събота, 13 юли 2013 г.

Разкрития

Подготвят микрочипиране на Човечеството и окончателно поробване

Микрочипирането на хората е това, което ни очаква в близкото бъдеще. Европейските държави
и САЩ вече се подготвят за въвежането на микрочиповете. Това ще доведе редица улеснения, но дали няма да изгубим свободата си окончателно?

Скоро всички плащания в брой ще бъдат заменени с електронни (т.нар. „електронно портмоне”), а след тази „електронизация” ще започне повсеместно чипиране на планетата Земя (в телата на хората ще започнат да се имплантират микрочипове).
Няма да питат никого: „Искате или не искате?” – или се съпротивлявате (но при това имайте предвид, че най-вероятно всичките ви усилия са обречени на провал и смърт), или приемате всичко, което ви готвят… “НСР – Новият световен ред” – това е вече едно настъпило “утре”, което в края на краищата ще се добере и до вас.

В крайна сметка „чипирането” на обществото ще ликвидира понятия като „личност” и „свобода”. Всеки човек ще бъде само един номер в една електронна база данни. Степента на възможен контрол над обществото ще премине отвъд всякакви граници, които днес ни се струват възможни.

Не само, че целият живот на човека, включително момента на влизане и излизане от собствената му баня, ще се фиксират в електронната база данни. Не само, че в тази база данни ще бъде записано колко често и в кой точно магазин, на каква цена и какъв размер презервативи купувате. В крайна сметка чипът ще направи възможно просто да бъдете зачеркнати от това общество с натискането на един бутон…

Един единствен бутон ще затвори пред вас всички врати във всички видове транспорт, всички граници, всички обществени и индивидуални сгради, всякакъв достъп до храна в магазините и супермаркетите, достъпа до информация и до електронните мрежи. Един единствен бутон ще управлява целия ви живот от раждането и до самата ви смърт.

Чипирането ви ще се извършва на пръв поглед доброволно: ако искате да си купувате храна и да живеете, но не искате да се чипирате – умирайте (вие ставате аутсайдери и врагове на системата, защото системата не обича, когато се бунтуват срещу нея и нейните нововъведения)!

Обществото се променя по начин, който дори днес вече ни демонстрира очертанията на един нов свят. Свят, в който всяка стъпка на всеки човек ще бъде фиксирана, всяка дума ще бъде чута, всяка покупка ще бъде проследена. Наскоро руски учени от Далечния изток са изобретили устройство „Всевиждащото ОКО”, което се монтира на дирижабъл и позволява да бъдат следени на огромно разстояние чипирани на дадения етап затворници. Не искате? Разбира се, ЩЕ ВИ НАКАРАТ, гладна мечка хоро не играе (и падението ще бъде оправдавано с това, че трябва да се хранят децата).

Може би по този повод в „Откровението на Йоан Богослов” е казано: „И той ще направи, щото на всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да се сложи знак на дясната им ръка или на челото им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има този знак, или името на звяра, или числото на името му”.

Нищо чудно, че в САЩ са внесени около 500 000 ковчези. Тези, които отказват – просто ще бъдат унищожавани и натиквани в концентрационни лагери… Никакво бягство в селата и горите няма да помогне („отрицателните индивиди” ще бъдат намерени и там – ще започне лов на несъгласните)… А населението в преобладаващото си мнозинство ще се юрне доброволно да се чипира, защото семейството трябва да яде. А какви са двигателите на съвременния социум? Правилно: храната, сексът, всевъзможните зрелища/развлечения и др.под.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 30-и!

Днес е 30-ият ден на протести, избухнали на 14 юни заради назначаването на Делян Пеевски
за шеф на ДАНС и прераснали в бунт срещу срастването на престъпността с властта и олигархичния модел на управление.
За пореден ден хиляди ще се съберат на пл. “Независимост” при Министерския съвет и ще поискат правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка.

Антипропаганда!

Историите, които ме научиха да живея

За мишките и хората

Веднъж мишката забелязала, че стопанинът на фермата е сложил капан за мишки. Тя разказала
за това на кокошката, овцата и кравата. Но те всичките и отговаряли: "Капанът за мишки е твой проблем, а не наш!"
Малко по-късно в капана се хванала змия - и ухапала жената на фермера. Опитвайки се да я излекуват, сварили на жената супа от кокошката. После заколили овцата, за да нахранят всички, пристигнали да навестят болната. И, накрая, заколили кравата, за да нахранят гостите, дошли на погребението.
И през цялото време мишката наблюдавала от дупката си и мислела за нещата, които са чужд проблем, докато не станат твой
Поука: Ако нещо не ви засяга пряко, не си мислете, че в даден момент няма да ви се стовари на главата.

Антипропаганда!

Слева молот, справа серп,
Это наш советский герб.
Хочешь жни, а хочешь куй,
Все равно получишь ХУ*!







Колаж: Ладо

Документален филм

РЕВОЛЮЦИЯТА НЯМА ДА БЪДЕ ИЗЛЪЧЕНА / THE REVOLUTION WILL NOT BE TELEVISED

Този документален филм е заснет във Венецуела през април 2002 г. от европейски екип, който се оказва случаен свидетел и хроникьор на държавния преврат, когато тъй наречената „демократична“ опозиция се опитва да свали венецуелското правителство, демократично избрано от народа.

Правителството на превратаджията Педро Кармона (президент на венецуелската бизнес федерация) се задържа на власт само 3 дни, свалено от мобилизирания народ, изискващ на висок глас завръщането на Чавес. За отбелязване е, че това правителство е незабавно признато от САЩ, от правителството на Азнар в Испания и от италианското правителство.

Във филма е особено ценно свидетелството за основната роля в преврата на венецуелските медии.
Нито една от телевизиите, участвали в преврата, не е затворена след него. След няколко години правителството не подновява лицензите за свободно излъчване на РС-ТВ, което предизвиква възмущението на „демократите“ в целия свят (много от които участници в преврата) и се разразява скандал за „атентат срещу свободната информация“.

Смех

Жена в зоомагазин:
- Извинете, искам да закупя този папагал.
- Няма проблеми госпожо, но да знаете, че е много неучтив, преди е живял в публичен дом.
Носи го в къщи, слага го в хола и след малко като се връща в стаята и папагалът се обажда:
- Оп, нова курвичка за дома.
След малко влиза и дъщерята:
- Още една пачавра се довлачи.
Накрая влиза и съпруга:
- Ееее, Иване, най-накрая едно познато лице тука бе!
    *
- Дълго ли ще се чака промяната към по-доброто?
- Ако само ще се чака, то дълго.
    *
Обявя:
"Наемаме телепати. Часа и мястото на срещата сами ги знаете."
    *
Обява:
Експресно изучаване на френски език чрез пускане в Марсилия без пари, храна и документи.
    *
Две жени се обличат в съблекалнята на басейна.
Едната си слага мъжки гащи. Другата я пита:
- Откога носиш мъжки гащи?
- Откакто мъжът ми ги намери под леглото.
    *
- Рабинович, всичко е в криза, а вие, съдейки по тези яхти и острови, сте станали един от най-богатите хора на света? Как???
- Благодарение на моя прадядо, през 1909 година в Илинойс, в една букмейкърска кантора е заложил последните си десет цента с коефициент 1:10000000000000000000, че негър в близките 100 години ше стане президент на САЩ.
    *
15-ти век. Стои принца, чака писмо от любимата. Три дни и три нощи чака. Пристига пощенски гълъб. Щастливият принц развълнуван отваря писмото. А там: "Точа мечове. Изгодно."

петък, 12 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 29-и!

Протестното шествие срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата тръгна по бул.
„Цар Освободител” в посока Орлов мост. Чуват се скандирания „Оставка” и „Мафия”, а протестиращите не спират да освиркват управляващите. Най-отпред на шествието са издигнати лозунгите - „По-високи заплати за полицаите” и „България каза: Орешарски, върви си”. Засилено е полицейското присъствие в района на шествието.

Актуално

"Къртицата" Сноудън проговаря всеки момент

Малко след  16,00 часа (бълг. време) Едуард Сноудън ще проговори. "Къртицата" на ЦРУ ще
направи изявление пред журналисти, които вероятно ще имат възможност да му зададат и въпроси.
На място вече пристигнаха адвокатът Хенри Резник и депутатът от Думата Вячеслав Никонов, който е и известен политолог. Журналистите вече се тълпят за сензационната среща

Едуард Сноудън поиска политическо убежище в Русия

Бившият сътрудник на ЦРУ, Едуард Сноудън поиска политическо убежище в Русия, предаде РИА Новости.
„Сноудън направи изявление, че иска убежище в Русия”, съобщава участник в срещата.
Участниците в срещата могат да използват мобилни телефони, но по молба на Едуард Сноудън е забранено той самият да бъде сниман.
В срещата участват 13 души.

Не е известно дали сред тях има дипломати.

Едуард Сноудън няма да нанася повече вреди на САЩ, заявиха правозащитниците след края на срещата с бившия агент на ЦРУ в "Шереметиево", съобщи ИТАР-ТАСС. Агентът не виждал проблем да прекрати дейността си, за да получи политичско убежище в Русия.

По-рано президентът Владимир Путин заяви, че за да остане в Русия, Сноудън е длъжен да се откаже от дейностите си, които нанасят вреди на САЩ.


Агентът обаче не изключвал възможността да отпътува и за една от латиноамериканските държави, които му предлагат защита, но предпочитал поне временно да остане в Москва.

Обновена:17:27ч.

Шок!

АВТОРКАТА НА КНИГАТА, КОЯТО ПРЕДРЕЧЕ УДАВЯНЕТО НА МИТРОПОЛИТА: ШОКИРАНА СЪМ, СТРАХ МЕ Е, ВСИЧКО БЕШЕ ВЪОБРАЖЕНИЕ, СЕГА Е РЕАЛНОСТ

Неочакваната смърт на Варненския митрополит Кирил е описана с големи подробности още
преди година в книга.

 Това потресаващо откритие направиха в Търговище, откъдето е авторката на смразяващата кръвта история. Романът се нарича "Небеса от грях". В книгата един от главните герои е Варненско-Великопреславски митрополит, наречен Теофил. Но светското му име е... Богомил. Точно както се казва и починалият митрополит Кирил. Героят Теофил се удавя в местността Драката, а Кирил се удави в Траката.

Криминалният роман на търговищката писателка Лора Лазар бе публикуван през септември 2012 г. от издателство "Труд". Написан е преди 5 години и разказва за наследството на реалния Нюйоркски митрополит Андрей, който завещава богатството си на родния си град Търговище. С част от парите е построена канализацията на града. Гробът му е в местния храм "Св. Иван Рилски".

Още от 70-те години на миналия век

в града се носят легенди за имането

на свещеника.

Много хора вече 40 години търсят къде е закопано. Интригата в книгата се върти около това. В романа митрополит Теофил загива от удавяне. Загатва се, че смъртта му не е никак случайна. Разликата е, че в романа героят не може да плува. Самият Кирил признаваше приживе, че не е добър плувец, но обича да се гмурка.

"Шокирана съм! Цял ден не можех да се опомня от станалото. Телефонът звънеше непрекъснато и всички това ми повтаряха: "Било е предречено в книгата!", сподели авторката на книгата Лора Лазар.

Тя е сред новите, но вече популярни имена в литературата. Първата творба "Чашата на проклятието" излезе в края на 2011 г. Тя получи първа награда на национален конкурс за криминален роман. Четирите книги са добре продавани, а сега се очаква да ударят хитови тиражи.

Писателката е позната в Търговище, но държи името, биографичните данни и снимката да не се публикуват никога. Може само да се спомене, че е учителка. Заради съвпадението на станалото в романа и в живота тя самата е в шок. Признава, че когато писала книгата, имала предвид местността Траката край Варна, но нарочно сменила първата буква.

Сега твърди загадъчно, че героите нямат връзка с действителни хора, а само имената им напомнят за някои. Факт е обаче, че

мнозина се разпознават в персонажите

"Смъртта на моя герой в романа не е случайна. Убит е, защото не е изпълнил нарежданията на руските си приятели за църковните имоти по Черноморието, за спа-център и други", сподели вчера Лазар. В романа смъртта на митрополита остава неизяснена, защото не са открити следи от насилие. Същото установи и аутопсията на Кирил.

"Когато знаеш фактите, не е трудно да предвидиш какво може да стане. В книгата има много история и възможности нещо да се случи. Другото е въображение. Реалността ме потресе", казва писателката.

Тя не иска да приеме версията, че митрополит Кирил може да е станал жертва на ловко замаскирано убийство, което да имитира удавяне и да е заимствано от творбата .

Загадката е дали авторката е провидяла в бъдещето или животът поднася смразяващо съвпадение.

И тъкмо да се успокоят духовете, изскача нов стряскащ паралел - в романа героят се готви да стане патриарх. Бил поел обещание към руски олигарси, което не изпълнил, и в един момент станал ненужен и неудобен.

Само преди няколко месеца митрополит Кирил беше един от най-сериозните кандидати за глава на православната църква след кончината на Максим. "Не ми се занимава сега с такива неща. Съвпадението е стряскащо, но това е книга. Не бих искала сега да се прави черен пиар със случилото се, което е твърде стресиращо за хората", заяви писателката.

Но изненадите не свършват дотук. В първите секунди когато била известена за станалото, Лора изпаднала в ужас, че се е сбъднал сюжетът от последната книга "Убиец назаем".

"Страх ме е от тази книга. Там има

опит за убийство на премиера

Като я писах, говорих с човек от службите, който призна, че може да се случи такова нещо", споделя Лазар. Тя отбягва въпроса кой премиер има предвид, но изрично уточнява, че книгата е писана миналата година, когато министър-председател беше Бойко Борисов. В романа смелият герой оцелява след атентата и се разправя с враговете си.

В истински шок е и архиерейският наместник на Търговище Славчо Проданов, който носи много от чертите на друг герой от романа "Небеса от грях" - Продан.

"Сутринта ми казаха за тази книга и написаното в нея. Не мога да повярвам! Целият се разтреперих и не съм на себе си", сподели отецът.

 Той беше близък приятел с митрополит Кирил. Познават се от 1968 г., когато са били съученици в Духовната семинария в София (виж откъса от романа по-долу - б. р.). Шест години са живели в една стая, а после се събрали и в една епархия.

"Не знам какво да мисля. Какво е това съвпадение?! Докато сме в шок от смъртта му, дойде и това", каза свещеникът. Проданов прочете за първи път книгата вчера, донесена му от репортера на "Труд". Каза, че не знае нищо за делата на Кирил по отношение на имотите.

 "Направи преди време комуна за лечение на наркомани. Гледаше да има ред и дисциплина в църквата. Радееше да се поддържат имотите и да се търсят пари за ремонти, за да не се запускат домовете на вярата", спомня си архиерейският наместник.

Във вторник, когато гръмна новината за смъртта на Кирил, от Ню Йорк звъннал приятелят им отец Любен. И той бил потресен и не знаел на какво да вярва.

В руските сайтове пишело, че смъртта на митрополита не е естествена. В българските пък обръщали повече внимание на линкълна на митрополита, отколкото на трагедията.

"В Траката е вилата на митрополията и Кирил често беше там. С кого се е срещал, няма как да знаем", каза отец Проданов, загледан в редовете на романа, където пише, че и Продан вече е пътник...Част от информацията в публикуваните документи, представляваща специфични признаци, позволяващи идентификация      на лица, или данни за структурни звена на ДАНС, е заличена в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни и Закона за защита на класифицираната информация.
Изявлението на МВР за смъртта на митрополит Кирил свързва едно към едно с романа и бившия шеф на Криминална полиция в Търговище Манол Манолов.

Чувайки новините, той отворил книгата, за да прочете отново тези редове. Не иска да коментира работата на колегите си, но казва, че тази смърт в реалния живот изглежда много странна. "В практиката има много случаи, когато престъпления повтарят книги и филми. Дано този не е такъв", коментира Манолов.

                      ОТКЪС ОТ "НЕБЕСА ОТ ГРЯХ", ИЗДАДЕНА  2012 г.
Архиерейският наместник Проданов чете с разтреперани ръце как следващата жертва е героят Продан. 


- Овдовя Варненско-Преславската митрополия. Вчера митрополит Теофил се е поминал. Вечна му памет! - каза дядо Симеон.

- Вечна му памет! - Продан не можа да познае гласа си.

- Какво се случило?

- Морето го е погълнало.

- Удавил ли се е?

- Така излиза.

- Къде точно са открили тялото на Богомил... на митрополит Теофил?

- В местността Драката, пише в имейла до нас.

- На Драката?

- Защо пребледняхте така, братко?

- Не ми е добре - отговори Продан и усети, че зъбите му тракат. Толкова ли е студено в кабинета? Не смееше да помоли дори за чаша вода... Сега е негов ред. И Продан ще убият. Ясно е като бял ден. Той остана последният, който знаеше нещо за богатството...

- Познавахте ли се добре с дядо Теофил? - повтори въпроса си митрополит Симеон.

- Познавахме се още от Семинарията. Приятели бяхме. Аз съм свещеник от неговата епархия - успя набързо да отговори Продан.

“Наскоро двамата с Богомил посрещаха изгрева на същото място. И един труп подхвърли на брега морето. Така и не му каза Богомил чий е трупът тогава. Но Продан разбра, че митрополитът познаваше удавника. Някой го е подслушвал или наблюдавал от морския бряг... А може просто някой да иска да купи на безценица този плаж...”

Източник: Труд

Разкрития

Разсекретеното дело „Галерия“! Четете документите за скандалното подслушване на журналисти!

Във връзка с повишения обществен интерес към информационно дело (ИД) “Галерия”, Държавна агенция „Национална сигурност” публикува 30 бр. документи с премахнато ниво на 
класификация, които можете да
ИД „Галерия” е открито в дирекция „Сигурност на ДАНС” на 12.08.2008 г. по разпореждане на председателя на ДАНС Петко Сертов за извършване на проверка за изтичане на вътрешна информация от Агенцията, както и публикации в пресата и интернет, съдържащи класифицирана информация на ДАНС. По делото е работено в периода август-септември 2008 г. Работата по делото и използването на специални разузнавателни средства (СРС) са били съгласувани с ръководството на Агенцията, а придобитата информация – своевременно докладвана. Във връзка с публикации в медиите за прилагани по ИД „Галерия” специални разузнавателни средства, през м. септември-октомври 2008 г. е извършена проверка на оперативния отчет и използваните СРС в дирекция „Сигурност на ДАНС”. Комисията е констатирала, че ИД „Галерия” е открито в съответствие с нормативната регламентация на дейността по оперативния отчет на Агенцията и използваните по делото СРС са прилагани в съответствие с изискванията на Закона за специалните разузнавателни средства.
 В края на 2008 г. Софийска военноокръжна прокуратура отказва да образува досъдебно производство поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер от страна на служители на ДАНС при откриването и воденето на ИД „Галерия”. Делото е архивирано на 09.06.2009 г.
През м. септември 2009 г. делото е предоставено на Комисията за контрол на ДАНС към 41-то Народно събрание и е върнато в ДАНС през м. октомври 2009 г. Същия месец делото е предоставено на Софийска градска прокуратура и е върнато в ДАНС през м. юни 2013 г.

Актуално

Втора SMS атака към депутатите! Вижте съобщенията

Втора SMS атака към депутатите беше отправена днес от анонимен подател, подписал се като
Пеевски.  Днес SMS-ите дойдоха по същото време, докато вървеше парламентарният контрол. Всички единадесет съобщения са от подател Пеевски и подписани с Делян. Докато миналия петък повече от народните представители приемаха с чувство за хумор закачките, днес те бяха по въздържани и коментираха, че това са пълни глупости. Ето и съдържанието на съобщенията, подписани с Делян:
"Колеги, искам и аз на Бузлуджа, ама не е ли много ходене?"

"Колеги, с мама и Цецо сме хвърлили око на Държавен вестник. Да организираме нещо, а?

"Колеги, колко катарзис ми трябва още, за да се върна при вас?"

"Колеги, гледам TV, разпръснете се, за да изглеждате повече, като на контрапротеста."
"Мая, искам Цвети (вероятно приятелката му певицата Цветелина Янева - бел.ред.) да прилича на теб, като остарее. А ти обичаш ли да щипеш бузки"

"Колеги, страхуват мама, че няма да стане шеф на БНТ. Нали СЕМ са стабилярки и всичко О.К.?"

"Колеги, Волeн закъснява за среща с мен. Връзвайте го и да идва бързо"

"Колеги, декларацията на посланиците на Северна Корея и Беларус е получена. Утре я пускам в "Телеграф" на трета, до палавницата."

"Колеги, успокойте Орешарски, че има място в ДПС след оставката, ще замества Данчо".

"Колеги да отида ли на контрапротеста до НДК да му предам малко обем?"

"Приятели от медиите, приятна работа и нека никой не ви страхува. Ваш Делян"

Актуално

Невиждани мерки за сигурност пред парламента! Вижте видео от снощните сблъсъци

Изключително засилени мерки за сигурност предприе полицията таи сутрин пред парламента. Патрулиращи полицаи и ченгета на мотори ограняват цялата сграда. Пет автобуса с ченгета дойдоха преди около половн час, за да подсилят охраната.
Напрежението сред протестиращите се повишава с всяка минута. Хората се дразнят от засилената охрана. Засилените мерки за сигурност са заради снощните изстъпления пред парламента, когато протестиращите започнаха да махат огражденията. Наложи се полицаите да направят жив щит за охрана на сградата. Още вчера проестиращите заплашиха, че днес ще окупират парламента.
Вижте видео от снощните сблъсъци пред парламента:

Актуално

Бойко към Орешарски: Пускай магистрала "Тракия"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Пламен Орешарски незабавно да пусне
автомагистрала „Тракия".
"Автомагистрала „Тракия” е напълно завършена и готова. Тенденциозното забавяне на издаването на разрешение за ползване, оправдано с дребни технически забележки, бави пускането на движението, въпреки наличието на Акт 15 и 16 за въвеждане в експлоатация. Но въпреки това магистралата стои затворена заради строителната министърка Десислава Терзиева, която е в Брюксел и се изчаква завръщането й, за да пререже лентата на магистралата. Това е скандално и е недопустимо гражданите да бъдат принуждавани да използват обходни и изключително натоварени в летния сезон стари маршрути", написа Борисов в съобщение, което бе разпространено от пресцентъра на ГЕРБ.
"В името на сигурността и безопасността на пътуващите в двете посоки, призовавам премиера Орешарски час по-скоро да позволи на хората и на бизнеса да използват новата магистрала. Освен че е по-безопасно, пътуването по новото трасе ще спести и много разходи на гражданите и фирмите", категоричен е Бойко.
Вчера Лиляна Павлова също алармира, че "Тракия" трябва да бъде пусната колкото се може по-бързо.

Смех

Двама познати си говорят:
- Подарих на дъщеря си цигулка - мислех си, дано почне
да се занимава с музика. Ама нищо не стана.
- Същата работа и с мене - вече два куфара подарявам на
тъщата и нищо...
    *
Стените на болниците са чували повече истински молитви от църквите, а гарите са виждали по искрени целувки от олтарите!
    *
Остарял си тогава, когато видиш познато лице на момиче, опитваш се да разбереш къде си го виждал, но се оказва, че си учил заедно с майка му.
    *
- Чух, че Путин и съпругата му се развеждат?
- А кой ще получи Русия?
    *
Двама луди гледат луната:
- Мислиш ли, че там живеят хора? - чуди се единият.
- Много ясно! - отговаря другият. - Не виждаш ли, че свети?
   *
Очаквайте "ДОВЕЧЕРА НЯМА ДА ПИЯ!" от създателите на "ДНЕС ЩЕ СИ ЛЕГНА РАНО!" и "ОТ УТРЕ СЪМ НА ДИЕТА!"
   *
Мъж казва на жена си:
- Скъпа, ако ми споделиш тайната на този сладкиш, мога да направя революция в циментовата промишленост!

четвъртък, 11 юли 2013 г.

Екшън!

Пaрламентът на косъм от погром!

Протестиращи окупираха парламента и започнаха да блъската барикадите. Полицаите, които
охранявахa бяха доста оредяли.
По хитри млади момчета се усетиха и вместо напред издърпаха барикадите назад и Народоно събраниер остана без заграждения. Униформените изпаднаха в паника.
Наложи се да пристигат още полицаи, за да се овладее ситуацията и сега положението е по- спокойно. Хиляди скандират "оставка" и "червени боклуци".

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 28-и! Сблъсъци с полицията

Преди минути в столицата се стигна до сблъсъци между полицаи и протестиращи.
Митингуващите бяха посрещнати от кордон от униформени на улица "Оборище". Хората се опитаха да разбият кордона, но органите да реда бяха подпомогнати от свои колеги и се стигна до инциденти.
Митингуващите не успяха да преминат през полицаите и започна да скандират "Оставка" и да пеят химна.
След това хората решиха да стигнат до паметник на "Васил
Левски" като тръгнаха по ул. "Московска" където пак стана бой с униформените. Хората се опитаха да пробият кордона от полицаи, започнаха да клатят автобус.
На 28-ият ден от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски се очаква обсада на парламента.

Разкрития

Прокуратурата: Протестиращи са попречили на линейка! Вижте видео как за 30сек. преминава линейката

Прокуратурата е поискала становище от кмета на Столична община и директора на СДВР във
връзка с това, че по време на снощния протест не е осигурено безпрепятствено преминаване през протеста на линейка, отзовала се на катастрофата на бул. "Цариградско шосе".
Това съобщиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура.
Вижте видео как линейката за около 30 секунди преминава през шествието и всички и правят път

Разкрития

Пеевски назначава зам. областни управители

Въпреки че правителството е на ръба да се срути след поредицата от скандални кадрови
решения, Пламен Орешарски продължава да прави странни назначения. Според информации в медиите той е назначил двама зам. областни управители на Пазарджик - Диана Маринова Варникова-Милчева и Юмер Мустафа Хамза.
Във Фейсбук вече плъзна новината, че Диана Варникова е всъщност журналист – кореспондент на вестниците "Монитор" и "Телеграф", които са основен медиен рупор в групировката, управлявана от Делян Пеевски.
Според информации от месец март Варникова всъщност е била номинирана за народен представител в листата на БСП. Ясно е обаче, че тя е човек на Пеевски, който пък бе първи в листата от този район, но от ДПС.
От турското име на другия зам. областен управител може да се направи извода, че и той е от квотата на ДПС.
Очевидно натискът върху премиера Орешарски от страна на ДПС продължава с пълна сила. От което излиза, че властта така и не си е взела поука от грешките, които направи до момента.

Разкрития

Варна прогони Калиник

Преди броени минути свещеници от Варненска и Великопреславска епархия излязоха със
специално обръщение.
Посланието беше отправено от отец Дончо Александров, който заяви, че е упълномощен от епархийския съвет към Варненска и Великопреславска епархия, от свещенослужители и миряни да отправи послание към негово Светейшество Неофит и Светия Синод да преразгледат своето решение за временно управление на Варненска и Великопреславска епархия. Те настояват начело на епархията да бъде излъчен или Ловчанският митрополит Гавриил, или Доростолският митрополит Амвросий за временно управляващ Варненска и Великопреславска епархия.
При проведен доброжелателен разговор с митрополит Калиник той е решил да се "оттегли от това послушание, което Светият синод му е възложил".
Отец Дончо апелира към други кандидатури и изрази убеждение, че Светият синод ще чуе гласа на свещениците и епархията.
В заключение той посочи, че това е желание на голяма част и на членовете на епархията.
Вчера видинският митрополит Калиник беше назначен за временен наместник във Варненската епархия на мястото на починалия във вторник митрополит Кирил. По-рано днес пък се състоя погребението на митрополита.

Разкрития

Роман предсказал смъртта на Кирил с подробности 6 години  по-рано

Мистериозната смърт на митрополит Кирил е описана с пълни подробности в книгата "Небеса
от грях". Кирил Варненски бе застигнат от нелепа смърт. Във вторник сутринта духовникът се удави в морето пред любимия си плаж в местността Траката, на метри от резиденция "Евксиноград".
В романа "Небеса от грях" един от главните герои е Варненско-Великопреславски митрополит, наречен Теофил. Но светското му име е... Богомил. Точно както се казва и починалият митрополит Кирил. Героят Теофил се удавя в местността Драката (сменена е само първата буква). Романът, издаден от КК "Труд", е публикуван през септември 2012 г., а е написан пет години по-рано.
В следващата си книга тя описва подробно и атентат срещу много известен политик.

Актуално

Бойко: Висок и глупав човек плаща протестите пред дома ми

"Висок и глупав човек плаща протестите пред дома ми. Тези хора идват по списъци. Какво да
ги коментирам". Това заяви преди минути Бойко Борисов пред камерата на Канал 3.
Лидерът на ГЕРБ видимо се ядоса от поставения му въпрос. В продължение на цяла седмица около 50 млади мъже и жени се събират пред прозорците му в Банкя и го приканват да се върне на работа. Гневът на протестиращите е насочен и към Яне Янев, който събра 1.63% на парламентарните избори.
"Всеки ден гледам как се събират и пишат плакатите си върху капаците на коли. Нямам какво повече да кажа", допълни Борисов

Актуално

Чавдар Янев, който бе обявен за издирване направи опит да се запали пред Висшия съдебен съвет

Чавдар Янев, който стана известен с делата си срещу "Топлофикация", а на 5 юли изчезна
безследно, се е появил тази сутрин пред сградата на Висшия съдебен съвет (ВСС) и е направил опит да се запали.
Мъжът се е залял с бензин и е драснал клечката. В момента полицията му оказва помощ. Мъжът видимо не е много пострадал. Около 50 - 60 души протестират пред сградата на ВСС.

На Живо!

Поклонение за митрополит Кирил! Снимки

„Бентли“   вози тялото на Кирил до алеята на владиците

Дядо Николай отсъства!

Сн. "Таралеж"
Стотици варненци се събират около катедралния храм "Свето Успение Богородично", където е
изложено за поклонение тялото на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. От 9.00 часа започна литургия.
Сн."Таралеж"
Негово светейшество патриарх Неофит отслужва опело за Варненския и Великопреславския митрополит Кирил в катедралния храм във Варна. При пристигането си патриарх Неофит беше съпровождан от целия висш клир на Българската
Сн. "Таралеж"
православна църква. Смъртта на митрополит Кирил е непрежалима загуба не само за Варна, но и за цялото българско православие. Българската църква е изгубила голям български йерей, който активно е участвал в църковните дела, каза патриархът. Той ще се помоли за Варна и варненци, за тяхното здраве и благодат. От поклонението отсъстват митрополитите на  Пловдивска, Плевенска, Западноевропейската и Американкстата
епархия. Сред множеството хора се забелязват представители от Русия и Румъния, дошли да кажат последно сбогом на митрополит Кирил, както и новият кмет на Варна И. Портних.
Сн."Таралеж"
Загиналият в морето митрополит Кирил ще бъде изпратен до алеята на владиците в старите варненски гробища с “Бентли”.
Луксозната катафалка бе пред храма "Свето Успение Богородично".

Разкрития

Промяна в плана "Орешарски"! Засега няма да се вдига минималната заплата

Управляващите се отказаха да вдигат минималната заплата от 1 октомври т.г., както бе записано в плана на премиера Пламен Орешарски. По-реалистично е това да стане от 1 януари 2014 г., признаха пред "Стандарт" депутатът от БСП Корнелия Нинова, която е шеф на социалната парламентарна комисия, и министърът на труда Хасан Адемов.
Причината за отлагането били проблемите в приходната част на бюджета, както и договорени, но невключени в разходната част плащания. В платформата за управление на Орешарски бе отбелязано, че минималната заплата ще се увеличи от 1 октомври. От БСП коментираха неофициално, че това е жест към бизнеса, който и в момента е силно затруднен заради кризата. "Въпросът с минималната заплата е отворен и ще бъде поставен за разглеждане в тристранката", увери министър Хасан Адемов.
Все пак той поясни, че увеличението до обещаните 450 лв. в края на мандата на това правителство ще става с малки стъпки, като на първия етап ще е с 20-30 лв. Според него е по-добре това да стане от 1 януари, като необходимите средства бъдат разчетени в новия бюджет. Работодателските организации също смятат, че актуализирането на минималната заплата не трябва да става в течение на годината, а да съвпада с началото на бюджетната процедура.
"Така фирмите може да планират разходите си за годината и да има предвидимост", коментира Димитър Бранков, зам.-председател на БСК. Синдикатите, които настояваха най-ниското месечно възнаграждение да се вдигне от 310 на 340 лв. още от 1 юли т.г., обаче смятат, че извинението с недостатъчно приходи в бюджета не е основателно. "Вдигането на минималната заплата има неутрален ефект върху бюджета, защото наред с по-големите разходи за труд в администрацията се получават и по-големи приходи от данъци и осигуровки", заяви Любен Томев от КНСБ.
По сметките на синдикатите от увеличението ще бъдат засегнати 130 000 души. От тях 105 000 са в частния сектор, а останалите 25 000 в държавната и общинската администрация. Преди решението за размера на минималната заплата обаче тристранката трябва да приеме механизъм за актуализацията му всяка година. Целта е това да става прозрачно при обективни критерии. За фирмите е важно да се съобразят с възможностите на икономиката, защото има пряка зависимост между повишаването на минималната заплата и ръста на безработицата, заявиха от БСК. Другият важен за бизнеса критерий е минималната заплата да не надхвърля 40% от средната.
Нямаме намерение да премахваме максималния осигурителен доход, обясни пък още червената депутатка Корнелия Нинова. Тя припомни обаче, че БСП е заложила в програмата си таванът, върху който се плащат осигуровките, да се увеличи до 3100 лв. В момента максималният осигурителен доход е 2200 лв.

Смех

Най-кратката и прекрасна приказка:
Живял някога един принц, който веднъж попитал прекрасна принцеса: "Ще се омъжиш ли за мен?"
И тя отговорила: "Не!!"
И принцът живял дълго и щастливо, ходел на лов и за риба, всеки ден се виждал с приятели, пиeл много бира, напивал се зверски, гледал футбол с приятели, и разхвърлял чорапи из двореца, и не свалял седалката в тоалетната....
Край
    *
 - Гледам, че идваш пеша на работа - от бензина ли пестиш?
- Не, от фитнеса.
    *
 В една болница раждат рускиня, полякиня и германка. Мъчат се, бавят сее... Па по едно време като се напънали - и трите родили едновременно! И оттам се почва една суматоха, хаос, безредица в болницата.. и какво станало, как станало - объркали се бебетата и не се знае кое какво е.
Докторът обаче, решил да използва мъдростта си и житейския си опит и викнал "Zig!"
Германчето "Hail!"
Русначето застава готово за бой,
а полячето...се насира.
    *
Баба отива на лекар цялата в синини:
- Ето така живея аз, докторе, всеки път, когато мъжът ми се прибере пиян, ме смазва от бой.
- Всичко е поправимо, не се притеснявайте. Сега ще ви предпиша чай от лайка. Всеки път, когато мъжът ви се прибере пиян, започвате да правите гаргара с чая. Елате пак след две седмици.
Връща се бабата след две седмици и казва:
- Докторе, вие сте магьосник. Не само че не ме е ударил, ами и с една лоша дума не ме е нагрубил!
- Е, виждате ли колко е важно да не се бучи, когато мъжът ви се прибира пиян.
   *
Нова поправка в за закона за движение по пътищата:
- шофиране без книжка - глоба 100 лева.
- шофиране без пари - глоба 200 лева.
   *
Двигателят не пада по-далеч от самолета.
Арабска поговорка
   *
- Откъде знаеш толкова добре арменски?
- В училище учителя по английски беше арменец.

сряда, 10 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 27-и!

Хиляди вече са пред Министерски съвет в 27-я протест ДАНСwithme.  Те настояват за пореден
ден за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Движението за автомобили в Триъгълника на властта е вече преустановено.

Разкрития

Моника роди син на Сергей

Моника роди син на Сергей Станишев. Двамата имат и дъщеричка. За чаканото ново дете червеният лидер съобщи през май. Станишев обяви връзката си с бившата си медийна съветничка Моника Йосифова през февруари 2011г.

Разкрития

Бареков обмисля да участва на изборите

Шефът на TV7 Николай Бареков потвърди в интервю за в. “Преса”, че сериозно обмисля да
влезе в политиката.
На въпрос “Май вече ви е тясно в журналистиката и поглеждате към политиката. Какви са вашите амбиции?”, журналистът отговаря:
Че ми е тясно в журналистиката, тясно ми е. Но дали ще направя решителна крачка в политиката, зависи от много неща. Ако изборите са през октомври, моделът в настоящия парламент ще бъде възпроизведен. Само че вместо коалиция БСП-ДПС, сигурно ще има коалиция ГЕРБ-ДПС, ГЕРБ-БСП. Ако има избори през следващата година, което е доста по-нормално, бих могъл сериозно да се замисля дали да не участвам. Всички хора искат смяна на модела. А това означава нови партии, с нови идеи и хора.
По-надолу в интервюто Николай Бареков обяснява, че Бойко Борисов лично предлагал на Бареков да го кандидатира за  кметското място в Пловдив, разказва още журналистът. Той обаче отказал. Пред 2009 г. дошла нова оферта за политически пост – този път за министър на образованието. По думите на Николай Бареков предложението било отправено чрез Цветелина Бориславова. “Представете си, тя ми предложи поста на министър на образованието срещу коалиция за отстраняване на Цветан Цветанов от изпълнителната власт и подкрепата му за председател на НС. Разказах на Борисов за този разговор и му казах, че за мен всички разговори оттук нататък на тема политика и кадруване във властта с него и с Цветелина приключват.”
Журналистът обяснява и как в нощта на изборите на вечеря в дома на Биросов е било обсъждано кой да стане премиер. На вечерята, по думите му, присъствали и Симеон Дянков и Цветелина Бориславова. “Тезата на Цветелина Бориславова беше Борисов да остане като лидер на партията, да не се цапа, а премиер да бъде Кристалина Георгиева. Аз го убеждавах, че вотът е бил персонално за него и той трябва да понесе своята политическа отговорност. Минути по-късно в интервюто си за бТВ Борисов обяви, че той ще е номинацията за министър-председател на ГЕРБ”, казва Бареков.
За собствените си политически амбиции Бареков подчертава: “Аз първо не съм казал, че ще е партия, второ не съм казал, че ще бъде вдясно. Самият аз по генезис и по произход съм десен човек, но доста от вижданията ми са центристки. Смятам, че ако участвам в някакъв проект, той трябва да бъде ориентиран към хората, към регионите. Да бъде проект на лидерството, не лидерски проект. Не смятам, че той ще бъде партия. Що се отнася до колегите от реформаторския блок, смятам, че Кунева и Костов също са токсични имена в политиката. А за партии, финансирани от олигарси като Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев, просто не ми се говори. Няма да участвам в тях…”

Актуално

Сестрата на Илияна Йотова пое здравната каса

Народното събрание избра за управител на НЗОК д-р Румяна Тодорова, която е сестра на
евродепутатката Илияна Йотова
Тодорова беше подкрепена единодушно от всички 101 депутати в пленарната зала.
“НЗОК не бива да остава монопол. Искам да знам къде са моите вноски и за какво бяха похарчени. Къде е онзи 1,5 милиарда лева, който събрахме за здраве? Искам да знам къде са моите вноски, за какво бяха похарчени? Ако някой ме увери, че са дадени за здраве, за онкоболни, няма да задавам този въпрос отново”, заяви Тодорова пред народните представители

Разкрития

Странното Министерство на инвестиционното планиране  е таен проект на ДПС

Според много достоверни източници на Биволъ новото министерство на инвестиционното
проектиране е сценарий да се вземат всички европроекти, вкл. и водните цикли, които сега са под шапката на МОСВ, и които ще акумулират най-значителните средства от еврофондовете в следващия програмен период. Планът е бил наложен ултимативно на Станишев от ДПС, като залогът е подкрепата на партията за правителството "Орешарски". Прогнозата е потвърди напълно след като две парламентарни комисии гласуваха промени в закона за устройство на територията и още над 80 закона. Промените дават на МИП водната инфраструктура, която включва пречиствателните станции и ВиК мрежата. Европейските милиарди в този ключов сектор ще бъдат управлявани от арх. Иван Данов. Данов е известен с участието си във фирми от обръча на "Батко и Братко". Според фирмените регистри Данов е управляващ на "Тера Груп" АД (от август 2012 г. виж решение на ОС от 29 юли 2012 вписано на 15 август 2012). "Тера Груп" е част от холдинг със същото име собственост на Динко Пенев, под чиято шапка има няколко десетки фирми, занимаващи се се с разностранен бизнес - от строителство до медии. Част от "Тера Груп" е и скандално известната фирма "Биндер" на Батко и Братко, заради която на България беше спряно еврофинансирането през 2008 г. Иван Данов е много близък и дългогодишен колега и приятел на Калин Тихолов. Той е ръководител катедра "Жилищни сгради" в архитектурния факултет на УАСГ. Самият Тихолов е пък ръководител на катедрата "Интериор и дизайн" в същия факултет. Двамата са били едновременно заместник декани на факултета до преди 2 години. Вътрешни източници от партийните кулоари споделиха, че Данов е лично предложение на Тихолов да го замести в правителството, след избухването на скандала с неговата кандидатура.

Актуално

При трети опит депутатите освободиха Иван Портних

При трето гласуване на проекта за решение депутатите прекратиха пълномощията на Иван
Портних като народен представител от ПГ на ГЕРБ. От общо 112 народни представители, „за” гласуваха 103, „против” 6, трима се въздържаха.
По-рано - след гласуване и прегласуване в зала, избухна скандал след като се оказа, че само 58 депутата са гласували за прекратяване на правомощията на Портних.

Според ДПС за да бъдат прекратени пълномощията на Иван Портних, е необходимо да гласуват 63-ма депутати "за", защото на заседанието на Парламента днес са се регистрирали 122 депутати.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че е гласувал против молбата за освобождаване на Портних, защото парламентарната му група трябва да влезе в зала, и да гласува неговото искане.

Актуално

Парламентът не освободи като депутат Иван Портних

Депутати гласуваха прекратяване на пълномощията на избрания за кмет на Варна Иван
Портних, като народен представител от ГЕРБ.
Според ДПС, за да бъдат прекратени пълномощията на Иван Портних, е необходимо да гласуват 63-ма депутати “за”. Според председателя на парламента Михаил Миков, кворумът не е абстрактно понятие, и решението за освобождаване на Иван Портних беше прието на след прегласуване.

Самият Портних е внесъл искане за прекратяване на депутатския ми мандат. “С решение на ЦИК съм обявен за избран за кмет на Община Варна. В тази връзка моля да приемете оставката ми и да бъдат прекратени пълномощията ми на народен представител от 42-то Народно събрание”, пише той.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев пък обясни защо е гласувал “против”: “Гласувах против молбата на колегата Портних, защото парламентарната му група трябва да влезе в зала, и да гласува неговото искане. Когато влязат в зала, ще гласуваме неговата молба”.
При прегласуване гласуваха 58 депутати “за”, 7 “против” и 42 се въздържаха. Депутатът от ДПС Христо Бисеров обясни, че трябват 63 гласа, за да бъде прието решението. В крайна сметка пълномощията на Иван Портних все още не са прекратени.

Антипропаганда!

Особености на българската национална политика.
На 25 ноември 2010 Борисов е летял до село Добридол, за да получи телето Бойка като подарък от
животновъда Димитър Зоров.

Колаж: Ладо






-Тате каза, че ни подслушвате...

-Той не ти е баща

Разкрития

ГЕРБ купили бронирани коли на старо за Борисов и Цветанов

Две бронирани лимузини "Ауди А8" си е купила партия ГЕРБ директно от представителство на марката автомобили в Майнц, Германия. Колите са за лидера Бойко Борисов и вицето му Цветан Цветанов. Датата на покупка е 27 май, а в публичния регистър на партията пише, че стойността на колите е съответно 202 206 и 166 596, но не е уточнена валута - евро или лева. Според източници на "Труд" става дума за лева, въпреки че покупката е от Германия. Ако се съди по цената, колите не са нови, защото базовият модел върви 138 000 евро, според сайта на магазина, откъдето са купени. Освен това са от по-стария модел.
Леките коли са поръчани по спешност, след като Борисов и вицето му Цветан Цветанов излязоха от изпълнителната власт, но заради висока степен на застрашеност все още и двамата имат сериозна охрана от НСО. Нови бронирани лимузини от държавната охрана се полагат на първите мъже - премиер и президент. След края на мандата им във властта Борисов и Цветанов получили от НСО по-стари, макар и надеждни и защитени мерцедеси. С един от тях се движеше Георги Първанов, когато бе президент. ГЕРБ обаче предпочели да потърсят по-нови лимузини за шефовете си и успели за около 360 000 лв. Парите са от държавната субсидия на бившите управляващи. От данните в публичния регистър на ГЕРБ става ясно, че през май и юни партията се е сдобила с още два автомобила, но в документите не пише какви марки. Двете возила на по-скромна цена - съответно 78 300 лв и 43 000 лв.