събота, 3 август 2013 г.

Антипропаганда!

След като на.ба протестите, щерката на Митко Цонев прописа стихове за недоволните и изчезна от Варна

Преди дни отдъхващата в правителствената резиденция Цонева коментира намерението за
блокада на двореца с думите: " “Д.ба и боклуците! Остава и почивката да ми развалите сега??”
Това разгневи много хора и предизвика стотици коментари, много от които не бяха за цитиране, а повечето се въртяха около въпроса какво прави начинаеща телевизионна водеща в правителствена резиденция. Самата Десислава обаче не е много трогната.
"Срещу определена сума всеки може да почива в Евксиноград. Извинявам се за крайното си изказване. Това не значи обаче, че подкрепям този безумен протест," пише тя. "И за сведение на тези, които търсят пряк конфликт - вече не съм във Варна. Но докато тази нова система не бъде изградена, за какво ви е оставка? Нов служебен кабинет? Като последния, който прикри злоупотребите на ГЕРБ ли? Стига вече. Писна ми да обяснявам, че нямам сестра. След целия тоя hate , който се изля върху мен днес, започвам да го разбирам Мишо Шамара," пише Цонева.
Даже и стихове за протестите е написала :
Комунистическо (или не съвсем )

Днес революцията е червена
Но синя е кръвта във всяка вена
Така объркаха се днес нещата
Неполитически са вече правилата
И всеки все за нещо протестира
Зад парламента се налива с бира
Скандирайки "оставка"
Значима се почувства всяка мравка
Но без лидер и ясни цели
Протестите са неуспели

Деси Цонева

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 51-и!

Ден 51-ви  на протести срещу правителството на Пламен Орешарски е първият, след като
Народното събрание излезе във ваканция.  Протестиращите блокираха движението на площад „Независимост" в столицата. Преди малко към недоволните граждани се присъедини група барабанисти, които в момента се намират на пътното платно пред Министерски съвет. Броят на недоволните граждани се увеличава.  Днес по-рано участник в Сървайвър 4 поведе протестиращите от София към депутатската лятна резиденция Евксиноград. Любен Иванов организира във Фейсбук похода на недоволните от правителството.

Антипропаганда!

Биг Ша продължава с просташката си подкрепа за Оре Ша

Закани се да сезира един в носа на Гого Лозанов

Червният Веско Маринов, както е известен още Биг Ша се закани да пребие шефът  на СЕМ. В страницата си във Фейсбук изживяващият се като лице на контрапротестите варненски рапър Биг Ша написа следното: "Като се видим очи в очи ще ти сезирам един в носа да го обърна на обратно че като вали дъщ да се удваиш," пише той (правописът е запазен). "Не знам как се сезира, мезира или друга гейска дума за това действие но ако искаме да имаме свобода на словото трябва да започнем от СЕМ ," пише той. 

Разкрития!

Според Сноудън Апокалипсисът идва до броени дни, пишат руски сайтове!

Американското правителство щяло да спасява отбран кръг хора

Руски сайтове, позовавайки се на казано от бившия агент на ЦРУ Едуард Сноудън, който преди
броени дни получи политическо убежище в Русия, излагат ужасяващата теза, че Апокалипсисът ще дойде след броени дни. Според EsoReiter.ru, който цитира  Сноудън, през септември ще има адско слънчево изригване, което ще убие стотици милиони хора.
Документите,  предоставени  от американеца,  доказвали, че още преди 14 години в ЦРУ знаели, че това е неизбежен катаклизъм. Освен гибелта на милиони невинни хора, апокалиптичното слънчево изригване щяло да доведе до невиждани суша и глад.

Сноудън бил споделил всичко това от хотелската си стая в „Шереметиево“, подчертавайки, че щатското правителство било готово да посрещне трагедията, но спасявайки само избран кръг от хора. Достъп до ресурсите след катаклизмите щял да има само управляващият елит. В американската разведка дори си имали специална дума за предстоящия апокалипсис - “killshot“.

Данните от проекта “Звездни врати” били пазени в тайна, но той представял свръхсекретен документ от Федералната агенция по управление при извънредни ситуации, обрисуващи в детайли какво ще се случи след очакваното катастрофално слънчево изригване.

То щяло да доведе и до срив в компютърните системи, до аварии и хаос.

Антипропаганда!

Вижте защо един от прякорите на Мая Манолова е Мая Общата! Видео

Мъжете от БСП в парламента я опипват, където я хванат, а тя се хили доволно!



ВИДЕО ОТ ТУК: http://vbox7.com/play:fa061488

Актуално!

Бойко Борисов: 100-200 хил. да се вдигнат на масов митинг, за да уплашат кабинета

Експремиерът Бойко Борисов призова за грандиозни по численост протести в страната, които
да свалят правителството. "Трябва да убедим хората, че това правителство трябва да си отиде, народът трябва да се вдигне на масов митинг, да излязат 100-200 хиляди души да покажат отношението си и да ги уплашат", каза той в ефира на радио К2.
Борисов повтори тезата си, че единственият демократичен начин да падне едно правителство е с вот на недоверие, но БСП, ДПС и "Атака" държат мнозинството и "колкото и да не ги искаме, те няма как да паднат". Според него за трите партии нямало никакви морални норми.
Той обясни, че разчита на Реформаторския блок в който да се генерират идеи: "На тях трябва да им стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и Атака. Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно".
Бойко Борисов е на мнение, че в извънпарламентарните партии има "огромен потенциал, огромна експертност в различни области". Той отправи и покана към себе си и ГЕРБ за участие в бъдещо правителство именно с тези партии, без да взима под внимание, че повечето от тях вече категорично отхвърлиха такава възможност за коалиране: "Би могло в бъдеще да се сглоби много добър експертен кабинет, заедно с нас. Той ще трябва да се опита да поправи щетите, които ще ни бъдат нанесени от настоящото управление".
На въпрос какъв е интересът да си на власт, експремиерът каза, че всяка политическа партия има претенцията да управлява. И допълва: "Да, ние се борим да управляваме, защото считаме, че го правим по-добре и защото за последните 4 години за България са случиха много добри неща. Имаме грешки, които коригираме"

Разкрития

Варна потъва в боклуци; сметището е преляло

Сн." Таралеж"
Реална екокатастрофа грози Варна след новината, че сметището във Въглен трябва да бъде
затворено не по-късно от 30 август.
Експертната комисия, която вчера е извършила проверка на място, е констатирала, че капацитетът на депото е не просто изчерпан - натрупаните отпадъци опасно надвишават нормите и практически вече не позволяват да се изпълни проектът за рекултивация. „Аварийната клетка в селото вече е готова, но все още не е въведена в експлоатация. 

Мозайка

Поетеса наръга отегчен от стиховете й приятел

Чувствителна поетеса от Русе се жегна от безразличие към стиховете и едва не закла свой слушател. Безработната висшистка, която намира утеха в мерената реч, поканила младежа при познати. Изпитата бира събудила музата й и тя започнала да рецитира творчество си, с което отегчила компанията. Когато Д. З. й намекнал да спре, тя извадила джобно ножче и го подгонила из апартамента. Настигнала младежа по стълбището на входа и го наръгала в гърдите. Лекарите спасили живота на ранения.

Мозайка!

Виж и чуй изстрелването на совалка отвътре! Видео

Виж и чуй зашеметяващо видео от първите минути от изстрелването на совалки в Космоса.

Кадрите са заснети с висока разделителна способност и прави изображението изключително.
Но това, което поставя това видео над много други записи от камери на ракети е звукът.
Аудиото е обработено от  Skywalker Sound (компанията, озвучаваща филмите на Джордж Лукас)
и крайният продукт е просто невероятен. Цифрите, които прелитат в горния десен ъгъл представляват въздушната скорост на совалката. Лъчът светлина на мастиления фон на Космоса между 2:08 и 3:11е совалката, която продължава полета си в ниската околоземна орбита.
Тайнственото бучене пък е ракетният ускорител, падащ на Земята от 50 километра височина.

Разкрития

Протестът тръгна по следите на депутатите

Пешеходен поход „Орешарски марш“ следва народните представители

След като ги изпратиха с освирквания в последния работен ден, протестиращите се готвят да . Във Фейсбук вече тече трескава подготовка за пешеходен поход под името "Орешарски марш", който ще прекоси цяла България и ще стигне чак до депутатската резиденция край Варна. Походът тръгва от София през Пазарджик и Пловдив до Несебър. От там протестиращите се готвят да стигнат по море до "Евксиноград".
посрещнат днес депутатите с ферибот в "Евксиноград"
Целият маршрут е подробно разписан в нета, включително с места за нощувки. Заради опасността и на шезлонга да чуват тромби и викове "Оставка" голяма част от депутатите тихомълком се пренасочиха да почиват в правителствените резиденции извън Варна.
В последния си работен ден вчера част от избраниците бяха дошли на работа в по-спортни одежди. И веднага след парламентарния звънец за края на заседанието и управляващи, и опозиция хукнаха към летището. Преди това си пожелаваха приятна почивка с култовата реплика на колегата си от ДПС Хюсеин Хафъзов "отивам да ваканцувам". Около 17 часа някои депутати вече се отбелязаха във Фейсбук от морето.

Смех

Пътува жена в претъпкан автобус. По някое време се сепва и почва трескаво да си рови в
чантата и да изброява:
- Яйцата, чадъра, перуката..., ох, всичко е тук.
Пътува, пътува, но тъй като автобуса е препълнен, тя продължава да е неспокойна и пак си проверява чантата:
- Яйцата, чадъра, перуката, всичко е тук.
При поредното пребъркване на чантата си, чува възбуден мъжки глас до себе си.
- Госпожо, престанете да ми бъркате в панталона. Яйцата, чадъра , перуката са тук, но вие сте си забравили чантата...
    *
- Моше, два часа изхвърляш боклука, толкова ли е трудно?
- Ами, Сара, докато го продам...
   *
"Ние живеем в свят, в който да си изгубиш телефона е по-страшно, отколкото девствеността".
   *
Средната американска жена има размери 90-60-90......
Само че те мерят в инчове...
   *
На 20 години ти се иска опитна жена, на 30 години.
На 40 години ти се иска младичка жена, на 20 години.
А на 60 години ти се иска и млада и опитна, на 40 години...
   *
Събуждат се мъж и жена на 8-ми март.
Жената, протягайки се сладко:
- Ах, какъв хубав сън имах - ти ми подаряваше за 8-ми март палто и пръстен с диамант! Какво ли означава това?
Мъжът я целунал и казал усмихнато:
- Почакай, довечера ще разбереш!
Вечерта жената се прибрала по-рано от работа, приготвила празнична вечеря, запалила свещи...Идва си мъжа и й подава красив пакет. Тя отваря бързо и вижда книгата "Тълковник на сънища".
    *
В един африкански град се провеждали избори. Управляващите почнали да раздават банани.
- Айде стига с тия български номера бе! - надала вой опозицията...

петък, 2 август 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 50-ти!

Протестиращи разиграват случката с белия автобус

За 50-ти пореден ден протестът пред Министерския съвет започва да набира сила.
Движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Ал. Дондуков” в района на институцията е спряно. По-голяма част от хората пред президентството се изнесоха на паветата пред Министерски съвет.
Част от протестиращите решиха да разгираят сценка от 40-тия ден, когато се стигна донасилие между полиция и граждани. Те излязоха на жълтите павета с импровизиран бял автобус, изработен от картон, в който се “возят” няколко души. Возилото е съпътствано от органи на реда, носещи надпис “Милиция”, които налагат с палки изпречилите се на пътя им протестиращи. “Милиционерите” са оборудвани с картоенени каски, гумени палки, щитове, а някои от тях дори носят средновековни ризници.

За поредна вечер протестиращите са дошли заедно със своите деца и домашни любимци. Сред протестиращите се открояват две жени, нарисувани и облечени като клоуни. На тениските им от предната страна пише „кандидат-депутат”, а отзад: „протест 2013”.

Броят на протестиращите се увеличава. Има полицейско присъствие в района.

Антипропаганда!

Фенове на Шамара от САЩ чупят дисковете му! Видео

Фенове на рапъра Мишо Шамара изразиха недоволството си срещу него, като смазаха албумите на изпълнителя с автомобилите си.
Сцената се разиграва в САЩ. Видео показва два автомобила “Додж Чарджър”- черен и бял, с регистрация от Пенсилвания, спрени на паркинг. Пред тях са наредени дискове и касетки с музиката на рапъра. Двата автомобила минават през тях, като накрая смазаните останки демонстративно биват изхвърлени в кофа за боклук.

Разкрития

Когато е щяло да има Трета световна война

В Лондон написали реч на кралицата, Хелмут Кол планирал да намали на половина броя на турците в Германия

В началото на 80-те в Лондон били убедени, че Третата световна война е неизбежна. Вярвали
го до такава степен, че дори подготвили специална реч на кралицата и разработили сценарий, който описвал войната най-подробно.

Това става ясно от документите, публикувани от британския национален архив след изтичането на 30-годишната им давност. Подобен вид документи са винаги интересни, но тези са направо забележителни - четат се като трилър от времената на Студената война.
Най-интересната част от архивните документи е простиращата се на 320 страници симулация на избухването на войната и нейното евентуално протичане. Макар противникът да е назован с кодовото име "Orange", е повече от очевидно, че става дума за Съветския съюз и държавите от Варшавския договор.

Тогавашният посланик на Обединеното кралство в Москва предупредил, че реториката на съветския държавен ръководител Юрий Андропов е станала "твърде тревожна". Именно това накарало стратезите в Лондон да подготвят сценарий, в който представят бъдещата война до най-малката подробност.

Какво казва кралицата

По онова време в Лондон смятат, че в СССР властта ще попадне в ръцете на един военолюбив елит, който ще нападне ФРГ, скандинавските страни, Италия и Турция най-напред с конвенционални оръжия. В рамките на втората стъпка вече ще се прибегне и до химически и ядрени оръжия. Планът е толкова подробен, че дори описва как в цялата страна масово ще започне да се изкупува алкохолът, а срещу аптеките системно ще се извършват набези.

Планировчиците дори са написали реч на кралицата за случая: "Нашата храбра страна трябва отново да се подготви - за да оцелее въпреки големите превратности", е трябвало да каже Елизабет. И по-нататък: "Ние всички знаем, че опасностите, които ни заплашват, са много по-големи, отколкото когато и да било преди в нашата история. За трети път в този тъжен век ни предстои битка за свободата".

В речта си кралицата е трябвало да спомене и своето семейство. Синът й Андрю бил към момента пилот на хеликоптер във военно-въздушните сили. "Любимият ми син Андрю сега е на мисия със своята част. Ние се молим за неговата сигурност и за сигурността на всички войници тук и по света", се казва в текста. За който, впрочем, не се знае дали кралицата изобщо го е виждала.

Документите от националния архив показват, че британският Лекарски съюз е начертал пределно мрачна картина за последствията от войната. Предположенията на медиците били, че при евентуално атомно нападение жертвите в страната ще са 33 милиона - над половината от британското население. Правителството изхождало от по-малко жертви и освен това смятало, че първият ядрен удар може да бъде нанесен от Запада.

Хелмут Кол планирал да намали на половина броя на турците в Германия

Разпространените току-що документи съдържат и информация за разговорите на тогавашната министър-председателка Маргарет Тачър с други държавни ръководители, включително с германския канцлер Хелмут Кол. От документите става ясно, че през 1982 г. Кол планирал да намали наполовина броя на живеещите в Германия турци. По думите на тогавашния канцлер - културата на турците била твърде различна и те не били в състояние да се интегрират в Германия. Като пример в подкрепа на тази теза са посочени принудителните бракове и работата на черно, практикувани от турците. Намеренията на Кол предвиждали турците да бъдат "пропъдени", като им се дадат обезщетения в размер на около 10 хиляди марки. През 1983 година дори е приет съответен закон. Но планът се проваля - само около 100 хиляди турци се възползват от въпросната програма.

От 1982 г. досега броят на турците в Германия е нараснал около два пъти до над 3 милиона души. Един от синовете на Кол е женен за туркиня.

Актуално!

Рашидов влезе в  нова роля

„Оттук нататък ще бъда враг на всичко, което съсипва свободата на словото – днес много
трудно мога да говоря за нея. А какво казвам в личното ми пространство, дали пея или рисувам, е моя работа – в това се състои чарът ми на волен творец“. Това казва бившият културен министър и сега депутат Вежди Рашидов пред „Стандарт“ по повод скандалните си реплики в парламента  вчера. Тогава Рашидов обвини в. „Стандарт“, че е клекнал пред Делян Пеевски.
„Няма да позволя на един подлец да манипулира отношенията ми в обществото. Нито ще разреша да бъдат накърнени дългогодишни, искрени и скъпи приятелства“, казва Рашидов по повод записите, които са част от негов неформален разговор с репортери в парламента.
Той продължава изявлението си така: „За 62 години съм доказал, че не съм предател – така съм научен от родителите и дедите ми. За мен най-свещеното са семейството, изкуството и приятелството. Към Славка Бозукова, Валерия Велева и Тошо Тошев, чиито имена са пуснати в този запис, изпитвам само обич и вяра. Извинявам им се, ако у тях е останало чувство на огорчение след вчерашния измислен изкуствено създаден конфликт. Безкрайно ги уважавам и като професионалисти, въпреки че те като личности са ми стократно по-ценни, отколкото възможността да присъствам в медиите, които управляват. Имам достойнство да поискам прошка“.

Актуално!

Бойко Борисов: Ако Волен не е лъжец и манипулатор, днес да напусне парламента!

"Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец и манипулатор, днес да излезе от парламента. В
9:00 той излиза, ГЕРБ напуска в 9:01 и парламентът пада. Сидеров е един популист, който лъже". Това разярено обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на "Нова телевизия" по повод твърдение на лидера на "Атака", че има съглашателство между БСП, ДПС и ГЕРБ.
"Ние категорично няма да правим коалиция с БСП, още по-малко пък сега", допълни Борисов.
"ГЕРБ не е сменил мнението си за времето за избори. То си дойде май", допълни лидерът на ГЕРБ
"Държавата се срива, ние сме за избори веднага, но чисто технологично те могат да се реализират през май догодина", каза експремиерът. И обясни, че ако Изборният кодекс започне да се разглежда след ваканцията, която си гласуваха депутатите, това означава, че времето за избори ще дойде точно тогава.
"С мирни и демократични средства този парламент няма да си иде. Ние се правихме на маймуни, напускахме парламента какво ли не правихме, за да подкрепим протестиращите - нищо не помага", възмути се той. "Други прийоми, каквито ни правиха на нас, тези хора, които протестират, не познават". Според него те протестират мирно и интелигентно, могат да изкарат така и 500 дни.

Смех

Бог създаде небето и земята. Всичко останало направиха китайците.

   *
Първите 100 дни на правителството:  50 дни ще се правим, че ги няма, а 50, че ни няма.
   *
Един си вървял през полето, бил много жаден и гледа един кладенец. Не се виждало дали има вода в него и той решил да пусне камъче. Пуснал едно - нищо, второ пак нищо не се чуло. Огледал се и видял една релса, грабнал я и я хвърлил в кладенеца и току чул странен тропот зад гърба си. Обърнал се и гледа един овен с пълна скорост тича към него. Направил той две крачки в страни и овенът скочил в кладенеца. След 5 минути един овчар идва и пита човека:
- Абе да си виждАл един овен тука наоколо?
- Да видях го, засили се и скочи в кладенеца.
Овчарят помисли и казал:
- Е кък ше скочи у кладенеца бе, я го бе вързАл за една релса!?
   *
Младеж се оказва с мацка насаме в апартамента.
- Не, Лъчо, нека просто да си останем приятели! - веднага го предупреждава.
- Добре, тогава бързо изтичай до магазина за бири, а аз ще ходя да доведа момичета.
   *
Баща към сина си:
- Сине, сега с майка ти ще се заключим в спалнята, ти си поиграй и не ни безпокой!
- А шоколад?
- Какъв шоколод?
- Ами съседа чичо Гошо винаги ми дава по един шоколад като се заключва с мама!
   *
Доктор-диетолог към пациент:
- Колко тежите сега?
- Сега съм 110, а максимум съм бил 120.
- А минумум?
- 3 килограма и двеста грама.
   *
Видни български учени по ботаника най-накрая откриха че три цветя обобщават житейската философия на мъжа:
омайниче,мушкато и бегония:-)
после за жените остават:
момина сълза и незабравка...

четвъртък, 1 август 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 49-ти!

Протестиращите в столицата блокираха движението на пл. „Независимост. Недоволните
граждани са застанали пред сградата на Министерски съвет, като по-голяма част от тях все стоят до фонтана пред Президентството. Те развяват български знамена и това на Европейски съюз, държат лозунги, които гласят: „"Веднага оставка и избори септември 2013, „Край! И Шамара е в катарзис", „Не купувай нова АЕЦ на Овчаров и Станишев с мои пари".

Цитат на деня!

Бойко Борисов: "Протестът баялдиса, а депутатите напускат като кюрдски партизани"

Актуално!

Бат Сали ще следи за етиката в парламента

Александър Методиев, по-познат като бат Сали в ромската махала в Самоков, е най-новият
член на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика, прие Народното събрание в четвъртък.

Антипропаганда!

Бившият културен министър Рашидов към медиите: Всички се продадохте на един дебел грозен лайнар, да му е.а....

Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха“. Това се чува от запис с откровения на бившия министър на културата Вежди Рашидов от парламента днес.  „Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват“, казва още Рашидов.

„Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в „Стандарт“ на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя… Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха „Дневник“, „Капитал“, в. Сега – така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. Сега – б.а.) не му пука, защото вестникът му е бутиков.“

По-нататък Вежди Рашидов се чуди защо журналистите се продават. „Аз не съм против вас(репортерите – б.а.), но срещу 1000 лева кремирате майките си. Не може да кремирате най-милото си – морала си.“

Потвърдено!

Сашо Диков напуска Канал 3

Новината, че Сашо Диков е готов да напусне Канал 3 заради уволнението на репортерката
Петя Петрова, се потвърди. Утре Сашо Диков официално ще обяви напускането си на пресконференция в БТА. Там той ще оповести и мотивите си, но вече е известно, че те са свързани с решенията на новите собственици на Канал 3.

Разкрития

Щерката на Митко Цонев псува протестиращите

Във връзка с готвената за понеделник окупация от протестиращите на резиденция „Евксиноград“, дъщерята на тв водещия Димитър Цонев – Десислава, която от 2 седмици 
отдъхва в правителствената база „Евксиноград“, никак не е доволна, че може да види отблизо протеста. На стената си във Фейсбук тя е публикувала информация за готвената блокада, придружена с коментар: “Д.ба и боклуците! Остава и почивката да ми развалите сега??”

Мозайка

Авиокомпания отложи полет за след 86 години

Пасажери на авиокомпания бяха призовани да изчакат 86 години, за да осъществят пътуването
си. Нискотарифната EasyJet отложи за 2099 г. полета си, който пътниците очакваха да осъществи между Женева и Лондон преди два дни.

Сто и трийсет души с билети за полет на easyJetflight 8485 са получили имейли, че ще се забавят с осем десетилетия, информира британският Independent. В съобщението на компанията се казвало: "С това писмо Ви информираме, че полетът ви ще се осъществи под номер 9485 в 11:00 часа местно време на 29/07/2099." 

Авиокомпанията се извинила за "значителното неудобство", породено от грешката в информационната система. Тя обяснила отлагането на пътуването с лошите атмосферни условия в Женева.

Смех

Студентка не може да отговори на изпита.
Преподавателя:
- Имате ли една свободна нощ?
Студентката:
- Разбира се!
- Тогава отидете и учете!
Студентката става и си мърмори:
- Е, как да изкарам, като е пълно с педали??!
    *
Отива тъжен евреин при равина и му казва:
- Рави! Толкова съм беден, толкова съм беден! ! Дори мляко нямам...
Равинът:
- Достатъчно, синко, не говори повече! Върви си в къщи, ще има мляко.
След два дни същият евреин тича при равина и крещи:
- Рави! Появиха ми се женски гърди и мляко даже имат, но аз не те помолих за това!
Равинът:
- Какво да се прави, синко! Такъв народ сме - по-скоро ще сътворим чудо, отколкото да дадем пари!
    *
Според изследване на американски психолози имало две причини, поради които мъжа прекарва вечерта в бара:
1) има жена
2) няма жена
    *
Интервю за работа:
- Добър ден, за обявата за бригадир съм дошъл.
- Имате ли опит.
- Да.
- Някакви въпроси?
- За заплатата, колко ще е?
- 800 лева.
- Но в обявата пишеше 1200.
- Довиждане. Нямате опит според нас.
   *
Мъдрите философи съветват да се приема света, такъв какъв е. Но да се приеме веднага целия свят е невъзможно, налага се да се започне с неговите съставки. Аз, например, започнах с ракията. Приемам я, такава каквато е...
   *
Събрала се е тълпа пред една сграда. На един балкон един човек се е приготвил да скача. Един от тълпата мърмори:
- Ако не скочи до няколко минути ще закъсня за работа...
   *
- Защо в арабските страни са на сух режим?
- Инстинкт за самосъхранение : представи се да се напиеш и да се прибереш пиян..и да те посрещнат десет жени с точилки!

сряда, 31 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 48-и!

Протестиращите срещу правителството блокираха движението на пл. „Независимост" в
столицата. Недоволните граждани са застанали на пътното платно пред сградата на Министерски съвет, като значима част от тях все още стоят до фонтана пред Президентството. Чуват се тъпани и барабани, освирквания и скандирания „оставка", развяват български знамена.
Блокирано е движението и на Орлов мост от протестиращи в столицата, като част от тях все още се намират пред сградата на Народното събрание. Недоволните граждани освиркват правителството и развяват български знамена.

Разкрития

Кортежът на Миков причини катастрофа и избяга

Кортежът на председателя на парламента Михаил Миков причини катастрофа и избяга.

Инцидентът е станал на светофара пред президентството преди минути.
Джипът, марка БМВ, който следва мерцедеса на парламентарния шеф, е засякъл шкодата на Огнян Петров и той го е ударил отзад.
Кортежът е спрял и  шофьорът на джипа е излязъл.
Каза ми: “Ти пък къде се буташ”. После се качи отново и продължи, разказа шофьорът на шкодата Огнян Петров.
Огнян Петров, чиято “Шкода” е с изкривена броня и смачкана решетка на радиатора, обаче не се отказал и започнал да преследва кортежа, който спрял пред централата на БСП на “Позитано”.
За секунди на мястото дойде екип на КАТ, който постанови, че виновният е Петров, защото той е бил отзад, а нарушение “препречване на пътя” няма.
В момента Петров и водачът на джипа от кортежа пишат обясненията си пред пътния полицай.

Aктуално

Депутатите зарязаха бюджета, не им се пътува пак с белия автобус

Депутатите приключиха работния си ден, минути преди да бъдат обсадени от протестиращите.

Предложението направи Петър Курумбашев от БСП. Отвън се събират все повече хора, аргументира се той.  “Страх ви е от народната любов ли?”, попита от трибуната тежката артилерия на ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова.
Въпреки задявката й, разумът и страхът у народните представители наделяха и те бързичко гласуваха предложението. Неприключилата точка за промените в бюджета ще се гледа утре.
Миналото закъсняване на депутатите приключи с безуспешен опит за напускане на сградата на НС с автобус и бодуване до 4ч. 

Разкрития

Господинът от Лондон Спас купи и „Хилтън“ след  „Радисън“

Официално - столичният петзвезден „Хилтън“ е продаден. Новината потвърди лично новият му собственик – бизнесменът Спас Русев, който от много години живее в Лондон. Така Спас Русев прибавя още едно хотелско бижу към колекцията си, след като миналата година заедно с партньори стана собственик на софийския „Радисън“ срещу Народното събрание. С „Хилтън“ обаче той ще бъде едноличен собственик. Русев олигарх и сивият кардинал в правителството на Симеон Сакскобургготски, бе оличен, че е организатора на скандалната среща на яхта в Монако между царския финансов министър Милен Велчев, транспортния министър Пламен Петков и царски депутат Мирослав Севлиевски и убития мафиот и контрабандист Иван Тодоров – Доктора.
Преди месец бизнесменът се похвали, че е купил и “Канал 3”, в който като директор и водещ се изявява Сашо Диков.
През 1991г. президентът Желев назначава перничанина за зам.-директор на Агенцията за чуждестранна помощ, въпреки че е без висше образование. Преди обаче да стигне до СДС, Русев е шофьор в УБО в годините на комунизма и вози най-младия член на Политбюро Стоян Марков, който след 10 ноември изчезна в Лондон, а след него там се изнесе и шофьорът му като син олигарх. Преди десетина години Спас Русев се прочува като ключов фактор при съставянето на правителството „Сакскобургготски“. Човек, силно повлиял за завръщането на Симеон в България. Сив кардинал, довел у нас юпитата Николай Василев, Милен Велчев и Любка Качакова. Те гальовно го наричат „вуйчо“ и „нашият Спас“.
Припомням, че Спас Русев започва работната си биография като учител по физическо в радомирското с. Гълъбник. Перничанинът прави кариера и като организатор на тържества и водещ в дискотеки в радомирския младежки дом.

Мозайка

Разбиха мита, че на 100 души запитани за секс, поне един ще се съгласи! Видео

Ентусиасти от двата пола отправиха директни покани към случайни минувачи и нито един не
върза
Как реагират мъжете и жените на директна покана за секс? Съществува такъв мит, че ако си поискаш от сто души, поне един ще се съгласи. Дали това е наистина така се заеха да проверят група ентусиасти от САЩ.
Младеж и девойка, при това съвсем прилично изглеждащи, отправиха директна покана до 100 минувачи на улицата. И нито един не им върза. 

Разкрития

Рибари по море и делтапланеристи по въздух ще окупират  „Евксиноград“

Рибарите и собствениците на моторни лодки от местност „Траката“ са готови да помогнат на
протестиращите със свои сили, за навлизането им към резиденция „Евксиноград“, по море. Тази заявка направиха самите те преди ден, като отговориха еднозначно на въпрос – биха ли се включили в недоволството срещу кабинета „Орешарски“.  „Писна ни да гледаме как живеят охолно, пекат се на плажа, хранят се на безбожно ниски цени, а ние от сутрин до вечер се блъскаме за да свържем двата края“, бе коментарът на един от собствениците на моторни лодки в „Траката“. През годините рибарите са се нагледали на оядени и високомерни политици, които отсядат в резиденцията.

Исканията на протестиращите, които планират да окупират лятната резиденция на 5 август от 19:00 часа, са за оставка на правителство на БСП – ДПС и Атака. Също така, демонстрантите ще настояват най-после гражданите да имат свободен достъп до резиденция „Евксиноград“.

Организацията на блокада на почивната база на министрите и депутатите е създадена във „Фейсбук“, където има няколко групи, обединени от тази обща цел. Идеята е стотици протестиращи да нахлуят в „Евксиноград“, едновременно. Това те смятат да направят както по суша, така и по вода.

Всъщност, през уикенда се роди и идеята, освен по суша и вода, атаката да се случи по въздух, откъдето по-лесно, протестиращите ще имат възможност да слязат при депутатите, които ще бъдат на почивка в резиденцията. Един от членовете на групата „Окупирай Евксиноград“ е публикувал коментар, от който става ясно, че той се опитва да се свърже с делтапланеристи и служители от яхт клубове, готови да окажат съдействие и участие в протеста. „Собственици на рибарски лодки, риболовни траулери, клубове по парашутизъм – молим ви за съдействие“, гласи отправеният призив.

Цитат на деня

Аз съм първа политическа сила

"В моята кариера аз действително съм ръководил пожарогасителни действия в най-тежките моменти в България и там се искат много качества. Но след това пет години съм бил главен секретар на МВР, за което ме е избирал българският народ след това много пъти, оценявайки моята работа и съм ви побеждавал двете партии заедно. След това народът ме избра за кмет на София два пъти за сметка на вас. Това да си кмет на София пет години е много управленски опит, безспорно. И след това същият този народ 4 години ме излъчи да съм премиер и сега пак ми даде да съм първа политическа сила."

Актуално

Напрежение пред парламента

Униформени започнаха да премахват с груба сила протестиращите на жълтите павета. Тази сутрин демонстрантите опънаха хавлии и чадъри на протест
наречен "плажна революция". В момента протестиращите са обградени. Преди малко на задния вход на Народното събрание полицията е била момче на име Ицо от Козлодуй.

Актуално!

Море в Русе

Живакът на термометъра достигна 38,6 градуса, след което се изви вятър със скорост над 100
км/ч. Започналият летен дъжд бързо се обърна в градушка с ледени топчета с големината на бобени зърна. В резултат от дъжда бяха наводнени улици из целия град, а много автомобили закъсаха по булевардите, превърнали се в реки.

Актуално!

На плаж пред парламента

С плаж пред Народното събрание започна днешният, 48-и, ден на протести срещу
правителството. „Гражданският дълг ни кара да сме все още в София, но нека си представим, че сме на едно по-приятно място”, написаха в призива за “плажния” протест организаторите във Facebook страницата на събитието „Плажна революция”.

Смех

Не мога да разбера, защо навсякъде когато почваш работа ти искат мотивационно писмо ? Ясно
е, че каквито и мотиви да си измислиш всичко е за пари !
   *
Мъжът е:
На 16 години, като флейта - само да я пипнеш и вече свири.
На 30, като цигулка - 15 минути я настройваш, час свириш.
На 45, като виолончело - час настройваш, 15 минути свириш.
На 60, като пианино - свириш само с пръсти.
На 70, като диригент - само дава указания.
   *
Идеалната жена е като хлебарката - виждаш я само през нощта или в кухнята
   *
Не разбирам разликата между конкурсите "Мис Вселена" и "Мис Свят"... В "Мис Вселена" и извънземни ли участват?
   *
Българин, французин и турчин говорят за жените. Французинът:
- Жената е като песен
- слушаш и се наслаждаваш... Българинът:
- Не, жената е като грамофонна плоча
- слушаш, слушаш, омръзва ти и я хвърляш... Турчинът:
- Еее, защо ще я хвърляш, бе?! Обръщаш я и слушаш от другата страна...
   *
Говорят си двама:
- Какво ще кажеш за фигурата на жена ми?
- О, не само си е запазила фигурата, като студентка, но даже я е удвоила!
   *
Двама мъже се сблъскват в един хипермаркет.
- Извинявайте, не Bи забелязах - казва единият - жена ми изчезна някъде между щандовете и не мога да я намеря.
- И аз загубих мойта - кaзва другият - Bашата как изглежда?
- Ами висока, слаба, дълга руса коса, много къса поличка, големи гърди, плътно прилепнала блузка, без сутиен. А Bашата?
- Абе няма значение, дайте да намерим първо Bашата!

вторник, 30 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 47-и!

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски скандират "оставка" и освиркват
сградата на Министерски съвет в столицата. На площад „Независимост" се чуват звуци от тъпани и тромби. Протестиращите развяват български знамена.

Антипропаганда!

Оре Ша за срещата с Биг Ша

Премиерът Пламен Орешарски постигна консенсус с представителите на гражданска
инициатива "За нов Обществен договор" по точките от разгласените в петък програмни приоритети на правителството. След срещата в Министерски съвет, на която присъстваха публични фигури като рапъра Биг Ша и бащата на тенисистката Сесил Каратанчева - Радослав, той дори се учуди, че досега няма нито една сериозна критика срещу планираните оздравителни мерки.
"С инициативния комитет обсъдихме действията на правителството до този момент и ги уверих, че ние ще продължим да изпълняваме
програмните приоритети. Правителството ще продължи да ги изпълнява. Такива, каквито ни бяха гласувани в парламента в началото на мандата. Интересно защо но срещу тях досега не съм чул сериозни критики. За съжаление, обществото в момента не обсъжда програмните приоритети или действия, а странични неща", коментира Орешарски.

Актуално!

Плевнелиев потвърди за ветото

Росен Плевнелиев има готовност да наложи вето върху актуализацията на бюджета. В интервю
пред bTV държавният глава заяви, че е готов да използва конституционните си правомощия, защото все още има много въпроси, които остават без отговор.
Ето част от думите на Плевнелиев пред bTV:

- Надявам се да има промяна - ако не, ще консолидирам позицията си.
- Тоест, вие сте склонен да наложите вето?
- Склонен съм, но ще изчакам дебатите.
- Да не стане така, че депутатите да излязат в лятна ваканция?
- Президентът е длъжен да седи над ваканциите и над ежедневното отиграване на ситуациите, защото някой е длъжен нещо да направи. Това е най-важният закон в държавата. Има много въпроси, на които трябва да бъде отговорено.
- Добре, ако вие наложите вето, ще има нови дебати в парламента и може би господин Сидеров ще бъде принуден да гласува директно за първи път, не за кворум, а заедно с ДПС.
- Аз не участвам в подобни сценарии. Аз налагам вето само с аргументи. Това е моята принципна позиция.

Антипропаганда!


Разкрития

Светът се дели на творци и паразити

Писмо на писателя Георги Марков до журналиста от "Свободна Европа" Димитър Бочев отпреди 36 години. Преди дни Бочев потвърди автентичността на писмото.
февруари, 1977


Драги Митко,

...От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в
двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия“ вестник ТАЙМС или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията.

Там, но както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразиш с линията на вестника или радиото. Принципите са абсолютно същите. Разликата е само във формите - едните са по-груби и недодялани, а другите по-гладки. Всичко това, което ти говоря, ти вече си го познал. И всичко това аз имам твърдото намерение да напиша в един или няколко романа. Защото нито хората от Радио София, нито хората, които стоят зад тукашните радиостанции, ги е грижа за България и българите.

Просто хората си изкарват хляба, както биха могли да го изкарат с отглеждането на таралежи например... Така че всяко решение, което те взимат, всяко мнение, което те изразяват, няма нищо общо с истината, правдата, борбата за доброто и съвършенството на човека, любовта, красотата. Не!

Никаква друга кауза освен своята проста и ясна кауза - да си циментираш положението и да не си създаваш неприятности. Все повече ме смайва впечатлението, че истинската болест на нашето време не е нито комунизмът, нито капитализмът, нито тероризмът, нито каквито и да са революционни и контрареволюционни евангелия, а главно (може би дори единствено) това мръсничко, подличко, егоистично добре маскирано, добре гарнирано чувство да си осигуриш своето живуркане, като се присламчиш към някой октопод, който има нужда от тебе да му чистиш пипалата.

Все по-силно съм убеден, че светът съвсем не се дели на добри и лоши хора, на леви или десни, на вярващи или невярващи, а главното деление, което има значение за нас, е на хора, които могат, и на хора, които не могат. С други думи - на творци и паразити. Има различни видове творчества, както има и различни видове паразити.

Селянинът, който сее на нивата, е творец, жената, която ражда и отглежда деца, е творец точно толкова, колкото Айнщайн, Бетовен и Достоевски са творци. Този, който прави обувки, е творец, клоунът на сцената е творец, бръснарят на ъгъла е творец и т.н. Но оттук започва най-голямата драма на хората.

Творците и особено талантливите от тях никога не се съюзяват. Първият белег на един талант или на един гений е неговото несъгласие с другите. Много пъти съм казвал, талантът е независимост. И затова всички истински творци поради вътрешната си сигурност, поради устройството си винаги са в пълно разногласие по всички големи въпроси.

В замяна на това паразитите или ако щеш посредствениците се обединяват, подреждат се в стройни редици и създават могъщата армия на администрацията и бюрокрацията. Тъй като те нямат творческата сигурност и смелост, тъй като по даденост са страхливи и несигурни, те намират подкрепа в своето общество, в своята администрация, която трагично им дава власт над творците.

Администраторите най-много ненавиждат през живота си творците и творчеството, защото всяко нещо, създадено на този свят, им казва, че те не могат да създават, че те са просто паразити. Никой не е изливал повече злоба и завист спрямо творческата част на света от тия осакатени нещастници, които са си присвоили правото да управляват другите. Те се боят от творците, защото творецът не се подчинява лесно, той не е добър служител, той не е примерен чиновник, който казва сладникаво усмихнат „да, сър!“.

И затова на тебе ти е ясно например защо всяка дребна редакторска маймунка, колкото и бездарна да е, която почука на вашата врата (или на тукашната), има огромни предимства пред такива като мене. Защото те не се интересуват какво всъщност предават за България, не се интересуват да вникнат дълбоко в нуждите на ония, които слушат оттатък, да отговорят най-пълно на техните очаквания... а просто да си изслужат времето за пенсия и след това да имат приятни старини в някое крайморско топло заливче.

Когато пристигнах тук, на Запад, бях много изненадан да открия, че почти всички хора, които срещнах, и тукашни, и емигранти всъщност се бореха и мечтаеха да получат в живота нещо, което аз бях захвърлил в България - пари, гарантирано положение, слава. Почти всички - и англичани, и германци смятаха, че аз съм бил луд и че е абсолютно морално да лежиш на гърба на цял народ и да си живееш като привилегирована гадинка.

Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мръсна политическа игра на деня, или куп лайна, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии.

За мой и твой ужас, това е действителността. Това е все същият конфликт между партията и отделните творци. Ако комунизмът някога дойде на Запад, уверявам те, че техните диктатури ще бъдат далеч по-отвратителни от нашите - източните. Но ако не дойде, причината за това ще бъде, че техните обществени форми са по-съвършено неморални и представляват по-модерни и по-солидни укрепления за посредствеността и бездарието, основите на несправедливостта са много по-дълбоки и парфюмът на демагогията (за да прикрие миризмата на лайната) - много по-силен.

Знам, че въпросът ти е естествено - А ЗАКЪДЕ СМЕ НИЕ? КАКВО ДА ПРАВИМ НИЕ?

Най глупавото би било да се лъжем, че нещата не са такива, каквито са. Най-непростимото би било да се гръмнем. Отговорът е много прост. Ние трябва да продължаваме да бъдем точно това, което сме били - луди. Защото това е формата на живот, която най-добре ни приляга, защото ние сме родени за нея и защото е най-висша привилегия на природата - ДА НЕ БЪДЕШ КАТО ТЯХ. И струва ми се, че цялата красота на живота, че ако щеш целият му смисъл (нали красотата е смисъл) като че е заложен в лудостта на лудите. Всичко наистина голямо и красиво, което и природа, и хора са създали досега, е изблик на тази лудост, която според мен е самата същност на МОЖЕНЕТО.

Пиши, ако чувстваш, че можеш да пишеш, рисувай, ако мислиш, че можеш да рисуваш, кови, ори, пей, прави нещо, което усещаш, че можеш да правиш, и не се извинявай, че някой не ти е дал микрофона си, че не искат да те печатат. Когато творбите ти станат безспорни, конформистката същност на ония, другите, ще заработи в твоя полза, те ще те приемат като СВОЙ, ще те пуснат по радиото, по телевизията, навсякъде, паметник ще ти издигнат, за да докажат, че те винаги са били с тебе и ти винаги си бил с тях, че онова, което ти си направил, е ТЯХНО.

Те винаги са си присвоявали всичко голямо от историята, всичко, което лудите са създали. И затова можеш да си обясниш такива странни картинки, че музикално глухи охкат и ахкат по Бетовен, литературно слепи хора хвалят до небесата Достоевски и цели шайки от нищожества честват коленопреклонно Ботев (и дори наум не им минава да се опитат поне мъничко да бъдат като него). Ето това е конфликтът! Най-големият, най-дълбокият, единствен сериозен конфликт.
...
Най-сърдечно твой
Жоро