събота, 9 март 2013 г.

Контраатака

Трактора съди Буда!

Алексей Петров - Трактора е завел дело в СГС срещу премиера в оставка Бойко Борисов-Буда. Това разкри соченият за глава на Октопода, българската мафия, по Нова ТВ.
 Борисов ме оклевети, че аз стоя зад взривения джип на Цветелина Бориславова през 1997 г. Истината е, че с банкерката имам прекрасни отношения, а с Борисов сме изяснили кои са извършителите на това дело. Набедиха ме, освен това и за атентата срещу Златко Баретата, обяви бившият съветник в ДАНС.  Той сподели, че има информация за отвличането на дъщерята на Брендо, с която може да е полезен и очаква разследващите да го потърсят.  Алексей Петров заяви, че се притеснява за живота на детето, но потвърди, че преди време Брендо му е казал, че ако проговори за Борисов, Цветанов и Флоров, ще стане много лошо в държавата. През 2009 Борисов искаше да прикрия ареста му в Будапеща, а също така и да го пазя от Сретен Йосич, с когото има неуредени финансови отношения. Делото “Буда”, което излезе срещу него е абсолютно истинско, няма как да не са се интересували службите от него, след като е бил СИК. Но той излъга и го беше страх да си признае.  Бившата барета обвини Бойко Борисов и за това, че не се познава с Митко Каратиста. Лично аз съм го засичал пред кабинета му и ви уверявам, че след време срещу Борисов, Каратиста и някои хора от ЧЕЗ ще се води разследване. Алексей Петров обвини Цветан Цветанов, че заедно с Борисов шантажират Росен Плевнелиев, внушавайки му, че без тях престъпността в страната ще ескалира.

АКТУАЛНО

Вежди Рашидов в Брюксел: Протестите са платени от мафията!

“България е застрашена от военно положение заради протестите, които са платени от мафията и водят до анархия”. Това заяви от Брюксел министърът на културата в оставка Вежди Рашидов, цитиран от вестник “Труд”.


“Кои имат пари? Така наречените мафии. Те могат да бъдат енергийни, нарко, медицински и лекарствени. Където бръкнете, има схема за печелене на големи пари. На милиони и милиарди. И оттам идват някакви средства”, обяснява културният министър.
Министърът обвини електроразпределителните предприятия (ЕРП-та), че нарочно са повишили цената на тока, за да предизвикат недоволство срещу правителството, след като то е накърнило чужди икономически интереси, свързани с руската АЕЦ “Белене” и американските “Марица-изток” 1 и 3. “Аз питам как така енергийните компании направиха този фокус и то през главата на властта?”, обръща се към слушателите си Рашидов.Според него обаче не властта е тази, която вдигна цените на тока. “Властта изяде хурката заради това действие, но кой нареди това да се случи? Докога ще бият Бойко? Той куче да види, ще го прегърне да го целуне”, продължи да обяснява културният министър. Според него анархията водела веднага до това. “Ако продължава анархията… Вие не виждате ли, че в момента идва ред на (президента Росен – б.а.) Плевнелиев, искат му оставката! Има сили по света… Разбира се, винаги ще си внесем един генерал. Ние внесохме толкова идиоти, че един генерал да не можем. Това е най-малкият дерт. Най-големият проблем е да не го допускаме”, заяви още той. “През военна хунта са минали и Полша, и Унгария, и Турция, и Гърция, и Чили”, даде и примери от миналото Вежди Рашидов. Според него много го притеснявала “улицата”. “В момента ме молят да продължа, защото съм безпартиен, но не виждам как да продължа”, оплака се културният министър.

РАЗКРИТИЯ

ПЕЕВСКИ ИСКА ДА ГЛЪТНЕ И  НЕТ ИНФО!

Три оферти са подадени вчера 8 март 2013 в края на деня за закупуването на най-голямата онлайн компания у нас "Нет инфо.БГ" . Тя държи пощата abv.bg, сайта за видеосподеляне vbox.bg и информационния портал vesti.bg. Според Gemius и Nielsen сайтовете на компанията водят класацията на най-посещаваните у нас.

Собственик на "Нет инфо.БГ" е финландската група Sanoma (Sanoma Magazines International или SMI), а за предстоящата продажба се знаеше още от ноември миналата година. Според в. Капитал цената ще бъде по-ниска от 29 млн. евро, за която финландците купиха дружеството преди четири години. Причина за това е свиването на пазара за реклами, а не резултатите на "Нет инфо.БГ", която е на печалба.

Косултант по сделката за "Нет инфо.БГ" е Райфайзен банк, като 3-те наддаващи страни са:

1) NEG.bg на Иван Николов, в консорциум с албанския гражданин Елвин Гури (бивш управител на "Джетфайненс Интернешънъл" и съпруг на царската депутатка Ралица Агайн) и Любен Белов (бивш съсобственик в Нет Инфо);

2) NovaTV;

3) Sportal.bg - Делян Пеевски с участието на фонда Mezz Management.

Биволъ получи тази информация от свои източници. Потърсен по телефона за коментар Ивайло Господинов управител на Райфайзен Инвестмънт потвърди, че са подадени оферти. На конкретен въпрос дали наддават Делян Пеевски и Mezz Management той отговори, че на този етап е твърде рано да се дава информация кои субекти имат интерес към сделката.

"Разговаря се с инвеститорите, които са запознати с параметрите и имат конкретен интерес. Не мога да кажа, че някой има предимство. Не изключвам да постъпят и други оферти, макар че ще е трудно" - коментира за Биволъ Господинов.

Мераците на печално известната пресгрупа на депутата от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирен Кръстева да окупират и интернет пространството не са от вчера. Освен sportal.bg те купиха няколко информационни сайта, които рязко промениха редакционната си политика и зазвучаха в унисон с вестниците Монитор и Телеграф и телевизията TV7.

Държавни пари в "гнили ябълки" -> Угодни медии -> Държавни пари прим

Парите на Пеевски и Кръстева идват от "гнилата ябълка" Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, където големи публични предприятия държат парите си. БЕХ например държи на депозит поне 600 млн. лева именно в тази банка. С тези средства Василев отпуска кредити на Пеевски да изкупува медии, които пък се използват като пропагандни машини от властимащите.

Тази схема се възпроизвеждаше противно на всякаква икономическа логика и при Тройноата коалиция и при ГЕРБ. Участието на фонда Mezz Management на страната на Пеевски също е подозрително. Както разкри Биволъ този фонд е стигнал до споразумение с държавата да му бъдат изплатени 57 милиона евро заради разваления от Бойко Борисов договор за чистене на София с Новера на Георги Крумов. Попитан за потвърждение на тази информация финансовият министър в оставка Симеон Дянков реагира нервно със заплаха да съди Биволъ. Проблемът с участието на банки и фондове, разполагащи с обществен ресурс е, че тяхната цел не е печалбата и икономическата рентабилност като при всеки нормален пазарен субект. Те могат да оферират много повече, защото оперират с чуждите пари (на данъкоплатците) и нямат скупули да ги харчат на загуба. Целта е да се придобива влияние чрез купените медии, с тях да държат в подчинение властта и да продължават да ползват обществен ресурс под една или друга форма. Тази смазана схема има един съществен недостатък. Няма абсолютно никаква логика държавните пари да се държат в частна банка, която да ги налива на загуба в пропаганда, вместо да се сложат в банката за развитие, като с тях се кредитират малки и средни предприятия и иновативен бизнес, създаващи работни места и растеж. Достатъчен е един решителен държавнически ход на бъдещия премиер - изтегляне на депозита от 600 млн. на БЕХ от КТБ и пирамидата на "Цветан Пеевски" ще рухне буквално за дни. Засега обаче това не е на дневен ред, а има реална опасност Цветан Пеевски да овладее предизборно най-големия интернет портал. Тук обаче могат да се намесят и други фактори освен парите, които не миришат. Въпрос на етика и имидж е дали финландската група SMI ще приеме да продаде на Цветан Пеевски. Примери вече има: шведската група Bonnier Business Press категорично отказа да продаде деловия вестник Пари на медийната група на Пеевски. Немската ВАЦ успя да устои на натиска и продаде "Труд" и "24 часа" на "по-малкото зло", като отказа офертите на по-близки до властта групировки. Близо две години интриги и решителна помощ от държавното обвинение бяха нужни на властта и "гнилите ябълки", за да овладеят тези два вестника, необходими за предизборната кампания.
 Източник: Биволъ

СКАНДАЛНО!

Пепи Еврото оглави столичното следствие. ДА ГО WEB@!

Спомени от СРС-тата!

Вижда се Петров, който чака на улица и се оглежда. Към него се приближава Сантиров. Провежда се следния разговор.
Петров: Мно'о си изтупан!
Сантиров: А?
Петров: Много си се изтупал, да те еба!
Сантиров: А, изтупал съм се.
Петров: Шалчета, коприни, глупости. Е т'ва е.
Сантиров: Е, няма да се излагаме.
Петров: А-а. Тука има едни боклуци, не искам, да ги еба. Дай да отидем в онова кафе, че е по-спокойно, такова. Остави си колата, то е на двайсе метра. Тука е пълно с боклуци, казах ти, че не искам.
Така започва веществено доказателствено средство по делото срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров за подкуп. Главен свидетел по делото е следователят Петьо Петров - Пепи Еврото, който записвал Попов и Сантиров със СРС в продължение на седмици. Пълният текст на СРС-тата е над 100 страници, които си струва да се прочетат.
Вчера Пепи Еврото стана шеф на столичното следствие, назначен със заповед на прокурор Кокинов. Пак вчера по съвпадение падна обвинението срещу издателите на "Труд" и "24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов.  Webът е голяма работа и всичко помни. Публикувам малка част от СРС-тата.
Поучително е, да го web@,
Протокол 1

Стр. 8

Вещественото доказателствено средство е отразено в:

CD-R с рег N° RB202001-001-[BLCENSORED]

CD-R с рег N° RB202001-001-[BLCENSORED]

Изготвянето на Протокола за ВДС започна в 07.10 часа на 03.04.2010

година и в него е фиксирано следното:

Вижда се Петров, който чака на улица и се оглежда. Към него се приближава Сантиров. Провежда се следния разговор.

Петров: Мно’о си изтупан!

Сантиров: А?

Петров: Много си се изтупал, да те еба!

Сантиров: А, изтупал съм се.

Петров: Шалчета, коприни, глупости. Е т’ва е.

Сантиров: Е, няма да се излагаме.

Петров: А-а. Тука има едни боклуци, не искам, да ги еба. Дай да отидем в онова кафе, че е по-спокойно, такова. Остави си колата, то е на двайсе метра. Тука е пълно с боклуци, казах ти, че не искам.

Сантиров: Лошото е, че аз казах, шест и десет на един човек да дойде тук.

Петров: Е, нищо, де. Ние имаме петнайсе минути да приказваме и шъ такова. Като тоя, къв е тоя, че шъ идва.

Сантиров: Ами не знам к’ъв е, един, един приятел иска да ме види, той и на него трябва да му кажа некои неща.

Петров: Добре-е. Ами ти с него много ли имаш? Аз ако такова ще те чакам там. Тук има едни дето са били обвиняеми в едни такова. Не искам да ги гледам. Нали ти казах, че не искам тука да идвам.

Сантиров: Ами дай да се разберем тогава набързо и да му кажа, аз даже да му ка’я на тоя да мине през нас.

Петров: Не може да е толкова набързо ’щот’ тря’а да говориме. Не-е такова. Ти с тоя ще се бавиш ли много?

Сантиров: Еми, тря’а да му обясня някои работи.

Петров: Ами добре, не може ли да те изчака до шест и половина?

Сантиров: Ами ще почака.

Петров: Ами ш’тъ изчака да влезем там. Тука просто, о’делно е най-скъпото заведение на Балканския полуостров. Еба си майката. Ба-а и.

Сантиров: (Не се разбира) говорихме с тебе.

Петров: Тоя откъде ще идва?

Сантиров: Не знам.

Стр. 9

Сантиров: Е! Еби му майката, ей тука обърнах.

Петров: Е!

Сантиров: Ей тука обърнах. Идиот! За пет метра.

Петров: (Не се разбира.) Не знам защо ходиш там.

Сантиров: Защото ми е лесно.

Петров: Тука е по-евтино и пици има хубави за ядене.

Сантиров: И пици, да. Спираме и продължаваме.

Петров и Сантиров влизат в заведение и се настаняват на маса.

Петров: Ох!

Сантиров: Студено е тук.

Петров: Ъ?

Сантиров: На мен ми е студено, бе човек к'во ще пиеме?

Петров: Нали знаеш, има ли „р” в това.

Сантиров: О-о-ох! (Не се разбира) такива цигари?

Петров: Не, свърших тютюна, днеска. И вкъщи имам тютюн, ма то горчивия тука го продават, нек’ъв, нали ти казах, по девет лева, с изтекъл срок на годност. Такова, к’во искаш да кажем на момчето.

Сантиров: Ама, не е ли със сервитьор? А то е със сервитьорка, бе. Ето.

Петров: Добър ден. Искам безкофеиново кафе, дълго и минерална вода.

Сантиров: „Джеймисън” искам днеска.

Петров: Ох, Днеска се изгърбих и не можах да си изям сандвича, еби му майката.

Сантиров: Вчера се явиха те’а? Пак се отложи, ’щото нямаше, не дойдоха ония свидетели. Добре. И ги четох принудително свидетелите за другия път.

Петров: Боклуците така пра’ат, к,во да искаш, к’во искаш?!

Сантиров: Двама се (не се разбира) вчера.

Петров: А-а-а, дай да видим к’во правим с тоя Цонев. Значи аз.

Сантиров: Аз не знам.

Петров: Значи тря’а да кажат к’во искат.

Сантиров: ’ко искат да съ опра’ат.

Всички СРС-та може да прочетете тукhttps://www.balkanleaks.eu/en/legal-srs.html

СМЕХ

Отмениха пролетния конкурс за детска рисунка на асфалт не поради липсата на тебешир, а поради липсата на асфалт.
        *
Мъж прегръща колата си, целува й по капака и вратите. Горко ридае. Друг мъж го пита:
- Продаваш ли я?
- Неееее, жената взе книжка!
        *
Семеен скандал
-Ше напиша над леглото ни с блажна боя, че си простак
-Що ?
-Да научи целио град.
        *
Секретарка - това е момиче, на което плащат, за да се научи да пише, докато си търси мъж.
        *
Опитна жена - това е жена, която умее да се прави на неопитна.
        *
Гледам, че шефът ми си е сложил статус във Фейсбук "Болен съм", дотук 28 човека са кликнали "Харесва ми"...
        *
САЩ са удивителна страна, хем са номер едно по златни медали на Олимпиадата, хем са номер едно по затлъстяла нация.
        *
Автомонтьорът:
- Господине, Вашият акумулатор има нужда от нова кола...

петък, 8 март 2013 г.

РАЗКРИТИЯ

Фирма свързана с  депутата от ГЕРБ Емо Ротманса е заграбила и строила незаконно на държавна земя в Несебър!

От днес Емил Димитров един от знаковите депутати в  ГЕРБ няма нищо общо с досегашната си партия, която го издигна до върховете на държавната власт през последните 4 години. Според информация в медиите той е решил да изпревари партийното решение да бъде изключен и сам се е оттеглил от партийно членство и кариерно развитие в доскоро управляващата политическа сила. Една от знаковите за известния като Емо Ротмънса депутат е активната бизнес дейност на неговата възрастна майка – Елеонора Димитрова на 72 г., която развива бурна дейност в областта на хотелиерството и туризма, бизнеса с недвижими имоти, цигари, комисионерство и т.н. Разбира се, нейният син и съдружник Емил Димитров няма нищо общо с бизнес активностите на майка си, както самият той обяви след избухването на скандала за грандиозните злоупотреби с държавни земи по морето "Дюнигейт".
Като в Дивия запад
В Дивия запад, поради липса на държавност, въпросът със собствеността на земята се е решавал лесно: набиваш колчета по периметъра, който си си харесал и става твой. Гърмиш с пушка всеки, дръзнал да ти вземе заграбения терен, който си си заплюл и раздаваш сам правосъдие по свои собствени закони.
Оказва се, че това е възможно и в България, ако си депутат и любимец на всички власти като Емил Димитров, автор на крилатата фраза: "България е наша и гората е наша и ще правим с тях каквото си искаме". В разгара на "Дюнигейт" Биволъ разкри, че фирма собственост на 72 годишната му майка притежава хотел "Хавай" в Несебър, получен със заменка. На съседната държавна земя фирмата си е построила басейн, тенис кортове и бар.. Вижте къде е това в Google Street View.
За да узакони заграбеното, през 2011 г. фирма на майката на Димитров активира схемата "Цецо и кумецо", за придобиване на държавни терени по морето за жълти стотинки. На 14.10.2011 г. РДГ-Бургас регистрира процедура за промяна на предназначението на имоти от държавния горски фонд на брега между Несебър и Равда. Теренът представлява дюни в близост до х-л "Хавай", приватизиран от Димитрови. Това става по Чл.73, ал 1, т.1. от новия Закон за горите, приет през 2011 с дейното участие на самия Емил Димитров. Далеч преди порочната процедура да бъде финализирана обаче на държавната все още земя са построени два басейна, тенис корт, заведения, навеси за обслужващи дейности на хотела. Единственият обект, който се доближава до басейн съгласно с текста на този член от закона е "язовир" или "друго хидротехническо съоръжение".
Вероятно басейнът е трябвало да мине за нещо като микроязовир и да стане законен. Избухването на "Дюнигейт" обаче осуети плановете на Ротманса и неговата бизнес майка. Властта обаче направи всичко възможно да прикрие Емил Димитров. Междуведомствената комисия, в която участваха същите чиновници, които допуснаха нарушенията довели до "Дюнигейт", изобщо отказа да се занимава със заграбената земя и незаконното строителство. В доклада изготвен от тази комисия пише единствено, че държавният терен не попада в границата на защитените дюни, а с незаконното строителство трябва да се занимава община Несебър. Самоуправството с държавната земя, разкрито в публикацията на Биволъ, все пак стана обект на прокурорска проверка. Бургаската прокуратура стигна до извода, че е замесен депутатът Димитров и се освободи от преписката като я прати в Софийска градска прокуратура, където се гледат сигналите срещу министри и депутати. Разследването  показа още, че фирми на Емил Димитров, формално собственост на "Мама Нора" имат съсобственост и със скандалния Кумец на Цветан Цветанов, който пък е съдружник с мистериозно забогателите собственици на СЛЕ Груп. Тези две близки до ГЕРБ обръчи притежават общия хотел "Фиеста бийч" на първа линия в курорта Слънчев бряг. СЛЕ груп е фирмата започнала строежа на дюните в Несебър, който предизвика скандала "Дюнигейт". Правителството на Бойко Борисов бе подготвило и процедура по продажбата допълнително на други десетки декари защитени дюни на СЛЕ, но след разкритията по аферата, тези сделки бяха стопирани. Поне засега.
Източник Биволъ

АКТУАЛНО

Бившият шеф на ДКЕВР прибирал по 9236 лв. месечно!

Изгоненият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев прибирал  на месец по 9236 лв., докато е бил директор на "Булгартрансгаз".
Само през 2009 година той е получил за 9 месеца 83 бон показват данни от Годишния доклад за дейността, доклада на независимия одитор и годишния финансов отчет към 31 декември 2009 година. Документът е общо 87 страници. От "Булгартрансгаз" не дават веднага отговор за това дали парите са само заплатата на изпълнителния директор или те са общо с възнаграждението и за членство в борда на директорите.  От справката става ясно също, че добри доходи са получавали и останалите от фирмата. Няколко души от ръководството на държавната компания са получили от януари до март 2009 г. по 9248 лв.

СМЕХ

Честит 8-ми март
- Скъпа, какво да ти подаря за 8 март?
- Ами-и-и... не знам.
- ОК, давам ти още една година да си помислиш.
          *
8 март е практически единственият ден, когато мъжът осъзнава ползата от това да е моногамен.
          *
Всички отговори на поздравите по телефона за 8 март се делят на две категории:
1. О, много благодаря!
2. Мерси, ама кой се обажда?
          *
- По какво се различава мъжа от годеника?
- Вместо цветя, купува зеленчуци.
          *
За да става по-лесно и приятно преместването към лятното време се взе решение това да не става в събота срещу неделя през нощта, а в петък следобед в 15:00 да се преместват стрелките на 16:00.
          *
- Кога в спора се ражда истината?
- Когато в спора се включи и началника!!!
          *
Мъж - това е същество, способно три часа да седи без да мръдне, чакайки плувката да помръдне и неспособен да изчака 15 минути спокойно докато жена му се облече.
          *
След поредния скандал жена казва на мъжа си:
- Заминававам при мама, но те предупреждавам: ние ще се върнем!

четвъртък, 7 март 2013 г.

Честито

Кирил Йорданов получи скункс!

Кметът на Варна в оставка Кирил Йорданов се сдоби със „Златния скункс“ в мига, в който обяви оттеглянето си от поста, съобщи Нова телевизия.
Репортерът на “Господари на ефира“ в морската столица му връчи статуетката и успя да разбере заслужено ли е според него искането за оставка и чувства ли вина за случващото се във Варна по време на неговото управление.

СРАМ!

Игумен с 4 мерцедеса  хока журналисти пред патриарх Неофит!

Игуменът на Бачковския манастир Борис се нахвърли с хули към репортерите, които отразявят заупокойната молитва в памет на партиарх Кирил и екзарх Стефан в храма “Успение Богородично” в Бачково. “Вие сте слуги на всяка власт, за 5 лева сте готови да се продадете. Вие сте слуги на всяка власт, която ви плаща”, нахвърли се духовникът на репортерите. Зачервен от гняв, попът не спести хулите, въпреки че до него стоеше патриархът на Българската православна църква Неофит. Служители на светата обител пък напъдиха операторите и фотографите да не снимат цялата церемония по заупокойната молитва, съобщи вестник “Марица”.
Кой е дядо Борис?
В момента игуменът кара луксозен черен „Мерцедес S класа". В гаража му имало още три мерджана, но от по-стари версии. Всички лимузини били с еднакви номера, пише 24 часа.
През януари той беше заснет от репортери да паркира неправилно и да бяга от полицията.
Мерцедесът бил паркиран по средата на кръстовището на „Отец Паисий" и „Генерал Гурко". Униформеният служител на общината се засилил към лимузината, за да направи това, което е редно - да глоби нарушителя. Дядо Борис и шофьорът му обаче успяха да избягат от задължителното наказателно постановление с мръсна газ.
Преди време игуменът на Бачковския манастир скри ултра лъскавия си автопарк от очите на миряните преди литийното шествие с Чудотворната икона на Света Богородица.
Тогава всички мерцедеси на духовника бяха прибрани в специално построените за S класите му манастирски гаражи.

АКТУАЛНО

И в месеца на бунтове най-гледан е турският сериал!

В бунтовния месец февруари най-гледанoто нещо в програмата на телевизиите си остава турският сериал. В случая става въпрос за актуалния “Огледален свят”, който върви от 20 ч по bTV. Според данните на агенция ГАРБ, която мери рейтингите, турската сага е събрала 1 347 ооо зрители пред телевизорите. Това е с 260 000 повече от най-гледаното извънредно студио за протестите, отново на bTV, което са проследили 1 087 000 души. На вторa позиция след “Огледален свят” се нарежда музикалното шоу “Гласът на България” с 1 301 000 зрители на възраст над 4 години, а на трето място са централните новини на bTV със 1 283 000 зрители. На 4-та и 5-а позиция отново е турският сериал.

АКТУАЛЕН КОМЕНТАР

Законът, гражданите и ...репресията на закона!

Съмненията, че Законът за конфискацията е изключително нескопосан и зле направен, започнаха да се потвърждават от многобройни сигнали за репресия върху нормалните хора. Вместо мутрите да бъдат санкционирани, по този закон страдат добри хора.
Така спорният Закон за конфискацията предизвика разгорещени дебати и притесненията , че с него ще си разчистват сметки  политическите  опоненти. На рекет може да бъде подложен и бизнесът. Така под заплаха се поставят основни човешки права като правото на собственост, справедлив процес и репутация. Както казват руснаците: "Прав не тот, кто прав, а тот, у кого больше прав!"

За коментар на Закона за отнеманe в полза на държавата на незаконно придобито имущество  и за това какво да  очакваме след влизането му в сила на 19.11.2012 се обърнах към едно от водещите адвокатски  дружества - „Петранов и Андреева”

Като правно явление, не основаното на присъда отнемане в полза на държавата се развива като средство за борба с престъпността от 80-те години на 20-ти век в САЩ, а по-късно и в няколко европейски държави – Ирландия, Великобритания, Италия . 
Набързо приетия  у нас закон стряска и ужасява всеки мислещ гражданин.
Не е необходимо  да бъдеш правно грамотен, за да прозреш, че със Закона за отнемани в полза на държавата на незаконно придобито имущество /ЗОПДНПИ/, законово се регламентира възможността за упражняване на  репресивни мерки спрямо физически лица, прикрити под фрази като, ”защита на интересите на обществото и възстановяване на чувството за справедливост на гражданите”. При този, сега действащ  закон, е достатъчно прокурор да повдигне обвинение за някое от многото престъпления, изброени  в чл. 22 от ЗОПДНПИ, за да започне процедурата по одържавяване срещу български гражданин.  Процедурата по одържавяване продължава дори когато наказателното дело бъде прекратено или обвиняемият е оправдан.
На 13 октомври 2012 г. Конституционният съд  постанови Решение № 13, с което бяха отхвърлени най-важните аргументи за противоконституционност на ЗОПДНПИ.
ЗОПДНПИ подмени стария Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, при който частна собственост се отнемаше само след влязла в сила осъдителна присъда.  Какво да очакваме от новия закон, след като и  при действие на стария беше възможно използването на т. нар Комисия за репресия срещу гражданите? Конкретен пример от живота : Комисията се самосезира по повод влязла в сила присъда за престъпление – държане на ловна пушка без надлежно разрешение. Гражданина, собственик на ловната пушка, просто е пропуснал срока за продължаване на разрешителното. Наложеното наказание от наказателният съд е глоба, т.е. административна санкция, която е платена в деня на произнасяне на присъдата и лицето е реабилитирано! Но Комисията се е задействала, в ”защита на интересите на обществото и възстановяване на чувството за справедливост на гражданите” и резултатът е съдебно дирене продължило четири години, запор и възбрана на имущество на лицето, което е проверявано за период от 25 г. назад!!! За чест на ВКС с Решение №209/26.07.2011г. по гр.д. №1462/2010г. , III Г.О.  ВКС е отхвърлен като неоснователен искът предявен от Комисията и е отменено допуснатото обезпечение на иска.
Без каквито и да е било претенции за изчерпателност и задълбочен правен анализ, новоприетия закон остава у нас впечатлението, че целеният с него резултат е за отнемане на имущество на българските граждани, в разрез с основния принцип за неприкосновеност на частната собственост, и в противоречие с установената презумпция за невиновност, като прехвърля върху проверяваното лице тежестта, то да доказва законен произход на имуществото!!!
Защо КС не ни защити, нима съдиите при КС не са граждани на тази държава?

СМЕХ

Кирил Йорданов казал "Нека партията, която не е крала заедно с мен, да ми поиска оставката..."
         *
Съобщение от прес центъра на ПП ГЕРБ.
Вчера 06.03.2014година планираното отчетно-изборно събрание, което трябваше да се проведе в апартамента на Цветан Цветанов не се състоя поради липса на кворум - и шестте члена са отишли в различни апартаменти.
         *
Да спреш да обичаш някого е като да спреш цигарите - всичко изглежда под контрол, докато не се напиеш...
         *
На началната страница в сайта на БДЖ има банер във вида на вагонен прозорец. Като и той не се отваря.
         *
Не искам да защитавам чалгата, но като беше с Алисия, Божинов играеше не във Виченца, а в Ювентус!?!
         *
Обява в блока- Уважаеми дами, моля, хващайте си любовници от квартала, че съвсем няма къде да се паркира!
         *
Клиентка към продавача:
- Това на нищо не прилича! Дайте ми книгата за оплаквания!
- Кой том?
        *
Добрите момичета се запознават с партньора преди секса, лошите - след секса, а умните - в зависимост от резултата.

сряда, 6 март 2013 г.

СКАНДАЛНО

ТИМ РЕКЕТИРА ИРЛАНДСКА БАНКА!

Днес вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов най-цинично заяви, че за 4 години на власт ГЕРБ били доказали, че не покровителстват ТИМ.  В поредица от разследвания на Биволъ документално доказва обратното. Властта при ГЕРБ е най-ревностният покровител на ортаците на Бойко Борисов - от далечната 1995 г. Тогава той и Пашата въртят незаконна фабрика за цигари в Крайморие и впоследствие я прехвърлят на Иво Каменов от ТИМ.  Тимаджиите се радваха и на безусловно покровителство от страна на Гоце докато беше на власт. Специално отношение към ТИМ има и шефа на БНБ Иван Искров.

Текстът, който следва беше свален от блога на Юрген Рот след телефонен натиск от БНБ. Става дума за мутренско изнудване на ирландски банкери лично от Искров. Историята приключва с това, че собствениците на БАКБ продават дяловете си не на ТИМ за 1 лев, а на  интимната приятелка на Бойко Борисов .Цената е 200 000 лева, което също е смешна сума.

ТИМ РЕКЕТИРА ИРЛАНДСКА БАНКА

публикувано на 24 февруари 2011 г.
Много хора се надяваха, че новото правителство на Бойко Борисов най-накрая ще победи корупцията. Но се разочароваха.

Наскоро получих притеснителни новини от високопоставен банкер в БНБ. Историята е невероятна, но след запитване до засегнатите банкери беше потвърдена. Става въпрос за държавна подкрепа за спорната групировка ТИМ (медиите я свързват с организираната престъпност) с много странни действия.

През януари тази година инвестиционният фонд Експат Кепитъл София се обръща към БНБ за разрешение да купи 50% от Българо – американската кредитна банка (БАКБ). Тези 50% са собственост на ирландска банка, Allied Irish Banks, AIB, която иска да ги продаде поради финансови причини заради катастрофалната ситуация в Ирландия. Първият отговор на БНБ е положителен. По тази причина Експат поръчва проверка Due Dilligence на КПМГ. След като докладът е задоволителен Експат праща оферта на ирландската банка да купи пакета за 7 млн евро. Заедно с това в София са поканени представители на ирландската банка, за да се договорят за продажбата. Те идват в средата на февруари. Но това, което очаква ирландските банкери и представителите на Експат в БНБ, надали те са можели да си представят. Те са приети лично от шефа на БНБ Иван Искров. И той им обяснява, според участници в разговора, че ги съветва да се откажат от седемте милиона и да предложат дела си на Централна кооперативна банка, при това за 1 лев. Това са приблизително 50 евроцента.

Това е представено дори в писмен вид още веднъж на представителите на ирландската банка на 23 февруари. ЦКБ е собственост на ТИМ. А тя редовно се споменава от медиите във връзка с най-висшите нива на организираната престъпност. Какво може да е обяснението, че ирландските банкери и представителите на Експат получават “ексклузивната” оферта да се откажат от предложените седем милиона евро?

Очевидно ТИМ се радва на покровителството на премиера Бойко Борисов, който със сигурност е наясно с лошия им имидж. Но все пак депутатът Емил Радев от Варна е в неговата партия ГЕРБ. И е бил "тюлен", както и ръководителите на ТИМ. А дали е бил назначен в секретното поделение от ТИМ? И защо концесиите на някои български пристанища са дадени на ТИМ след като Борисов вече е премиер? За концесионерите те са удар, но не носят нищо на бюджета. Във финансовите кръгове в София е публична тайна, че директора на БНБ беше избран за втори мандат със съществената подкрепа именно на ТИМ.
Източник: Биволъ

Актуално

Шамара наруга Плевнелиев и Борисов в европарламента!

Мишо Шамара наруга публично президента Росен Плевнелиев в европарламента в Брюксел. По време на обявената минута мълчание в памет на самозапалилия се варненец Пламен Горанов, рапърът се развика по адрес на държавния ни глава: “Вие и Борисов сте виновни за смъртта на Пламен!” Обвинението му завърши с цветиста ругатня по адрес на президента. Случката се разигра в пленарната зала на европарламента пред очите на десетки евродепутати от различни националности. Охраната на европарламента реагираха мълниеносно. Двама костюмирани гардове изхвърлиха Шамара от залата. “Несправедливо ме изгониха! Бойко Борисов е един луд диктатор, който трябва да бъде озаптен. Плевнелиев е само една кукла на конци”, заяви пред ПИК рапърът. Президентът реагира хладнокръвно на опита за провокация на Мишо Шамара и не му отговори. Росен Плевнелиев е в Брюксел за 70-годишнината от спасяването на българските евреи.
 Вижте Видео 

Гореща новина

Кирил Йорданов даде оставка!


 Кметът на Варна Кирил Йорданов обяви, че подава оставка "Поискаха моята оставка и днес аз я давам", каза Йорданов по време на пресконференция във фоайето на общината. Той посочи, че оставката му ще е в ущърб на хилядите граждани, които преди дни са му дали доверието си. „Убеден съм, че зад исканата ми оставка не стои улицата. Това не е гласът на улицата", изтъкна градоначалникът.

Йорданов смята, че е управлявал Варна добре. "Не аз доведох страната до бедност", каза той.

АКТУАЛНО

Ако Брендо проговори, става страшно за Борисов и Цветанов!

Дъщерята на Евелин Банев-Брендо Лара е отвлечена, защото той беше представен като кокаинов крал, коментира пред журналисти Алексей Петров, цитиран от БТА. До 2009 г. в службите не е имало данни Евелин Банев да е кокаинов крал.
"В затвора съм се срещал с този човек и той ми е казвал, че, ако проговори, ще бъде страшно за Борисов, Флоров и Цветанов по отношение на това, което правят, а приписват на него", коментира Алексей Петров.  Става това, че започнаха да отвличат деца, а министърът вместо да се интересува къде е детето, "с безумен цинизъм обяснява какъв е баща му", каза още бившата барета. Не може с цената на едно отвлечено дете да се стараеш да останеш на власт. Цветанов създаде съмнение, че прави опит да шантажира Плевнелиев кой да е вътрешен министър в служебния кабинет", анализира Алексей Петров, според когото сега президентът има шанс да покаже достойнство.
Според Петров сега е важно кой сега ще е вътрешен министър в служебния кабинет. Защото, ако този човек извади истината, "не знам къде ще е мястото на Цветан Цветанов и Бойко Борисов", добави той.
Колкото до протестите в София, с които беше свързано името му, Алексей Петров заяви, че е създаден от системата на МВР и сърцето никога нямало да му позволи да вдигне ръка срещу
полицай.  Хората бяха провокирани от мизерията и глада. Нямам представа кой участва в гражданската организация СИЛА. Те някога се включиха в кампанията ми. Но тези, които аз познавам, сега не видях на улицата, коментира бившата барета преди заседанието на СГС. Той е подсъдим с още няколко човека по т.нар дело „Октопод“.

АКТУАЛНО

Цветанов: Кирил Йорданов беше най-малкото зло на ГЕРБ

Кирил Йорданов бе най-малкото зло, което можехме да предложим като кандидат на политическа партия ГЕРБ за кмет на Варна.Това заяви министърът на вътрешните работи и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов в предаването „Тази сутрин” на БТВ. Цветанов обясни, че към момента на номинациите е нямало “добре изграден кандидат”, който да бъде представен от ГЕРБ. „Той беше най-малкото зло, което можеше да се представи към този момент”, коментира вицепремиерът в оставка и заяви, че „издигането на този кандидат е реално политическа грешка на ГЕРБ”.

Наша гордост

Скандален клип!  Николай Младенов разказва как пренасял незаконно пари през границата!

Клип с участието на външния министър в оставка Николай Младенов  взриви социалната мрежа Фейсбук и предизвика множество въпроси: Гледа ли прокуратурата телевизия? Ще се самосезира ли? Външният министър Николай Младенов признава  , че е извършил престъпление. Дипломат N1 с гордост разказва валутното си нарушение през смях  пред водещата Искра Ангелова.
Всъщност темата я захваща самата тя, припомняйки на Младенов, че преди време в частен разговор й е споделил как е пренесъл нелегално куфар, пълен с пари, през границата със Сърбия.
„Кой ти я е разказал тази история?… Да, това е истина. Само че не беше куфар, а чанта”, разтегля устни в широка усмивка външният министър.
„Вие ми го разказахте! На един рожден ден”, припомни му Ангелова, а Младенов избухва в смях: „Сигурно съм бил много пиян”.
След което обаче преспокойно продължава с признанията си:
„Това беше по време на режима на Милошевич. Тогава аз бях в Отворено общество в София и той беше спрял финансирането на фондацията в Белград. Беше ги подгонил и един от начините да получат средства беше чрез София. Тогава ми се наложи да играя ролята на куриер. С една чанта носех пари там, за да могат хората да си заплатят заплатите”, впуска се в обяснения Младенов.
„Ама как така?! Не ви ли провериха на границата?”, в пълно недоумение пита Искра Ангелова.
„Не знам с кой акъл съм го направил. Провериха ме, но не ми отвориха чантата. Ако я бяха отворили, сигурно личната ми история щеше да е съвсем различна”, не спира доволно да се усмихва Младенов и допълва, че обяснил на проверяващите, че има гадже в Белград и отивал да я види. Мацката се казвала Соня, живеели на един кой си адрес и… той, видиш ли, й носел чанта с пари.   ВИЖТЕ КЛИПА

СМЕХ

Всеки трети българин над 18-годишна възраст страда от
Гастро-Езофагеална Рефлуксна Болест(ГЕРБ),
позната у нас като „стомашни киселини".
        *
Лято - това е такова време от годината, когато е невъзможно да отвориш прозореца в автобуса, който не можеше да се затвори през зимата.
        *
Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.
Възрастен шеф в полицията я погледнал и пита:
- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?
- Ъъъъ…четири.
- Добре. Корен квадратен от 100?
- Ами….десет!
- Отлично. Кой е убил Ботев?
Блондинката замълчава.
- Не знам, – накрая казала тя.
- Добре, помислете и елате утре
Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:
- Взеха ли те на работа?
- Не само, че ме взеха, – хвали се блондинката, – но вече ми поръчаха и
разследване на убийство!
       *
"Ако страната ви бе жена, щях да правя любов с нея.”
Актьорът Лесли Грантъм
Българският народ:
Тази страна я скъсаха направо от любов...
       *
Най-трудната година в семейния живот - това е текущата.
       *
- Защо се казва клинична пътека?
- Защото правиш пътека до клиниката, докато уредиш нещата.
       *
Парите не носят щастие. Сега имам 50 милиона, а съм щаствлив точно толкова, както и когато имах 48 милиона.
Арнолд Шварценегер

вторник, 5 март 2013 г.

За довиждане!

Правителството продава на ТИМ 160 декара от летище София без търг!

Правителството в оставка ще продаде без търг малко над 160 декара в местността „Летищен комплекс София“ на авиокомпанията „Хемус ер“. Това решение взе кабинетът на заседанието си в петък. В съобщението на правителствената пресслужба обаче не се споменава цена – тя ще бъде определена чрез пряко договаряне, се казва в информацията.
Сега имотът е собственост на държавната компания „Летище София”. Той е отреден за карго, кетъринг, обслужване на самолети и инженерни системи, трафопост и митница.
Авиокомпанията е собственик на идеални части от имота и е поискала да купи останалите „свободни идеални части“. Интригуващ мотив за продажбата на терена е и „интензивното и разкъсано застрояване върху терена“, които затрудняват държавната компания да строи в него сгради и съоръжения, и да печели от него. В момента държавата няма икономическа изгода да го стопанисва, се казва още в съобщението.
„През последните години авиокомпанията е реализирала мащабни инвестиции в изграждането и развитието на съвременен център за техническо обслужване на самолети Boeing и Airbus, като е декларирала намерението си за осъществяване на бъдещи съвместни проекти с „Летище София“ ЕАД“, завършва пресинформацията.
„Хемус ер“ е собственост на „Бългериан еъруейз груп“, чийто едноличен собственик е „Химимпорт“ на групировката ТИМ.
Справка в агенциите за недвижими имоти показва, че парцелите в регулация в района на софийското летище в момента достигат цена до 300 евро.

Актуално

Избори на 12 май!

Ръководството на Парламентарната група на ДПС върна днес проучвателния мандат за съставяне на ново правителство на президента Росен Плевнелиев.
Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 12 май. Най-ранната дата, на която може да се назначи служебно правителство, разпуснато НС и освободено правителството в оставка е 13 март, за да бъде спазен предвиденият в Конституцията максимален срок от два месеца между датата на разпускане и датата на изборите.

Високо напрежение


Грамада от камъни срещу общината във Варна!

Идеята за грамадата от камъни е вдъхновена от едноименната поема на Иван Вазов, разказваща как селяни проклинат своя кмет и трупат камара като знак на несъгласието си. Снощи обаче повечето хора, които се събраха на бдение за Пламен Горанов, предпочетоха мълчаливо да го почетат с цветя и запалени свещи, а не с трупане на камъни. Идеята за грамадата обаче придобива все по-голям отзвук. В 18 часа тази вечер започва издигането на грамада от камъни пред централния вход на община Варна. Това е новата инициатива, която протестиращите варненци смятат да подемат в 24-ия ден на протестите в града. Идеята възникна след като беше разпространена новината, че самозапалилия се на 20 февруари Пламен Горанов е починал и негови приятели започнаха да оставят цветя пред сградата на местната власт. По-късно обаче се оказа, че общински служители са започнали да ги махат и това разгневи хората, решили да почетат саможертвата на варненеца.
                                    *

Във връзка със смъртта на самозапалилия се на 20 февруари т. г. Пламен Горанов, правителството в оставка обявява 6 март 2013 г. за ден на национален траур.