това е дезертьорство, че и ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде. Тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита. Просто това е несериозно. Нали политическата отговорност във всяка една държава, излъчват лидерите си, те участват в предизборна кампания“, отсече още той.
Отложеното с два дни заседание на МС явно бе удобен случай за равносметка на кабинета в оставка.

Приятелски огън

Борисов срещу  идеите  на Плевнелиев!  Общественият съвет се разпадна!

"Предлага ни се някаква нова форма на управление - партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция - някакъв съвет - горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки тук да играят ролята на премиери и министри."
Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет.
По думите му това ни предлагал сега Станишев. Било по примера на Доган и царя, които преди няколко години си управлявали оттам Тройната коалиция. Тогава Станишев бил сред изпълнителите, той бил индианецът долу, припомни Борисов.
"Явно сега му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант - партийните лидери само да са лидери, да излъчват някого, който да го бият с камъни заради непопулярните реформи и мерки, и така да се съхраняват", заяви  той и добави: "Знаете, че преди няколко дена върнахме мандата и ако искаха да поемат отговорност и да управляват, както тръбяха много, днес можеше да има Министерски съвет с други министри и друго правителство. Но там в трънския край казват - дай ми някоя работа, кусур да намирам.", коментира в присъщия му ироничен стил  премиерът в оставка.


Малко по-късно общественият съвет при президента се разцепи 45 минути след началото си.10 от 35-те души, свикани да изберат бъдещия консултативен орган, напуснаха недоволни сградата на президенството. Сред тях са представителите на протестиращите и Пламен Димитров от КНСБ. Няма да седим срещу тези, срещу които се борим. Няма да предадем народа, заявиха на излизане членовете, поканени на консултациите.
“Огнян Донев… Шегувате ли се? Все пак сме политически грамотни”, коментира една от протестиращите, която също напусна съвещанието. Те се обявиха срещу формата на Обществения съвет и идеята да го рпедседателства вицепремиерът на бъдещото служебно правителство.
На 3 март ще има мирен национален протест, обяви на свой ред друг от неформалните лидери на протести Ангел Славчев. Мариана Христова – позната и като активистка срещу шистовия газ – обясни, че преди да си тръгне от консултациите, е предложила промени в Изборния кодекс, които да бъдат гласувани от настоящия парламент шреди да се разпусне. Тя предлага “гражданите да излязат на състезание с политиците”, като имената им се вписват в рпеференциални листи. Такъв законопроект, но касаещ политически формаяции, е бил внесен преди дни в Наордното събрание от депутата на СДС Михаил Михайлов. Христов предлага още да отпадне финансовият праг за явяване на избори.
В президентството в петък се провеждат консултации за избиране на Обществен съвет към бъдещото служебно правителство.

СМЕХ

Баба Марта прати вест,
ДА НЕ СЕ РАБОТИ ДНЕС!
Да качим краката на бюрата
и да се чешем по главата....
бели, румени, засмени...
от божествен мързел днес опиянени!
След кафенцето горещо
иде време и за още нещо...
сандвич със кюфте
и много бири със мезе...!
       *
Нашият въздух има едно предимство виждаме какво дишаме
       *
Реално детството ти свършва тогава когато желание искаш да ти изпълнява Снежанка а не Дядо Коледа
       *
- А сега, като порядъчен мъж, ти трябва да се ожениш за мен!
- Като порядъчен мъж аз вече съм женен!
       *
Питат Рабинович, би ли пожертвал за независимостта на Израел своята крава.
- Да.
- А свинята?
- Разбира се.
- А козата?
- Козата - не, в никакъв случай!
- Защо?
- Защото нямам крава и свиня, а коза имам.
       *
Вече съм на такава възраст, че съгласието на жените повече ме плаши от отказа им.
       *
През лятото искаше да е учител, а зимата - агроном.
       *
- Вие какъв сте?
- Депутат.
- Не ви е срам! Здрав човек, по-добре да работите нещо.

четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Високо напрежение

ЧЕЗ с печалба от 240% за 2012 година!

ЧЕЗ е реализирало 2012 година рекордната чиста печалба от 50 милина  лева. Това става ясно от официалния отчет на дружеството, качен на сайта на Българска фондова борса. Това означава, че в сравнение с 2011 година, приходите на ЕРП-то са скочили с невероятните за нормален бизнес 240%. Вероятно чешката компания е докарала този ръст поради признаване на по-малко разходи от регулатора, анализират експрети и припомнят, че около 60 милиона лева са харчени оп перото “външни услуги”, което е най-използваният начин за облагодетелстване без да се плащат данъци.

От отчета става ясно още, че разходите на ЕРП-то за услуги по пренос и достъп са със 153% повече на годишна база и вече надхвърлят 250 милиона лева. Това са разходи, признати от регулатора за съвместими с дейността на дружеството и влизащи в цената на тока, плащана от потребителите.
Тези факти ще са обект на проверка от данъчни и прокурори – ще се търси дали това не е умишлено завишаване на искания за разходи, които вдигнаха още цената на тока у нас.
Засега от трите ЕРП-та декларират, че са спокойни за проверките, защото всичко било в ред с документите. Вероятно са прави и ако има нещо не наред, то със сигурност е в хората от ДКЕВР, които по неизвестни и недоказани причини са приемали на юнашко доверие предлаганите разходи на компаниите и великодушно са оставяли потребителите да ги плащат.

СМЕХ

В касата на университет влиза студент и казва:
- Искам да си платя семестиалната такса.
- 1200лв. - отговаря любезно служителката.
- Ама, как? Аз съм държавна поръчка!
- Абе, момче, то държава няма - ти държавна поръчка!
        *
Цветан Цветанов помолил Веско Маринов да отиде да пее на Орлов мост, за да се разотидат хората.
        *
Мъжът във всичко изпреварва жената: първи идва на среща, първи се обяснява в любов и първи заспива...
        *
Работниците от Винпрома обявиха стачка и са се барикадирали. Засега не предявяват никави искания.
        *
Две приятелки си говорят:
- Представи си само: Пешо знае, че съм омъжена, и въпреки това спи с мен вече половин година! Какви мръсници са мъжете...
        *
Младеж споделя на стената си във Фейсбук:
"Момичетата, които пишат в статуса си: "Трудно е да ме намериш, лесно е да ме изгубиш." ми напомнят за чорапите ми- винаги така се случва..."
       *
Дааа, беше време, когато можеше да си пъхнеш флашката, в което и да е usb и да не хванеш вирус. Уви, вече не е така!
       *
Разбирайки, че бившия й съпруг се е оженил за младата съседка, тя му отмъсти по най-коварния начин:омъжи се за бащата на съседката и стана тъща.

сряда, 27 февруари 2013 г.

Строим за родината!

Родата на Митко Каратиста шефове в Столична община!

Името на Митко Стефанов – Каратиста нашумя, след като стана ясно, че по неизвестно какви причини е вкаран преди време в контролния съвет на ЧЕЗ и получава тлъста месечна заплата от 35 бона. Бившата червена депутатка Татяна Дончева твърди директно, че Каратиста е неграмотен, без образовани, но се е издигнал защото е бил шофьор на Румен Николов – Пашата, приятел и съдружник на Борисов във фирми. Дончева разкри, че Каратиста бил виждан често в сградата на Министерски съвет. Според нея той е подставено лице на български групировки, които са изкупили от държавата преди време миноритарния дял от 33% от ЧЕЗ. Спрягат се иманата на СИК и ТИМ, като тайни съсобственици на ЧЕЗ, а във Варна коментират, че морската групировка се опитва да изкупи контролния пакет от чехите. Опонентите на премиера в оставка го свързват в задкулисни отношения и облагодетелстване на кръга на „Каратистите”.
За Митко Каратиста се говори, че в първите години на прехода е бил бригадир на СИК. В историята на родните групировки и други лица подобно на сегашния началник в ЧЕЗ от шофьори се издигнаха до босове. Алексей Петров – Трактора возеше шефа на Съюза за стопанска инициатива и собственик на банка „Моллов” Валентин Моллов. Борецът и застраховател Димитър Джамов пък караше покойния шеф на „Мултигруп” Илия Павлов.
Днес се вижда, че Каратиста е уредил в Столична община свои близки. Татяна Георгиев, с която Каратиста живее на семейни начала и имат деца е районен координатор на провалилата се в управлението партия ГЕРБ за районите Надежда и Връбница. Освен това напористата дама е общински съветник шеф и на  комисията по „Ред и сигурност”. Това разкриха пред източници на "Фактор" от ведомството на Йорданка Фандъкова. Според тях  Георгиева била с педагогическо, или подобно образование, но то съвсем не отговаряло на отговорностите в комисията, която оглавявала. Общински съветници пък коментират, че не знаят какво точно е свършила до сега тази комисия, защото дейността й се командвала директно от МВР.
Кмет на община Връбница пък бил баджанакът на Каратиста - Младен Младенов. Славел се като близък с Бойко Борисов и активист на ГЕРБ.

Актуално интервю

Бойко Борисов: Като паднеш от власт, се очовечаваш!


“Очовечаването на политика идва, след като напусне властта”. Това казва премиерът в оставка Бойко Борисов в интервю за българското издание на списание L’Europeo. Новият брой на списанието е озаглавен „Диктаторите“.
Интервюто е взето много, преди премиерът да помисли, че може да подаде оставка, че чак и да се разболее една седмица по-късно. Той коментира темата, която навремето разисквал с бившия си началник Симеон Сакскобургготски по адрес на Тодор Живков.
„Когато се запознах с царя и ходех по мероприятия, обслужвах неговата охрана и не само охраната, цялото му семейство, тогава, когато идваше тук, те още спяха по хотели“, започва разказа си министър-председателят в оставка.
Симеон се интересувал от личността на Тодор Живков, когото Борисов охранява преди него. „Един път той  ме попита от кога познавам Тодор Живков. И аз му казах, че го познавам от 1992 година, когато вече беше паднал от власт“, споделя Бойко Борисов.
„Царят ме попита: „Добре, какво ти е впечатлението?“. И започнах да му обяснявам как ми е разказвал, говорил, когато пътувахме, дори с него съм се возил“, продължава премиерът.
„И царят се смее и ми казва: „Значи го познаваш от времето, в което се е очовечил“, продължава Бойко Борисов и отговоря: „Защото очовечаването е точно след като паднеш от власт…“.

СМЕХ

Обичам февруари! Чакаш заплатата три дни по-малко.
        *
В спора се ражда истината. И се разпадат младите семейства...
        *
Делфините наистина са много умни същества. Някога да сте виждали делфин с ипотечен кредит? Именно.
        *
Ние сме страна на парадоксите - раждаемостта спада, смъртността расте, а жилищата от година на година стават все по-скъпи.
        *
От тълковния речник:
Сесия - кратък промеждутък от време между ваканциите, по време на който студентите се запознават с преподавателите и своята бъдеща специалност.
        *
- Така яростно се боря с вродения ми мързел, че когато накрая го надвия, то вече нямам сили да отида на работа...
        *
- Защо художниците си пишат фамилията в долната част на картините?
- За да не ги окачат наобратно.
        *
Между съседки:
- Не смея да се прибера в къщи! Казах на мъжа си, че го напускам. Като излизах, чух от кухнята гръм. И сега не зная дали се е застрелял или си е отворил бутилка шампанско...

вторник, 26 февруари 2013 г.

Актуални въпроси!

Защо Плевнелиев избра ДПС пред Синята коалиция?

Защо Росен Плевнелиев избра да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ДПС? Този въпрос си задавам днес при положение, че Конституцията  казва , че третата парламентарна партия може да бъде по избор от Президента, а не по броя на народните представители. Все си мисля, че президентският избор е паднал върху ДПС, защото от там заявиха още веднага след падането на Правителството, че няма да правят опити за съставяне на правителство,  докато от Синята коалиция  призоваха за програмно правителство в рамките на 41-то народно събрание. Тук държавният глава се размина  с  народа си и по - специално с исканията на 35 протестиращи града,  които поискаха да не се разпуска Парламентът, а да се състави програмно правителство, което веднага да започне с решаването на проблемите.  Припомням позицията на Синята коалиция само, защото има време до петък: „Ако реши Росен Плевнелиев да даде третия мандат на Синята коалиция, ние ще му дадем възможност да предложи гражданско правителство с този мандат, без участието на политически фигури.“  Програмното правителство  трябва да изиграе ролята на експертен и програмен кабинет и да работи с Парламента, за да бъдат предприети адекватни мерки в малки срокове. По всичко личи, че президентът Плевнелиев няма да успее да излезе от сянката на Борисов и да вземе различно от спуснатото решение. Поне не сега!

Салто мортале!

Фейсбук зове: Да изхвърлим Бареков от журналистиката!

Безобразният лупинг на Николай Бареков, който публично се отрече от своя вожд и учител Бойко Борисов, втрещи обществеността. Подмазвачът уволни дори довчерашната си съмишленичка Люба Кулезич, за да се хареса и да се впише в конюнктурата.
Форумите и социалните мрежи са пълни с критики към тъй наречения “изпълнителен директор на ТВ7″, а преди часове във Фейсбук дори се е родила уникална група  “Да изхвърлим Бареков от журналистиката”, която бързо трупа фенове. Ето какво е написано в анонса към групата:
 ”Медийният лакей на всяка власт Николай Бареков пак се врътна. До вчера пееше химни за ГЕРБ и Бойко, днес им вика „диктатори”.
Хора, да изхвърлим от журналистиката този аморален тип – чалгаджия, който се полива с шампанско на Ривиерата, ходи с джипове и охрана и прислужва на силните на деня. Да не гледаме турската телевизия ТВ7, която ни облъчва със сериали за българоубиеца Сюлейман Великолепни и се издържа с парите на медийния барон Цветан Василев.
Това не е журналистика, това е професионално и човешко дъно!!!”

АКТУАЛНО

Бойко Борисов с хипертонична криза в Правителствена болница!

Премиерът Бойко Борисов е бил приет  в Правителствена болница в прединфарктно състояние. Твърди се, че министър-председателят в оставка e постъпил в лечебното заведение с тежка хипертонична криза. Поставен е на системи. Професор Спасов директор на Болница "Лозенец" потвърди новината и съобщи, че състоянието на Борисов е овладяно.

Как бе, младеж, как да го свържа?

БНТ ГОТВИ ДАНЪК ЦИФРОВИЗАЦИЯ ЗА 15 МИЛИОНА ГОДИШНО В ПОЛЗА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ!

Фирма свързана с КТБ и Цветан Василев ще усвоява рентата за обществения мултиплекс.
Проект за договор между БНТ и фирмата "Фърст Диджитал" ЕАД за цифровизация на публичната телевизия е внесен на 14 февруари в УС на телевизията от шефа на БНТ Вяра Янкова. Предложението е за 18 млн годишно и за срок от 3+2 години, пише днес сайта Биволъ.
На въпрос към БНТ за потвърждаване на тази информация се получи следният отговор: "Към настоящия момент БНТ няма подписан договор за ефирно цифрово разпространение на програмите си с фирма „Фърст диджитъл".Ръководството на БНТ преговаря с фирмата, която ще предостави услугата чрез качването на програмите й на обществения мултиплекс."
Фирмата "Фърст Диджитъл" е собственост на регистрирано в Швейцария, кантон Женева, анонимно дружество Пюблител Холдинг. Директор на дружеството е швейцарец с адресна регистрация в Дубай, показва справка в швейцарския търговски регистър. Собствеността на капитала от 100 000 швейцарски франка, разпределен в 100 акции не е публична. "Фърст Диджитъл" всъщност е наследник на латвийската "Хану Про" ЕООД, свързвана с банкера Цветан Василев от Корпоративна търговска банка, определяна в американските дипломатически доклади като "гнила ябълка".
КТБ концентрира най-голям процент от парите на държавните предприятия и при Тройната коалиция и при ГЕРБ. Тази банка е основен източник на кредити за купуване на медии от Ирен Кръстева, майка на депутата от ДПС Делян Пеевски.
Характерно за всички медии на Кръстева е пълната преданост към властимащите. Тази медийна концентрация с използване на обществен ресурс стана повод за критики от неправителствени организации като "Репортери без граници", а европейските институции също проявиха загриженост за свободата на словото в България.
Друга голяма медийна инвестиция на КТБ и Цветан Василев са мултиплексите. Там той успя с активна помощ от властта да наложи пълен монопол, което стана повод Европейската комисия да заведе дело срещу България.
През 2009 г. "Хану Про" спечели втората конкурсна процедура за мултиплексите и взе три частни мултиплекса, както и разрешително за изграждане на обществения мултиплекс, който да разпространява програмите на БНР и БНТ. През юни 2012 г., за да заглуши нарастващото недоволство на ЕК, "Хану Про" прехвърли разрешителните за търговските мултиплекси на американската компания "HD Медиа сървисиз" ЛТД и обяви, че се съсредоточава върху изграждане на обществения мултиплекс. Както се оказва, обществената цифровизация също е лакома хапка. В момента УС на обществената телевизия е подложен на силен натиск от властта в оставка, за да подпише договора на възможно най-високата цена, твърдят източниците на Биволъ. Планът предвижда да се създаде привидност за грижа за обществения ресурс като БНТ окаже формална съпротива и намали сумата от 18 на 15 млн. лева на година.
БНТ е длъжна да сключи такъв договор по закон, но предложената цена съвсем не е разходосъобразна. Частните телевизии преговарят с мултиплексите за цени, които са от 2 до 3 пъти по-ниски при същото качество на услугата.
В крайна сметка, ако договорът мине за 15 млн. годишно, всеки данъкоплатец ще трябва да се бръкне с 3 лева годишно за своебразен "данък цифровизация", който ще се усвои от обръча на "банкера на всяка власт" - Цветан Василев.

Високо напрежение!

УИКИПЕДИЯ СЕ НАПЪЛНИ С ОБИДИ СРЕЩУ КИРИЛ ЙОРДАНОВ!

След като десетки хиляди варненци поискаха оставката на Кирил Йорданов и не я получиха в "Уикипедия" се появиха обидни квалификации по адрес на  кмета  на Варна.
В "Уикипедия" е поместена и солидна критика към управлението му.
"Администрацията му е нееднократно разтърсвана от скандали, свързани с корупция, неефективно управление на общинското имущество и протекционизъм спрямо бизнес интереси, разменяни срещу политическа подкрепа.
Сметната палата констатира нарушения при възлагане на обществени поръчки в община Варна за 2006 - 2008 година. Одитната институция намира нарушения и за 1998 - 2005 година - неефективно управление на недвижимата собственост.
Според Института за пазарна икономика (ИПИ) през 2010 - 2011 година Варна е изпаднала на 10-то място по показателите за това дали администрацията на града съдейства или пречи на бизнеса.
Кметът който позволи автомобилно движение в националния парк "Морската градина", с действията и бездействията си позволи застрояването на парк с над 100 годишна история и върна развитието на гр.Варна със сто години назад.
Кирил Йорданов допусна застрояването на Морската градина във Варна, както и движението на автомобили в нея. Под неговото управление един от най-красивите паркове в България- Морската градина, бе занемарена до неузнаваемост, а голяма част от нея застроена с жилищни сгради и разпродадена на безценица на частни инвеститори.
Кирил Йорданов е очевидно доста мазен тип. П...раст!!!", пише в изданието.


СМЕХ

Три дни и нощи кандидатът на икономическите науки изчисляваше вероятността дали съседа ще може да даде назаем 200 лева до заплата.
           *
Стъпка по стъпка инструкция на психолог за сваляне на напрежението, стреса и агресията:
1. Представете си, че се намирате в река.
2. Времето е идеално, слушате пеенето на птичките.
3. Никой освен вас, не знае за това тайно място.
4. Водата е прозрачна като сълза.
5. Можете съвсем лесно да видите лицето на човека, който държите под водата.
          *
Пораснал си - когато почнеш при зъболекаря да се страхуваш не от болката, а от сметката.
          *
Отлага се пролетния футболен полусезон, защото няма да има публика - ултрасите са заети да вандалстват по улиците.
          *
Гаджето на Черната Златка предложил да я заведе на околосветско пътешествие. Тя отказала, щото предпочитала да отиде някъде другаде...
         *
Времената се промениха: сега е трудно да повярваш, че преди години учителят е биел учениците, а не обратното.
         *
Чипс с вкус на черен хайвер...
Почувствай се олигарх!
         *
- Имаш ли приятели?
- Да, разбира се - 85, а от двама още чакам потвърждение...

понеделник, 25 февруари 2013 г.

Ударници!

Докато хората са на протести , ГЕРБ трескаво назначава свои кадри!

Вътрешния министър Цветан Цветанов, ненадейно смени шефовете на ОДП във Видин и Монтана. В Монтана от 21 февруари е назначен Даниел Псалтиров, а от 22 във Видин Цветан Петков.
Министъра на културата Вежди Рашидов също запретна ръкави да назначава калинки. Преди седмица Министерски съвет прехвърли собствеността на НДК от финансовото министерство на културното. До сега Управителният съвет беше от трима души, но новият принципал го е променил на петима  От борда е уволнена Десислава Бинева, а като нови назначения са заместник министъра на културата  Митко Тодоров, говорителката на Рашидов, Радка Петрова и секретаря на министерския кабинет Стоян Соянов. Митко Тодоров, наричан в театралните среди Полковника, е новият шеф на НДК.

При нас е весело!

ДКЕВР се саморазпуснал!

ГЕРБ разиграва свои депутати на лотария!

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране работи в оставка. Още миналата седмица всички нейни членове са подали молби да бъдат освободени в Министерски съвет, съобщиха от пресцентъра на държавната комисия. Към този акт служителите са пристъпили дни, след като назначената за председател на регулатора Юлиана Иванова подаде оставката си заради скандалната продажба на цигари в неин онлайн магазин. От държавната комисия посочиха, че все още не са получили официален отговор от Министерски съвет за това дали оставките на целия състав на ДКЕВР са приети. Държавната комисия ще продължава да заседава в този си състав, докато не бъдат назначени нови членове и председател на държавния регулатор.

След уникалното предложение на премиера в оставка Борисов на срещата му с президента ДПС и БСП с мандата си да съставят правителство, Искра Фидосова откликна подобаващо. Ще излъчим 20 депутати чрез жребий, защото огромно желание няма да има, за да подкрепят едно такова управление, заяви председателят на правната комисия, депутатът от ГЕРБ Искра Фидосова

АКТУАЛНО

ГЕРБ върна мандата!

Премиерът в оставка Бойко Борисов току-що върна мандата за съставяне на служебно правителство на президента Росен Плевнелиев. Министър-председателят му връчи писмо, с което го уведомява за отказа на ГЕРБ за съставяне на кабинет.
В момента тече среща между Плевнелиев и Борисов. Бившият премиер е единственият представител на ГЕРБ при държавния глава.

СМЕХ

Google и Уикипедия са направили повече за мен, отколкото училищното образование.
        *
Неуспешният опит на гюлетласкача от Полша прекъсна успешния опит на скачача от Кения.
        *
В Монголската военна академия изучават противотанкови заклинания.
        *
Учебен курс за мъже в 20 лекции:
"Как да обградим жената с внимание и грижи без да станем от дивана.
        *
Разправят, че блондинките не са глупачки.
Моята жена беше брюнетка, вчера сутринта се боядиса в блондинка, а вечерта вдигна скандал - откъде в леглото има черни косми?
        *
Семеен живот - това е когато се опитваш да напиеш съпругата си, не за да я вкараш в леглото, а за да поиграеш спокойно на компютъра.
        *
Не карайте колата си по-бързо, отколкото лети вашия ангел-спасител.
        *
- Какво ще стане след като ЕС гласува да отпаднат визите за македонци и сърби?
- Ще спрат всички заявки за българско гражданство от Македония.

неделя, 24 февруари 2013 г.

Маниери!

Къде е булката – беглец?

Скандално министър-председателят в оставка Бойко Борисов избяга от отговорност и се скри при интронизацията на новия патриарх на Българската православна църква. Той дори не изпрати свой заместник – някой от вицепремиерите – Цветан Цветанов или Симеон Дянков, на церемонията в храма “Св. Александър Невски”. Вместо тях дойде министърът на външните работи Николай Младенов, който поздрави от името на правителството новоизбрания български патриарх Неофит.
От Министерски съвет няма официално съобщение къде е премиерът и по каква причина отсъства от събитието, което се случва за първи път от 41 години насам. Единственото предположение, което си позволявам да направя е,  че  тъй като е неделя играе футбол.

АКТУАЛНО

Неофит Русенски е новият Български патриарх!


Митрополит Неофит е събрал  90 гласа.
На първи тур за митрополит Неофит бяха гласували 72-ма, за Гавриил - 43-ма, за Галактион - 22 гласа. Имаше и една невалидна бюлетина. За да бъде избран на първи тур новият български патриарх, той трябваше да получи 92 гласа в подкрепа от дошлите на Събора 138 делегати.
Митрополит Неофит е роден на 15 октомври 1945 г. в София със светското име Симеон Димитров. Той завършва Софийската духовна семинария при гара Черепиш, а през 1971 г. - и Духовната академия "Св. Климент Охридски" в София.  От есента на 1971 г. до 1973 г. е на богословска специализация в катедрата по "Църковно пение" при Московската духовна академия.  През септември 1973 г. е назначен за преподавател по източно-църковно пение и диригент на студентския хор при Духовната академия "Св. Климент Охридски". Две години по-късно в Троянския манастир е подстриган в монашество с името Неофит от патриарх Максим. На 15 август същата година патриарх Максим го ръкополага в йеродяконски чин, а на 25 март 1976 г. в столичния катедрален храм "Св. Неделя" и за йеромонах.  От 30 септември 1975 г. йеромонах Неофит е диригент на Софийския свещенически хор, а от 15 юли 1977 г. е и старши преподавател по източно-църковно пение и богослужебна практика в Духовната академия в София, какъвто остава до края на 1980 г.  На 21 ноември 1977 г. в столичния катедрален храм "Св. Неделя" е възведен в архимандритско достойнство от патриарх Максим. От 1 януари 1981 г. до декември 1985 г. архимандрит Неофит е протосингел на Софийската митрополия. Като такъв на 8 декември 1985 г. в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" е хиротонисан в епископски сан с титлата "Левкийски" и е назначен за втори викарий на Софийския митрополит.  От 01 декември 1989 г. епископ Неофит е ректор на Духовната академия "Св. Климент Охридски", а на 26 юли 1991 г. е избран и за пръв декан на възстановения Богословски факултет при Софийския университет "Св. Климент Охридски". Този пост той заема до януари 1992 г. Тогава е назначен за главен секретар на Светия синод и председател на Църковното настоятелство при ПКСХП "Св. Александър Невски".  През 1994 г. е избран и канонически утвърден за Доростолски и Червенски митрополит. От 17 декември 2001 г., по решение на Петия църковно-народен събор, Доростоло-Червенска епархия е разделена на Русенска и Доростолска епархии, а той се титулува Русенски митрополит и наместник на възстановения Доростолски митрополитски престол.

Високо напрежение!

Хиляди пред Президентството!

Десетки хиляди протестиращи са пред Президенството в София. Пет минути след началото  на протеста пред Министерството на икономиката пристигна президентът Росен Плевнелиев. Президентът Плевнелиев благодари, че са му връчени исканията на гражданите. Той призова всички организации и синдикати да работят заедно за решаване на проблемите и пожела успех на протестиращите. Президентът се беше качил на буса на организаторите на протеста, откъдето отправи думите си. Докато президентът говореше, хората продължиха с освиркванията. Чуваха се отделни обиди и скандирания „мафия”. Обръщението на държавния глава пред протестиращите е продължило около две минути, след което президентът и охраната му си тръгнаха. Плевнелиев се здрависа с някои от протестиращите, но като цяло гражданите продължиха с недоволството и по време на речта му. В момента присъстващите скандират „българи – юнаци”, „мафия”. На протеста има засилено полицейско присъствие, като полицейска охрана има и около Министерството на финансите.

Исканията са:

1.Незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители на ток – клиенти на ЕРП-тата, топлофикациите и ВиК, до установяване на легитимността на сметките.
2. Намаляване на квотите за производство на скъпа електроенергия. 100% от евтиния ток, произведен от АЕЦ “Козлодуй” да се ползва за задоволяване на нуждите на вътрешния пазар.
3. Преминаване на ЕРП-тата в ръцете на държавата в съответствие с европейските норми и директиви.
4. Премахване на всички посредници. НЕК да поеме техните функции.
5. Разсекретяване на всички договори на производители на електроенергия за вътрешния пазар.
6. Разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани.
7. Търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори.
8. 50% гражданска квота в ДКЕВР.
9. Индивидуални договори с топлофикациите. Всеки клиент да има право да прекрати своя договор с едномесечно предизвестие.
10. Индивидуален уред за измерване на реално изразходваната топлоенергия.
11. Премахване на понятието “прогнозно количество”.
12. Ежемесечно отчитане на реално изразходваната топлоенергия.
13. Премахване на дружествата за топлинно счетоводство.
14. Разтрогване на всички концесии, касаещи доставката на вода.
15. Държавата да поеме функциите на концесионните дружества.
Тъй като президентът Росен Плевнелиев остава единственият легитимен представител на държавата, от него протестът ще поиска удължаване работата на парламента. “Не искаме предсрочни избори. Не искаме служебен кабинет. Искаме програмно правителство с програма от гореизброените 15 точки”.
Другите искания са: обществен съвет от експерти и задължителна гражданска квота в него.
Протестиращите искат още:
1. Промени на изборния закон;
2. Преминаване от пропорционална към мажоритарна система;
3. Процедура за отзоваване на депутати;
4. Народните представители да носят наказателна отговорност за действията си;
5. Гражданска квота във всички държавни и регулаторни органи.

СМЕХ

Преминаваме от аналогово към цифрово ефирно правителство май...
        *
Рестлинг е борба, при която никой с никого не се бори. Нормално телевизионно шоу.
Също като борбата с корупцията.
       *
По-добре шефът всеки ден да те нарича идиот, отколкото един път да ти го каже психиатър.
       *
Кажи ми за какво мислиш и ще ти кажа, с какво.
       *
- Докторе, сигурен ли сте, че съм в 23-тата седмица бременна, а не в 27-тата?
- Абсолютно!
- Ужас! Не се омъжих за правилния мъж!!
      *
Принцип на Народното събрание:
Незнанието на законите не освобождава от законотворчество.
      *
Семейство са на гости у приятели. Жената казва тихичко на мъжа си:
- Не пий толкова! Не помниш ли последния път как се държа у Иванови?
- Не.
      *
В хода на еволюцията, при шофьорите на маршрутни таксита на гърба са израстнали трета ръка и око!