събота, 29 юни 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 16-ти!

И тази вечер се очаква хиляди да се включат в протестите срещу правителството на Пламен
Орешарски в София. Те ще минат по традиционния за шествието маршрут с дължина около 7 километра.  Пред сградата на Министерски съвет вече са се събрали доста хора, въпреки лошото време, дъжда и условията за лятна буря.

Актуално

Борисов: Циркът ... е много тежък!

Делян Пеевски е назначението на Ахмед Доган. А грехът си го носи лично Станишев,
 коментира пред Нова телевизия бившият премиер Бойко Борисов. Не искам да давам валификация за Волен Сидеров. За него говорят действията му, отношението му към журналистите, каза още гостът на Сашо Диков. Сега е диктатура на едни изключително нагли хора, коментира пред Нова телевизия бившият премиер Бойко Борисов. "Мишо Михов така се вживя като шеф на Народното събрание, че все едно е спечелил изборите", продължи той. Изминаха два месеца от изборите и до този момент управляващите сега не намериха ни една далавера на ГЕРБ. Циркът ... е много тежък. Стоим отстрани, защото ако сме вътре, ще стане лошо, добави Борисов.

Антипропаганда!

Ако това сме "шепата хора", представяте ли си какви шепи имат нашите управляващи?

Актуално

Феновете на ЦСКА трошат сградата на БФС

Фенове на ЦСКА, недоволно от случващото се в последните дни на „Армията", блокираха за
кратко Орлов мост в столицата.

Преди това те се събраха на езерото „Ариана" и се отправиха с мощни скандирания към централата на Българския футболен съюз (БФС), където протестът срещу разпродажбата във футболния клуб от страна на собствениците от „Титан" и неяснотата около лиценза за „А" група продължи.

Феновете изпотрошиха почти всички прозорци на сградата на БФС с павета. По централата бяха хвърляни и факли, и димки.

Протестиращите са над 1000 души. Те бяха „подпомогнати" от Столичната община, тъй като на ул. „Иван Асен", където е БФС, тече ремонт на тротоарите и има много „материал" за хвърляне.

След погрома протестиращите тръгнаха обратно към Орлов мост и „Армията". Полицията пък огради сградата на футболния съюз, която е видимо много изпотрошена.

Партерът е пълен с павете, а таванът е опушен от димките и факлите. Надписите над сградата са изпопадали. Има и надпис „Мафия".

Разкрития

Тайният дневник на акушерката

Деца търсят родителите си! Списък взриви Фейсбук!

Списък с майки, които са раждали деца през 1993 г. и след това са ги давали за осиновяване, се
появи във "Фейсбук". Публикуван е в групата “Търсим се”, където осиновени издирват своите родители.Списъкът е съставен от акушерка в родилно отделение. Тя решила да записва имената на майките и историите им, за да може един ден да помогне, ако случайно някое от родените тогава деца реши да потърси биологичната си майка. Когато прочела за инициативата на “Търсим се”, решила да напише писмо, в което да разкаже поне накратко историята на биологичните майки. Публикувам го без съкращения:
Джефрие, почти албинос, около 19-20 години тогава. От бургаско село, роди момиченце два - три дни след 04.03.1993г. Кръсти го Денис.
Момиче от турски произход, имаше проблем с очите, постоянно се движеха. Бащата също беше от турски произход. Роди в Стара Загора здраво бебе около 3 кг. Остави го за няколко месеца, после разбрах, че го е взела, но дали не го е върнала не зная, защото не можеше да го занесе в къщи. Баща ѝ не знаеше, че е бременна, майка й казала, че баща й ще ги убие и двете.
Петя, ученичка на около 16 години. Роди на 04.03.1993 г. момиченце между 2,300 и 3,000 кг. Кръсти го на себе си - Петя Петева. Бащата е почти случаен войник, който се забавлявал за кратко с нея, после престанал да й пише. За бременността знаела само майката на Петя. Детето е родено в изолатора на АГ-клиника в Стара Загора, тъй като бременността не е била следена от лекар. Петя е раждала заедно с друга бременна от Бургас, която се казва Нана - от нея зная това.
Златка от село Зетьово – Чирпанско. Укриваше бременността си в Дом майка и дете в Стара Загора. Под натиска на майка си остави детето. Беше на около 19 – 21 години. Много мургава, но говореше с майка си на български. Роди момченце, едро над 3 кг. Не помня точната дата, но бебето е родено между 26 - 28 април. Кръсти го Ивайло. Изпадаше в истерии от мъка, че ще го остави, но накрая се отказа от сина си.
Руска, от бургарско село, вече имаше едно извънбрачно дете на 2 годинки – момиченце. Износи бебето си също в Дом майка и дете в Стара Загора. Имаше нормална бременност, роди през февруари 1993 г. момиченце, кръсти го Светла. Бебето беше с тъмна коса, здраво. Майката тогава беше на около 20 – 24 г. Много плака преди да тръгне от родилното. Просто майка ѝ и баща ѝ не я искаха с 2-ро извънбрачно дете с “неизвестен“ за обществото баща.
Готвачка в училищен стол в Казанлък (много простовата жена), омъжена с две деца. Забременява на училищен лагер, не ми е споделяла от кого точно. Роди на 04.03.1993 г. в Стара Загора и го остави за осиновяване, не зная пола на детето.
Златина, от Стара Загора на 20 г. Роди и остави за осиновяване недоносено момиченце - Ваня. Кръсти го на бащата Иван, който бил женен мъж с дете. Бебето е било дребничко, но много жизнено и здраво дете. Не помня точно кога е родено, може би през лятото (юни или юли) на 1993 г. Самата Златина има по-малка сестра и по-малък полубрат Ангел. Бебето е оставено за осиновяване в родилното, после преведено в дом майка и дете Стара Загора. Чух,ч е по-късно Златина се е омъжила и има друго дете, не зная дали ще се зарадва ако се срещне с Ваня.
Красимира, родена е през 1978 г. Металистка, забременява от непознат на някакъв концерт. Той дори не е знаел, че ще стане баща- Изключително пазена в тайна бременност. Бебето се ражда в 8-мия месец на 14. 02. 1996 или 1997 г. (не помня точно). Красимира си го е взела вкъщи и се опитала да си го гледа, но под натиска на родителите си след около 2 седмици или месец най-много го е оставила за осиновяване. Красимира е от Стара Загора, няма средно образование, средна на ръст с тъмна коса, бебето се казваше Роберта. Доколкото знам не е омъжена и няма други деца.”

Разкрития

Делян Пеевски декларира само Опел Омега за 1000лв!

В декларацията на Делян Пеевски пред Сметната палата е записано, че притежава Опел Омега,
закупен за 1000 лв. през 2003 г. Има банков депозит с 52 756 лева, къща с 190 кв.м. РЗП с двор в София, апартамент с 2 гаража – общо 262 кв.м. и още един апартамент 45 кв.м. – всичките в столицата.

Смех

Работните съботи са носталгия по ленинските съботници. И минават по същия начин -
колкото да се отбие номера и по обяд всички са се прибрали вече...
   *
Баба пита внука:
- Петьо, кой счупи прозореца?
- Мама, но е виновен татко.
- Как така?
- Наведе се, когато мама хвърли по него една чиния!
   *
(немски хумор)
Вече няколко дни вали, моята съпруга е страшно депресирана, стои и постоянно и гледа през прозореца. Ако продължи още да вали ще се наложи да я пусна вътре.
   *
Мъжът бизнесмен, изпраща факс на жена си :

"Скъпа, вярвам, че ще разбереш, сега когато ти си вече на 54 години, имам известни нужди, които ти не можеш повече да задоволяваш. Аз съм много щастлив с теб, смятам, че си прекрасна съпруга и искрено се надявам, че няма да реагираш болно като разбереш, че когато получиш този факс, ще съм в хо...тел "Confort Inn" с Ванеса, 25 годишната ми секретарка. Но не се безпокой, ще си бъда в къщи преди полунощ."

Когато мъжът пристига в къщи, намира бележка върху масата :

"Скъпи, получих факса ти и много ти благодаря за проявената загриженост. Възползвам се от случая да ти напомня, че ти също си на 54 години. И да те осведомя, че когато четеш тази бележка, ще съм в хотел "Fiesta" с Мишел, моя треньор по тенис, който както и секретарката ти, е също на 25 години.
Понеже освен че си преуспял бизнесмен, си завършил още и математика, ще можеш лесно да разбереш, че си приличаме при тези обстоятелства, но ... с една малка разлика :
"25 влиза повече пъти в 54, отколкото 54 в 25 ..."

Следователно, не ме очаквай по-рано от утре!"
    *
Учителката пита Иванчо:
- Иванчо, ти защо винаги сядаш на последния чин?
- Баща ми е военен и казва, че първите редици дават най-много жертви.
    *
- Въобще не съм мъж под чехъл! Аз съм мъж, готов на разумни компромиси в името на секса и топлата храна...
    *
Излиза, че циганите, които гласуват срещу пари са по-умни от другите, които гласуват срещу голи обещания...

петък, 28 юни 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 15-ти! На живо с видео

Две седмици след избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС напрежението в София не
стихва. Назначението на депутата бе определено от представителите на крехкото правителствено мнозинство като грешка и той бе отзован от поста.  От своя страна хиляди граждани приеха този опит като провокация срещу представите им за чест и достойнство, както и срещу държавността. Исканията за оставка на кабинета „Орешарски“ продължават, но премиерът няма намерение да сдава поста. Развръзката предстои.
Видео на живо от тук: http://www.ustream.tv/channel/najivo

Актуално

Борисов спестил 14 484 лева, а Станишев разполага с 5000лв

Бившият премиер от кабинета на ГЕРБ Бойко Борисов е спестил от заплата 14 484 лв., които
държи на влог в банка. Това е единствената промяна в материалното му положение за последната година, се вижда от имотната му декларация за 2012 г. пред Сметната палата. Сегашният министър-председател Пламен Орешарски и съпругата му притежават общо четири апартамента и три гаража в София и апартамент в Кюстендил, купувани между 1988 и 2006 г. Двамата държат на влог и 170 хил. евро.

Лидерът на БСП Сергей Станишев е декларирал само 5000 лева налични средства.
Председателят на ДПС Лютви Местан има 10 000 лева на депозит, а двамата с Ширин Местан имат лизингово задължение към Мото - Пфое в размер на 30 677 евро.

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров има 30 863 лева налични средства. Той е декларирал и 38 498 лева парично задължение към ДСК заради договор за кредитна карта.

Министърът на регионалното развитие от кабинета „Борисов" Лиляна Павлова е декларирала апартамент от 163 кв. м на бул. "Джеймс Баучер в София, чийто собственик е още от 1993 г. Заедно с мъжа си имат мерцедес Е290Д купен за 20 хил. лв. през 2006 г., а освен това и мотор Ямаха ТЕМАКС500 за 8 хил. лв. три години по късно. Семейството има на различни сметки общо към 170 хил. лв. налични и във влогове в левове, евро и долари.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е обявил, че притежава апартамент в София от 104 кв. м, който купил през 2006 г. за 107.6 хил. лв. и няколко имота във Враца и Врачанско. Кара "Лада нива" и форд "Мондео", а на влог има 9 хил. евро и 13 хил лв.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов и съпругата му имат девет имота - къщи, апартаменти, складови помещения, гараж, оранжерия, гараж и парцел в София и ниви в Кърджалийско. Той има близо 2.5 млн. лв. налични средства и влогове, а е и дал на заем общо 180 хил. лв. Рашидов има и два автомобила - Мерцедес за 150 хил. лв. и джип БМВ за 74 хил. лв.

Бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова се е сдобила с апартамент в София с площ от 132 кв. м. през 2012 г., за който заедно със съпруга си Красимир Атанасов са платили 87 130 лв. Той от своя страна е станал собственик на две ниви и насаждения в с. Мечка, община Иваново, на обща стойност 3633 лв. Семейството притежава три леки автомобила, купени през 2006 г. – два Фолсквагена на името на Десислава Атанасова и Мерцедес на името на съпруга й. Красимир Атанасов има банков влог от 150 448 лв. и е пълноправен собственик на две русенски фирми. Бившият здравен министър пък е имала спестявания от 48 805 лв. през годината.

Сергей Игнатов, бившият министър на образованието в кабинета "Борисов", който беше отстранен заради скандала с Фонд научни изследвания, е разполагал с 37 000 лв. в банката от "спестявания от заплата от предходни години и лекторски".

От декларацията на бившия шеф на Националната агенция за приходите, а сега - депутат от ГЕРБ, Красимир Стефанов, се вижда, че е спестил 85 хил. лв. от заплатата си.

Бившият шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев декларира няколко влога на обща стойност над 300 хил. лв., лексус на лизинг от 2010 г., нисан патрол за 2 хил. лв., купен година по-рано и рено за 1200 лв. Семерджиев е обявил в декларацията и жилището в Несебър, купено през 2010 г. за 35 хил. лв., чията разгъната застроена площ е 116 кв. м. Заради сделката с негова близка, която има бизнес и във ВЕИ сектора, той беше уличен в конфликт на интереси и се раздели с поста си.

Мозайка

Жена-шофьор прегази до смърт съпруга си, след което катастрофира и загина при опит да паркира!

Жена-шофьор прегази до смърт съпруга си, след което катастрофира и загина, докато се
опитваше да паркира своята кола. Инцидентът е станал, когато наскоро взелата книжка шофьорка, е дала на заден със своя джип Lexus в гаражна клетка в подземен гараж в китайския град Фенгуа.
41-годишната жена била взела шофьорската си книжка едва преди пет седмици и се е упражнявала в паркиране на задна, като нейният съпруг й помагал. Той й давал наставления иззад колата.
Вместо шофьорката да даде бавно назад, тя скочила на газта и притиснала мъжа си към стената.
Чувайки писъци, тя се опитала да го освободи, давайки още газ, подавайки се от прозореца, за да вижда какво се случва. При това обаче тя забравила да смени скоростите с предна. Така тя смазала съпруга си и си ударила главата в бетонната стена.
Тревогата за случилото се била вдигната от 6-годишната дъщеря на двойката, която била в автомобила по време на трагедията. Лекарите пристигнали незабавно, но единствено констатирали смъртта на двамата.

Актуално

Само психично болни и пияни заплашвали Борисов

Заплахи за живота на бившия премиер Бойко Борисов е имало и те са били отправяни
предимно от хора в нетрезво състояние или с психически заболявания.
Това стана ясно от справка, която вътрешният министър Цветлин Йовчев представи пред депутатите. Той отговори на въпрос на Антон Кутев за това дали в министерството има информация за това, че животът на бившия премиер е заплашен и дали самият Бойко Борисов не е подал сигнал в МВР, че животът му е в опасност.
Йовчев съобщи, че Борисов не е подавал сигнал в МВР, който да съдържа информация за готвено покушение. Във ведомството обаче системно постъпвали сигнали за заплахи за висши държавни служители, които службите проверяват съвместно. В голямата си част сигналите са неточни, не съдържат конкретика и не идват от надеждни източници.
Осем са сигналите със заплаха за живота на Борисов, с които МВР разполага.
Миналата година на тел. 112 в Благоевград е постъпил сигнал от мъж, който заплашил живота на бившия вицепремиер Цветан Цветанов и на Борисов. Криминалистите установили телефонния терорист – жител на с. Долно Българево, който по-късно е въведен за лечение в психиатрично заведение в Благоевград.  В Търговище са постъпили три последователни обаждания със заплаха към Борисов. Извършителят е установен. Това е жител от Омуртаг, който също имал психически отклонения. През февруари 2013 година мъж от Варна е съобщил че ще взриви Бойко Борисов. Мъжът обаче си е оставил всички данни доброволно, след което е бил задържан. Оказало се, че той е криминално проявен.

Борисов: Лудите са в Парламента


По думите на Борисов - въпросът не е само да бъдеш на власт за месец, два или три - това остава далеч в историята. „Не знам - дали на симпатизантите на БСП им е приятно, и дали са гласували - ДПС да им определя – кой ще им бъде на ръководните постове, а „Атака” и Волен Сидеров – дали изобщо ще бъдат на власт. С неговата наглост и желание да демонстрира как е хванал БСП и ДПС в хватката си, той прави изстъпления, които минават границата на приличието. Не знам - Цветлин Йовчев - какви луди и пияни са ме заплашвали мен, но лудите са там в парламента, и е можело да вземе мерки още там, на място”, каза Бойко Борисов.

Антипропаганда

Коалиция плюс 1

Песента е направена по музиката на партийния химна и пародира текста и изпълнението от
оригинала. Тя иронизира последните изяви на Волен Сидеров в парламента, подкрепата за правителството, поведението му, както и модела на партия "Атака". Разпространява се от четвъртък вечер в социалните мрежи. Озаглавена е "Коалиция плюс 1".

Текст на "Коалиция плюс 1"


Мандатите минават
кюфтетата не стигат
Електоратът бавно се топи
и си отива
Хората ги гледат с надежда в очите.
кебапчета безплатни въртят им се в главите

Енергетиката родна
сега е на колене
Само нов АЕЦ ни спасява
от това племе
Нищо, че няма да е в български ръце
руски инвеститори дават от сърце

Ходи и се пени
и факти не признава
и с турците прегърнат
печели своята слава
Търбухът си напълнил за сметка на България
всеки ден гювеч
всеки ден диария

Давай Волен, да ядеме
за пържоли идва време
Заедно ще устоим
скара-бира ще плющим.

Да запалим ний жарава
да заколим тлъста крава
Братя смело във Атака
здраво кльопане ни чака

Съратниците верни
хиляди са лесни
Говориш им ти глупости
а те ти пеят песни

Хиляди поне
пенсии по две
ти ни обеща
ако сме овце

И в парламента
намигат ти душманите
но Сидеров безплатно
не може да го хванете

Залогът е България
със златните запаси
ако трябва ще продадем
и майка си, и баща си

Еничарът е той
с дух непримирим
държавата ни чака
да я обезчестим

Пеевски, Станишев
с нас са до еди

Келипирът е над всичко
ний ще усвоим?

Давай Волен, да ядеме
за пържоли идва време
Заедно ще устоим
скара-бира ще плющим.

Да запалим ний жарава
да заколим тлъста крава
Братя смело във Атака
здраво кльопане ни чака)

Ето и аудио запис на песента: https://soundcloud.com/user339633898

Разкрития

Волен днес с пистолет в Парламента, изостави палката!

Сн. Р. Добрев
Волен Сидеров дойде с пистолет в парламента, видяха журналисти. Репортерите са
притеснени, че лидерът на „Атака“ не минава през скенера за сигурност в Народното събрание. Журналистите са разтревожени, че лабилният Сидеров може да внесе опасни предмети и течности в сградата и да застраши живота и здравето на хората вътре. Вчера той се движеше с полицейска палка в ръце на път за Народното събрание. Депутатите по принцип не минават през скенерите на НСО, за разлика от журналистите и другите посетители на Народното събрание. Ненормалното и агресивно поведение на Сидеров обаче вкарва в смут медийните служители. Днес той им каза: „Разкарайте се!“, когато репортери поискаха да му вземат интервю. Вчера пък нарече журналистите „жрици на любовта“.
Не веднъж Волен Сидеров е нападал и физически репортери. Сред журналистите в парламента вече се чуват призиви за „ignoreVolen”, какъвто лозунг е популярен сред протестите, които се провеждат всяка вечер от две седмици насам.

Антипропаганда!



#ДАНСwithme

На кафе пред Парламента! Ден 3-ти!

"Пиещите кафе" пред парламента ще се съберат днес за трети път във флашмоб „На кафе до
парламента". Началният час на „кафето" е 8:30 часа. Вчера това се случи при засилени мерки за сигурност и въпреки проливния дъжд. Протестът прерасна в кратка блокада на кръстовищата пред Министерския съвет и пред Софийския университет. Полицаите обаче бяха значително повече. С метални ограждения беше отцепен целият периметър около Народното събрание. Имаше и хора, които не бяха дошли да пият кафе, но носеха домати и краставици, които скоро полетяха към парламента.

Актуално

FIGARO: ТЕМПЕРАТУРАТА В БЪЛГАРСКАТА СТОЛИЦА СЕ ПОКАЧВА

Когато българите говорят за Волен Сидеров, те се забавляват да произнасят името му с Б,
вместо с В. Това дава "Болен Сидеров". Но когато на 27 юли лидерът на ксенофобската и ултранационалистка партия Атака дойде въоръжен с палка в парламента, никой не се забавляваше. Отсега нататък това лице с репутация, воняща на сяра, антисемит и расист, е гаранцията за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски, чиято оставка е искана от хилядите протестиращи ден след ден, в продължение на две седмици. И това с цената на непрактикувания още алианс на нео-нацистите със Социалистическата партия (БСП, бивши комунисти), и Движението за права и свободи на турското малцинство в страната.

Ден преди това отсъствието на 23-та депутати на Атака провали парламентарната сесия, тъй като опозицията, въплатена от консерваторите на бившия премиер Бойко Борисов реши да бойкотира Народното Събрание. "От този момент Сидеров диктува правилата" - констатира либералният вестник Капитал.

От парламентарната трибуна Сидеров започна с апел към полицията да разчисти вандалите, преди да атакува медиите, които отразяват народното недоволство, квалифицирайки ги като предатели. Депутатите след него взеха думата, за да поискат смекчаване на визовия режим със бившите братски страни: Белорусия, Украйна, Молдавия и Русия. Проевропейците имаха усещането, че изживяват лош сън. Тези хора ни върнаха с десетилетия назад, възмущава се Олег, режисьор на 53 години, дошъл пред парламента с лозунг против червените боклуци, позовавайки се на тоталитарното минало на българските социалисти. Съюзът с Атака ще позволи на сегашното правителство да отхвърли текущите дела, но само може да радикализира протеста, който до момента се ограничаваше да осмива некомпетентните министри.

"Алиансът с Атака беше червената линия, която не трябваше да бъде пресичана. Нашите български другари току що я пресякоха без това да ги притеснява" - коментира разочаровано отговорен кадър на френската социалистическа партия.

Шефът на българските социалисти Сергей Станишев е президент на ПЕС, която проведе своя конгрес на 22 юли в българската столица, достигнала точката на кипене. Както много други български интелектуалци, историкът Тони Николов (гл. редактор на списание "Християнство и култура" б. ред) беше край Двореца на културата, за да опита да предупреди социалистическите делегати за провала на техните колеги. "Отпивайки от коктейлите, те ни поглеждаха с едно око от терасата на последния етаж" - спомня си той. По този повод Мартин Шулц, президентът на Европейския парламент, опита да убеди социалистите да се съюзят по-скоро с дясноцентристката партия на Бойко Борисов, за да излязат от сегашната задънена улица. Но тази голяма коалиция по немски образец очевидно остава само добро пожелание в България.

Смех

Прасетата си играели щастливи в кочината. Изведнъж влезнал вълкът. Всички застанали на
място и го гледали напрегнато. Вълкът казал:
- Асаламалейкум!
Прасетата въздъхнали с облекчение:
- Благодаря ти, господи, мюсюлманин е!
    *
- В Монголия имат обичaй: когaто в семейството се роди син - бащата посажда дърво. Ако синът порасне глупав - отсичат дървото...
- Бил съм Монголия... Степ до хоризонтa...
     *
Блондинка с триста зора успяла да влезе в университета. Отива случайно на лекция. Оказва се класическа литература. Преподавателят цял час приказва "Гогол това, Гогол онова", а блондинката все повече се мръщи. Накрая професорът пита:
- Какво има, колежке, нещо не сте съгласна ли?
- Е, професор сте, пък как може да не знаете, че не се казва гогол, а гугъл?
     *
Не се вълнувайте, ако не знаете къде е бил мъжа ви през нощта, защото ако разберете, ще се развълнувате още повече.
   *
- Докъде  стигна АБВ-то на Първанов?
- До УЯ..
    *
Родили сме се уморени, живеем, за да си починем и умираме, за да си починат другите от нас.
Бийтълс
    *
- Ленче, какво най-много харесваш в мъжете?
- Умът.
- А още?
- Външността.
- А още?
- Интелигентността.
- А още?
- Галантността.
- А още?
- Хуморът.
- А още?
- Силата.
- А още?
- Слушай, всеки момент ще изгубя търпение и ще ти кажа истината...

четвъртък, 27 юни 2013 г.

#ДАНСwithme! На Живо

Протестът! Ден 14-ти! На Живо с Видео

В „триъгълника на властта" между Министерски съвет, президентството и Народното събрание
се се събрали стотици протестиращи. Това е 14-ия ден от протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски "#ДАНСwithme".

Хората са по-малко от предишните дни, но продължават да идват още хора.

Групата освирква сградата на Министерски съвет. Недоволните граждани скандират „Мафия", „Оставка", „Червени боклуци" и развяват български знамена.

Носят множество плака с призиви за оставка. Полиция е заела местата си зад загражденията.

Спряно е движението в района на площад „Независимост" с столицата.
На живо с видео от тук: http://www.ustream.tv/channel/najivo

Антипропаганда!

Авиоотряд 28 











Пазителят на Парламента!

Разкрития

КОИ СА МУТРИТЕ НА СИДЕРОВ? 

Скандални побойници и типове свързани с ъндърграунда работят като охрана на Волен Сидеров, разкри блиц-разследване на Биволъ.

На снимките от тази сутрин отчетливо се виждат Виктор Генов и Георги Генов - баща и син от
Самоков.
Виктор Генов - с вдигната яка и мустаци зад чадъра на Сидеров
Генов - баща явно е изживял катарзис и политическа метаморфоза, защото от кандидат на РЗС на последните парламентарни избори е станал фен на националистите. Именно той интендантства на платените клакьори на Атака в автобусите, които ги докарват в София от областта - твърдят очевидци.
Георги Генов - със синята риза


 Синът му Георги е известен най-вече с хулиганските си подвизи. През февруари т.г. Георги Генов и синът на "Килъра" Янко Попов-Туцo опитали да влязат с коне в заведение на градския площад в Самоков. Те били арестувани и дали положителна проба за дрога. Срещу Георги Генов се водят и други досъдебни производства.
Още две от лицата от придружаващите Сидеров пред Народното събрание са идентифицирани като охранители на Силвия Панагонова, вдовицата на застреляния през 2004 г. Милчо Бонев - Бай Миле, известна и с топлата си връзка със Сретен Йосич.
Охранителите на вдовицата на Бай Миле.

4-ти километър!

Волен нахлу в БНТ! Жегата не му действа добре!


Лидерът на "Атака" крещи като обезумял

Волен Сидеров нахлу в сградата на БНТ за разговор с ръководството на телевизията.
Представителите на медиите не са допуснати в сградата и изчакват отвън, което предизвика спор.

Малко преди това имаше скандал между симпатизанти на партия „Атака" и минаващи граждани в района на Орлов мост, съобщи „Фокус". Гражданите освиркаха представителите на партията. Те крещяха „Срам" и „Нещастници".


От „Атака" казаха, че ще правят граждански арест - това се налага, защото полицията не си
върши работата и затова сами ще арестуват провокатори.

Сидеров посочи, че протестът е срещу вандалщината на Орлов мост и че ще са на мястото всяка вечер, за да налагат закона, тъй като полицията не си върши работата. Има засилено полицейско присъствие, включително и полицаи на мотори.

Преди това шествието на „Атака" блокира движението на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски" до Софийски университет. Пред парламента лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров заяви, че протестите не са мирни и симпатични, а протестиращите всяка сутрин са подкупени.

"Ще хвърляме камъни, домати, яйца по офисите на БНТ, БТВ, Нова телевизия и Канал 3,

защото очевидно така се прави и полицията позволява хулигански прояви", заяви Волен Сидеров. Явно топлото време оказва влияние върху психиката на шефа на парламентарната

комисия по етика.
Обичайно охраната на БНТ записва данните на посетителите и им издава пропуски, но Сидеров се позова на правото си на законен достъп до сградата в качеството си на народен представител.  Той поиска среща с генералния директор на телевизията Вяра Анкова и бе приет от нея.


Пред телевизията го очакват около 30-40 поддръжници, повечето с бръснати глави и партийни
флагове. Има и двайсетина полицаи.
***Искаме БНТ да покаже, че Бойко Борисов, Цветанов и Костов стоят зад протестите. Това обаче отсъства от репортажите на държавната телевизия. От ръководството на БНТ проявиха разбиране и казаха, че имат пропуски, но не проявават тенденциозност. Това заяви преди минута Волен Сидеров, който нахлу в БНТ. Той се оплака, че за да стигне до Народното събрание трябва да  преминава през кордон и изрази мнение, МВР не си върши работата.
"Президентът няма право да казва, че нямам право да бъда ръководител на комисия. Ще се консултирам с юристи, за да проверя дали не може да му бъде искан импийчмънт по тази причина. Той се страхува, че като председател на антикорупционната комисия ще му извадя керливите ризи", каза с кървави очи побелелият политик.
"Пристигнах с палка, за да се браня от помиярите, които са в цяла София", обясни Сидеров.
Обновено16:17ч.

Актуално

Тройната коалиция- БСП,ДПС и Атака отне субсидиите на извънпарламентарните партии!

Депутатите от правната комисия отнеха правото на извънпарламентарните партии да
получават субсидия.
Това стана вчера с приемането на поправки в Закона за политическите партии. Те бяха приети на второ четене в правната комисия и предстои окончателното им гласуване им в пленарна зала.
Сега субсидия имат партиите, получили поне 1% от гласовете, дори и да не са минали 4-процентната бариера за влизане в парламента.
Съдейки по резултатите от последните парламентарни избори, пряко се удрят НФСБ (основен конкурент на “Атака”), РЗС, Движение “България на гражданите”, “Глас народен”, Лидер, ДСБ и СДС.

Антипропаганда

Сидеров отиде на работа, въоръжен с полицейска палка!

Под засилената охрана на няколко бодигарда, ограден от други депутати, Сидеров носеше в
ръка полицейска палка при влизането си в Народното събрание. Припомням, че Сидеров е председател на парламентарната комисия по етика:)

Антипропаганда

Опсс... Орешарски без "Гражданска Отговорност"

Бронираният Мерцедес на Премиера - Олигарски, се движи по Улиците на България към
днешна дата без задължителната
" Гражданска Отговорност"!

Актуално

Асоциацията на европейските журналисти: Г-н Миков, не ставайте медиен цензор!

Асоциацията на европейските журналисти призова днес с декларация председателя на
Народното събрание да не се превръща в медиен цензор и да не жертва европейските ценности в името на запазването на поста си.
Ето част от декларацията:
Асоциацията на Европейските журналисти-България (АЕЖ-България) изразява дълбокото си съжаление от факта, че председателят на Народното събрание на Република България Михаил Миков направи опит да вмени вина на медиите и журналистите за ескалирането на напрежението в столицата.  С голяма тревога посрещнахме апела към представителите на обществените медии да проявяват сдържаност при отразяването на протестите. Надяваме, че това не е призив към налагане на автоцензура и не е заплаха, отправена от позицията на властта към медиите на бюджетна издръжка.

Антипропаганда

Волен към журналистите: Вие сте платени жрици на любовта

Цитат от днес:
“Хайде, разчистете пътя, махнете се. Идете да си вземете хонорарите, платени жрици на любовта”. С тези думи лидерът на “Атака” Волен Сидеров се обърна към журналистите в кулоарите на парламента, минути преди да осигури кворума в пленарна зала.

Актуално

„Атака“ се шмугна в Парламента! Кворум ще има!

Голямата част от депутатите от 42-ото Народно събрание влязоха в парламента значително по-
рано от обичайното. Причина за това са вчерашните ексцесии пред сградата, при които пострадаха няколко политици. Доста бързо се шмугнаха и депутатите от „Атака“, което предполага, че БСП,ДПС и „Атака“ ще имат кворум за днешното заседание на НС.

Разкрития

Еми Барух с Тодор Живков!

От няколко дни страната всяка вечер е окупирана от протести. В интернет пространството се
завъртя и декларация, наречена "Харта за разграждане на плутократичния модел на българската държава".

Тя е подписана от журналисти, от кръга на "Икономедия", които работят във в-к "Капитал", както и юристи, НПО-активисти, деятели на културата, преподаватели, еколози. Тази "харта" е поредният опит за външна манипулация на народа, която е спонсорирана от чужди организации като Atlantic Philanthropies, Charles Stewart Mott Foundation, Ford Foundation, German Marshall Fund и др. Една  от създателките на хартата е и журналистката Еми Барух.
Ами идеоложката на тая ХАРТА е на снимката (отбелязана с червена стрелкичка) и явно  още от тогава е мислела как да стане стожер на модерната "демокрация" и да пребори старата, прогнила, подтискаща система и нейните зли олигарси!

#ДАНСwithme

На кафе пред Парламента и днес!

Протестиращите против кабинета „Орешарски” в София организират и днес в социалните мрежи разширяване на протестните действия пред Народното събрание. Недоволните столичани за втори ден ще се включат във флашмоб, който върви под наслов „На кафе до парламента”.
Заради протеста днес ще бъде обособена разширена зона за сигурност край сградата на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на МВР. Началният час на „кафето” е 8.30 часа, като е предвидено то да продължи до 9.30 часа, а после от 12.30 до 13.30 часа. Организаторите в социалните мрежи пишат: „Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо...”.

Смех

Смесени чувства - това е, когато на предния капак на колата ти е надраскано с пирон: "В секса
си най-добър".
   *
Ако жена ви си е купила ново палто, направила си е нова прическа, маникюр, педикюр... можете смело да отпрашвате за риба. ЩЕ ВИ ПУСНЕ!
   *
Парите не са добро нещо. Щастието не е в парите. Който духом е богат, той е истински богат...
С какво още да се успокоя, докато не преведат заплатата?
   *
Жените някак си приличат на диверсантите. Непрекъснато се опитват да открият вашето замаскирано резервно летище и да го унищожат.
   *
Ето я моята секретарка. Тя просто ми е като дясната ръка.
   *
- Защо танца за дъжд на индианците винаги върши работа?
- Защото индианците танцуват докато не завали.
   *
В кабинета на доктора:
- Докторе, дойдох да ви благодаря.
- Влезте, моля. Само, извинете, не помня: вие пациент ли сте или наследник?

сряда, 26 юни 2013 г.

Смех

Волен ще се върне в Парламента ако има импийчмънт на президента!

"Атака" щяла да се върне в парламента, ако управляващите гласуват декларация срещу
президента Росен Плевнелиев и преминат към процедура за импийчмънт. Самият Волен Сидеров аргументирал исканията си с документите за банкови сметки в кипърски офшорки, съобщават  осведомени източници. Лидерът на БСП Сергей Станишев обаче отрече да има нагласа за импийчмънт на Плевнелиев. Според него на този етап свалянето му нямало да допринесе за нормалната работа на институциите. Станишев коментира още фактът, че депутатите от "Атака" не дойдоха днес в парламента и заяви, че ако това продължи, ще се стигне до предсрочни избори.

Актуално

От утре МВР ще пази депутатите от народната любов с разширена зона за сигурност!

Разширена зона за сигурност ще бъде обособена от утре край сградата на Народното събрание,

съобщиха от пресцентъра на МВР. Предприетите от служителите на полицията мерки са с оглед запазването на реда и предотвратяването на възможности за нарушения.
МВР отново призовава гражданите да се придържат към мирния характер на протеста.

Актуална позиция

Волен иска от МВР да се справи с протестите, и пак старата песен за доходите.

Днес ПГ на „Атака“ не се появи в Парламента и провали заседанието поради липса на кворум.
Волен Сидеров цял ден се скри и не коментира какво ще правят през следващите дни. Преди минути се получи и позицията на Волен Сидеров. Ето и част от нея:
(...)Днес, 26 юни, сряда, около сградата на Народното събрание група от около 200-300 души подложи на терор излизащи от сградата народни представители, хвърляйки по тях твърди предмети и нанасяйки побой на някои от тях и застрашавайки здравето и живота им. Нито един от тях не беше проверен за самоличност или задържан за хулиганските действия, които извършваше, а това е задължение на МВР.
Ние, народните представители от партия АТАКА категорично отхвърляме агресията и насилието, с което провалени политици и чужди търговски фирми се опитват да извършат преврат срещу държавността у нас. Настояваме незабавно МВР да влезе във функциите си и да задържа всечки хулиганстващи елементи и те да бъдат осъждани по бързата процедура. Да бъдат издирени и осъдени терористите, сцепили главата на нашия народен представител. Да бъдат арестувани, разобличени и дадени на съд организаторите на терора по улиците на София в продължение на последните две седмици. Ако МВР не влезе във функциите си и не санкционира закононарушителите, то АТАКА ще отбранява живота и здравето на своите членове и активисти както намери за добре.
Ние, народните представители от партия АТАКА настояваме да се предложат и приемат в Нардното събрание незабавно мерките за подобряване на доходите на българските граждани, за намаляване на сметките на тока, за раздвижване на икономиката ни и преодоляване на безработицата. Както и за изгонване на чуждите монополи, прекратяване на ощетяващите България концесии за добив на злато и други, прекратяване на договорите с чужди фирми, които ни ограбват, прекратяване на контрабандата и наркотрафика, покровителствани от ГЕРБ и търсене на отговорност от досега управлявалите правителства за злоупотреби, корупция и ощетяване на българската нация.
Това е дневният ред на българскато общество и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме!

Актуално

Михаил Миков с обръщение към нацията в 20 часа

Председателят на парламента Михаил Миков ще направи обръщение към гражданите в 20.00
часа тази вечер по националните радио и телевизия - БНР и БНТ. Повод за изявлението е политическата обстановка в страната.
Изявата на Миков е заради поредицата протести. Напрежението ескалира днес.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 13-ти!

Протестиращи срещу правителството на премиера Пламен Орешарски се събират за 13-а
поредна вечер пред сградата на Министерски съвет. Днес протест имаше и почти цял ден с обсада на Парламента. По традиция някои от протестиращите носят български знамена, както и лозунги, които са с различни послания, но с едно и също искане - оставката на премиера Пламен Орешарски. Има засилено полицейско присъствие в района на площад „Независимост".

Антипропаганда!


Уж са на български, но отразяват някакви други държави – Германия, Италия, Бразилия… Така
изглеждат днешните броеве на българските всекидневници.
Протестите, които люлеят властта втора седмица и днес обещават да ескалират, просто ги няма на челните страници.

#ДАНСwithme

Цирк! Депутати се изнизват от странични изходи на Парламента в индийска нишка! Снимки

Полицаи "спасяват" властта от народната любов. Въпреки мирния старт на флашмоба с пиене
на кафе пред парламента, се стигна до извеждане на депутати. Около сградата на Народното събрание е направен полицейски кордон и сградата на Народното събрание е заобиколена от полиция. Към сградата на парламента хвърчат
домати, яйца. Протестиращите заявиха, че нямат намерение да си тръгнат, докато в сградата на парламента има депутати.
Протестиращите преследват излизащите от парламента народни представители по софийските улици и ги замерят с предмети и домати.

#ДАНСwithme!

Първи намеци за оставка на Правителството! Депутати се изнасят под щитове от НС!

Страхувам се, че нестабилността, в която попаднахме, може да продължи неопределено дълго
и при следващи правителства, какво правим тогава. Това каза премиерът Пламен Орешарски в кулоарите на парламента по повод продължаващите скандирания пред сградата на Народното събрание "Оставка" и проваленото заседание на депутатите днес заради липса на кворум.

Естествено, че не можем да работим без парламента, то се разбира по Конституция, каза още Орешарски. Той престоя повече от час в кабинета на председателя на Народното събрание Михаил Миков, докато в това време парламентарната група на БСП заседаваше в една от залите на Народното събрание.
Очаква се днес от БСП да проведат спешна среща с Волен Сидеров, за да стане ясно ще продължи ли работата си 42-рото Народно събрание или ще има предсрочни парламентарни избори. Това зяви Сергей Станишев
Припомняме, че отсъствието на "Атака" от парламента днес провали кворума и заседанието беше провалено.
10 полицаи пазиха с ръце и щитове депутата от ДПС Йордан Цонев, който се опитваше да
си тръгне от Народното събрание. Срещу него захвърчаха бутилки и пластмасови предмети. Протестиращите го притиснаха и той направи почти пълен кръг около сградата на Народното събрание.
Как да говоря, искам да говоря, но не ме чуват, коментира накратко Цонев, който бе намокрен от хвърлената към него вода.

Депутатът успя да пророни, че иска да си тръгне към къщи. Около него започнаха да скандират. Полицаите успяха да го приберат.