събота, 1 юни 2013 г.

Актуално

Протестите в Турция се разрастват! Снимки

В Турция втори ден продължават придружените с насилие протести, с нови сблъсъци между

демонстранти и полиция в Истанбул и Анкара, предаде Би Би Си.

Протестът започна с отказ на демонстрантите да напуснат, протестирайки срещу плановете за реконструирането на парка "Гези" в Истанбул, но ескалира след като полицията използва сълзотворен газ.

Стотици пострадаха при сблъсъците в централната част на турския мегаполис вчера заради
намеренията за застрояване на парка край площад "Таксим". Гражданската полиция е използвала сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне демонстрациите срещу построяването на мол в парка Гези, които по-късно прераснаха в протест срещу турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган с призиви за оставка на правителството.

Турският премиер Реджеп Таийп Ердоган заяви, че ще продължи с плановете за реконструирането на централния площад в Истанбул - „Таксим", въпреки протестите, предаде Ройтерс. Ердоган каза, че плановете за
реконструкция са използвани като извинение за предизвикване на напрежение.

"Беше грешка да се използва сълзотворен газ от полицията. Наредих на вътрешното министерство да разследва това. Беше прекалено", каза той.
Полицията се изтегли от централния площад "Таксим" в Истанбул, отваряйки пътя за хиляди протестиращи, съобщиха световни медии, позовавайки се на турската държавна агенция. Органите на реда са премахнали барикадите около площада, които спираха демонстрантите. Оттеглянето на полицаите е било съпроводено от кратки сблъсъци с протестиращите, които са хвърляли фойерверки към тях.

Актуално

Бойко Борисов: „Трябва повече да се мисли и да се работи и по-малко да се говори“

Поуката за ГЕРБ е, че трябва повече да се мисли и да се работи и по-малко да се говори. Това каза в интервю пред радио К2 Бойко Борисов. Ако някога хората гласуват отново доверие на ГЕРБ да бъде управляваща партия, няма да се допускат отново същите кадрови, личностни и поведенчески грешки, обеща експремиерът.
Бойко Борисов заяви, че не е оптимист за бъдещето на България. Според него българите ще оценят направеното и построеното от ГЕРБ, защото то се вижда. Ако народът знаеше, че ДПС и "Атака" ще са заедно и ще подкрепят кабинет, изборите нямаше да бъдат с този резултат, обясни Борисов. Той каза, че на следващите избори няма да е такъв резултатът.
Кабинетът „Орешарски" се ползва и с мълчаливата подкрепа на Иван Костов и Меглена Кунева. Новата Тройна коалиция - БСП, ДПС и "Атака", се държат като една партия в Парламента, подчерта Борисов. Той каза, че ГЕРБ освен, че е първа политическа сила, според вота на гражданите е и единствената опозиция в Народното събрание. Атака и ДПС играят театър за пред българските избиратели, но иначе във всички свои действия се подкрепят една друга.
Бойко Борисов попита как и откъде „бедната и опозиционна" партия "Атака" има финансов ресурс да поддържа собствена телевизия, да има толкова много журналисти и скъпа техника.
Грехът на телевизия „СКАТ" е, че наложи Волен Сидеров и го направи национален фактор, обясни Бойко Борисов. Според него, ТВ „СКАТ" трябва да се извинят на своите зрители, че толкова години са ги заблуждавали, че Волен Сидеров е герой.
Бойко Борисов помоли Пламен Орешарски да се държи като премиер на България: „Г-н Орешарски, Вие сте премиер, не сте опозиция, утре адвокатите по „Белене" ще отиват и ще кажат - ето какво каза техният премиер, значи той знае, че са виновни. Моля Ви, стига сме подарявали пари на българския народ". Заради АЕЦ „Белене" и „Цанков камък" НЕК имала близо 2,5 милиарда задължения.
Медиите на ДПС умишлено хвалеха ГЕРБ, когато беше управляваща партия, за да създадат усещането, че има медиен контрол и че има диктатура. За радост този мит се разпадна „като къщичка от лед при слънчеви лъчи", каза още експремиерът.
Според лидера на ГЕРБ, Цветан Цветанов си е получил урока и партия „ГЕРБ" си е извадила добри поуки от грешките. Борисов каза, че Цветанов не го злепоставя и застрашава. „Разтворете учебниците на КГБ, на Държавна сигурност и ще видите как се правят активни мероприятия, как се манипулира общественото мнение, как се разрушава имиджът на един човек", допълни бившият премиер.
Бойко Борисов заяви категорично, че няма профил в социалната мрежа „Фейсбук", който да призовава към бунтове. Лидерът на ГЕРБ допълни, че пресцентърът на партията не поддържа негов профил. „10 пъти са ми правили фалшиви профили", отсече Борисов пред „Радио К2".

Тайните общества

Целите на Билдерберг за 2013 година!

Целите, които Билдерберг са си поставили за 2013г. ще бъдат обсъдени на предстоящата им
ежегодна среща за 2013г.

Всяка година Билберберг се събират на ежегодната си четиридневна среща, където обсъждат целите си за световно влияние и начина, по който те да бъдат осъществени. Понякога активисти и анти-глобалисти успяват да научат къде ще се проведе срещата и окупират периметъра в деня на срещата. Тази година се твърди, че тя ще бъде в Англия – хотел Гроув.


На снимката: Бен Бернанке, шеф на Федералния резерв на САЩ напуска конференцията през 2008 година.
Билдерберг в Германия през 1991г. Дейвид Рокфелер заявява:

“За нас би било невъзможно да изпълним нашия план за света под светлините на прожекторите и пред очите на обществеността през тези години. Сега обаче света е много по-мъдър и е готов да приеме идеята за Световно правителство.”


На снимката: Протестиращ държи табелка с надпис: "Билдерберг - клубът на предателите. Само за Илюминати"

Целите на БИЛДЕРБЕРГ за 2013г

- Унищожаване на иранските ядрени обекти в следващите три години

- Продължаване на гражданската война във Сирия посредством въоръжението и подпомагане на анти-правителствените сили

- Заплахата от глобална пандемия

- Да се установи контрол над технологията на  3D-принтирането

- По-голям контрол на интернет

- “Умни градове” – приспособяване на градовете така, че да имат контрол над масите

- Увеличаване на икономическите мерки спрямо определени страни и възпрепятстване на протестите срещу мерките

- Великобритания да бъде възпрепядствана да напусне Европейския Съюз

- “Подпиране” на еврото, за да не се разпадне Еврозоната

- Минимален икономически ръст

- Увеличаване на съсредоточаването на световните богатства в определени хора, организации или корпорации

- Увеличаване властта на централните банки

Актуално

Симеон си иска Кричим!

Бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски и сестра му княгиня Мария Луиза ще
направят нов опит да си върнат собствеността върху двореца Кричим. Делото във Върховния касационен съд е възобновено на 23 май, а първото заседание е насрочено за 3 юни, съобщи bTV.

През юни миналата година ВКС присъди двореца окончателно на държавата. Юристите на Сакскобургготски обаче са на мнение, че има основания за оспорване на решението на трите инстанции по това дело, като най-вероятно ще се аргументират с нови документи.

Основното противоречие дойде от собствеността на имотите, които влизат в Интендантството на цивилната листа на Царя - службата, натоварена с материалното осигуряване на институцията на монарха от Освобождението до 1947 г.

Законът за обявяване за държавна собственост на имотите на семействата на бившите царе бе признат за противоконституционен от Конституционния съд през 1998 г. и Сакскобургготски се позова на това решение в иска за реституция.

Според държавата обаче Интендантството е държавна институция, издържана от държавния бюджет и следователно имотите й са държавна собственост.

В Кричим освен двореца има Австрийска къща, конюшня, цветарник и бункер. Това е един от 17-те имота на царската фамилия, национализирани през 1947 г. Симеон Сакскобургготски поиска да си върне общо седем от тях - Кричим, Царска Бистрица, Врана, Ситняково, две хижи в Рила и 16 000 дка гора.

Дневниците на тийнейджъра

Един дълъг ден


Боряна Петранова

Какво представлява живота? Замисляли ли сте се?

Болка, страдание, от време на време щастливи мигове, една радостна секунда.

Така започва моята история, или по-точно моя живот. Появявам се в един зимен ден, едно от новородените деца в родилното отделение. Но нека да отидем по- напред в бъдещето. Ето ме сега в гимназията, любимата възраст за повечето хора, променливо настроение, музика която изразява чувствата ти към някоя случка или скъп човек.

Започнах гимназия в ново училище, там започнаха проблемите, които постепенно прераснаха в моменти. Те ме промениха и създадоха едни красиви мигове в живота ми.

Майка ми казва, че истинските приятели се намират някъде до мен, въпрос на време е да ги открия.

Какво е приятелството? Това са малко хора, които наистина те подкрепят в трудни моменти, които те чувстват някак по-различно, като част от самите тях. Помагайки на теб, те сякаш помагат на себе си. И оттам идва удоволствието до правиш добрини, да помагаш на другите. Понякога човек трябва да е егоист, но понякога е нужно да помогнеш на другите, не само за да направиш добро впечатление.

Добротата не винаги присъства в човек. Но животът ти дава препятствия и създава своите проблеми. Някои хора са постоянно в еуфория или депресия тъй като са прекалено емоционални. В това няма нищо лошо, даже има тийн стил създаден на основата на емоционалността – „емо” стил. За някой хора това е начин на живот, а за други - поредната тийн глупост с цел привличане на внимание. Има различни стилове на обличане, както и в музиката. Това, че някой слуша музика, която ние не харесваме по една или по друга причина, не означава, че трябва да го игнорираме. Напротив, трябва да опознаем противоположността.

Понякога се чудя, защо скачам от тема в тема и дали си губя времето в писане на глупости. Но, нека да продължим…

Разбрахме, че животът е пълен с изненади, но не е точно така. Животът е такъв, какъвто си го направим. Човек допуска грешки, защото не знае кое е правилно и какви са последствията. Въпросът е само грешката да не е непоправима....

Осъзнавам, че всяка секунда всичко се променя. Виждам света по различен начин, някак от по-сериозната му същност.Опознавайки детайлите, опознавам света. Понякога баща ми казва, че съм надраснала връстниците си заради начина, по който разсъждавам. Но според мен не е точно така, защото и аз като моите приятели обичам да купонясвам, да се смея и т.н.

Нали знаете, че всяко удоволствие, всеки купон идва с проблемите си - било то да се ожениш, за да не направиш едно дете нещастно, въпреки че не е създадено от любов, а от поредната пиянска или тийн изцепка. Човек трябва да внимава и да очаква последствията след своята постъпка - била тя нарочна или пък съвсем случайна.

Така, продължаваме… Сигурно се сещате какво следва от темата за любовта? Сексът - безспорно най-коментираната тема в тийн възрастта. Нормално е да избягвате да говорите за тази тема с родителите си, все пак ви е неудобно и притеснено. Но от личен опит ще ви кажа да внимавате в часовете по биология, за да не изпадате в неловки ситуации. Стига ви толкова за тази тема.

(Това е по-скоро наръчник за живот, отколкото  книга със заглавие ”Един дълъг ден”.)

Били ли сте влюбени или поне изпитвали  ли сте някак по-различни чувства към даден човек. Това е любовта, неописуемото чувство, което те прави щастлив, дарява на лицето ти усмивка….

Принципно в любовта няма „Харесвам или не харесвам“. Има нюанси - като цветовете, има детайли - като и в природата. Трепетното очакване да видим въпросния човек, за когото мислим със ставането сутрин, за самотните вечери, когато си сам и гледаш романтичен филм. За времето което прекарваш с него, за общите интереси или дори противоположности. За необяснимите чувства, когато си с него, за всеки момент прекаран с него, който постоянно ти се върти в главата. Това е любовта, но не напълно, прекалено е трудно да се опише. За тези, които са се влюбвали, това чувство е до болка познато.

Има голяма разлика между мацето, с което да прекараш една забавна вечер и момичето, което държи наистина на теб. Това, за жалост, момчетата го осъзнават късно, но има някой изключения при тези, които наистина разбират важното. Момичета, които привличат мъжкото внимание чрез неприлични снимки или някакви рисковани действия, просто правятизцепки. Няма никакъв смисъл в тях. Повярвайте ми, виждам нещата отстрани и ако бях на ваше място, бих се притеснявала, когато изляза с един от петимата ми приятели, да не видя случайно някой от другите четирима. Смешна ситуация ще се получи да останеш сама, въпреки че си имала пет избора.

Капаните на живота – наркотици и алкохол

Почти всеки тийн на моята възраст е пропушвал и още пуши. Въпреки, че цигарите са лек наркотик и са позволени от закона, това не значи, че отровата и вредата върху организма ви ги няма. Мога да ви призная, че аз през  живота си не съм опитвала да пуша и не мисля, че трябва да имам още един проблем.

Алкохолът е полезен, има по-малка вреда ако е с мярка и в нормата. Причината за толкова много инциденти по улицата, причината някои деца да останат без родители, е алкохолът. Искам да се замислите, струва ли си да се разваляте взаимоотношенията и що годе нормалното семейство заради алкохолизма.

Разкрития

Вицепремиерката Зинаида Златанова била уволнена от ЕК!

Зинаида Златанова е назначена за вицепремиер и министър на правосъдието, тъй като
останала без работа. Тя бе представител на Европейската комисия у нас до 30 април т. г., след което постът бе зает от Огнян Златев.
Тя не е напуснала евромястото заради новото назначение в правителството на Орешарски, защото изборите на 12 май все още са били предстоящи. Според службата за подбор на персонал за европейската едминистрация - ЕPSO, е проведен нов конкурс за представител на ЕК в София и той е спечелен от Огнян Златев, а не от Зинаида Златанова.
"Ще отправя питане до Брюксел с какви мотиви не е била класирана на първо място Златанова", обяви Соня Колтуклиева в предаването на Люба Кулезич.
Зинаида Златанова се сочи като близка до Меглена Кунева, а баща й е сред учредителите на Движение "България на гражданите".

Честит празник

Празненствата за 1 юни, ето къде могат да се  забавляват децата днес!


Честит празник, скъпи деца!
Стотици детски усмивки огряват днес цяла България, за да напомнят на всички за безгрижното и свободно дете, което трябва да живее у всеки от нас.
Най-радостният ден за малчуганите ще бъде отбелязан в цялата страна с редица мероприятия.
Флашмоб на масови усмивки, като част от кампанията „Усмихнатите деца на България“, се организира  в 10ч. пред Президентството в столицата. Акцията за раздаване на усмивки е по инициатива на Държавна агенция за закрила на детето.
Стотици момичета и момчета от всички областни градове ще образуват огромни усмивки, за да подсетят за красивото и безценното у човека.
За града, в който бъде направена най-голямата усмивка, е предвидена награда. Ангел и Моисей и други млади български изпълнители ще бъдат специални гости на събитието в София.
Нестандартно детско обзавеждане, органични дрешки, детска козметика и атрактивни играчки са само част от интересно предложение, което вече е стартирало в НДК.
В Деня на детето организаторите на събитието ще предлагат и развлекателна програма, която ще започне от 10 ч. в НДК и ще включва забавления с аниматор, танци и игри за малките.
Томболи с награди, празничен концерт, различни изложби и дейности в забавни детски кътове ще включва програмата на Националния дворец на децата по повод Деня на детето.
С изложба на агънца, зайчета, кокошки и петли ще зарадва децата Институтът по животновъдни науки в Костинброд по повод 1 юни.
Детски вокални групи ще участват в празничното тържество на Националния исторически музей,
където за по-талантливите малчугани ще настъпи истински празник в специално организирани ателиета по грънчарство, рисуване, изработка на сапунчета и други.
Децата със специални потребности също ще бъдат зарадвани утре с готовата детска площадка в Южния парк, приспособена за нуждите им. Нейното създаване е по инициатива на сдружение "Азбукари".
БДЖ също прави подарък за малките, като осигурява на малките пътници  възможност за безплатно пътуване от 00.00 ч. до 24 ч. на 1 юни във всички категории влакове (пътнически, бързи и бързи влакове със задължителна резервация).
Възрастта на децата се удостоверява с акт за раждане или копие от него, както и с железопътни карти “Дете” и “Учащ”.
Запазените места за всички категории влакове, добавките за бързите влакове със задължителна резервация и спалните места се заплащат, уточняват от БДЖ.
Национален спортен празник подготвят  в Пловдив. Центърът на празника е пред трибуните на Гребния канал. Тържественото откриване е от 09.15 ч., а началото 9.30 ч.
Зоопаркът, Младежкия дом и Морската градина във Варна също ще съберат малчуганите от морската столица с атрактивни мероприятия.
Още редица театри, културни институции и центрове за деца организират развлечения за малките. И тази година галерия „Юзина”, София организира безплатно и със свободен достъп занимания със скулптура.  На 1 и 2 юни децата ще имат възможност да работят с истинска глина в ателието по скулптура на ул. „Московска 11” в интервала от 11 ч. до 17 ч.

Антипропаганда

Кабинетът Орешарски доказа думите на Антон Кутев, че комунизмът се предава по полов път.

Смех

Съпруга пита мъжа си:
- Хареса ли ти вечерята?
- Пак ли си търсиш причина за скандал?
    *
- Компанията "Мерцедес" явно яко са закъсали с продажбите.
- Защо?
- Пуснали са реклами и на български. . .
    *
Интервю с пастир от Родопите, който навършва 120 години:
- Каква е рецептата за дълголетие?
- Аз работя на чист въздух. Това е много полезно. Другото е, че вече 100 години аз казвам на говедата какво да правят, а не те на мен.
    *
Внук пита дядо си, който е охрана в един завод:
- Дядо, а не е ли страшно нощем да дежуриш сам?
- Да, внучето ми, докато не заспиш е страшно!
    *
Търся заплатодател! Моля, работодатели да не ме безпокоят!
    *
Обява:
Децата са цветята в нашето сиво ежедневие.
Аз продавам семена...
    *
Наскоро в Берлинският зоопарк установили, че заради хаоса на митница, вместо купения самец орангутан, преди десет години са им изпратили студент, пристигнал в Германия по обмен. Полицията си блъска главата, кой тогава е учил в Берлинския унивесрситет?

петък, 31 май 2013 г.

Антипропаганда

Баницата!              
Нови стандарти: Един път отгоре, друг отдолу!










Титаник!

Актуално

Борисов за лайната и Бареков!

Репортерите на TV7 изловиха бившия премиер Бойко Борисов в кулоарите на парламента, за
да отговори на въпроси за лайняната атака срещу водещия на телевизията Николай Бареков. Още вчера Бареков заяви, че атаката срещу него е поръчана от Искра Фидосова, която е лидер на ГЕРБ в Монтана. Затова Борисов трябваше да отговори дали наистина поръчката е дошла от неговата партия. „Абсурдно е това, което говори той. И да спре на наш гръб да се прави на интересен. Съжалявам. Ние бяхме подложени на такива актове с яйца, с какво ли не по време на цялата кампания и знам колко е неприятно“, каза Борисов за Бареков. „Съжалявам, че му се е случило, защото нашите политически опоненти са в парламента – ние имаме трибуна да казваме своето мнение. Така че истински съжалявам, че му се е случило“, допълни той.

На въпроса „И гарантирате, че не е човек от ГЕРБ“ за поръчката на нападението, Борисов отговори: „Повече от сигурно“.

Разкрития

На стената на Бойко във Фейсбук: : Да го духат бедните!

На стената на „Бойко Борисов” във Фейсбук https://www.facebook.com/boiko.borisov.3551
 се появи скандален текст. Дали е писан от него или от някой друг, не е ясно, но излиза от негов профил с неговата снимка и обозначение, че е писан от София. Ето и скандалния текст:
„Boiko Borisov
Да живее ГЕРБ!
ГЕРБ отново на власт след няколко дни!
Ние се връщаме!
Който не обича Нас и ГЕРБ – да го духа!
Да го духат бедните!
Няма да се занимаваме с някакви си прошляци!
Бедняците са длъжни да ни робуват!”

Позиция

"ГАЛЕРИЯ" И "БУДАЛИ" ДА СЕ РАЗСЕКРЕТЯТ ВЕДНАГА!

Днес група журналисти разпространиха отворено писмо до премиера Орешарски във връзка
със случващото се около ДАНС
Уважаеми г-н Орешарски,

Оглавяваното от Вас правителство даде заявка за повече прозрачност и гарантиране на медийната свобода.

В тази връзка посрещаме с недоумение Вашето предложение начело на ДАНС да застане г-н Писанчев, главно действащо лице в скандала "Галерия", който трайно увреди образа на българските специални служби и като цяло на българската държава.

Припомняме, че именно след скандала "Галерия" и разкритото подслушване на журналисти и политици, България се срина в класациите за свободата на словото и от години заема последно място от всички европейски страни.

Делото "Галерия" така и не беше разсекретено при предишните две правителства въпреки обещанията. Направете го сега!

Настояваме също да бъде разсекретена и разработката "Будали" срещу журналистите от сайта "Биволъ" и техните контакти. Има такава разработка и това беше мълчаливо признато от предишния премиер г-н Марин Райков, който не отговори на официално зададено питане дали тя съществува.

Днес няма никакви основания тези разработки да остават секретни в името на националната сигурност, дори напротив. Те нямат нищо общо със спецификата и задачите на ДАНС. Следенето на инакомислещите и политическите опоненти от страна на държавата е превъплъщение на най-злокобните практики на Държавна сигурност.

Ние сме убедени, че разсекретяването на тези две разработки - "Галерия" и "Будали" - ще бъде оздравителен акт за службите и за цялото общество, което ще научи как скъпо платени служители на ДАНС са работили през годините като политическа полиция, а не в интереса на суверена и данъкоплатците.

Бихме искали да Ви припомним публичното изявление на министър-председателя от правителството на ГЕРБ Бойко Борисов, че може да разпореди на компетентните служби да образуват дела за оперативно наблюдение на всеки български гражданин - изявление квалифицирано от международната организация "Репортери без граници" като "разрушително послание", което може да има "катастрофални последици не само в България, но и във всички балкански страни".

След това изявление много български журналисти и общественици се обърнаха към главния прокурор г-н Сотир Цацаров с настояване да разпореди прокурорска проверка има ли образувани такива дела по разпореждане на тогавашния министър-председател. Тези писма, изпратени на 15 февруари и 13 април т.г. бяха широко отразени в медиите, но останаха без отговор.

Бихме желали Вие, г-н Орешарски, да припомните на г-н Цацаров, че дължи този отговор на обществото. Вие като премиер също можете да разпоредите съответните вътрешни проверки в ДАНС и МВР за съществуването на такива дела и да оповестите публично резултатите.

Ако това се случи на обществото ще бъде даден силен знак, че предстои реална промяна и нормализация на работата на службите. В заключение, г-н Орешарски, държим да припомним, че тази нормализация, както и конкретният ангажимент за гарантиране на свободен печат и медии са изведени като приоритети във Вашия план не къде да е, а в точката озаглавена: "За държавността".

С уважение

Отворен списък на журналисти и граждански активисти, подкрепящи писмото (по азбучен ред):

Антоанета Цонева

Асен Генов

Асен Йорданов

Атанас Чобанов

Веселин Стойнев

Весислава Антонова

Иван Бедров

Ирен Филева

Константин Павлов

Копринка Червенкова

Марин Бодаков

Полина Паунова

Пролет Велкова

Росен Босев

Силвия Великова

Спас Спасов

Стойко Тонев (д-р Тони Филипов)

Христо Иванов

Явор Дачков

ЕКШЪН!

Московски и Сидеров искат да се бият в Парламента! 

Московски към Волен: "Хайде да излезем"
Волен към Московски „ Сега ще ти замръзне усмивката, мангал мръсен“

Народното събрание едва не се превърна в сцена на физически сблъсък между бившия
транспортен министър Ивайло Московски и лидера на „Атака" Волен Сидеров.

По време на днешния парламентарен контрол двамата за една бройка да се сбият. В последния момент бяха спрени от техни колеги.

По време на обсъждането на промените в Закона за ДАНС, които предвижда президентът да няма роля в избора на ръководството на агенцията, бившият зам.-министър на МВР Веселин Вучков заговори за полицейщина. Това не се хареса на лидера на националистите.

Сидеров поиска думата и заяви, че Вучков няма право да говори за полицейщина, тъй като за нея били виновни той и бившият му началник Цветан Цветанов. Тръгвайки да си сяда, нечути думи между него и Московски изправиха бившия транспортен министър и го насочиха към Сидеров.

Лидерът на „Атака" не остана по-назад и се насочи към Московски, но в този момент някой от групата на ГЕРБ задърпа съпартиеца си за ръкава. Десислав Чуколов пък се притече на помощ на лидера си. "Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън. Явно, за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази Боже България”, коментира Сидеров. "Явно много ги е яд, че им казах "стоп" по пътя към властта. Напрежението е от страна на ГЕРБ. Всяко мое излизане на трибуната се посреща с викове и хулигански подвиквания. Тон им дава Красимир Велчев, който го играе фелдфебел, отговорник на групата. Непрекъснато чуваме просташки подвиквания дори от депутатките от ГЕРБ”, каза Сидеров. Според него има вълна от агресия, озлобление към "Атака”. "Специално около Московски има доста неща за разнищване и аз ще се ангажирам чрез комисията по корупция те да излязат на светло и той да стигне до съд”, посочи Сидеров. По думите му ще трябва да се направи ревизия на всеки един от министрите на ГЕРБ.

До сблъсък не се стигна, а заместник-председателят на парламента Мая Манолова призова народните представители да сдържат нервите си. По- късно от записите станаха ясни и репликите: 
Московски към Волен: "Хайде да излезем"
Волен към Московски „ Сега ще ти замръзне усмивката, мангал мръсен“

Актуално

Софрониева: Устройството е било оставено пред гаражите

Бяхме си в къщи със съпруга и сина ми. Взривът стана около 22:15 часа. Бяха избити двете
гаражни врати и вратата на къщата ни. Устройството е било оставено пред гаражите, пострадали са автомобилите ни. Това заяви пред БТВ общинската съветничка от ГЕРБ и председател на комисията по "Собственост и стопанство" Валентина Софрониева от Варна. Пред нейния дом вчера вечерта избухна мощно взривно устройство.

Пред къщата ни има видео камера, запис от която ще бъде разгледан от полицията, каза още Софрониева. Тя допълни, че все още не е дала показания и затова не искам да споделя повече подробности.

Тепърва ще анализирам, дали с някое мое решение не съм накърнила нечии интереси. В момента тече разследване, сподели общинската съветничка

Актуално

Взрив избухна в къщата на общинска съветничка от ГЕРБ във Варна!

Изключително мощен е бил взривът, който е съборил гаража и е нанесъл сериозни щети по къщата. Домът е известен като "Спатията" и се намира на брега на варненското езеро, 
собственост е  на общинската съветничка от ГЕРБ и председател на комисията по "Собственост и стопанство" Валентина Софрониева.

В.Софрониева
Къщата е преградена с полицейска лента. Две гаражни клетки са взривени. Паднал е покривът на гаража,  избити и обгорели са вратите. В гаража има автомобил, който също е повреден.

Напукани са прозорците, в момента на взрива в къщата са били синът и съпруга на Софрониева.

Валентина Софрониева не вдига телефона си за коментар.

Смех

- Женa, искaм рaзвод!
- A мъжо, дa ги нямaме тaкивa! Вдовицa ме взе, вдовицa ще ме остaвиш!
    *
Какъв е този свят, в който някой се изхожда в пликче и го разнася из града, с цел да го разпльоска публично... Светът на Бареков!
     *
Поканата да се ходи на ресторант по-често завършва със секс, отколкото поканата за правене на секс.
     *
Спуснато е нареждане от горе.
За да се преборят с корупцията по високите етажи, офисите на шефовете ще бъдат преместени в партера.
     *
- Господине, купете си часовник! Това е абсолютно копие на швейцарските часовници!
- Взимам го. Ето ви точно копие на нашите пари.
     *
Старица седи в люлеещ се стол, когато изведнъж се появила една вълшебница и казала:
- Имаш право на три желания.
- Ами, искам да съм много богата!
Пуф! Столът станал златен!
- Искам да съм млада и красива!
Пуф! Възрастната жена се превърнала в прелестна девойка!
В този момент наблизо минал любимият котарак на старицата.
- Искам този котарак да си превърне в очарователен мъж!
Пуф! Котаракът се превърнал в атлетичен красавец и проговорил с човешки глас:
- Сигурно много съжаляваш, че ме кастрира навремето!
     *
Съвет на деня: Приемайте критиката от хората около вас с високо вдигнат среден пръст!

четвъртък, 30 май 2013 г.

Разкрития

Борисов и Цветанов са поръчали убийствата на Цветан Василев и Пеевски

"Бойко Борисов и Цветан Цветанов са разработвали план срещу Цветан Василев и Делян
Пеевски. Планът е включвал и физическото им отстраняване", заяви преди минути Григор Здравков, председател на Българска легия "Антимафия" по Би Ти Ви.
Според него в България е действала организирана престъпна група, в която са участвали Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Димитър Николов-Митко Каратиста и Румен Николов-Пашата.
Борисов и Цветанов са поръчали убийствата на Цветан Василев и Пеевски!
"Цветанов контролираше контрабандата на цигарите, а Ваньо Танов я покровителства сега. България е загубила 40 милиона лева от тази контрабанда", категоричен бе Здравков.
"3 години твърдим, че контрабандата е над 50%. Чак сега това стана ясно, че фактите, които изнасяме са верни", каза и Петър Якимов, говорител на "Антимафия".
 Според Здравков, Румен Пашата и Митко Каратиста са притискали Сергей Станишев, съпругата му Моника, Ангел Найденов и червената депутатка Мая Манолова и неини колеги от БСП преди изборите. От "Атака" били слушани Волен Сидеров и Деница Гаджева - за тях са търсени компромати. В списъка за подслушване били също депутатите от ДПС Камен Костадинов и Йордан Цонев, както й майката на Пеевски - Ирена Кръстева.
"Частният ГДБОП се ръководеше от Пашата и Каратиста. Тази нелегална структура се стремеше да събира компромати срещу политическите врагове на ГЕРБ", категорични са лидерите на "Антимафия".
 Здравков и Якимов потвърдиха в ефир информацията на ПИК, че главният прокурор Сотир Цацаров е подслушван по разпореждане на Цветан Цветанов.
"Г-н Цацаров не трябва да се притеснява, че е бил разработван. Той трябва да продължи сегашната си дейност и да докаже, че е безпристрастен", категорични са от "Антимафия".

Антипропаганда

Организирани от Фидосова цигани замерят Бареков с лайна!

Искра Фидосова в Лом е организирала провокация срещу "България без цензура", обвини
водещият на кампанията по ТВ7 - "България без цензура".
Мургави младежи хвърлиха лайна по хората на площада около сцената на кампанията и оскверниха българското знаме. Те оцапаха и един от частните охранители на предаването, но полиция така и не се появи.
Знаех от сутринта за тази провокация, каза Николай Бареков. Той обяви, че е бил предупреден, че на човек е било платено по 300 лв., за да саботира "България без цензура4 - днес в Монтана и утре в Русе.
Искра Фидосова, Бойко Борисов и Цветан Цветанов са организирали циганите от Лом с автобус, платили им да замерят хората с лайна, възмути се тв водещият.

Ако това е цената - едни хора омацани в лайна като Фидосова, Борисов и Цветанов, ще я платя тая цена, заяви Бареков, като попита къде е полицията, която той още сутринта е предупредил за очакваната провокация.
знаех от сутринта за тая провокация, обадих се на полицията, нея я няма. платили по 300 лв. на човек в монтана и русе. това е пасмината, която ни управляваше

СМЕХ

Кабинетът Орешарски - едно голямо семейство! Министър Стоянович с две жени в Правителството!

Новият министър на културата Петър Стоянович е уредил нежната си половинка Мария
Дивизиева за началник на кабинета на Пламен Орешарски. Твърди се, че двамата съвсем скоро ще имат рожба. Дивизиева бе парламентарен секретар на Министерството на икономиката по време на правителството на Симеон Саксокургготски. Тогава икономически министър беше Николай Василев.  От 2003 до 2005 г. - тя е заемала същата длъжност, но в Министерството на транспорта. След това брюнетката бе назначена и за зам.-министър на държавната администрация.
Мария е втората близка до сърцето на Стоянович жена, която влиза във властта. Преди ден за здравен министър бе назначена Таня Андреева, която преди години е живяла на семейни начала с Петър Стоянович.
Кабинетът Орешарски е едно голямо семейство, реагираха веднага изумени читатели във фейсбук. Другият завистлив коментар е: "Жена на Стоянович да си в този живот...!"

Разкрития

Таксиджии във Варна пребиха шофьор на автобус заради клиенти

Транспортна война избухна във Варна, след като таксиджии пребиха шофьор на автобус от
градския транспорт заради клиенти. В отговор от фирмата превозвач заплашиха да спрат автобусите по две от най-натоварените линии в Морската столица.
Инцидентът става тази сутрин на последната спирка на автобус №13 – една от най-натоварените линии. Тогава шофьор на автобус от градския транспорт е пребит от трима водачи на нелегални таксита, които возят клиенти срещу левче (колкото е и цената на билетчето в рейса) по маршрута на автобусите.
Причината – шофьорът на автобуса тръгнал по маршрута си минутка по-рано. Таксиджиите не успели да го изпреварят в продължение на 3-4 спирки и съответно не успели да откраднат клиентите. Ядосани, тримата го причакали на последната спирка и пребили.
42-годишният водач Димитър Радев е с обезобразено лице, счупен нос. Освидетелстван е от съдебен лекар и е дал показания в полицията.
Контрольорката, присъствала на инцидента  Росица Караиванова, разказа, че е изпаднала в шок след случката и че практиката на тези шофьори прилагат тази незаконна практика от години, като редовно крадат клиенти на автобусите. Залавянето им обаче е трудно.
От фирмата превозвач “Транстриумф холдинг” обявиха, че това е втори такъв случай и поставиха ултиматум: или нелегалните таксита ще бъдат спрени, или ще спрат автобусите си по две от най-натоварените линии 13 и 409.

Разкрития

МАСОВИЯ БОЙ НА АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ В СОФИЯ! ВИДЕО

В интернет се появи видео от масовия бой на абитуриентския бал на Националната търговско-
банкова гимназия, която се води "елитна".

Десетките младежи се млатят пред смаяните погледи на своите преподаватели.

Видимо охраната в заведението не успява да се справи с настъпилата ситуация, при която юмруци отнасят и няколко момичета.

Освен юмруци в залата летят и предмети, а някои завършили средното си образование дори сипят алкохол върху сбилите се.

Актуално

Сидеров иска да оглави комисията по корупция, ДПС ще го подкрепи!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоява за пълна ревизия на управлението на ГЕРБ. За да
бъде сигурно, че проверката ще е законна и прозрачна, той настоява да оглави Комисията по корупция в парламента, стана ясно в интервю на Сидеров в "Гореща точка" по TV7. Камен Костадинов от ДПС в предаването Свободна зона в ТВ+ заяви, че  ще подкрепи Волен Сидеров за шеф на парламентарната комисия Антимафия. ДПС ще иска да се върне турския език по време на всякакви публични прояви, изборни кампании и агитации, каза още Костадинов.

Разкрития

Цените на билетите за Бон Джоуви в Испания – по-ниски от нашите!

Американският рок музикант Джон Бон Джоуви се отказва от хонорара си за концерта в
Мадрид, който ще даде на 27 юни, защото се опасява, че заради икономическата криза в Испания мнозина негови почитатели не биха могли да си купят билет на пълната му цена, предаде ИТАР-ТАСС.
Благодарение на решението на рок звездата билетите за концерта в Мадрид спаднаха до цени от 18 до 39 евро и веднага бяха разпродадени. За сравнение билетите за концерта на групата
Бон Джоуви в Манчестър идната седмица се продават за около 80 евро, посочва ИТАР-ТАСС.
51-годишният Джон Бон Джоуви уточнява, че в началото Испания не е била включена в програмата на световното му турне, защото организаторите не били сигурни дали билетите ще се продадат, но музикантът решил да не разочарова меломаните и да изнесе концерт в Мадрид.
Припомняме, че на концерта в България преди няколко седмици цените на билетите на стандартните места бяха далеч по-скъпи от тези в Испания – между 79 и 139 лв. Не сме чули и Джон Бон Джоуви да се е отказал от хонорара си. Явно американецът ни има за по-богати от приятелите ни на Иберийския полуостров, което може и да ни вдъхне малко самочувствие.

СМЕХ

120 „за“ и Волен „против“ са достатъчни за избор на Правителство.  
   *
Математик обижда футболист:
- Ти си Меси с обратен знак.
    *
Късно вечерта, при катаджия спира човек и го моли да му развали 100 лева. Отговор:
- Нямам, едва сега застъпвам...
    *
Част от образователната реформа: за да запомнят по-добре таблицата за умножение, е решено да бъде отпечатвана на кутиите на Виктори Лайтс.
     *
Свещеник укорява художника:
- Млади човече, къде сте видели ангел с маратонки?
- А вие, отче, къде сте видели ангел, без маратонки?
     *
Момченцето от бедно семейство цял живот така и не разбра, че има алергия към черния хайвер.
     *
Директорът на Берлинско училище е на проверка в един от класовете. Взима дневника и чете:
- Мустафа Ел Екхзери.
- Тук!
- Ахмед Ел Кабул.
- Тук!
- Кадир Сел Охлми!
- Тук!
- Мохамед Ендахрха.
- Тук!
- Ми Ха Ел Май Ер! - повтаря директорът и все още никой не се обажда.
- Ми Ха Ел Май Ер!!!!
- Май съм аз, но се казвам Михаел Майер!

сряда, 29 май 2013 г.

Смех от днес






















Колажи: Ладо

Актуално

Сигнали за бомби на Летището, Централна гара и Министерски съвет!

Проверката на летището е приключила, специалистите нищо не са открили, казаха от МВР.

Освен на летище София, днес е имало подадени сигнали за бомба на още две места - в Министерския съвет (МС) и на Централна гара - София.
Това потвърдиха за ПИК от пресцентъра на МВР.
Първият сигнал е подаден в 15:25 - на Централна гара. След това са подадени сигнали в 15:35 за МС и 15:40 - за Летище София.
И на трите места се е обадил мъжки глас.

Смех

Попитали радио Ереван: А бе, къде са феновете подкрепили Атака?

Отговора бил: В болнични! Днес ги обрязали!

Актуално

Вигенин ще реабилитира кадри на ДС във външно!

Новият външен министър Кристиан Вигенин даде заявка за реабилитиране на кадрите на
бившата Държавна сигурност във Външно министерство.
В свое изказване след назначението си най-младият министър в кабинета коментира, че има намерение да преразгледа случаите със служители на ДС с досиета или картончета, които не са доносници.
Начинът, по който тези хора бяха унижени, е едно от недостойните действия на предишния кабинет и на предишния външен министър. Ще направим така, че всеки, първо, да бъде оценяван според своите способности и качества и, второ, тези хора да бъдат максимално полезни на министерството конкретно, но като цяло и на страната си, защото това е потенциал, който не бива да бъде разпиляван, обясни Вигенин, цитиран от БНР.
Пред БТА той пък каза, че “всеки един от тях ще може да се чувства полезен на страната си, било в МВнР в София, било другаде, но е рано да коментирам в подробности”.
Досегашният правителствен курс бе тъкмо обратният – да не подкрепя страната да бъде представлявана в чужбина от хора с досиета от бившите служби. Разделяйки агентите на “доносници” и “не-доносници”, Вигенин отговаря на очакванията на много от осветлените ДС-сътрудници да се сложи разделителна линия между агенти и доносници. Основната им теза е, че е несправедливо да се слагат под общ знаменател авторите на доноси и експертите, работили за националната сигурност или давали експертизата си на службите.

Актуално

Цветлин Йовчев: По действията ми ще познаете чий човек съм

По действията ми ще познаете чий човек съм. Така новият вътрешен министър Цветлин
Йовчев обясни избора му за поста в кабинета на Пламен Орешарски.
Бившият шеф на ДАНС и началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев е една от изненадите в подредбата на новия кабинет. Йовчев е сочен за близък до бившия премиер Бойко Борисов – той беше назначен за шеф на ДАНС от правителството на ГЕРБ. „Приех предложението на министър-председателя Пламен Орешарски, защото го уважавам изключително много като експерт. Мисля, че всеки отговорен експерт, който има куража, не би могъл да откаже в една такава ситуация”, коментира назначението си Йовчев. „В момента една такава реформа би се отразила положително и би освободила МВР от насложени настроения и подозрение, че ресурсът не е използван според предназначението”, посочи министърът.

Актуално

Бял дим от Народното събрание! Избраха Орешарски!

Народното събрание гласува кандидатурата на Пламен Орешарски за министър-председател.
Процедурата на гласуване беше повторена по искане на някои депутати. При прегласуването резултатите са: Гласували 217 депутати, за - 120 депутати, против 97. Пламен Василев Орешарски е избран за министър-председател на Република България.
Народното събрание прие персоналния състав на Министерски съвет на Република България, Гласуваха 217 депутати, от тях - 119 "за", 98 - "против".

Парламентът прие проекторешението за персоналния състав на Министерски съвет с премиер Пламен Орешарски.

Ето състава на новия кабинет:

Министър-председател - Пламен Орешарски
Министър на финансите - Петър Чобанов
Министър на икономиката и енергетиката - Драгомир Стойнев
Министър на транспорта - Даниел Папазов, шеф на пристанище Варна
Министър на земеделието - Димитър Греков, ректор на пловдивски Аграрен университет
Министър на културата - Петър Стоянович
Министър на здравеопазването - Таня Андреева
Министър на вътрешните работи - Цветлин Йовчев
Министър на отбраната - Ангел Найденов
Министър на външните работи - Кристиан Вигенин
Министър на екологията - Искра Михайлова
Министър на правосъдието и вицеприемиер - Зинаида Златанова
Министър на спорта - Марияна Георгиева
Министър на образованието и науката - Анелия Клисарова, ректор на варненския МУ
Министър на труда и социалната политика - Хасан Адемов
Министър на инвестиционното проектиране - Иван Данов

Министър на регионалното развитие - Десислава Терзиева  

Актуално

Забавната страна на дебатите!

Ц. Цветанов: „Много е важно в спорта да има професор по синтаксис. Това ще помогне на
олимпийците ни в следващия олимпийски цикъл. Ще бъдат много добре подготвени по синтаксис.“
Л. Местан: „Никога не съм си позволявам да ви укоря, че като физкултурник се грижите за сигурността на страната. Никога не съм си позволявал да укоря министър-председателя, че един пожарникар може да бъде министър-председател.“
Лапсус на зам.-председателя на Народното събрание Христо Бисеров роди вица на деня в парламента.
„За Коалиция за „Атака“ остават 22 минути. Извинявайте, за Коалиция за България“
Д. Пеевски: “Гусин Цветанов, обърнете се, обърнете се, не се правете”, се провикна от парламентарната трибуна по адрес на Цветан Цветанов (ГЕРБ).

Кулоарни коментари:

Направи ми впечатление, че всички кандидат министри владеят руски.

Наистина има заплаха за живота на Сидеров и му трябва охрана. Избирателите му са наточили ножовете или специално в негова чест – ятаганите

От днес партия Атака официално се преименува в партия ЮРУШ!

НА ЖИВО! НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Народното събрание, има кворум! Волен Сидеров се е регистрирал! 

Бойко Борисов: Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров! 

Станишев: Орешарски има изключителни качества, и има чувство за хумор!

Започна заседанието на 42-рото Народно събрание, на което предстои да бъде обсъден и
гласуван съставът на кабинета, предложен от Пламен Орешарски.

В залата имаше необходимият кворум от 121 депутати, за да започне пленарното заседание. От "Атака" един се регистрира, а ПГ на ГЕРБ напусна заседанието, но обеща да се върне за гласуването на новото правителство на Пламен Орешарски. Стана ясно, че Волен Сидеров се е регистрирал! Камерите се фиксираха върху Сидеров, от което се видя, че той натиска копчето за регистрация.
Бойко Борисов: Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров
Станаха уникални със своите измишльотини, каза Борисов пред журналисти. Близо две
минути председателят на парламента чакаше някой да се регистрира, каза Борисов. Оттук нататък вече това правителство е несменяемо, благодарение на Волен Сидеров. Излязохме от залата, за да подчертаем, че тези три партии "Атака", ДПС и БСП са едно и с комбинации ще изберат правителство, каза Борисов. ГЕРБ ще се върне в залата за гласуването. Един депутат от "Атака" се е регистрирал и е спасил кворума, кворумът е от 121 депутати.
Станишев: Орешарски има изключителни качества, и има чувство за хумор!
"Пламен Орешарски е изключително добър професионалист. Той е много добър човек, има
чувство за хумор, и не се е взел насериозно", заяви преди минути лидерът на БСП Сергей Станишев.
"Орешарски е символ на нарастващите доходите. Той е поел ясни ангажименти към децата, младите хора и пенсионерите", подчерта Станишев. Той обясни, че познава Орешарски от 2005 г.
"Орешарски е изключително почтен. Той остана лоялен към политиката, която реализирахме по време на Тройната коалиция", похвали го Станишев.
Докато Станишев говори от парламентарната трибуна, Цветан Цветанов внимателно си води записки.
Орешарски: Ще спрем бедността и безразборното използване на СРС-та
"Ще положим усилия за икономическо възстановяване и насърчаване на предприемачеството.
Ще направим така, че да няма безразборно използване на СРС-та", обеща Пламен Орешарски от парламентарната трибуна.
България изживява труден път в своето развитие в резултат на водената през последните четири години непоследователна и волунтаристична политика. Днес страната се намира в дълбока криза, каза Пламен Орешарски, кандидат за министър-председател, от парламентарната трибуна.

Българската икономика се нуждае от по-дългосрочна визия за развитие. Необходимо е да изградим цели и политики за развитие. Добре е да се развиват традиционните сектори, но по-добре би било да се насърчават новите технологии, това е ключ към производства и по-висока добавена стойност. Последователността в икономическата и финансова политика и нейната предвидимост означават по-малък риск, по-ниски лихви. Солидарността и социалната справедливост е важен фактор, каза Орешарски. Той обясни, че новото правителство ще работи по три основни оси за излизане от моментната криза.
Борисов към Орешарски: Трябваше само да се обадите и щях да ви подкрепя!
Радвам се, че г-н Орешарски, за разлика от първия ден, вече им уцелва имената на министрите. Това е важно, да се надяваме, че след като вече са ви дадени и представени, защото някои вие откровено не ги познавахте, сте ги одобрили и те са добри професионалисти. Явно е, че сте се разбрали. Ще има правителство, излъчено днес, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.
Орешарски към Борисов: Само от възпитание няма да напомням къде как вие си подбирате министрите


Волен Сидеров: Гласът от "Атака", който осигури това заседание днес, е моят глас!
Гласът от "Атака", който осигури това заседание днес, е моят глас. Това каза лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров. За разлика от ПП ГЕРБ аз съм отговорен човек, последователен и отговорен. Какво щяхте да спечелите, ако бяхте провалили това заседание днес? На което са президентът, патриархът, представители на всички държави, които са наши партньори.
Цветан Цветанов: Ясно е кои са кадровиците на този кабинет
Ясно е кои са кадровиците на този кабинет. Това са - Сергей Станишев с Моника Йосифова,
Делян Пеевски, Волен Сидеров, Лютви Местан. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при дебатите по избор на правителство с министър-председател Пламен Орешарски.


Волен Сидеров ясно и категорично заяви подкрепата си за тройната коалиция, като се прикри зад дневния ред на парламента за неща, които ще се гледат в четвъртък, а не днес. Видя се всичко, което сте договорили, каза Цветанов. Това се видя с предложенията за промени в Закона за ДАНС. Назначаването на председател на ДАНС ще става от Народното събрание. Аз съм убеден, че както казвате, че ГЕРБ е в изолация, ще дойде време, когато ще кажете, че и президентът е в изолация, заяви Цветанов.
"Г-н Цветанов, обърнете се, не се крийте. Тепърва ще става ясно с кои лица от криминалния Делян Пеевски от парламентарната трибуна. 
свят сте се виждал. Това ви го обещавам аз. С вас ще се занимават правораздавателните институции. Ще стане ясно колко престъпления сте извършил".
Доста напрежение има между Цветанов и Пеевски. Пеевски и Цветанов що не си вземат стая:)

Станишев: Новият кабинет стартира не на нула, а на минус
Приключи времето на калинките в администрацията, заяви председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите по предложения проектокабинет на Пламен Орешарски.

„Трябва да имаме ясното съзнание, че огромен брой българи гледат с очакване към Народното събрание, с разочарование и с крехка надежда, че нещата ще започнат да се променят. В продължение на 4 години живяхме в лъжа и в два свята - виртуален, представян в медиите, и реалния, в който живеят всички българи", заяви Станишев.
Обновено 12:40