събота, 20 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 37-и!

Поредният 37-ми протест срещу правителството Пламен Орешарски започна.

Протестиращите развяват български знамена, скандират „оставка", „мафия". Сред издигнатите плакати има и такъв с надпис „Партии - не, проекти - да".
Една част от протестиращите организират маратон под мотото „Бягаме за България".
Той е организиран в социалната мрежа и стартира пред Българска народна банка.
Маршрутът включва булевард „Цар Освободител", булевард „Левски", площад "Александър Невски", улица „Раковски" и отново булевард „Цар Освободител".
Има и разрешение от Столична община за провеждане на маратона. В него ще се включат предимно млади хора и на тениските им са закачени надписи: „Лумпен умора няма", „Днес бягаме ние, утре - вие" и „Без тлъсти сметки и тлъсти политици". По време на маратона с участниците ще се движат полицаи с мотори и патрулки, които ще спират движението.

Разкрития

Грижа за Човека: За депутати порция печено пиле е... 69 ст.

Обядът им - 3 лв., заплатите им - твърдо 2200 лв.

Акула пане с гарнитура картофи – 2, 29 лв., пилешко руло с бекон и кашкавал – 1,70 лв.,
агнешка чорба – 63 ст., шопска салата – 1,33 лв., моркови със зеле – 30 ст., торта парфе 1,60 лв., порция печено пиле - 0.69 лв... Не, това не са цени в работнически стол от времето на соца, а част от обедното меню на днешните народни избраници. А само преди две седмици те великодушно замразиха заплатите си на... 2200 лв., „в знак на солидарност с тежкия живот на българските граждани”.
Всеки ден парламентарният бюфет предлага няколко вида супи, основни ястия и десерти. И то на смешни цени. Не липсва и щадящо меню – за тези, които си броят калориите.

Aнтипропаганда!

Колаж: Ладо

Актуално

Плевнелиев: Зад офшорката за „Доверие“ може да стои и руската мафия!

Докато се говори за офшорки, една офшорка е на път да сложи ръка върху парите на българските пенсионери. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти във Военна академия „Г. С. Раковски. „Зад тази офшорка могат да стоят и парите на руската мафия. На кой знае кого. Затова го казвам съвсем ясно и категорично - аз не разполагам с информация кой стои зад тази офшорка, но ние сме длъжни да отсеем важното от неважното. Важното в момента е, че милиардите на милиони български пенсионери стоят под въпрос", повтори президентът Росен Плевнелиев. На въпрос за законопроекта за промени в Закона за обществените поръчки, при което се предвижда строг контрол при участието на офшорни компании в обществени поръчки, президентът Росен Плевнелиев заяви: „Приветствам този подход; дебатът за офшорните фирми да стигне до конкретни резултати за българските граждани, а не - до политическо говорене, неподплатено с никакви доказателства, които да показват, че са нарушени законите и правилата, в която и да е от държавите, в които определени институции и хора са действали", каза Плевнелиев.

Антипропаганда!

Из тефтера на Васил Левски:

...и някои сметки – “За коня – 12 гроша, за подкови – 12 гроша, за ризи на Димитър – 10 гроша … за мен ябълки – 1 грош.Из тефтера на Филип Златанов бивш шеф на Комисията за конфликт на интереси:

“2 юни. Аз – две заплати, другите – заплата и половина.”

Смех

Американци, българи и руснаци се състезавали кой най-бързо ще обере банка. Първи влизат
американците. След 1 час излизат. Банката била ограбена.
Втори влизат руснаците. След половин час излизат и те били ограбили банката.
Трети влизат българите. След 10 минути излиза един черен ром и пита:
- Абе, бате, тапетите да сваляме ли?
    *
Чапаев се явява на изпит в академията. Навън го чака Петка.
- Какво стана, Чапаев, взе ли изпита?
- А бе, остави. Питаха ме колко прави 0,5 + 0,5. С цялата си душа чувствам, че е равно на литър, но не знам как да го изразя математически.
   *
- Какво ще станe, ако на евреин му се присъни, че обядва в ресторант?
- Ще побърза да се събуди, докато не са му донесли сметката.
   *
Детска мъдрост: ако мама се смее на вицовете на татко, значи вкъщи има гости.
   *
- Защо те уволни супервайзора?
- Знаеш ли, супервайзор - това е човек, който ходи и наблюдава работата на другите.
- Това го знаят всички, а защо те уволниха?
- Завист. Мнозина мислеха, че аз съм супервайзора.
   *
При обущаря идва клиент и дава квитанция за получаването на обувки:
- Казахте, че за днес ще са готови.
- Да, два лева.
- Толкова малко? На квитанцията пише четири лева.
- Правилно. Просто сме изгубили едната ви обувка.
   *
Шотландче пита баща си:
- В сладкарницата на Уолъс има шоколадови момчета и момичета по шест пени парчето. Каква фигурка да си купя, тате?
- Момче. В него има повече шоколад.

петък, 19 юли 2013 г.

#ДАНСwithme! НА ЖИВО С ВИДЕО

Протестът! Ден 36-ти, час 864-и, минута 51,840, секунда 3,110,400!

Хиляди протестиращи са се събрали отново в района на Ларгото в центъра на София.
Првителството  не подава,  и не подава оставка.


НА ЖИВО ОТ ТУК: http://www.ustream.tv/channel/najivo

ЕКШЪН!

ЗИЛ с мутри нахлу в Слънчев бряг, трошат всичко пред очите на туристите! ВИДЕО

Стар руски "Зил" пълен с млади мутри и натъпкан с камъни нахлул преди два дни в сърцето на
Слънчев бряг пред очите на стотици наши и чужди туристи.
От видео материалите разпространени от „Пик“  се вижда, че секунди преди да дойде тежката машина, седмина здравеняци с маски на очите започват да трошат камерите около дискотека "Викинг". Паркиралите на пиацата таксиджии панически се разбягват, а летовниците не вярват, че това се случва пред очите им. Някои от туристите вероятно са си помислили, че се снима холивудски екшън, но се оказва, че присъстват на сцена от родната действителност, силно наподобяваща разгара на 90-те години.
Необезпокоявани от никого бабаитите посочват на "Зил"-а откъде да мине, за да паркира насред центъра в частен имот. По пътя към целта си, камионът бута като кегла и метален антипаркинг стълб, а след това се настанява на плочките. От него излиза млад мъж, който го заключва. След това шофьорът и останалите мъжаги се разпръскват. Огромната машина, която е пълна с камъни е оставена заключена вероятно, за да не може лесно да бъде преместена.
ВИДЕО ОТ ТУК: http://www.youtube.com/watch?v=YY4NAHg-I-8          видео 1
                                http://www.youtube.com/watch?v=9NFN9PKNZn0        видео 2
                                http://www.youtube.com/watch?v=-0oet891Mz0             видео 3

Официално!

Писанчев е шеф на ДАНС, а Бат’ Сали вече е депутат

Със 104 гласа „За", 1 Против и 14 Въздържал се парламентът избра Владимир Писанчев за шеф
на ДАНС.
Александър Методиев, известен като Бат' Сали в ромската махала на Самоков, се закле като депутат в началото на пленарното заседание днес.

Разкрития

Израел съвсем забрави за загиналия в атентата български шофьор

Вчера се навърши една година от избухването на мощната бомба на летището, при което
загинаха петима израелски туристи и българския шофьор. Мемориал в памет на загиналите при атентата в Сарафово, бе открит на бургаското летище от кмета на Бургас Димитър Николов и посланикът на Израел в България Шаул Камиса Раз.  Година след взрива благоевградското село Юруково продължава да тъне в скръб. 
Кметицата Емине Еланска споделя, че единствените обещания, към семейството на загиналия български шофьор, които не са били изпълнени, са тези от страна на израелското посолство. Обещали бяха да плащат стипендия на 10-годишната дъщеря на Мустафа - Салихе,до навършване на пълнолетието й. Досега не само, че не са превели нито лев, но не са се и поинтересували цяла година. Тя посочва, че за сметка на това областният на Благоевград Костадин Хаджиагаев лично донесъл обещаните от държавата 10 000 лева. От община Якоруда дали други 5 000 лева помощ на фамилията.
Съпругата на Мустафа-Емине, дори отказва да излезе от къщата, построена от покойния й мъж и баща му. Жената вече година не успява да се съвземе от загубата, макар че, по думите на кметицата, жената вече излиза поне на двора и говори с комшиите. От кметството обаче са готови да й подадат ръка, когато е готова да тръгне на работа.

СМЕХ

Във варненския квартал Аспарухово пак няма вода. Честото безводие в квартала вече породи много хумор. Ето и видеоклип:

Хитлер научава, че в Аспарухово пак няма вода


Антипропаганда!

Броим "5 за 4"

Ден 35-и от протестите #ДАНСwithme

Участниците във вечерния протест се събраха отново пред Министерски съвет към 18.30 часа. По данни на МВР около 1500 души е имало към 19.30 часа там.  Около 20.30 часа основната част от протестното шествие, която се съсредоточи около паметника на Васил Левски  е наброявала около 6500 души. Учим се да броим в 1-ви клас :)

Разкрития

Шифърът на Златанов: "ИФ>ЦЦ>ББ"

Партийни интереси на ГЕРБ и лични на партийната върхушка е уреждала и разчиствала
създадената с решение на мнозинството на ГЕРБ през 2010 г. Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Комисията, която започна работа от 2011 г. и трябваше да е надпартийна със своите квоти за ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", президентството и Министерския съвет, всъщност
е била използвана
като инструмент
за саморазправа
с неудобните и за
замитане на
гафове на близки
до властта


Това показва анализ на стриктно водените записки в бележника на шефа на комисията Филип Златанов и решенията, публикувани на интернет страницата на КПУКИ.
"ИФ>ЦЦ>ББ" е властовата верига за контрол над решенията на комисията, която е записана в тефтерчето на Златанов, попаднало в ръцете на прокуратурата. Подозренията са, че зад тези инициали се крият имената на Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Едни от първите решения на Златанов и подчинените му потвърждават властовата верига.
Решенията с
номера 3 и 4
например се
отнасят за
Монтана
- избирателния район на Искра Фидосова.

С решение 4 се установява конфликт на интереси за зам.-кмета на Монтана Румен Ангелов - че е възложил на фирма на съпругата си да строи православен храм в града.
По това решение
има особено
мнение от члена
на комисията
Паскал Бояджийски, че не могат да се произнасят, защото става въпрос за случай от 2007 г., когато не е имало дори закон за установяване на конфликт на интереси.
Паскал Бояджийски има особено мнение и по решение номер 3, с което комисията обявява конфликт на интереси при шефката на чистотата в Монтана В. П. Според Бояджийски комисията не е проверила случая напълно, преди да се произнесе.

Чистотата пък е една от сферите, в които особен интерес има Искра Фидосова според председателя на комисията по корупция в предишния парламент Яне Янев. Той я обвини в изплащане на заеми благодарение на връзки с компанията “Титан”.
Началникът в
сянка И. Ф.
следила изкъсо
сигналите в
комисията
срещу хора от местната власт в Монтана, става ясно още от дневника на Златанов.
“Кмета на Медковец - изчакаме с още 2-3 м. (И. Ф. е казала в началото на септември)”, гласи ръкопис на шефа на комисията.

В действителност на 8 септември 2012 г. на сайта на комисията е обявено, че кметът на монтанското с. Медковец Венцислав Куткудейски не е в конфликт на интереси. Сигналът срещу него бил за това, че назначил дъщеря си в местна детска градина и осигурил работа на жена си като медицинско лице.

Срещу други двама кметове - на монтанските села Вълчедръм и Сталийска,
Златанов си
записал
нареждането - “да
няма конфликт”
Кметът на Монтана обаче няма такъв късмет и е уличен в конфликт от хората на Златанов.

Съмнение в качеството на работата на комисията будят и решенията, които след това са отменени от административния съд. Такъв е случаят например със съветничката на президента Димана Ранкова.

На 1 септември 2012 г. Златанов записва в тефтерчето си: “Р. Плевнелиев - недопустимо е да се ... Димана Ранкова да се извади.”
Сигналът срещу Ранкова е от февруари, но е разгледан 7 месеца по-късно, след изчакване и съгласуване с И. Ф. А според закона и прокуратурата комисията е задължена да се произнесе за 2 месеца.

Преди това шефът на комисията се пита: “Какво да правим с Ранкова и президента”. На 20 септември обаче той е получил отговор на въпроса. Комисията взема решение, че съветничката на Плевнелиев е била в конфликт на интереси като зам.-шеф на Комисията по финансов надзор през 2011 г.

Златанов обаче се обажда на министър Дянков, за да провери реакцията му: “Разговор с Дянков - нормално поведение”. Два дни по-късно: “И. Ф. има да каже нещо. Димана Ранкова - съобщението е било на сайта 1 ч. Сигурно е видяно. Да се провери отзвука в интернет. Реакцията на журналистите”. В този случай целта е била да бъде компрометирана кандидатурата на Ранкова за член на Управителния съвет на БНБ от квотата на президента.

На 6 юни 2013 г. Димана Ранкова спечели дело срещу комисията в Софийския административен съд.
Жалба срещу обвинението в конфликт на интереси от комисията е подал и бившият министър на икономиката Трайчо Трайков. Неговото решение е номер 109 от 16 август 2012 г., след като Трайков вече бе свален от поста си и влезе в публичен конфликт с Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Неговият случай фигурира в тефтерчето със записката: “Трайчо да се движи.”

След инструкции от тефтерчето, които съдържат думата “удари”, се появяват и две решения за конфликт на интереси за депутата от ГЕРБ Емил Димитров с поредни номера от 2 април 2013 г., срещу бившия шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев, отстранения шеф на комисията за конфискация на незаконно имущество Тодор Коларов.

Педантично в тефтерчето си Златанов е описал и схемата, по която се скриват сигнали срещу определени хора, като е посочил президента. “Росен Плевнелиев. Сигналът е прекратен - да не се качва в интернет - няма санкция по закон. Чака се по натам - незабелязано в рубриката прекратени. Къси мотиви без заглавие само мотиви.”

Смех

Говорят си три приятелки:
- Момичета, а ако се окажете на необитаем остров с мъж, кой бихте избрали?
- Аз бих избрала Джони Деп, - казва едната.
- Аз бих избрала Брад Пит, - казва втората.
- А аз бих избрала симпатичен общопрактикуващ лекар с хоби лов и риболов. А вие ще умрете.
     *
Зетя:
- Поздравявам те с песента на Азис "Умри"!
Тъщата:
- А аз теб с Весна Змиянац "Я имам 100 живота"...
     *
Една жена отива в офиса на мъжа си и го сварва със секретарката, седяща в скута му. Мъжът, без да губи присъствие на духа, се прави, че диктува:
- Независимо от финансовата криза в нашата фирма, покупката на втори стол е задължителна!
     *
- Знаеш ли що те спирам?
- Знам, ама нямам...
     *
- Винаги ям много, когато съм нервна!
- Така като ти гледам фигурата, не водиш спокоен живот...
     *
... и номинация в "Иновационни технологии" получава "Пътно строителство" за изобретението разтворим асфалт, който се отмива след няколко валежа.
     *
"Добро утро!" това е когато часът е 11, лято е, а през прозореца се вижда Атлантическия океан.

четвъртък, 18 юли 2013 г.

Скандално!

Вижте как си живее в Сен Тропе „Орановеца“, а миньорите на баща му умират за по 500 лева! Снимки

Красен Михайлов е син на Красимир Михайов, собственик на мина "Ораново". Синът на
Михайлов живее в Лондон и е единственият син на български олигарх, който има лична охрана дори там! А джобните пари, които баща му дава, са около 100 000 лева на месец. Сума, която е огромна, дори за синовете на другите олигарси, твърдят запознати. Снимките са правени в Сен Тропе. На някои от тях се вижда Младен Самуилов - син на Георги Самуилов от
ИНСА Ойл. От  снимките  ясно се забелязва стандартът, който си позволява отрокът на олигарха във време, когато миньорите на баща му умират за по 500 лева на месец. Наскоро поведението на собственика на “Ораново” възмути не само синдикатите, но и министъра на икономиката Драгомир Стойнев, който бе
шокиран от това, че дори не се появи на мястото на трагедията.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 35-ти!

Протестиращите в столицата поднесоха цветя и изпяха българския химн пред паметника на Васил Левски. Участниците в протестното шествие срещу кабинета на Орешарски почетоха Апостола с минута мълчание и пропуснаха линейка, която се движеше в светлинен режим. В района има засилено полицейско присъствие.

Разкрития

Фидосова напуска парламента!

Искра Фидосова напуска Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ. Това се посочва в молба от
Фидосова до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията, съобщи пресцентърът на партията.
Фидосова заявява и желанието си да бъде освободена и като народен представител от 42-то Народно събрание. В мотивите си, Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си.
Срещнах се и разговарях с г-жа Фидосова. Приемам нейното решение - да освободи и двата поста. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за Агенция “Фокус” по повод искането на Фидосова да бъде освободена от като депутат и член на Изпълнителната комисия на партията.

Актуално

Парламентарната комисия „Сидеров“  ще се занимава с враговете на Волен Сидеров

Първото заседание в парламента на антикорупционната комисия, оглавявана от Волен Сидеров, сякаш изпълни със съдържание думата „реваншизъм”. Истинско разчистване на сметки пролича в обявените от лидера на „Атака” „най-сериозни и интересни” сигнали, постъпили до момента в комисията.
Сидеров разкри пред журналисти, че в парламентарната структура до сега са били подадени общо 21 сигнала. Той обаче открои като най-спешни за проверка тези, насочени срещу станалите в последно време явни врагове на националиста обществени фигури. Сред тях са президентът Росен Плевнелиев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на партия НФСБ Валери Симеонов, изпълнителният директор на БНТ Вяра Анкова
Председателят на антикорупционната комисия обясни, че около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично. Затова помоли медиите да напуснат залата, като обясни, че след това ще има възможност за изявления.
По тези „сериозни и тревожни сигнали” обаче комисията щяла да се задейства веднага. „Това означава, че ще пуснем до съответни държавни и общински органи искане за информация по съответните сигнали, както и до засегнатите лица, да дадат своите обяснения във връзка със сигналите и ако се наложи след това да бъдат повикани да дадат обяснения в комисията”, обясни Волен Сидеров.
Няма как да не направи впечатление „подбраният” сякаш списък с „провинилите се” пред комисията на националиста лица. Най-грандиозният и открит конфликт между Сидеров и Плевнелиев стана факт по време на последния Консултативен съвет по национална сигурност, свикан с оглед на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и последвалите протести в цялата страна. Тогава лидерът на „Атака” „нападна” държавния глава заради публикациите за притежавани от него сметки в офшорни зони.
Последва искане от страна на Сидеров за импийчмънта на Плевнелиев – мярка, която не получи подкрепата на останалите партии в НС. По-късно пък поведението на „атакиста” – да влиза въоръжен в сградата на парламента, беше остро разкритикувано от президента. Само преди три дни той се изказа директно и срещу зависимостта на кабинета от „един ултранационалист”.
Индиректният сблъсък на Волен Сидеров с Валери Симеонов се оказа още по-скандален. След като на няколко пъти председателят на „Атака” нападна словесно пред парламента журналисти от притежаваната от Симеонов телевизия СКАТ, до физически конфликт с четирима от тях се стигна и на бургасна бензиностанция. След това Сидеров крещеше в продължение на час обиди по адрес на Симеонов, който е и лидер на друга, конкурентна на „Атака”, националистическа формация.
Враждата на депутата с националната телевизия, и в частност с нейния директор, започна в края на юни, когато Сидеров и „компания” нахлуха в БНТ, а националист номер едно лично се оплака на Вяра Анкова от начина, по който медията е отразявала проявите на партията му и протестните акции пред централата в София.

Разкрития

Френско списание показа наши джебчии в действие! Снимки

Обезпокоителни снимки на банди от Румъния и България в действие в Париж публикува
френското списание Paris Match.

На кадрите са уловени наши и румънски цигани в момент, в който си набелязват жертви и почват да ги дебнат. Това става посред бял ден, на оживени тротоари или паркове, както и станции на метрото.

Ставащите все по-агресивни банди предизвикват хаос и мизерия във френската столица, пише изданието.

Налага се полицейските патрули да бъдат увеличени драстично, особено около ключови места като Айфеловата кула и музея "Лувър", където миналата година персоналът стачкува заради липсата на защита от страна на полицията от циганските групи, които крадели от служители и туристи в индустриални количества.

Paris Match разкрива и най-новия номер, който успешно разработват наши роми в Париж. Момче се доближава до турист, в момента, в който тегли пари от банкомат и му подава фалшива "петиция" с молбата да се подпише в нея. Разсеян от тази молба, жертвата обикновено не вижда, че негов съучастник е видял пин кода му.

Антипропаганда!

Актуално

С недоверие  за "Доверие"

Публичното напрежение около продажбата на най-голямата пенсионна компания "Доверие"
продължава да расте. На третия ден след като Vienna Insurance group обяви, че избрала да я продаде на никому неизвестната и с неясни собственици и капитали United Capital, и Народното събрание се включи в дебатите по сделката. По същото време единият от кандидатите - акционерът в Корпоративна търговска банка Цветан Василев, отрече да има общо с купувача. А United Capital се появи публично за пръв път с неясно официално съобщение до медиите, с което да каже, че е институция с многомилиардни инвестиции, без да го докаже.
След кратка дискусия и с гласовете на БСП депутатите извикаха на изслушване в парламента председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян  Мавродиев да обясни какво се случва със сделката за "Доверие". Няколко часа по-късно Мавродиев заяви от пленарната трибуна, че до този момент няма никаква официална документация по продажбата на "Доверие" в комисията. "Очакваме VIG или лицето, което купува, да изпрати цялата изискуема информация", обяви Мавродиев и увери народните представители, че КФН ще положи всички възможни усилия да защити интереса на държавата и на осигурените във фонда.
В сряда United Capital направи странен опит да успокои публичното напрежение. Компанията изпрати прессъобщение, което не е подписано от никого, няма телефони за контакти, нито каквито и да било  отличителни знаци на компанията, няма дори интернет адрес. В същото време в него се твърди, че United Capital е "холдингово дружество, занимаващо се с финансови услуги, ситуирано във Великобритания, и е с широк спектър от международни интереси", което управлява активи от над 2 млрд. евро и има участие в застрахователи, банки и фондове за имоти. "Международният състав на United Capital PLC включва борд на директорите в широк спектър от физически лица от САЩ и Австрия, като е показателен утвърденият председател на борда на директорите в лицето на госпожа Дебора Стърман (бел. ред - американски адвокат)", пише още в съобщението. Стърман е вписана като един от управителите на компанията преди няколко дни - на 11 юли.

В съобщението е посочено още, че компанията се "дистанцира официално от всички лица, които се упоменават в българските медии и не представляват акционерите на дружеството", и се посочва, че един от основните й акционери е руснакът Сергей Мастюгин, който влиза в управлението на руската банка Инвестбанк. Свързана банка с акционерите на руската банка бе национализирана в края на 2011 г. в Литва.

Освен това в съобщението пише още, че "дружеството е официално съинвеститор с националната агенция за инвестиции в гр. Виена, Австрия, в проектна стойност 300 млн. евро, официално представен и пред австрийските медии". Това звучи странно, тъй като агенциите за инвестиции служат за консултация и съдействие на инвеститорите, а не като съфинансираща институция.

Разкрития

Сидеров праща провокатори на антиправителствените протести

Цънцарова от Нова телевизия предизвика гнева на лидера на "Атака" като му показа снимки от първия ден на протестите и от втория - пред парламента, на които се вижда един и същ човек.  На протестите той е бил сред демонстрантите, а на снимката от следващия ден, същият човек е рамо до рамо със Сидеров в зоната за сигурност на парламента. "Губите си времето с поръчки, около мен може да застане който си иска. Вие действате чрез измама. Имате поръчка, която изпълнявате, а не ви прави чест, тъй като сте национална телевизия“, каза лидерът на "Атака" на журналистката.

Актуално

Днес честваме 176 години от рождението на Апостола на свободата.

#ДАНСwithme

Жива верига ще блокира парламента

С жива верига ще бъде блокиран парламентът днес. Очаква се това да е най-мащабният
протест "На кафе" досега., заплашват протестиращите.
Ше пристигнат протестиращи и от Пловдив.
Мащабният протест е в деня на рождението на Васил Левски. Протестиращите обясняват, че правят живата верига в негова памет с желанието да покажа, че народът се е събудил..
Протестиращите ще се опитат да попречат на депутатите да влязат на работа в парламента.
А днес се очаква да бъде изключително важен ден за парламента. Дневният ред е натоварен. Първата точка от дневния ред е избор на нов шеф на ДАНС.

Смех

Терористи са взели за заложници депутатите от Народното Събрание. Заплашват, че ако не
получат откуп, то на всеки половин час ще пускат по един депутат.
   *
- Знаете ли какво е общото между жената и торнадото ?
- И двете идват с духане и накрая ти отнасят къщата!
   *
- Извинете, седнали сте моето място.
- Вашето място? И как може да докажете?
- Мога. Оставих си на него сладоледа.
   *
- Защо всеки път, когато свиря на цигулка, ми се потят ръцете?
- Това не е пот...Цигулката ти плаче.
   *
Жена нещо бърбори, гледайки телевизора, а после към мъжа си:
- Представи си, май почнах да си говоря с телевизора!
Той към компютъра:
- Представи си, тя си говори с телевизора!
   *
В пустинята, изгубил се турист пита бедуин:
- Как да стигна до Кайро?
- През цялото време все направо, а петък вдясно.
   *
Надпис над един от писоарите в тоалетната на някаква кръчма: "Експресен коридор
- три или повече бири."

сряда, 17 юли 2013 г.

Разкрития

10-те тайни на Google, които трябва да пробвате

Тайните на най-популярната търсачка са много и интересни. В тази класация ще ви представя
десетте най-забавни “великденски яйца” на Google.
Единственото, което ви трябва за тези няколко минути забавление, е да отворите популярната търсачка и да се гмурнете в тайните на Google.
1. Скритата игра

Как да я намерим: в търсачката напишете “atari breakout”
Какво прави: превръща резултатите от търсенето в популярната през 70-те години игра на Atari “Breakout”.
2. Въртящ се екран

Как да го намерим: в търсачката напишете “do a barrel roll”
Какво прави: резултатите от търсачка се завъртат на 360 градуса, но за щастие на потребителя след първото кръгче всичко става нормално.
3. Подводния Google

Как да го намерим: напишете в търсачката “underwater google”.
Какво прави: натиснете на първия резултат, който ви се покаже. На екрана ще видите търсачката, но под вода, заобиколена от морски хищници.
4. Китарата


Как да я намерим: напишете в търсачката “google guitar”
Какво прави: натиснете първият резултат и започнете да свирите. Има и възможност да запишете и да чуете това, което сте изсвирили.
5. DOS версия на Google

Как да я намерим: напишете в търсачката “google terminal”
Какво прави: връща ви назад във времето и ви показва как е щяла да изглежда търсачката по времето на компютрите “Правец” например.
6. Сферата

Как да я намерим: напишете в търсачката “google sphere”
Какво прави: натиснете на първия резултат и внимавайте да не ви се завърти свят.
7. Огледален свят.


Как да го намерим: напишете в търсачката “elgoog”
Какво прави: натиснете на първия резултат и търсачката ще приеме огледален образ на оригинала си.
8. Езерото

Как да го намерим: потърсете “google pond”
Какво прави: превръща екрана ви в повърхност на гладко езеро, а с мишката може да правите малки вълни.
9. Наклонен google


Как да го намерим: напишете в търсачката “tilt” или “askew”
Какво прави: съвсем малко накланя страницата с резултати и показва как всъщност ще изглежда google, ако сме пийнали две ракии
10. Google гравитация

Как да я намерим: търсете “google gravity”
Какво прави: всичко се сгромолясва, тъй като гравитацията на сайта е била разрушена.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 34-и!

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават.

За поредна вечер хиляди българи са на протест в центъра на София.

Актуално

ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството

Вот на недоверие срещу кабинета, оглавяван от Пламен Орешарски, ще бъде внесен в
парламента. Това съобщи в Перник народната представителка от ГЕРБ Ирена Соколова, цитирана от "Дарик".

Това щяло да бъде знак на партията в подкрепа на протестиращите. Другият антиправителствен ход на ГЕРБ ще бъде предложение и дата за предсрочни парламентарни избори. Според Соколова готвената актуализация на бюджета е подготовка за предизборно харчене, което е разхищение и е още един мотив за вот на недоверие.

Антипропаганда!

Депутати от БСП се борят с растящия проблем с глада в България. Оставете ги да работят!

Разкрития

Волен още е на морето. Топвал се до кръста, колкото да се изпикае

Волен Сидеров е събрал багажа си от столицата и се е отдал на отдих край морето, съобщава
морският сайт Флагман. Внушителната група се е настанила в неделя следобед в хотел „Офир“ на Райския залив край Созопол, като е заела апартаменти с цена 220 лева нощувката – за 15 дни.
„Всичките ни 22 луксозно обзаведени апартамента са заети, не коментираме от кого и за колко“, казаха от рецепцията на хотела.
В Созопол, където нищо не може да остане в тайна, пребиваването на националистическия лидер снощи е било тема номер 1 за лакардии. Свидетели разказват, че Сидеров навлизал във водата, охраняван от мъжете-депутати от Атака и трима бодигардове като заграждащи шамандури.
„Изглежда лидерът на Атака не може да плува, защото се потапя някъде докъм кръста – колкото да се изпикае в морето, след което шамандурите го изкарват на сушата“, твърдят местните зевзеци.
Днес е празникът на Созопол – Света Марина, на който кметът Панайот Рейзи по традиция кани президент, премиер, министри, дипломати. Рейзи вече знае за присъствието на Сидеров на негова територия, но няма намерение да го кани за празника.
„Зная, че е тук, не предвиждам среща с него, нито смятам да го каня за празника“, беше лаконичен Рейзи, прогнозирайки, че евентуална поява на компанията с мегафони, както се случи при престоя им в Бургас, не просто би вгорчило празника, но и ще го превърне в гротеска.
Хотел "Офир" е собственост софиянеца Камен Гогев и е построен в м.Буджака от фирмата му "Рубикон-70"ЕООД.
Миналото лято Сидеров и Деница Гаджева изкараха цял месец в ултралуксозен хотел на Южната крепостна стена в Стария Созопол – при пълна дискретност на персонала, осигурена срещу космическа цена, стократно надвишаваща месечната заплата на националистическия лидер от парламента.

Разкрития

Виж какво пише в тайния бележник на Златанов- председател на на комисията за установяване и прекратяване на конфликта на интереси!

Вижте част от записките от тефтерчето, иззето от бюрото на шефа на комисията за установяване и прекратяване на конфликта на интереси!
Какво да правим с Ранкова и Президента;
Румен Арнаудов да се оправи;
Дела – Венета Марковска;
Апост. Апостолов – важно е, ако дойде;
Ап. Ап. не е човек на ИФ;
На 7 ноември от ДАНС са входирали писмо с искане за резултат от проверката с/у Ранкова. Да дам на ИФ (Делата) – 7-те, к. съм дал на Г. Колев на 7.112012 г. – списъка е при ИФ;
Комисията на Яне Янев и гледала на заседание въпроса за Вяра Петрова;
Двама депутати - за глоба от Бойо Великов – санкция;
Н. Зеленогорски – да се удари – става приоритет;
Гугушева – готова за прекратяване;
ВСС се е произнесъл, че е чиста?;
Решенията за Ранкова и президента все още не съм ги пуснал – другата седмица ще се коментира;
Да се изкарат хората от улиците – 19.02;
ДКЕВР – бързо!!!;
Незабравка Стоева, Ситнилска;
Не е среща с Фидосова ->;
Е. Димитров – стоп;
Цеков ни е казал, че няма правомощия;
Надзорника на касата – нито по определяне на цените, нито по скл. договори;
За Ранкова във вторник;
Е. Д. ще се удари след около месец и половина (вече не е фактор в ГЕРБ);
Вяра Петрова -> м.д. да се удари;
Относно ЦИК – дали са лица, заемащи публична длъжност;
Вече се прави проверка на кабинета (служебния);
Семерджиев е ударен;
Продължават проблемите със съда;
Имаме проблеми с ВСС;
Д-р Пейкова шеф на Здравна каса Шумен: Сметна палата – следва фин. Одит. Д-р на фин. Одит. ИФ ще го оправи;
Разговор с Дянов по повод Димана РАнкова – нормално поведение;
Винаги да се уведомява ИФ за обаждания от първите мъже на държавата + председатели на комисии ИФ – ЦЦ - ББ;
В 17.30 ч. да се публикува решението за Ранкова без президента в заглавието - > Решение за прекратяване на Плевнелиев;
Росен Плевнелиев – сигналът е прекратен, да не се качва в интернет;
Кмета на Кръстева – да има конфликт;
Да пускаме Горанов, Захариева, Иво Маринов да се преговорят дружествата;
Илич Томински – да се удари;
Е. Димитров – внимание, първо трябва да се съгласува с ИФ;
Ок – Првзидента – нека си стоят, да се гледа всичко;
Е. Димитров – не се бърза за цигарите;

Антипропаганда!

В близкото бъдеще: Протестът! Ден 837-и!

837-ия ден на протести срещу правителството.  Премиерът Орешарски заяви, че има чуваемост
за гражданските искания. Според него ако има необходимост би било възможно да се обсъди оставката на кабинета.

Актуално

Сугарев е приет спешно в болница

Едвин Сугарев е приет по спешност в болница. Това обяви дъщеря му Тея пред БНР.

Състоянието на гладуващия вече 23 дни поет се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.
За момента няма подробности за състоянието на Сугарев.
Днес  стана ясно, че децата на поета са започнали също гладна стачка. Тея Сугарева обясни, че този ход не е обсъждан с баща им и че решението е взето в знак на солидарност с него. “Решихме да се присъединим, така че това да има по голяма сила пред обществото”, коментира Тея. Тя обаче не е сигурна, че протестът на баща им ще бъде чут, но изрази надежда, че протестите няма да секнат и ще постигнат целта си. “За мен връщане на назад няма”, каза тя.
Сугарев е настанен в реанимация, след като състоянието му се усложни на 23-ия ден от гладната стачка.

Четири от децата на настанения в реанимация поет-дисидент Едвин Сугарев гладуват заедно с него.

Актуално

И децата на Сугарев започват гладна стачка

И децата на Едвин Сугарев Йоан, Кристиан, Стефан и Тея започват гладна стачка в негова
подкрепа. Те разпратиха писмо до медиите, в което казват, че тъй като баща им го прави с риск за живота си - те разбират тежестта на думата и сериозността на решението му и в знак на подкрепа ще гладуват солидарно с него.

Ето и писмото:

Скъпи татко,

Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност. Въпреки молбите, които отправиха към тебе интелектуалци, общественици и граждани чрез множество писма, решението ти да продължиш беше твърдо. Въпреки загрижеността и съветите на семейството ти и всички твои приятели решението да продължиш беше твърдо. Въпреки влошаващото ти се здраве решението да продължиш беше твърдо.

Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест. Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи - не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме.

Актуално

Ренета Инджова: Орешарски върна на работа корумпирания ми заместник!

Министър-председателят Пламен Орешарски връща на работа корумпирания зам. председател
на Националния статистически институт Цветан Нанов. За това алармира в сутрешния блок на БиТиВи председателят на НСИ Ренета Инджова. Тя припомни, че е отстранила Нанов преди осем месеца. Срещу него в продължение на няколко години е имало 11 докладни записки до бивши премиери и министри. Последната докладна е от 20 юни т.г. до настоящия министър-председател Пламен Орешарски и е написана от Инджова.
Въпреки това вчера Орешарски подписал заповед Нанов да бъде върнат на поста.
Веднага след това Ренета Инджова се обадила в БиТиВи и поискала да бъде гост, за да съобщи за скандала. „Вероятно очакват от мен да подам оставка, но аз няма да го направя“, каза още Инджова, която е единствената жена – премиер на България (на служебното правителство от октомври 1994 до януари 1995 г.).
Корумпираният Цветан Нанов подал клеветнически сигнали срещу шефката си и тя била обект на много проверки през последните осем месеца, включително и от Комисията за защита от дискриминация.
Според Ренета Инджова в продължение на много години управлява една партия, която хем искала да е със запада, хем с изтока, което било невъзможно за малка държава като нашата. Тя прогнозира, че ще ни бъдат спрени еврофондовете за периода 2014 – 2020 г.

Разкрития

Южен поток- звуков терор!

Огромни турбини ще тормозят варненци 50 г.

Вижте най-потърпевшите райони

Станцията и терминалът ще издават шум като 4 постоянно работещи реактивни самолета и ще
тормозят варненци през следващите 50 години. Това е много опасно за здравето на варненци, предупредиха лекари и инженери на общественото обсъждане на "Южен поток" в община Варна. Според хората, които целогодишно живеят в засегнатите райони на морския град, газокомпресорната станция по проекта, която ще се намира в близост до техните домове,
ще бъде толкова шумна – колкото от 4 огромни самолетни турбини.
Този звуков терор освен на хората, ще навреди и на всички живи твари в региона. Мъжете ще станат импотентни, жените ще помятат, заявиха още хората.
Най-потърпевши ще са хората и животните в Прибой, Галата, Боровец, Ракитника, Звездица, Крушките, Черноморец, Кантара и др. Десетки хиляди са живущите в пряко засегнатите райони и местности.
Те имат горчив опит от газокомпресорната станция на „Мелроуз”, която също е в района. Години наред, когато се добиваше природен газ от находището пред нос Галата, шумът от тази станция бе голям бич за хората, живеещи в много от тези райони - селищни образувания на морския град.
Ползите от проекта „Южен поток”, заявиха още хората, ще са в пъти по-малко от вредите, който той ще донесе на Варна, на хората на града, на туризма, на природата.
От своя страна инвеститорите не можаха да убедят варненци, че той ще е безопасен. Причината е, че според специалисти инфразвукът според нормите на българското законодателство в жилищни райони трябва да е 0, а в Ракитника децибелите, които ще идват от газокомпресорната станция ще са 45.
Инвеститорите се помъчиха да успокоят, като цитираха параметри за изграждането на такива станции в САЩ, Европа и България. Според тях нашето законодателство е по-строго от западното. Те заявиха, че в САЩ и Западна Европа газопреносна тръба трябва да бъде изградена не по-близо до най-близката къща на разстояние 17 метра, а у нас това изискване е тя да не е по-близо от 125 метра. Инвеститорите допълниха, че компресорната станция ще е на 3,5 километра от Ракитника.
Това, обаче, не успокои живеещите както там, така и в местностите Прибой, Галата, Боровец, Звездица и Черноморец.
Те дадоха да се разбере, че няма да се откажат от искането си тръбата да бъде преместена на юг.
Освен това тя ще спре развитието на Варна в бъдеще, тъй като нови квартали на града могат да бъдат обособени само в тази част, където ще минава тръбата, смятат хората.
Припомням, че по проекта „Южен поток” ще бъдат положени общо 4 тръби по дъното на Черно море, които ще излязат на Паша дере. Първата тръба ще е готова до 2015 г., а целият проект - до декември 2016 г. Всяка една от тръбите ще е с капацитет 15,75 млрд. куб.м. на година. Животът им ще е 50 години.

Смех

В магазина:
- Извинете, тези обувки издръжливи ли са?
- Да, досега никой не се е върнал да си купи втори чифт.
    *
В училище:
- Деца, защо щъркелите отлитат за Африка през зимата?
Иванчо:
- Защото и негрите иската да имат деца.
    *
Веднъж Баба Яга хванала млад и красив момък и му казала:
- Ако отговориш на гатанката ми, ще ти се отдам, а ако не познаеш, ще те изям.Момъкът си помислил:
- По-добре да ме изяде...
А Баба Яга продължила:
- Зеленичко, живее в блатото, скача, започва с "ж" и завършва с "а". Що е това?
- Скакалец!
- Ах, ти, палавник такъв! - викнала Баба Яга. - Позна!
    *
- С удоволствие карам тъща си на вилата. Тя дори ми връща парите за бензина.
- И докога, според теб, ще продължава това "с удоволствие"?
- Докато тя вярва, че жигулката ми харчи 50 на 100...
    *
- Защо удари жена ти с чук по главата?
- Всеки сам кове щастието си...
    *
Три периода в живота на жената:
През първия трови нервите на баща си.
През втория на мъжа си.
И през третия на зет си.
     *
Той и тя в леглото. Наближава кулминацията.
Тя:
- о, Боже!
Той:
- Кво? Бира ли забрави да купиш?!!

вторник, 16 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 33-и!

Facebook групата #ДАНСwithme предложи протестът във вторник да промени маршрута си, за
да може демонстрантите да засвидетелстват уважението си към Българското национално радио и посланика на Германия.
 Сградата на Парламента е заградена с ограждения, зад които стоят служители на полицията и жандармерията. По металните ограждения протестиращите са залепили лозунги, част от тях гласят: „Какви сме ние? - интернет лумпени, както искаме? - оставка на правителството, кога я искаме - веднага" и „Внимание в тази сграда има отровни влечуги". Протестиращите скандират „Оставка" и „Мафия" и развяват българското знаме. Хората вдигат Берлинска стена пред германското посолство. Протестиращите ще минат оттам в знак на признателност за изразената от посланика на Гермнания позиция през миналата седмица и плануват да я съборят.

Актуално

Черен вторник! Загинаха трима миньори

Трима мъртви миньори бяха извадени от рудника "Ораново". Това съобщи преди минути
работник от мината. Загиналите са  Асен Стойнев от село Полето,  Христо Младенов от село Полена и Николай Михайлов от село Крупник.
Телата им бяха извадени  и откарани с линейка към благоевградското отделение по Съдебна медицина.
Роднините на Михайлов научиха трагичната вест по телефона от работещи в спасителната операция в мината. Те бяха през цялото време заедно с близките на останалите миньори, пред бариерата на рудника. Роднините поискаха затвор за виновните за инцидента в "Ораново", където за последните 8 години загинаха 7 души.
Все още няма информация за четвъртия миньор Иван Лазаров от село Крупник.
Четиримата миньори са били в забоя при свличането на голямото количество кална маса.
Двама от тях успели да излязат от калната маса, но останали в галерията. На мястото има коли на "Спешна помощ", на пожарната и на полицията. Журналистите засега не се допускат в района на мината.
Скръб обвзе "Ораново"