събота, 22 юни 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 9-ти!

В деветия ден на протестите площад „Независимост" в столицата отново се пълни с
протестиращи граждани.

Активистите, които искат оставката на премиера Пламен Орешарски, държат български знамена, както и знамена на Европейския съюз.

В района има засилено полицейско присъствие, като входът на Министерски съвет е ограден с метални заграждения. Движението още не е спряно. Със скандирания „Оставка” събралите се пред президентството хора развяват български знамена. Те носят и плакати, на
които пише: „Контрадемокрация – това е философията на гражданите срещу вас – политиците”, „Полицията е с нас, преговаряме с армията”. Недоволните граждани скандират
„Червени боклуци”. Сред скандиранията се чува и звук на барабан. Към протеста се присъединиха и велосипедисти, които свиркат със клаксоните на колелетата си в подкрепа на протестиращите. Има засилено полицейско присъствие. Органите на реда пред Министерски съвет се подредиха до
огражданията пред входа на сградата. Полицаите носят жилетки, на които пише „Антиконфликт”.

Актуално

Бойко искал Станишев да му се извини и се връщал в Парламента!

Конструктивна опозиция може да бъде опозиция, която като е първа политическа сила,
Станишев да се обади, да поздрави. Като на първа политическа сила да се предложат най-много като брой председатели на комисии, включително и председател на парламента. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, предаде Фокус. Господин Шулц прекрасно знае, че аз предлагах един глас да им дадем от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от „Атака”. Как ще си го обясни поведението им при президента Плевнелиев? Мислите, че не знаят какво са правили на консултативния съвет!? Аз съм готов веднага да се върна в парламента, стига Станишев да дойде, да се извини, да каже: „Вижте, това, което допуснахме, да подскачат по банките и ние да си мълчим, това няма да се допуска вече”.
На коментара, че според Камен Костадинов ГЕРБ няма да се върнат в парламента, защото нямат желание, и трябва да дадат на управляващите възможността да им предложат, Борисов отговори: Те вече са в паника. Не знаят какво мислят, какво говорят, какво правят. Всяко тяхно решение е за час-два. Най-малко бих обсъждал какво мисли Камен Костадинов. Ако ми кажете, че Ахмед Доган е казал нещо днес, ще се заслушам веднага, защото това значи, че е важно послание. А тези какво са казали – те просто шумят.

#ДАНСwithme

“Окупирай НДК” от 10 ч

Обект на гражданска окупация ще бъде днес НДК. В 10:00 часа хиляди хора, които се
организират в социалната мрежа Фейсбук, започват антиправителственият протест „Окупирай НДК, където днес се провежда форум на Партията на европейските социалисти.


Целта е да покажем на ПЕС народната любов към Сергей Станишев и несъгласието да България да се управлява от кабинета на Пламен Орешарски. Традиционните лозунги “Червени боклуци” и “Мафия” звучат от площада пред НДК. Група демонстранти са издигнали огромен плакат с надпис “Пес, събудете се, лидерът ви е корумпиран”, изписан на английски.
Посланието се вижда ясно от последния етаж на НДК, където много от делегатите се събраха, за да погледнат защо скандират хората.
“Какво гневно посрещане” и “Те май наистина не харесват Сергей”, коментираха помежду си

от ПЕС.
В района има засилено полицейско присъствие, тъй като в последните два дни във Facebook се разпространява акцията “Окупирай НДК”. Идеята на потребителите в социалните мрежи е да се съберат в 10 ч. пред НДК, за да изразят недоволството си от Станишев и мнението им да бъде забелязано от ПЕС.
***
На моето правителство се падна случаят да има най-трудните
100 дни в сравнение с всички последни български правителства. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на заседанието на Съвета на Партията на европейските социалисти (ПЕС). „То беше избрано много трудно, и още от първите дни му се иска оставка. Иска се и сега. Въпреки това, ние се фокусирахме още в деня на избирането на правителството върху няколко важни неотложни групи мерки”, заяви премиерът.



 












Сними от danswithme.com! Ето и народното творчество в мрежата:





Иван Петров    
















Д.Цанкова  









Обновено 11:11

Разкрития

2 века трябват на българин да заработи евродепутатска заплата!

Изследване на немския сайт preisvergleich.de прави съпоставка между заплатите на европейските депутати и средните заплати в страните-членки на ЕС. Оказа се, че в България трябва да работим над 200 години без прекъсване, за да можем да си докараме дохода на европейския депутат.
Всеки представител получава 17 827 евро на месец. За пет години, колкото е мандатът им, евродепутатите получават по 1 069 620 евро. На година това прави 213 924 евро.

Като вземем данните от Националния статистически институт, средно на година българинът изкарва по 9191 лв. или 4699 евро. С тази заплата един средностатистически българин трябва да работи 228 години, за да изкара колосалната заплата на евродепутата.

Страните, в които разликата между средната заплата и тази на европейския представител е най-малка, са Дания, Люксембург и Холандия. В тези страни гражданите трябва да работят средно 18, 21 и 23 години, за да спечелят въпросните 1 069 620 евро.

В дъното на класацията, естествено, сме ние, като преди нас са румънците. Но те трябва да работят доста по-малко – 174 години с годишна заплата 6146 евро.

Средната заплата в ЕС пък е 21 844 евро на година. Това означава, че с един мандат членовете на Европарламента си осигуряват възнаграждение с 878% по-високо от това на обикновените европейци. Ако ги сравним само с българските граждани, разликата е 2051%.  

Разкрития

42 хиляди лева ще плащаме за миенето на депутатските коли!

Парламентът е пуснал  обществена поръчка за миене на депутатските коли. Прогнозната
стойност е почти 42 хиляди лева, като задължително условие е колите на народните представители да бъдат обслужени приоритетно и да имат достъп денонощно във всеки един ден от седмицата. 50 000 лева ще е пък приблизителната стойност на застраховките "Живот" за всички 240 народни представители, става ясно от обявената обществена поръчка. Застрахователната сума за всеки един депутат ще е 15 000 лева.

Смех

Знаете ли кое е общото между ПФК „Левски” и Пиночет?
 - Измъчват хора по стадионите.
   *
Списък със задачи за утре:
1. Да купя 4 малки живи прасенца.
2. Да напиша с маркер на гърба им: 1, 2, 3 и 5.
3. Да ги пусна в Метро.
4. Да гледам как се лута охраната, търсейки номер 4.
   *
Служителка на "Секс по телефона" е била изнасилена от непознат номер...
   *
Зима, голям студ. В трамвая се вози само един млад човек. Качва се и една баба. Видяла младия човек и отишла при него:
- Отстъпете ми място, моля!
- Вие в ред ли сте? Всички места са свободни, седнете където си искате.
- Ама твоето място е топло.
   *
- Хайде да спрем цигарите!
- Защо?
- Как защо, знаеш ли колко пари ще се спестят за месец!
- Тогава и пиенето да спрем!
- Че за какво са ти толкова пари?
   *
- Кажете ми, как да се запозная в интернет с някое момиче?
- Заведи я някъде, в сайта на някой хубав ресторант.
   *
В Тел Авив живеят най-отзивчивите хора: на обявата "Кой е изгубил портфейл с 5 000 евро?" се отзоваха 200 000 човека.

петък, 21 юни 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 8-ми!

На площад „Независимост" пред Министерски съвет вече са се събрали хиляди хора в осмия
ден от протестите, които започнаха след назначението на Делян Пеевски за председател на Държавна агенция „Национална сигурност" и прераснаха в искане за оставка на кабинета „Орешарски".
Продължават да прииждат още хора от всички посоки. Около сградата на президентството има засилено полицейско присъствие, както и жандармерия.

Протестиращите носят български знамена и свирят със свирки. Сградата на Министерски съвет е оградена от метани ограждания и също има засилено полицейско присъствие.

По-рано днес във фейсбук е създадена групата "Окупирай НДК по време на конференцията на ПЕС, унищожи БСП и Станишев".

Протестиращите искат оставката на премиера Пламен Орешарски до 21:00 часа днес и заявяват,
че ако не я получат ще окупират НДК утре преди обед по време на конференцията на ПЕС, която започва в 9:30 часа, а вечерта ще продължат с редовния вече протест. В групата вече има над 7000 души.

18:57 - Столичните полицаи излизат на масови прояви със светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт", съобщиха от пресцентъра на МВР.

При охраната на масови прояви на „първа линия" ще бъдат разположени служители, облечени със светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт полиция". Това е нов подход, който се въвежда по инициатива на ръководството на СДВР. Целта е униформените служители ясно да заявят пред гражданите желанието за толерантност и овладяване на напрежението при провеждането на масови прояви и за диалог с гражданите.

Следващата стъпка ще бъде и въвеждането на полицейски екипи, на чиито светлоотразителни жилетки ще се чете надписът „Полиция - Диалог екип". Тяхната задача ще бъде да водят диалог с различни групи протестиращи, организатори и граждани по време на протестни митинги и шествия. Гражданите на място ще могат да сигнализират за възникнали проблеми и създадени условия за провокации или ескалация на напрежението. Полицаите са обучени за водене на преговори при евентуално възникнали конфликти между страните.

Тези нови практики се базират на изпитани и утвърдени стратегии, използвани от полицията в партньорските европейски държави.

Статистиката при използването им показва драстично спадане на инцидентите по време на провеждането на масови прояви.

Актуално

Орешарски от Брюксел: Оставам премиер!

„Не чух в обществото възражения срещу гласуваната програма, ще продължим да работим по
нея”. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на среща с българските журналисти в Брюксел и отбеляза, че още от началото на мандата е липсвало доверие към правителството и имало протести. Това се казва в прессъобщение от пресцентъра на Министерски съвет.
„Заявих, че кабинетът ще работи, за да убеди всички български граждани, че действа в обществен интерес. Ще продължим да го правим”, добави премиерът като изрази съмнението си, че избори сега и веднага ще решат много проблеми. „Страхувам се, че крият риск да ги задълбочат”, заяви Пламен Орешарски.

Четиво

За Ванга документална поредица!

Из книгата “Спомени на петричани”, първа част от документалната поредица “Ванга в народната памет” (в процес на издаване)

Ето какво казва авторката Лалка Бенгюзова, журналист от Благоевград, в предговора към книгата: "Първоначалният ми замисъл беше да търся само непубликувани истории, което в общи линии съм спазила.

Изключение правят спомените на няколко души от Петрич, но само донякъде. Защото обикновено колегите журналисти бързат, интересуват се от нещо “по така”; нямат търпението да слушат подробностите и не оставят разказващия да излага спокойно своите мисли. Или пък се търсят знаменитости, сякаш техните мимолетни срещи са по-важни от тези на анонимните посетители на Ванга, които по мое мнение за половин век са поне един милион.

Книгата отговаря напълно на изискванията за документалност. Пазя звуковите записи с намерението да ги предам в Държавния архив в Благоевград.

Редактирането на текстовете е козметично – премествала съм и съм съкращавала, без обаче да добавям каквото и да било. Спазила съм диалектния изговор и за улеснение в края на книгата съм сложила кратък речник.

На места може да ви се стори, че не е спазен изцяло диалектът, но такава е говоримата реч – влиянието на езиковата норма е силно и редуването на диалект с книжовен изговор е естествено.

Съжалявам, че читателят няма да може да чуе спомените, защото петричкият говор е толкова изразителен и богат интонационно. Ванга е говорела диалектно и аз лично съзирам очарование в това. И още едно потвърждение за нейната непринудена естественост.
Проф.  ИЛИЯ МАНОЛОВ
 Роден 1929 г. в Петрич. Етномузиколог, професор, доктор на изкуствознанието. Дългогодишен научен работник в Института по фолклор при БАН. Един от основателите на събора “Пирин пее”.
ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРИ ВАНГА
Моите родители са бежанци в Петрич от село Бутково (днес в Гърция, намира се между Беласица и Круша планина) и след 1941 година се преместиха в родното си място. Аз бях с тях. Един ден тръгнах за Петрич да си купя от един от мой съученик от отделенията една половинка цигулка, тъй като той не свиреше на нея, беше я изоставил. Не помня колко е струвала, но не бяха скъпи тогава. Пътувах от гара Валовища до Генерал Тодоров с влак тогава се движеха дековилките, малките влакчета. Парите носех във външното джобче на панталона отзад, но докато съм пътувал във влакчето, някой ми ги е откраднал и останах без пари. И тогава, 1943 година, за пръв път отидох при Ванга.
КОЛКО ИНТЕРЕСНА РЪКА!
Още един случай с Ванга. Бях вече студент трети или четвърти курс. Чешмеджиев беше в Петрич и вечерта двамата се движехме в центъра на града. Срещу нас се зададе Ванга. С нея имаше някой, не помня кой. И понеже ние вече се познавахме, аз спирам, поздравяваме се и й го представям. А пък той за мене беше авторитет. Беше скопянин, но баща му е работил като служебно лице на Екзархията и вечерта, преди да го убият на 4 май, Гоце Делчев е спал у тях в Серес. Дори Чешмеджиев лично от него е чул любимата му песен “Кукни, кукувице” и я е записал.
Представям на Ванга Чешмеджиев и както си му е редът, двамата се ръкуват. Тя му задържа ръката и каза:
Ааа, колко интересна ръка!
И тя започва да разказва една история, която според мен заслужава голямо внимание.
ЦЯЛАТА МОЯ ФИЛОСОФИЯ И ИСТОРИЯ ОТИДОХА НА КИНО!
В мое присъствие, докато аз съм бил там, тя е говорила на други хора и също изумителни неща съм чувал. Свидетел съм и с очите, и с ушите си.
 СРЕЩУ НЕЯ ИМАШЕ ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ
Та срещу нея имаше такава организирана кампания по партийна линия! Не само това. В София имаше една зала на юристите срещу Македонския дом. Там професор Шипковенски изнесе лекция против Ванга. И се оказа, че той говори глупости ­ неща, които не ги разбира изобщо. Ванга не беше това... Аз бях на тая лекция, слушах и ми стана много неприятно, защото вече имах други впечатления, които не съвпадаха с неговите.
 ЗВАНИ И НЕЗВАНИ ЯСНОВИДКИ
Около мене не съм срещал хора, които да имат отрицателна нагласа към Ванга. Моят сват Федя Яков с нея си имаше постоянни контакти. Не само това, той имаше контакти и с ­ екстрасенси е тежка дума ­ но ясновидци, на всички нива.
... Дори след тоя случай аз почнах на тия звани и незвани ясновидки да не обръщам внимание. Съдя по тези, които са ми били известни в нашата област ­ всички са на някакво ниво, от най-ниското до някъде, но всички са на много ниско ниво спрямо Ванга.
...
 ТВОЙТА ЖЕНА В МОМЕНТА ТИ ПИШЕ ПИСМО
... Втората ми учителка по пиано като разбра при запознанството, че съм от Петрич, ме пита:
Значи ти си от Петрич! Ванга знаеш ли я?
Знам я.
И почна да ми разказва. Нейният мъж бил военен и бил командировка в Петрич. Той също се срещнал с Ванга на улицата. Поговорили си и тя му казала:
Твойта жена в момента ти пише писмо.
Тогава телефоните бяха трудни, още бяха на мода писмата, необходимост просто. Той се впечатлява от казаното и веднага след срещата с нея тича в пощата да говори по телефона с жена си. Установяват връзката и той я пита:
Ти какво правеше в еди-колко си часа?
Тя ми казва: “Аз се стреснах. Моят мъж дали ме ревнува нещо, та ми задава такъв въпрос?!”
Не мога да си спомня.
Не, спомни си!
И в тоя напрегнат разговор по едно време тя му отговорила:
Пишех ти писмо.
Това става на улицата, без захар, без въпроси. И на Чешмеджиев ­ пипна му ръката, каза: “Колко интересна ръка!” и почва да му говори.
Явно захарта не е била единственият й проводник на информация. Аз само веднъж имах някакъв бонбон в джоба си, него й показах и тя продължи да си говори.
...
 ВАНГА ОСТАВА НАД ВСИЧКИ ­ ЕДИНСТВЕНА, НЕПОДРАЖАЕМА
Мислейки си за нейните възможности, аз съм си правил паралели между нея и Исус Христос.
...
 НА ОСЕМНАЙСЕТ САНТИМЕТРА НАД ГЛАВАТА МИ
СТОИ ДУХ, ОН МИ КАЗВА ЩО ДА ГОВОРЯ

Никога не съм носел захар, когато съм ходел при Ванга. Като й задавам въпроса, започва да ми говори.
В Академията двама възрастни прислужници – мъж и жена, имаха болен син. Те знаеха, че съм от Петрич, знаеха за Ванга и когато си тръгнах на ваканция, ми дадоха захар да питам за техния син. Отидох при Ванга, давам й захарта и тя ми казва:
– Тая захар е престояла много у тебе! За тебе мога да говоря, за него ­ не.
Когато бях във връзка с русалийските гробища, тя поведе следния разговор:
– И са, ти що учиш?
– Музика.
– Седиш пред некакъв инструмент, ногите ти са на едни жълти работи. Що е това?
– Пиано и педалите на пианото.
– Ръцете ти са върху едни черни и бели... Какво е това?
– Клавиатурата на пианото.
– А що е това: А, Бе, Це, Де, Е, Еф, Ге?
– Немските наименования на тоновете.
– Пишеш некакви точки и запетайки. Що е това?
– Това са нотите.
Накрая аз й зададох въпроса:
– Ами ти говориш неща, които не ги разбираш. Откъде ги намираш?
И тогава тя ми каза нещо, което май на никой друг не е казвала:
– На осемнайсет сантиметра над главата ми стои дух, он ми казва що да говоря.
Не педи, а точно “осемнайсет сантиметра”.
Каза ми, че ще отида да уча в Чехия, което не стана обаче. Единственото нещо, което тя не позна, беше това.

Разкрития

Орешарски назначи агент на Шесто управление за областен управител на София!

Министър-председателят Пламен Орешарски назначи агент на Шесто управление на ДС за
областен управител на София – град. Това е депутатът от БСП в 42-то Народно събрание Росен Малинов. Той е един от четиримата сътрудници на комунистическия репресивен апарат, който БСП вкара в новия парламент.
През април тази година комисията обяви официално неговата принадлежност в качеството му на кандидат за народен представител, издигнат в 24-и МИР-София.
Малинов (1955) е вербуван като съдържател на явочна квартира „ЛЮЛЯК” от Шесто управление на ДС за борба с срещу идеологическата диверсия през 1988 г. Той е сътрудничил на отдел 03 на Шесто, който е натоварен с борба срещу „подривна дейност на противника по направление на религията, ционизма, белоемигранти, арменски национализъм и свързаните с тях задгранични центрове”. Досието на „ЛЮЛЯК” е унищожено през май 1990 г., както повечето материали за явочните и конспиративни квартири.
От 1999 г. до май 2013 г. Росен Малинов е общински съветник в Столичния общински съвет от групата на левицата. Роден е през 1955 г. в София. Завършил е педагогика и история в СУ „Св. Климент Охридски”.
С това назначение премиерът Пламен Орешарски продължава порочната практика през последните години ръководствата на областните управи да бъдат окупирани от сътрудници на комунистическите тоталитарни служби.
Статистиката показва, че за при управлението на тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ (2005-2009) общо 11 агенти са били назначени от тогавашния премиер Сергей Станишев на постове областен управител и зам.-областен управител.
При управлението на ГЕРБ (2009-2013) премиерът Бойко Борисов е назначил 7 сътрудници на ДС за областни управители, по голямата част от които са щатни сътрудници, офицери от Държавна сигурност. Такива бяха областните управители на Враца, Перник, Варна (двама), Бургас, Сливен и Русе.
Последното назначение е през октомври 2012 г. на областния управител на област Варна Коста Базитов, разкрит неотдавна като нещатен сътрудник на Областното управление на МВР-ДС във Варна от 22 септември 1989 г.
Сътрудниците на ДС – областни управители са в директен конфликт на интереси, заемайки тези постове. Това е така, тъй като областните управи издават удостоверения за обезщетения на пострадали от комунистическия режим по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Не са един или два случаите, когато областните управи са възпрепятствали получаването на необходимите документи от страна на репресирани граждани.
Премиерът Орешарски вече назначи по-голямата част от областните управители, но остава да определи лицата, които ще оглавят още пет областни управи. В Брюксел вчера той заяви, че изискванията за хората във втория ешалон на властта, включително и областните управители, е те да са професионалисти. До момента той не е коментирал отношението си към допускането на хора, свързани с репресивния апарат на БКП на ръководни постове в управлението, но с такива назначения като това на областния управител на София Росен Малинов очевидно не е против.
Предстои комисията по досиетата да извърши официална проверка не само на новите областни управители и техните заместници, но и на кабинета Орешарски – министри и зам.-министри.

Скандално!

Офшорките на Волен Сидеров лъснаха!

Скандалните документи, уличаващи Волен Сидеров в шантаж на собствените му депутати,
излязоха на бял свят. Показа ги един от отцепниците от  “Атака” Валентин Николов.

От тях става ясно, че депутатите на партията са подписвали договори за поръчителство по кредити, теглени от пет или шест ошфорни компании, регистрирани на Сейшелските острови. С тези документи всеки от депутатите на Волен Сидеров се задължава да изплати по 150 хил. евро от името на длъжниците (офшорките).

Името на една от офшорките е “Компаунд мениджмънт” LTD, стана ясно от показан  документ. По неофициална информация останалите фирми са “Сангрия” LTD., “Галатея Трейд Груп” LTD., “Фрийланд Холдинг”, “Аутсорсинг Фасилити” и “Аполо Бизнес Солюшънс”, всичките регистрирани на Сейшелите.

Не е ясно дали кредитите наистина са били усвоени и дали депутатите на “Атака” са се превърнали в истински длъжници, но е сигурно, че подписаните договори за поръчителство са били инструмент, с който народните представители могат да бъдат държани в подчинение от лидера им Волен Сидеров.

Според Валентин Николов такива документи за поръчителство са подписали 40-50 души – водачи на листи и техни подгласници.

“Аз бях тотално излъган от Волен Сидеров”, заяви Николов. Преди да подпиша каквито и да било документи, той ме убеди: “Виж, между другото трябва да се подпише един документ за лоялност, знаеш какво се случи с миналата парламентарна група, той няма да има никаква юридическа стойност”. Действието се развило в централата на партия “Атака”  на 12 юни 2009 (ден преди да бъдат регистрирани кандидат-депутатските листи за участие в парламентарните избори).

Николов направи още едно разкритие. Според него пълномощник на офшорките е Петър Иванов Петров, юрист на “Атака” , който води всички дела от името на партията. “Беше предложен от Волен Сидеров, гласуван от Народното събрание и в момента е член на надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор”, обясни Николов.

Петър Петров е бил втори в листата на “Атака” за 23 избирателен район в София, където водач е бил Явор Нотев. Той също е подписал договор за поръчителство, за да участва в изборите. Впоследствие обаче получил генерално пълномощно да представлява офшорните фирми, обясни Николов.

Разкрития

Доказано! Пеевски официално е бил шеф на ДАНС!

Документ, подписан вчера лично от министър-председателят Пламен Орешарски, доказа, че
Делян Пеевски официално е бил шеф на Държавната агенция “Национална сигурност”.
На 20 юни премиерът Пламен Орешарски за втори път е подписал Решение на Министерски съвет за назначаване на Владимир Богданов Писанчев за временно изпълняващ функциите на председател на ДАНС. Решението с номер 371 вече е публикувано в системата за правна информация на Министерски съвет.
Това е второто назначение на Писанчев са временен шеф. Първото е от 30 май и е с номер 350.
Това означава, че във времето между двете назначения на Писанчев е имало и друг шеф на ДАНС – Делян Пеевски. А от това следва, че той повече не може да се върне като депутат в Народното събрание.
Бързането да се назначи, а след това спешно да се освободи Делян Пеевски обаче е произвело огромен документален хаос, който повдига много въпроси, на които OFFNews още няма отговор.
В Решение 350 от 30 май са събрани 2 промени: Правителството предлага на президента да подпише указ за освобождаването на предишния шеф на ДАНС Константин Казаков и определя за временно изпълняващ длъжността Владимир Писанчев.
За назначаване или освобождаване на шеф на ДАНС е необходим указ на президента. За определяне на временно изпълняващ длъжността обаче е нужно само решение на МС, което влиза в сила щом Указът на президента за освобождаването на титуляра бъде публикуван в Държавен вестник.
Указът на президента за освобождаването на Казаков е обнародван на 14 юни – денят в който парламентът гласува председател на ДАНС да стане Делян Пеевски.
Това би трябвало да значи, че на 14 юни шеф на ДАНС е станал не Делян Пеевски, а Владимир Писанчев.
Колкото и абсурдно да звучи. според официалните държавни документи, Делян Пеевски е шеф на ДАНС от днес, 21 юни.
Днес в Държавен вестник е обнародвано решението на НС от 14 юни, с което Пеевски встъпва в длъжност.
Той ще бъде такъв, докато в Държавен вестник не излезе решението за освобождаването му, което парламентът гласува в сряда.
След това постът за втори път ще поеме героят от разработката срещу журналисти “Галерия” Владимир Писанчев и ще е на него, докато парламента не избере нов титуляр и указът на президента за това бъде обнародван в Държавен вестник.
Документалният хаос обаче повдига един много сериозен въпрос – чел ли е Делян Пеевски документи в качеството си на избран от НС шеф на ДАНС. Самият той твърди, че не го е правил. Ако обаче се окаже, че това не е така, имаме хипотезата, че най-секретните документи на държавата са станали достояние на неоторизиран за това човек, което е едно от най-тежките престъпления срещу националната сигурност.

Актуално

ГЕРБ внася искане в КС за прекатяване на пълномощията на Пеевски

ПП ГЕРБ ще внесе в Конституционния съд искане за установяване на несъвместимост и
прекатяване на пълномощията на Делян Пеевски.

Това става на основание чл. 72, ал. 1, т. 3 от Конституцията.

Искането е подписано от 96 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ.

Искането ще бъде внесено в Конституционния съд днес в 12:00 часа.

Представителите на ГЕРБ ще направят изявление пред медиите на излизане от сградата на Конституционния съд.

Антипропаганда!


Актуално

Директорът на операта Пламен Карталов: Хора от "Атака" ни опикаха!

На сметище и тоалетна превърнали привърженици на "Атака" пространството пред операта,
оплака се току-що в ефира на Би Ти Ви директорът на операта Пламен Карталов.
"Всички билети за нашите предстоящи представления са продадени. Утре идват при нас музикални критици от четири държави. Имаме и международна публика. И какво да видят", обясни именитият творец.  Той се ужасил в началото на протестите, когато "Атака" блокира заедно с жандармерията всички подстъпи къв партийната централа, след среднощните сблъсъци с протестиращи.
"За нас публиката е свещено нещо. А няма достъп до нас", каза Карталов. Вчера цял ден водоноскамила  улица "Врабча", на която се намира операта. Според Карталов хората, които пиели, пикаели и ядяли пици не разбирали какво правят. "Те не бяха наясно нито за политика, нито за опера. Жалкото е, че не разбраха, че стоят пред операта. А тя ни свързва с Европа, не политиката. Това е храмът, в който са пели Борис Христов, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска - все хора, разнасяли славата ни по целия свят", каа Карталов.

Мозайка

Кенгуруто–беглец с покъртителна семейна история!

Бозайникът е роден в България преди година в двора на бизнесмена Стефан Йосифов. Кенчо,
както галено го нарича той, е второ поколение българин ­ родителите му също били родени на “Коматевско шосе”, съобщава “Марица”.

Преди няколко години Йосифов внесъл двойка кенгура от Амстердам, които дали живот на ново поколение. Стадото торбести бозайници живеело щастливо в компанията на няколко антилопи в двора на Йосифов, който е с площ 20 декара. Преди две години обаче бабата на Кенчо се споминала от старост, на преклонната възраст 13 години. Останали два мъжки и един женски екземпляр и отношенията в семейството доста се изострили, спомня си Йосифов. Дядото и бащата на Кенчо станали много агресивни и започнали да се бият.

Сблъсъците ставали все по-кървави, докато при един от тях по-младият мъжкар видял сметката на конкуренцията. “Старецът” обаче също не заминал неотмъстен - в боя успял да разпори гърба на сина си, а раната така и не успяла да зарасне, инфектирала се и животното умряло.

В същото време Кенчо вече живеел в торбичката на майка си. “Тя беше забременяла през есента и през зимата малкият започна да се показва. През май миналата година излезе за първи път”, спомня си Йосифов. Трагедиите в кенгурското семейство обаче продължили. Една от антилопите по време на скок ритнала майката на малкото кенгуру по главата и й счупила врата.

“Кенчо остана сираче, затова поръчах ново женско кенгуру от Амстердам”, разказва Йосифов. През май работници забравили една врата между зоопарка и двора отворена и Кенчо избягал през нея. Вече втори месец живее в “дивата природа ” и явно добре се приспособява, защото не бърза да се върне в зоопарка.

Кенгуруто се е заселило трайно в Родопите, забелязвано е край Марково, Белащица, а последните седмици живее в черешовите градини край Брестник. Бизнесменът е определил награда за човека, който успее да хване кенгуруто и му го върне живо. Засега обаче беглецът се изплъзва на ловците.

Смех

Волен отива на ресторант.
Келнерът пита:
-Маса ще искате ли?
Волен:
- Не, аз си нося.
   *
Мнозина смятат, че хората са по-умни от делфините, защото хората са създали колелото, държавността, химията, политиката и ипотечните кредити.
Делфините смятат, че са по-умни от хората и то точно поради същите причини
   *
Майката пита Иванчо:
- Сине, зашо си хвърли бележника в ъгъла?
- Наказвам го за двойката!
   *
В един от родилните домове са въвели нова услуга, сега по време на раждането може да присъства както мъжа, така и бащата на бебето.
   *
Виртуалните запознанства се делят на два периода: до първата снимка и след това.
   *
Социологията е точна наука - за колкото си платиш, за толкова и ще ти прогнозират.
   *
Мъжете са като градския транспорт: чакаш, чакаш нужния ти номер, а него го няма ли, няма...А после ти писва и се отказваш и пътуваш с прекачвания.

четвъртък, 20 юни 2013 г.

Разкрития

Тежиш 95 кила и получаваш 30 лева от „Атака“

Има ли платени агитки пред партийни централи? Отговор дава разследване на БНТ, излъчено
в „По света и у нас" .
Денят е вторник, столичният квартал "Овча купел". Няколко часа преди поредния многолюден протест в София. Попадам сред група младежи, получили оферта във фитнеса, където тренират, от мъж с името Дани, да участват в протест. Срещу 30 лева. Казват, че Дани работи като охранител в заведение. Обясняват ми какво се очаква от нас.
Срещаме се с въпросния Дани, говорещ за себе си като един от организаторите. Записал е имената ни в списък. Обяснява, че хонорарът му е по-висок от нашия. Получава бонуси за повече доведени хора.
Дани:
- 30 даваме. Зависи от бройката. Тия, които сме организатори - по 50.
Момче:
- Е, добре е 30, какво, бате?
Дани:
- Нищо не правиш, бе, братле. Сега ще видиш какъв та*ак е. Само си
седиш, нито викаш, нито нищо. Няма да викаш. Кибичиш си. Сядаш на бордюра
и си седиш, бате.
Дани ни отвежда малко преди 18 в пространството между Парламента и храм-паметника "Александър Невски", където вече са се събрали стотици
мускулести младежи, някои от тях - негови колеги охранители.
Водят разговори далеч от нас, които няма как да чуем. Дани ни води през
странични улички и стигаме до централата на "Атака", като по пътя получаваме важни инструкции.
Дани:
- Журналисти, ако питат - "пари дават ли?", някой да не каже - "да, дават". Вие няма да ходите оттатъка, където са тия агитките. Да ходите, да зеете и да мятате. Отстрани си седиме, вие сте с мен. Долу при агитките няма да ходите, тия "Левски-Запад". Те са си пак с нас, ама няма да ходите там да млатите и да такова. Абе, квото искаш им кажи, само не да е, че дават пари. Карти, вземете, играйте. К'вото искате, правете.
БНТ:
- Като свърши всичко, тогава ли ще се видим с теб там за пари?
Дани:
- Да, бе, да!
Блокираната улица е разделена на две, от колата, върху която лидерът на "Атака" държи речи. Преминаваме без проблеми. Трябва да стоим само от едната страна, наблюдавани стриктно от Дани, който, както личи от записите ни, се познава добре с всички момчета наоколо.
Този мъж, който общува с Дани, видяхме в блокираната зона още в понеделник. Беше и днес пред Президентството. Групата ни нараства с още младежи, доведени от Дани.
В буферната зона, в която достъпът на случайни хора и журналисти е ограничен, можем отблизо да слушаме речите.
Дани е в компанията на хората, с които преди няколко часа водеше разговори. Четири часа просто седим. Около 22 става ясно, че протестиращите са се насочили кам централата на "Атака". Казват ни да станем.
Благодарение на полицията протестиращите не стигат до нас и напрежение тази вечер няма. След около час разбираме, че ще получим парите си на следващия ден, а сега ще ни се плати единствено таксито до вкъщи.
Момче:
- Значи, сега Данката ще ни плати такситата. Колко човека сме? Само идват и ни броят. Сега всички ще си ходим и утре на обяд ни дават парите. Данката ще ми ги даде.
Започва проверката на списъците, броят ни.
Мъж:
- 4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15... Айде. Айде,братле, ще се видим. Утре ще ми се обадиш за това?
Момче:
- Аз си чакам паричките.
Дани:
- 26 лева съм ви дал, групирайте се.
Докато Дани ни разпределя по такситата, обсъжда списъка.
Диалог между Дани и момче:
- Колко човека имам аз от себе си? Я виж в
списъка?
- Последно имам 6 човека. Аз, 4 и тоя Тасев.
- Цялата схема е, братле...
- Сега много лесно стана. Вчера беше по съвсем друг начин. Вчера ти искат име, пък си показваш... не ти искат лична карта, казваш си ЕГН-то, разбираш ли?
- Абе ще ги оправим с ЕГН-та, всичко ще оправиме.
На следващия ден ми казват, че има ново изискване - мъжете да са над 95 кг, няма как да отида, защото не се вписвам в критериите. Решавам и да не взема 30-те лева за 6 часа висене. Да стоиш някъде с часове, а после да ти платят, всъщност не е престъпление по Наказателния кодекс. Това е въпрос на избор и морал. .

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 7-ми!

Протестиращи граждани се събират пред Министерски съвет с искане за оставка на
правителството на Пламен Орешарски.

Участват около 10хил. души. Хората носят знамена, разнасят се силни освирквания.

Скандира се "оставка" и "мафия". Гражданите са възмутени от изказването на депутата от БСП Христо Монов, че протестирали "интернет - лумпените".

Продължават да идват още хора, по бул. "Дондуков", по бул. "Цар Освободител", откъм метростанцията. Има много семейства с деца. Протестът в столицата току-що претърпя първия си сериозен инцидент.  Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров, отразяващ недоволството пред централата на БСП, е бил уцелен с твърд предмет в главата.
Има версия, че нападателите му са някои от провокаторите, които преди това причакваха протестиращите на ул. "Позитано". Предполага се, че Киров може да е бил ударен с камък или с бутилка.
Той бе изведен от силите на реда, за да му се оказаже медицинска помощ, докато протестиращите скандираха „Мафия” и „Оставка”.
На сградата на "Позитано" 20 беше счупено и стъкло. Чуват се гърмежи от пиратки.
В централата в този час там се провежда национален съвет на партията. Хора в социалната мрежа коментират, че всичко е вървяло мирно и спокойно преди появата на националисти тази вечер.

Скандално!

"Осъдени души" вместо "Тютюн" в учебната програма! Вижте защо Орешарски премахна „Тютюн“

"Над околийския началник стоеше областният, над областния министърът, над министъра -правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Цитат от романа "Тютюн" на Димитър Димов, който беше премахнат от учебната програма от правителството на Пламен Орешарски - правителството на тотално победилата мафия.
Размествания в програмата по български език и литература, предвижда проект на образователното министерство, представен в четвъртък.

Сред предложенията е романът на Димитър Димов “Тютюн“ да отпадне и да бъде заменен с “Осъдени души“, а стихотворенията на Христо Ботев “Майце си“ и "Моята молитва" да отстъпят място на "Колко си хубава" на Христо Фотев. Това съобщи в четвъртък министърът на образованието Анелия Клисарова. Тя обясни, че разместванията в програмата са били съгласувани с преподаватели и специалисти по български език и литература.

Антипропаганда!

Цитат от днес:
"Технологията роди днес интернет лумпените. Те протестират за всичко". Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов пред Канал 3

Разкрития

Станишев е стар приятел на уволнения зам. министър от СИК! Снимки

Лидерът на БСП Сергей Станишев се оказа стар приятел на уволнения за връзки със силовата
групировка СИК зам. министър Иван Иванов. През април 2012 г. той е присъствал на сватбата на брата на Иванов - Недко. На сватбата е бил поканен и Бойко Борисов, но не е ясно дали се е появил.
Иван Иванов бе назначен за зам. министър вчера и бе уволнен няколко часа по-късно, след като "Капитал" публикува информация, че е бил представител на СИК в Шумен. С групировката е свързан и баща му. Премиерът Пламен Орешарски и вътрешният министър
Цветлин Йовчев казаха, че не са знаели тези факти от биографията на Иванов, защото те не са били отразени в информационните масиви на МВР и ДАНС. Йовчев каза, че се е предоверил на партията, излъчила Иванов за депутат и номинирала го за зам. министър. Иванов е лидер на шуменската организация на БСП.
Миналото на Иванов едва ли е било тайна за Станишев и не е ясно защо той не е предупредил Орешарски и Йовчев за него.

Актуално

Вицепрезидентът Маргарита Попова е в болница

Напрегнатият политически ден на „Дондуков" 2 се отрази на здравето на вицепрезидента. По
време на Консултативния съвет по национална сигурност Маргарита Попова се е почувствала зле и е била откарана в болница, съобщи Би Ти Ви.
Не е ясно дали ще се наложи Попова да остане в лечебното заведение за по-дълго време

Актуално

Бойко Борисов: Те са подготвили сценарий - да ме убият!

"Имало е план да ме убият. Това са им нестандартните методи". Това заяви преди минути
Бойко Борисов. Той припомни, че навремето комунистите са пребили от бой дядо му с тояги, а след това са написали, че е загинал от болестта "червен вятър".
"Орешарски, Доган и Станишев са умни хора, аз ги познавам. Те не могат да правят грешки без да искат. Те видяха, че не могат да се справят с икономиката и, че не могат да овладеят ситуацията и затова умишлено искат да паднат от власт. Те са пълна катастрофа", допълни Борисов.
"Най-голямото предателство е да дадеш системата за национална сигурност на една етническа партия", категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Актуално

Скандал при Президента!

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност започна с гръмовен скандал.
След като лидерът на "Атака" Волен Сидеров посрещна президента Росен Плевнелиев с въпроси за офшорните му сметки, без да му позволява да коментира други въпроси, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че напуска срещата и излезе от залата. Президентът Росен Плевнелиев обяви 15 минути пауза на КСНС и ще провери дали може да отстрани Волен Сидеров. Сергей Станишев каза, че това очевидно е стил и начин на поведение вече близо един месец на Бойко Борисов. Станишев настоя да се проведе заседание на КСНС.
Г-н Сидеров - искам да чуя от вас декларация, че оттук нататък ще бъдете готов да спазвате правилата на КСНС, каза президентът. Няма правила, които да забранят да задавам въпроси, каза Сидеров. Президентът настоя - Волен Сидеров да даде декларация, че ще спазва правилата на КСНС. Обявявам 15 минути пауза, каза президентът. Юристите на президентската институция моля да проверят дали имам право да отстраня лидера на ПП "Атака" г-н Сидеров.

Разкририя

Сергей Станишев и Юрий Асланов са братя!

Сергей Станишев и Юрий Асланов са братя. Сензационната новина обяви политологът Антон
Тодоров.
 Той се позовава на информацията, която се съдържа в документ, открит в архивите на военното разузнаване. Според Тодоров бащата на Сергей Станишев - Димитър Станишев, е осиновил Юрий Асланов през 1976 година, след смъртта на биологичния му баща - Леон Асланов, виден евреин и активен партиен функционер.

По-късно, през 1985 година Асланов попада в полезрението на РУМНО. Една година по-късно той е вербуван като сътрудник, с псевдонима Виктор. За съжаление се оказва неблагонадежден за работата, с която бил натоварен и това е причината той да бъде свален от отчет в службите през 1988 година.

Разкрития

Царски милионер си купи Канал3

Бизнесменът Любомир Минчев и съпругата му Мария Опренова са новите собственици на
Канал 3. Това съобщи в ефир програмният директор на телевизията Сашо Диков.


Любомир Минчев е имал обща фирма с кумеца на Сашо Диков - собственикът на хотел "Радисън" Спас Русев.

Това уточни самият Диков в ефир, за да предотврати евентуални спукулации. Следващата седмица Диков ще даде специална пресконференция по темата.

"Медийна инвестиционна организация", която купува Канал 3, е фамилна фирма със собственик Мария Опренова. Тя е работила като шеф на рекламата в "М-Тел", HBO и т.н. Съпругът й Любомир Минчев е за ключова фигура в бизнеса с телекомуникационно оборудване. Финансирането е изцяло по линия на семейните финанси", заяви още Сашо Диков.

Смех

Почнах да викам оная си работа „Пеевски“. Не върши работа, но е дебел.

   *
Спортът прави юношата истински мъж. А понякога и девойките също.
   *
Разработени са специални автомати, които да заменят полицията по нашите улици: отиваш, пускаш 50 лева и той не ви закача!
   *
Най-страшния кошмар на рибаря: сънува, че е умрял, а жена му продава всичките му такъми на цената, на която й е казал.
   *
В България една фирма се нарича "дъщерна" най-често в буквалния смисъл, защото принадлежи на дъщерята на шефа на основната фирма.
   *
Две приятелки си говорят:
- Ау, детето ти толкова прилича на мъжа ти!
- Да бе, чак и аз се чудя...
   *
Двете мечти на средния българин:
- държавата да спре да го краде,
- никой да не му пречи да краде държавата.

сряда, 19 юни 2013 г.

#ДансWithMe

Протестът! Ден 6-ти!

Започва шеста поредна вечер на протест в София и в други градове на страната. Шестият ден
на протестите в столицата е също толкова масов. Пространството пред Министерски съвет продължава да се запълва от прииждащи хора. По данни на МВР засега няма инциденти. Междувременно по площад "Незавимост" към 18 ч. се движеше шествие на партийно организирания митинг на НФСБ, които също имат организиран протест пред сградата на Народното събрание. Той включва и фолклорен протест.

#ignorepeevski

Нова форма на протест! Не четете изданията на Пеевски! Не купувайте стоки свързани с него!

Вижте как!

"Подготвям списък на продуктите, които се рекламират в изданията на Делян Пеевски. И ще
призова гражданите да не ги купуват", изясни новата си идея социологът Цветозар Томов. Целта е рекламодателите да схванат, че е неизгодно да инвестират в тези издания. Чрез които се захранва империята на Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Подобен експеримент на граждански отпор вече бе извършен успешно в Турция, където хората масово си изтеглиха депозитите от банка, близка до властта на Ердоган.
Също така ако ви е омръзнало да отваряте сайтовете свързани директно или индиректно с медийната групировка на Делян Пеевски, можете да се предпазите с тази проста приставка(http://ignorepeevski.tumblr.com/)  за Chrome - сваляте я, после drag&drop в Extensions на браузъра.

Всеки път като се опитате да продължите към статията на например blitz.bg, ще попадате на страница, която иска потвърждение че желаете да правите импресии точно там.

Но вие знаете древната българска поговорка, импресия по импресия - медийна империя!

Антипропаганда!

ББ : - Да не съм жена – да ми гледат миналото ? Простаци !
Пеевски : - А на мене защо ми го гледат ?
***








Чадър за душевноВолен!

***












На война!