събота, 16 ноември 2013 г.

Разкрития

Битката за „Цариградско“,  или как брои МВР! Малко снимки

С целия партиен и държавен апарат митингът стигна само до Полиграфическия комбинат.

Бялата кола в далечината е на спирката на Полиграфическия комбинат. Целият 50-хиляден според МВР и 60-70-хиляден според Местан митинг се е скупчил между Орлов мост и първия подлез на “Цариградско”.
Малко по-късно митингът се скупчи на Орлов мост, готов да тръгне в посока към Министерски съвет. Когато хората се доближиха един до друг, множеството се събра между началото на Орлов мост и първия подлез на бул. “Цариградско шосе”. Според Google Earth разстоянието е 135 метра. ”Цариградско шосе” там е със широчина 32 метра.
***
По време на най-големите протести през лятото – ДАНСwithme на 8 юли множеството беше от
Парламента до хотел “Плиска” с приблизително същата гъстота, като в момента.
Пак според Google Earth разстоянието между Парламента и “Плиска” е около 3 000 метра. Ако се вярва на Лютви Местан, значи тогава протестиращите са били  300 000 – 350 000 души.
А тогава МВР преброи 3000 души

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 156-и!

След партийните митинги днес, протестиращи за поредна вечер са се събрали пред сградата на парламента с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Антипропаганда

Станишев като наложница, а Бойко като мутра!

Днес, докато си мериха електоратите, изглеждаха доста странно Станишев и Борисов. Сергей, заобиколен от  мустакати и мургави мъжаги, малко приличаше на наложница, докато се извиняваше за възродителният процес. Малко „рано“ се сети да се извинява, само след 30 години. Ама няма как, беше на тясно на трибуната.
В същото време  Бойко от Пловдив обеща в мутренски стил да ни пази от лошите. „Безпощаден ще бъда към тях.“, закани се родният Вито Корлеоне.

Актуално

Партиен апарат и кандидати за държавна работа на митинги в София и Пловдив

Ще продължим да бъдем толерантни и да работим за по-доброто бъдеще на страната си,
каквото и да ни струва това в личен план", заяви премиерът Пламен Орешарски по време на митинга на Орлов мост, на който хиляди граждани се събраха в подкрепа на правителството, добавяйки, че "отговорното поведение днес е необходимо повече от всякога". На сцената при министър-председателя са и лидерите на двете партии Сергей Станишев и Лютви Местан. Междувременно Сергей Станише заяви: "Тук сме над 60 000 български граждани, защото сме водени от чувството на обич към България.
Припомням, че БСП и ДПС  организираха както апарата си така и кандидатите за държавна работа на днешния митинг.  Преди два дни изтече писмо с  разпореждане от новият шеф на БСП-София Калоян Паргов. То гласеше : „Всички кандидати за държавни и обществени служби да бъдат мобилизирани за митинга на БСП в подкрепа на правителството на 16 ноември, събота.“
***

ГЕРБ докара от цялата страна свои симпатизанти в Пловдив на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Лидерът на партията Бойко Борисов се ядоса на обвиненията на управляващите, че партията му стои зад протестите зад парламента и обяви в сряда, че ГЕРБ ще направи протестентен митинг в Пловдив и ще покаже какви сили може да мобилизира политическата сила.  "Победил съм БСП над 10 пъти и БСП го докара дотам, че не може вече да направи сама и митинг, затова покани ДПС на него." Това каза на митинга на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов.
"Няма да наричам Орешарски премиер, защото това е обида за тази дума, каза Борисов. На митинга в Пловдив са около 40 000 души.

Актуално

Вече затвориха "Цариградско шосе" заради БСП, ДПС, „Левски“ и ЦСКА

"Цариградско шосе" в отсечката между хотел "Плиска" и Орлов мост вече е затворено за
движение. Причина за това е предстоящият митинг на БСП и ДПС, който по програма започва в 12 часа.
Заради рисковете от засечка с фенове на ЦСКА, чийто любим тим играе днес вечно дерби с кръвния враг "Левски", в района на Орлов мост и стадион "Васил Левски" има изключително силно полицейско присъствие.

Актуално

ГЕРБ молят телевизиите да не снимат протестиращите в близък план

"Не снимайте протестиращите в близък план", призова Менда Стоянова операторите от телевизиите, които ще отразяват митинга в Пловдив. Според нея заплахата, отправена от премиера Орешарски, че ще се търси отговорност и ще се отстраняват държавни служители, които са против управляващите, са нарушение на конституционните им права. Меренето на електоратите започна от ранно утро днес. От БСП обявиха, че на митинга им в София днес ще дойдат поне 70 000 симпатизанти, а ГЕРБ се подготвя за 40-45 000 души на митинга си в Пловдив. 

Антипропаганда

Интересен поглед на фотографа...
Брежнев говори по телефон през 70-те години на миналия век.

Актуално

Активисти на Бареков окупираха дома на Бойко Борисов

Активисти на "България без цензура" окупираха дома на Бойко Борисов в Банкя тази сутрин. За
разлика от други подобни случаи, този път Борисов нямаше как да остане вкъщи, тъй като го чака митинг в Пловдив. Бившият премиер пробил окупаторите с бронираните си коли.

Антипропаганда

Младият Владимир Зидаров, който сега е по-известен като... Лютви Местан-агент Павел.

СмЕх

- Вчера ходих по магазините. 
- Шопинг? 
- Не, зяпинг...   
   *
- Знаеш ли, че Иван спечели от тотото 500 хиляди. И то само седмица след сватбата!
- Горкия. Никога не му е вървяло....
   *
-Защо Хари Потър има белег под формата на светкавица на челото?
-Като малък го блъснал Oпел...
   *
- Мило, искам подарък... Kато го настъпя и за 3 секунди да вдига 100!
- Добре, мило... Ще ти подаря кантap!
   *
Aко не псувaте докaто шофирaте, знaчи, определено не следите внимaтелно пътнaтa обстaновкa!
   *
18 век: млад рицар в доспехи и с шпага гадае с маргаритка: "обича ме- не ме обича..."

19 век: млад джентълмен във фрак и с цилиндър гадае с маргаритка : "обича ме...струва ми се: ще ми пусне - няма да ми пусне..."

20 век: младеж в дънки гадае с маргаритка: "обича ме? на кой му пука...Ще ми пусне? Мноо ясно....Ще ми стане- няма да ми стане..."

21 век: същество от неопределен вид гледа една маргаритка, емблемата на Skype, и чете в монитора: "обичам те! искам те! хайде да се видим!" И гадае: "мъж-жена-активен-пасивен
    *
Кръстословица за хора с високо самочувствие:
ВОДОРАВНО
1. Названието на четвъртия гръден прешлен на динозавъра Тиринозариус Рекс.(археолог.)
2. Обръщението “ Мама ти,стара” на древноарменски .(шег.)
3. Напитка приготвяна от тигрови нокти, влакна от гърбица на камила, корени от хрян и слюнка (използувана за лекуване на хемороиди в начална фаза при някои берберски племена).
4. Бащиното име на известен сенегалски бактериологист.
5. Шумерски бог на финансовите катастрофи и обществените бани.
6. Не особено известен наш биатлонист от близкото минало, починал трагично при задавяне с кокоша кост на сватбата на братовчед си.
7. Финикийското название на гъбички на краката.(финик.)
8. Известен казахстански звероукротител, гостувал у нас с московски цирк през 1966 г.
9. Звездата отстояща на 432 541 светлинни години от лявата пета на “Малката мечка”
10. Известна пакистанска фирма за производство на лопатки за въглища,доминираща на средно- азиатския пазар в края на 19 век.
11. Ритуален танц от горното поречие на река Нигер, изпълняван от местните шамани при лечение на абсцес на горен молар.
12. Другото название на Hypnum Felicium. (бот.)
13. Малък паразит от семейството на бълхите, изчезнал преди около 154 459 години.
14. Названието под което плоските клещи са известни в някои планински райони на Перу.(арх.)
15. Известен наш статист участвувал при заснемането на около дузина телевизионни филми през 60те години.(включително и ролята на човек слизащ от файтон на гара в трети епизод от “ На всеки километър”).

петък, 15 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 155-и!

И днес продължават протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Актуално

Орешарски ще уволнява протестиращи

Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат
освобождавани от работа. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с гражданските организации.
Орешарски допълни, че има служители, които „все още са на работа", въпреки че за тях е потвърдено, че са участници „в събитията пред сградата на Министерския съвет". Има и други, за които има оперативни данни.

„По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно не винаги успяваме, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", добави премиерът, цитиран от "Дарик".

„Досега има няколко случая, за които всички знаем, и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни. Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично. Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи", каза още Орешарски.

Антипропаганда

Изтекоха опорни снимки от контрапротеста на БСП и ДПС за събота

Антипропаганда

От днес започват 40-дневните Коледни пости, които ще завършат на 24 декември - Бъдни
вечер.
Mогат спокойно да се ядат кренвирши, наденица и разни салами, защото в тях няма месо...

Екстра СмЕх

Митничар се връща вкъщи по-рано и заварва жена си гола в спалнята. – Тука има мъж! Казвай
къде е? Тя отрича. Той вади пищова и тръгва да търси из апартамента. Поглежда в кухнята: – Тук няма никой. Поглежда в банята: – Тук няма никой. Поглежда в гардероба – отвътре една трепереща ръка подава 200 евро. Митничарят ги взема, затваря гардероба и казва: – И тук няма никой.
***

Илюстрации на времето, в което живеем
20/21 Век








Пепеляшка след 2000 г.










Разкрития

ВЕЧЕ ПРОДАДОХА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ (ЗАСЕГА ТРАКИЯ), ОСТАНА ИМ САМО ДА РЕАЛИЗИРАТ СДЕЛКАТА

Събитието беше анонсирано официално на 8 ноември, в столицата на Европейския съюз – Брюксел, на конференция „Помним миналото, създаваме бъдеще с еврорегион „Тракия” най-официално: от “Делегацията на българските социалисти” към европейския парламент. И вече започва конкретната работа по продажбата.
Дипломатическата инициатива на България беше представена и като обществена чрез Съюза на тракийските бежанци.
Организаторът е официален (запомнете го добре) – “Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.” Външнополитическият акт се състоя в най-официално място – в сградата на Европейския парламент, в една от залите му.
На конференцията в Брюксел членът на НС на БСП, председател на Федерация “Открит форум”, заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД Красимир Премянов от името на обществеността у нас (чрез тракийските дружества) представи идеята за (цитирам):

“ПРЕМАХВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ В НАШАТА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ТРАКИЯ” чрез
“СЪЗДАВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН РАЙОН В ЕС, КОЙТО ДА ОБХВАЩА ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТТА ТРАКИЯ. Това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС”

И т.н., и т.н. „Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция”, добави Премянов.

В конференцията освен родните социалисти участваха и евродепутатите Маруся Любчева, Евгени Кирилов, Антония Първанова и Илиана Йотова.
Значението й и официалния характер бяха запечатани чрез посланиците на България в ЕС Димитър Цанчев, в НАТО Иван Найденов и в Кралство Белгия Веселин Вълканов, чрез екскандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин.
Като патрон се изяви външният министър Вигенин, който също беше цъфнал там, за да декларира адмирациите и съпричастността на правителството и държавното ръководство за инициативата за отделяне на Тракия.
Присъстваха отговорни европейски фактори, западни дипломати, висши служители на Еврокомисията, фактори от турското Външно министерство.
Правителството и коалицията в парламента започнаха да продават България – най-официално, с държавна дипломатическа инициатива, което удостовери Вигенин и социалистическите му другарчета (Делегация на българските социалисти).

Те искат Тракия да се отцепи от нея и присъедини към Турция с нейния тракийски регион (а има ли там такъв?). Ясно е и защо участващата в управлението ДПС официално я няма – за да не разконспирира замисъла.

Идеята – нов район, отделен от Родината ни, който ще се ползва с преференции от ЕС за европомощите.
Т.е. ще делнем българската територия, за да докопаме част от огромните европейски траншове за нашите джобове, а българите вятър да ги вее, а най-добре да ги размята по света, че да не ни пречат на сделката с Ердоган. Тази инициатива ще ви обясни и политиката на правителството със скръстени ръце на фона на проблема с бежанците от Близкия Изток.

И най-важното:
Дипломатическо-обществено-партийно-държавната инициатива беше предложена в Европарламента на 8 ноември – онзи ден и започва работа специална работна група за идеята!
На заседанието, което предстои в сряда, по моя информация МС ще се занимае в секретна точка с развитието на проекта.

Сетете се за начина, по който беше озаглавена българската дипломатическа инициатива “СЪЗДАВАМЕ БЪДЕЩЕ С ЕВРОРЕГИОН ТРАКИЯ”. Но в състава на Турция, понеже в работните материали недвусмислено е посочено това! Например ще се ползват европейски траншове за Анкара – предприсъединителните им, а не родните.

Другата инициатива, която са подели все още в дълбока тайна, е за нов статут на малцинствата.
Тя беше развита навремето още от Ахмед Доган в доклада му пред 8-та конференция на ДПС (когато му организира псевдоатентат като потвърждение на тезата му. Апропо, моето разследване за атентата е изчезнало от стената ми и моля ако някой го има, да ми го качи). Ето какво е казал Доган:

“Затова във визията на Евроидеята водещ принцип на Властовата система е регионализмът, а не централизмът. От тази гледна точка, закъснялото развитие на стратегията „Европа на регионите“ е част от причините за кризисните явления в ЕС…
… Разбира се, всичко се свежда до статуса на малцинствата в националните държави. В тази връзка ми е и предложението към Европейските либерали, а именно, необходима е концепция за даване на „ статут на европейско малцинство“ на рисковите малцинства в ЕС, в частност на малцинствата на страните от ЮИЕ.”

Накратко: ДПС се обяви за излизане на етническите райони от състава на България и прехвърлянето им на административно подчинение на Брюксел. Предложи същият модел и за цяла Европа. БСП отиде крака по-напред – юридически и на Анкара заради начина на еврофинансирането за Турция.

Това е процес на деструкция и своебразен постмодерен интернационализъм, който Анкара и Москва със сигурност възторжено аплодират. Първата – освен заради турските малцинства у нас, но и заради онези в Западна Европа. Москва – заради евентуален разпад на Великобритания, Белгия, Испания, Румъния и др. и съответно деструктуриране на ЕС и европейската идея. Раздробяването на европейските държави и пространство е лесен начин за задкулисно управление отвън.
Коментар на разследващия журналист Григор Лилов по темата:
И заради тези неща твърдя, че правителството и коалицията е ОПАСНА ЗА СТРАНАТА И
НАСЕЛЕНИЕТО. Най-лошите ми очаквания от книгата ми “Дуел” са на път да бъдат надминати.
Наивниците, вярващите в политиците ни или просто уморените също стават опасни за страната, но и за себе си с бездействието си. Помните ли онзи филм на Сидни Полак с Джейн Фонда – “Уморените коне ги убиват, нали”.

Българското политическо ръководство се съюзи с екстремизма на Ердоган и неговия път към ислямстки фундаментализъм, ОФИЦИАЛНО обяви сделката с Тракия, (+Хасковско и Кърджалийско – засега знам само за тези краища, не ми е ясно дали се включват части от Бургаско) само и само да получи още някои и друго парче от паричната баница.
ОСТАВКАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАЦИЯ!

Другото е онова, което става в Турция – там вече студентите – младежи и девойки ще живеят в различни общежития като път и да учат разделно още от училищата.

И НИКАКВИ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ И ПРИКАЗКИ КОЙ Е КУПЕН, НЕЗАКУПЕН, ИЗМАНИПУЛИРАН, НЕЗНАЕЩ КАКВО ИСКА ИЛИ НЕ, КОЙ КАКВИ КОНКРЕТНИ ИНТЕРЕСИ ПРЕСЛЕДВА ИЛИ НЕ, никакви оправдания с “какво ме засяга”, “дреме ми на онова това правителство и коалиция” нямат място, ако искате да имате държава – дори и в това състояние, което е сега.
И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – ПОСТОЯНЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ПРОДАЖНИЦИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО И КАКВИТО И ДА СА ТЕ!

НЕОБХОДИМ Е И СЪЩИЯТ ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ И ВЪРХУ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИЙНИ СУБЕКТИ И ТИНК-ТАНКОВЕ, КОИТО АКО БЯХА ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, ЩЯХА ДА ПОДАДАТ СИГНАЛА ЗА ОПАСНОСТТА, КАКТО ПРАВЯ АЗ.



СмЕх

Хванал пъдаринът един циганин, че краде от общинските лозя и го завел при кмета:
- 100 лева глоба! – отсякъл кмета.
- Ама недей така, бе чичо, аз за булката няколко чепки откъснал, че бременна!
- Така ли? Нека да дойде булката да я видим. - рекъл кметът.
Водят жената, а тя – кльощава, нищо не й личи.
- Абе, ти защо лъжеш? - извикал кметът.
- Ама то снощи съм го правил бе, кмете! - рекъл циганинът.
    *
След кампанията за цифровизацията, да вземат да направят и една за кирилизацията.
   *
Разликата между жената и колата е, че като ти чукнат колата, разбираш...
  *
Определения на думи:
ДЖАДЖА
Жена: Всяка част под капака на колата
Мъж: Закопчалката на женския сутиен
УЯЗВИМ
Жена: Да разкриваш напълно емоциите си на другия
Мъж: Да играеш ръгби без шлем
КОМУНИКАЦИЯ
Жена: Споделяне на мисли и чувства с партньора
Мъж: Да драснеш една бележка преди внезапно да потеглиш за уикенда с момчетата
ЗАДНИК
Жена: Тази част от тялото, която всяка дреха прави "да изглежда по-голям"
Мъж: Това, което плясваш, когато някой отбележи гол или кош
ОБВЪРЗВАНЕ
Жена: Желание да се ожениш и да имаш семейство
Мъж: Да не сваляш други жени, когато си излязъл с приятелката си
ЗАБАВЛЕНИЕ
Жена: Хубав филм, концерт, пиеса или книга
Мъж: Всичко, което може да се прави, докато пиеш
ПРАВЕНЕ НА ЛЮБОВ
Жена: Най-големият израз на интимност, който една двойка може да постигне
Мъж: Наричайте го както искате, стига да се стига до леглото
ДИСТАНЦИОННО
Жена: Устройство за смяна на телевизионните канали
Мъж: Устройство за изследване на всичките 75 канала на всеки 2 1/2 минути
  *
Журналист пита милионера:
- Коя е най-голямата радост, която ви донесоха парите?
- Жена ми спря да готви.
  *
Починал един много богат евреин. В завещанието пишело, че не оставя нищо нито на жена си, нито на сина си, а че иска парите да бъдат погребани с него.
Жената и сина плачат и слагат парите в ковчега, когато идват техен познат -също евреин. Той ги пита, защо слагат парите в ковчега. Те му разказали за завещанието, той помислил малко и казал:
- А защо не му напишете чек?
   *
Трезвеник в Русия - човек, неумеещ да работи в екип.

четвъртък, 14 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 154-и!


Около 300 души протестират тази вечер пред Народното събрание с искане за оставката на
правителството нови избори.

Скандално

БСП събира кандидатите за работа на митинг в подкрепа на Орешарски

Всички кандидати за държавни и обществени служби да бъдат мобилизирани за митинга на
БСП в подкрепа на правителството на 16 ноември, събота. Шествието ще тръгне от Орлов мост в 12 часа. Писмо с това разпореждане е изпратил новият шеф на БСП-София Калоян Паргов до председателите на Районните съвети на партията в столицата. „Считаме, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби”, пише Паргов.

Неофициално от „Леге” 10 обясниха, че присъствието на контра-протеста ще се счита за знак за надеждност и лоялност на младите службогонци и ще повиши техните шансове за назначение. Наследникът на Овчаров нарежда на районните вождове да предприемат
конкретни мерки за осигуряване на максимален брой участници.

Контролната цифра определена от НС на БСП за участието на столичната партийна организация е 5 000 човека.
Освен хората, които са подали молби за държавна работа на „Позитано” 20, другите мобилизирани категории партийци са: секретарите и членовете на ръководствата на основните партийни организации, членовете на районните съвети и Контролни комисии, ръководствата и активите на женската и младежката организация, както и на обединението на ветераните.

Под знамената са свикани също така членовете на избирателните комисии от квотата на левицата, застъпниците и наблюдателите.
Ето и пълният текст на окръжното на Калоян Паргов до председателите на РС на БСП в София:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА РС НА БСП

УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

На 16.11.2013 г. от 12:00 часа ще се проведе шествие – митинг в подкрепа на правителството. Сборен пункт на участниците в шествието – митинг е „Орлов мост” (пред подвижната сцена) от 11:30 часа.

Имайки предвид създалата се напрегната обществено – политическа обстановка по повод студентските протести, Ви молим да предприемете конкретни мерки за осигуряване на максимален брой участници в шествието – митинг.

Контролната цифра определена от НС на БСП за участието на столичната партийна организация е 5 000 човека.

В изпълнение на тази задача Ви препоръчваме да насочите вашето внимание преди всичко към следните категории граждани за участие в мероприятието:

1.            Районен партиен актив:

• Секретари и членове на ръководствата на ОПО;

• Членовете на РС на БСП и РКК;

• Симпатизанти на БСП.

2.            Ръководствата и активите на:

• Обединенията на жените социалистки;

• Младежките обединения;

• Движенията на ветераните.

3.            Нашите представители участвали в изборния процес при провеждането на „Парламентарни избори – 2013”:

• Членовете на СИК и РИК;

• Застъпници;

• Наблюдатели;

• Представители на БСП.

4.            Считаме, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби.

Приложено Ви изпращаме Разпределение на участниците от столичната партийна организация в шествието – митинг по райони.

Молим Ви на 15.11.2013 г. до 11:00 часа да ни съобщите в ГС на БСП броя на хората потвърдили участието си в мероприятието от вашия район.

Председател: /Калоян Паргов/ 

Разкрития

Пуснаха телефона на Орешарски във Фейсбук! Пращат SMS-и #ostavka

Прати смс на мишока... #ОСТАВКА," е написал в личната си страница във Фейсбук един от лицата на протестите срещу правителството Асен Генов.
"0889 099 666, това е телефонът на премиера Орешарски. Завършва на дяволско число. Пратете му SMS с формулата за очистване от зли духове: #ostavka," пише той. Също така според него пред парламента са поставени нов тип бариери. " Те са тип Mojo и притежават специално стъпало от вътрешната страна. Полицията има опорна точка, за да "измъква" най-разгорещените протестиращи. Основната им функция е за концерти. Тоест, управляващите ни готвят нови и нови ентъртейнмънти, " коментира Генов.

Той пише още на страницата си: "Да опростим нещата, ОК? Няколко пиратки, стотина водни бомбички, десетина преместени пейки и кофи, премахнати заграждения без НИКАКВИ ЩЕТИ ПО СГРАДАТА НА НС и БЕЗ ФИЗИЧЕСКИ КОНТАКТ с който и да е от депутатите. СРАВНИМИ ЛИ СА с това, криминално да завладееш икономиката, да подариш борбата с организираната престъпност и националната сигурност на една икономическа групировка и да демонстрираш пълна зависимост на правосъдието от корпоративни търговски интереси? Да или не? И спрете вече да обвинявате почти отчаяната съпротива на гражданите срещу мафията. Ако обичате!"

СмЕх

Жена казва на мъжа си:
- Много работиш напоследък. Чак и насън викаш секретарката си.
   *
Един ловец хванал златната рибка. Какво искаш, го попитала тя. Искам да заспя и да се събудя след 100 години. Речено сторено. Събудил се след 100 г., пушката при него, в гората не се вижда пиле, заек-нищо. Среща друг ловец и го пита: колега какво биете? Гледай,казва другият, нищо не е останало бием цигани, целогодишно, денонощно. Тръгва нашият, стига до едно село и гледа двама цигани ровят в кофата за боклук. Вдига пушката, прави едно дубле и в този момент изскача горският. Започва да вика, а нашият го пита- кво става бе горски, нали може по всяко време, аз така и така, златната рибка...А бе момче,казва горският, докога ще ви разправям,че не може да ги биете на хранилките!!!!!
    *
Идея за преобзавеждане на парламента:
Нека пак да има 240 стола. Ама да са електрически...
    *
Отива един човек да търси работа във ферма
- Искам 1000 лева заплата!
- Чакай, бе! Хората тука взимат по 50-60 лева, а ти 1000?! Че какво повече знаеш?
- Ами... Разбирам езика на животните.
- Добре. Я ела тука.
Завел го шефа при свинете. Животните изгрухтели.
- Аха. Шефе, казаха, че са се опрасили с 5 прасенца, а вие и кмета сте писали 3, две сте си ги поделили!
- Сакън! Тихо! Добре, добре! Разбрал си някакси. Ама я ела при кравата! Кравата измучала.
- Да, шефе. Ами тя каза, че дава по 10 литра на ден, а вие с кмета пишете 5, другите си ги вземате!
- Добре! Добре! Тихо! Нает си! 1000 лева! 2000 лева! Само мълчи!
Отиват те да уредят договора, минават покрай овцете и те изблейват.Шефа бързо казва:
- Не ги слушай, не ги слушай! С кмета бяхме пияни!
   *
Археолози от Влашко
са попаднали на автентична грамота,
(Доказваща пословичната Румънска коректност)
подписана лично от Граф Дракула.
Която изглежда приблизително така
ГРАМОТА
За доброволно кръводаряване
Присъжда се посмъртно на Ром Мамалигеску,
за проявен героизъм,стоицизъм и големи
заслуги към бъдещият румънски туризъм.
   *
Две начинаещи актриси си говорят за новия сериал в който и двете участват: -Знаеш ли? Това е много странно. Падна ми се роля в която ме ч*кат още в първа серия. -Това не е нищо – отговорила другата. – Мен ме ч*каха още на кастинга.


сряда, 13 ноември 2013 г.

Антипропаганда

Зад всеки успял мъж стои ДС

„В подходящ момент от разговора обясних на …., че съм служител на ДС и отчитайки неговия произход, лични и делови качества му предлагаме сътрудничество. Когато правих предложението внимателно наблюдавах за неговата реакция. Без да се колебае, с нотка на известно вълнение …. отговори, че той счита за свой дълг да ни оказва помощ и с удоволствие приема направеното предложение.“
Разговорът се води на 1 февруари 1989 г. в сладкарница „Пролет“ на бул. „Цар Освободител“, между 11 и 12,10 ч. Вербуващият е капитан О. Бохоров, а липсващото име е на приелия „с удоволствие“ предложението 35-годишен амбициозен член на БКП, съпруг на професорска дъщеря и старши асистент във ВИИ „Карл Маркс“ Стати Василев Статев.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 153-и!

Близо 2000 души се събраха малко преди 19 часа в пространството пред парламента.

Демонстрантите, сред които множество студенти, започна да се събира половин час по-рано около ректората на Софийския университет. Хората се бяха подредили по протежение на бул. „Цар Освободител“ между СУ и Орлов мост, така че да не блокират движението по улицата.

Актуално

Студентите към Бойко Борисов: Не чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете.

Ранобудните студенти разпространиха декларация, в която се разграничават от позицията на
лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес заяви, че  хиляди хора го призовавали в социалната мрежа "Фейсбук" и на други места да оглави заедно с ГЕРБ протестите срещу правителството.
Ето декларацията:

"Г-н Борисов,

явно се затруднявате да разберете защо е невъзможно не само да ни оглавите, но и да се върнете на власт с наша подкрепа. Затова нека стане ясно, че политиката, която въплащавате е в разрез с идеологията ни и борбата ни за една бъдеща държава, която се грижи за гражданите си, а не ги изоставя, както вие направихте. Вие обезкървихте здравеопазването и образованието ни, за да подсилите силовите структури и да се занимавате с подслушване докато народът се самозапалваше в отчаянието си. Вашата страхлива оставка беше пиар ход, но няма да позволим да бъдем употребени за следващия Ви (както и от която и да е партия).

Ние се уморихме от всички лица, говорители и предводители на прехода. Не сте изключение от тази група. Направете си труда да прочетете съдържанието, което Окупацията ни произвежда и сам ще се убедите, че нямаме допирни точки. Не можете да се разпознаете в движението ни, без да рискувате да се разпадне идентичността Ви. Никой не ви е дал мандат да говорите от наше име и да ни асимилирате към вашата партия. Нека това бъде ясно и за бившия Ви неформален коалиционен партньор Атака, който произведе несъгласуваното определение в изречението "Малките ИЗРОДЧЕТА на сикаджията Бойко в действие". То не е съгласувано и със самите нас. Честно казано, не се обиждаме на "изродчета", но дълбоко ни обижда да ни казват, че сме "на Бойко".

Ние не ви чакаме да ни оглавите, а да си тръгнете".


Актуално

Орешарски с два и половина пъти по-голям бюджет за подслушване

Създадената от БСП, ДПС и Атака Държавна агенция "Технически операции", наследник на едноименната служба в МВР, която прилага специални разузнавателни средства, ще получи двойно по-голям бюджет в сравнение с миналата година. Това става ясно от внесения в парламента проектобюджет за 2014 г.

Видно от програмните бюджети на МВР, за предходните години за подслушване и следене се отделяха малко под 20 милиона лева на година. Управляващите възнамеряват да осигурят на новосъздадената "ДАТО" два пъти и половина повече – 49 милиона лева. Увеличението става на фона на цялостното "свиване" на бюджетите на останалите държавни институции и съдебната система.
Реформите, довели до създаването на ДАТО обаче пропуснаха службата за подслушване в ДАНС - "Специални операции". Наскоро стана ясно, че ДАНС е увеличила значително подслушването през първите шест месеца на годината - по план за цялата 2013 г. тя е трябвало да приложи 526 специални разузнавателни средства (СРС), но до края на юни техният брой вече е бил 876, или близо 65% повече от годишната прогноза. За сравнение – през първото полугодие на миналата година са приложени 264 СРС-та - повече от три пъти по-малко, а през цялата 2012 г. - общо 507.

Управляващите възнамеряват да увеличат и бюджета на ДАНС – с 33%

Разкрития

Вижте с какво тъпчат сандвичите в „Макдоналдс“

Снимка, публикувана от Reddit потребителя DJDanaK  показва как изглеждат бургерите
"МакРиб" в сурово състояние, разкрива "Business Insider".
“Мой приятел работи в „Макдоналдс“ и ми изпрати тази снимка на сурово МакРиб месо, пише DJDanaK.

Актуално

Студентите пак обграждат парламента

Протестиращи започнаха да се събират пред Народното събрание и в градинката до него.
Тази нощ полицията е издигнала плътни заграждения пред сградата на Народното събрание. Те са метални, плътно споени и заменят решетките, които опасват от месеци сградата на парламента. Най-често подобен вид огради се използват при концерти, пред първите редици от фенове.
Пловдивските студенти са пренощували в ректората на Софийския университет „Климент Охридски”, за да продължат да протестират с колегите си, съобщи протестиращият Благовест Ганев. 

Антипропаганда

След здравата стена около парламента, следващата стъпка логично би трябвало да е бодлива тел и ров, пълен с крокодили

Актуално

Властта се барикадира, парламентът осъмна с нова плътна ограда

Парламентът осъмна с нова – плътна ограда тази сутрин. Около 04,00 ч. през нощта полицията е започнала да инсталира модерното съоръжение, което ще пази депутатите от народния гняв. Това става часове след като протестиращите снощи успяха да изтръгнат старите решетъчни огради пред парадния вход на Народното събрание и всичко остана в ръцете на плътен кордон от няколко редици полицаи. В резултат на това бяха докарани стотици униформени и жандармеристи, които да опазят сградата. Впоследствие протестиращите бяха тотално „изметени“ от площада пред парламента.

СмЕх

Жена към мъжа си:
- Трябва да уволним новия шофьор! Днес едва не ме уби!
- Скъпа, трябва да му дадем още един шанс.
   *
Двама тинейджъри си говорят:
- Знаеш ли, срамувам се да питам за презервативи в аптеката.
- Ще те науча какво да правиш. Влизаш и питаш: "Имате ли гумени ръкавици?". Те отговарят "не". Тогава ти им казваш:
"Дайте тогава нещо подобно, може и десет презерватива да си надена на пръстите". Разбра ли?...
- Разбрах.
- Хайде отивай да пробваш.
След няколко минути момчето се връща смутено:
- Ще ми се смееш, но те наистина имаха ръкавици.
   *
Сомалийски имигрант пристига в Берлин. Спира първият срещнат човек дето вижда и му казва:
- Благодаря Ви, господине. Германия ми позволи да живея тук, даде ми жилище, помощи за храна, безплатно медицинско обслужване, безплатно образование и никакви данъци!”
Минувачът му казва:
- Имате грешка, аз съм афганистанец.
Сомалиеца продължава нататък, среща друг минувач:
- Благодаря за красивата ви страна! и т.н.т.
А човека му казва:
- Я не съм немец бе, аз съм иранец.
Сомалиеца не се отказал, продължава нататък, стиска ръката на следващият минувач и пак го поздравява:
-Благода ви за всичко във вашата прекрасна Германия! и т.н.т
- А бе човек, аз не съм германец, аз съм турчин!!!
- Е добре де, а къде са германците ?
- Къде, къде- погледнал си часовника минувача- на работа са в момента.
   *
Трите вида сутиен-Католическият тип (поддържа масата), тип армията на спасението (повдига падналите) и баптисткия (прави планини от нищо).
   *
Консервативният университет по архитектура, строителство и геодезия стартира новата учебна година. Ректорът обяснява на първокурсници правилата:
- Забранено е посещението на женските общежития от момчета, както и мъжките - от момичета. Първото нарушение се наказва с глоба в размер на 20 лв, второто - 40 лв., а третият път - 60лв. Има ли нещо неясно?
Един от студентите вдига ръка:
- А колко е месечната такса?
   *
Как се познават кореняците софиянци?
- По жълтото паве в кацата със зеле.
   *
Какво знаете вие за целеустремеността? Юрий Гагарин цял живот не пил, не пушил и тренирал за това да не бъде 108 минути в Съветския съюз.


вторник, 12 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme! LIVE! Видео на живо

Напрежението  в центъра на София ескалира, издърпаха загражденията пред парламента

Протестът! Ден 152-и!

Вече над 10 часа протестът в центъра на София не спира. Напрежението ескалира.

Край парламента бяха докарани два специализирани камиона –  пожарна кола и жандармерийско водно оръдие. Пожарникарите паркираха до градинката с паметника на Св. Климент Охридски, а водното оръдие беше оставено в резерв зад парламента.
На живо с видео от тук: http://www.ustream.tv/channel/najivo

Антипропаганда

"Акшън" 

НА ЖИВО ВИДЕО

Жива верига около парламента! Депутатите пак ще се возят с белия автобус! Снимки, Видео

Белият автобус, с който депутатите бяха изкарани от парламента преди няколко месеца,
вероятно отново ще влезе в действие. Превозното средство се подготвя, за да послужи за извеждане на народните представители след края на работния им ден. С белия автобус до Народното събрание пристигнаха жандармеристи, съобщи бТВ.

Според програмата, депутатите трябва да приключат работа в 16 ч. Представителите на ГЕРБ, обаче, вече напуснаха пленарната зала след скандал заради случващото се около парламента.
В момента напрежението е най-сериозно при "Александър Невски" откъм ул. "Оборище", където полиция и жандармерия се опитват да попречат на блокирането на улицата. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и служители на реда, след които се чуха призиви "Без насилие".

Някои от протестиращите са налягали и насядали на земята пред партулките на полицията, за да ги спрат да напуснат зоната около парламента. Автомобилите са празни, в тях няма полиция, и служителите на реда се опитаха да ги преместят, за да подсилят вероятно с тях охраната на периметъра около храм-паметника "Свети Александър Невски".
Жива верига от протесиращи е блокирала парламента в момента.
ВИДЕО НА ЖИВО ОТ ТУК: http://www.ustream.tv/channel/najivo

Актуално

Сблъсъци около парламента! Снимки

Протестиращи опитаха да направят жива верига откъм задния вход на парламента при храм-
паметника “Св. Ал. Невски”. Това доведе до сблъсъци с полицията, която опита да изтласка протестиращите.
Полиция и протестиращи влязоха в сблъсък зад катедралата "Свети Александър Невски".  На земята има паднали и налягали хора. Протестиращите не пускат автомобилите на полицията да преминават.
Част от тях препречиха изхода към ул. "Раковска" с пейки. По-
рано студентите пяха химна пред сградата на законодателния орган. Те скандираха "Оставка" и "Елате с нас, протестът е за вас".

В социалните мрежи върви  призив за блокади.

Цитат на деня

"1994 година една четвърт съм имал в офшорна компания, която... тогава всички правеха. 1994 година. Не е работила изобщо. Аз бях забравил. И до ден-днешен... Понеже се обадих, 4-5 години не се бяхме чували, на Цветелина, викам: "Абе ти помниш ли такова чудо?" Изобщо, ако някой ме познава, 1994 година - див каратист, какво разбирам от офшорна компания, от бизнес и от финанси?“.  Така Бойко Борисов коментира участието си в офшорна компания през 1994г.

Актуално

Днес студенти от цяла България ще окупират парламента

"Ранобудните студенти" от цялата страна възнамеряват да окупират във вторник Народното събрание с искане за оставка.
Това съобщиха протестиращи от безсрочно окупираната 5-а аудитория на Пловдивския университет.
Студенти от пловдивските ВУЗ-ове тръгнаха още в понеделник вечерта към София и призовават всички граждани да се присъединят към тях.
Окупацията на парламента започва в 10.30 ч. във вторник.
В понеделник КНСБ и КТ "Подкрепа" направиха общ национален стачен комитет.

СмЕх

Двойка влюбени се целуват на дивана. По някое време младежът пристъпва към по-решителни действия и бута девойката по гръб.
- Почакай! - казва тя, - не е ли по-добре след сватбата?
- Знам ли... Ами ако мъжът ти се случи някой ревнивец?
  *
Мъж пита жена си:
- Къде беше?
- На курс.
- Това "с" за благозвучие ли го слагаш.?
- Не, за множествено число!
   *
Мъжът не е темерут - той е словесен минималист.
Мъжът не е невеж - той е необременен с факти.
Мъжът не е плешив - той страда от регресия на фоликулите.
Мъжът не яде като свиня - той страда от обратна форма на булимия.
Мъжът не се шляе - той намира алтернативни посоки.
Мъжът не е нечестен - той е морално дезориентиран.
Мъжът не е тъп - той страда от минимално черепно развитие.
Мъжът не е мързелив - той е с влошена енергичност.
Мъжът не е нисък - той е анатомично компактен.
  *
- Роди ми се син! - На кой прилича? - На мен, като съм пиян. - ??? - Крещи на всички и търси цици непрекъснато...
  *
"Учителка пита класа си:
"Какъв искаш да станеш, като пораснеш? "
Тошко казва:
-Искам да съм милиардер, да ходя в най-скъпите барове, да взема най-готината кучка с мен,да и купя Ферари,да и дам..ммм.. един милион, апартамент в Париж, имение в Ница, самолет да пътува из Европа,безлимитна кредитна карта... и да правя любов с нея по три пъти ден!!
Учителката, шокирана не знае какво каже,решава да не отдаде
значение на това, което казало детето и продължава с въпросите
-А ти, Донке?
-Аз искам да стана кучката на Тошко!!!"
   *
- Каква е разликата между бельото на бабите ни и нашето?
- Едно време разтваряш гащите, за да видиш задника, а сега разтваряш задника, за да видиш гащите.
   *
Строители проверяват звуко-изолацията на нов блок.  - Пешо, чуваш ли ме?  - Не викай, виждам те…
   *

понеделник, 11 ноември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 151-и!

Около 150 протестиращи с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски и
разпускане на 42-рото Народно събрание са се събрали в центъра на столицата. Протестиращите са спрели движението по столичния булевард "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител" от Ректората на Софийския университет до Паметника на Васил Левски, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Разкрития

Нашите бензиностанции разбиват всички физични закони! Напълниха 71 литра бензин в 60 литров резервоар!

Поредното доказателство за кражбите на бензиностанция показа в социалните мрежи гневен гражданин. Ето какво публикува  Георги Терзиев от София
Тази вечер на бензиностанция на OMW в София лек автомобил Волво V40, 1.8 бензин, модел '97, успя да събере в резервоара си рекордните 71л. бензин А95.
Метрологичната проверка с еталон от 20л. показа точност до -20гр.
Калибровка на горивна помпа №6 с дата 09.2013. Стикер - валиден до 09.2014г.
Заводските параметри на резервоара на горния автомобил са фиксирани на 60л. обем за целия период на неговото производство - 1996-2003г.
Колата е стигнала до бензиностанцията на собствен ход, т.е с работещ двигател.
Предполагаемо остатъчно количество в резервоара - не повече от 1л.
Евентуални течове от резервоара - не са забелязани. Автомобилът прeседя на едно място около 2 часа.
Възможност за пълно допълване на гърловината на резервоара - още максимум около 300-500 гр.
Предполагаемо сборно събрано количество гориво - бензин А95 в резервоара на автомобил Волво V40 - МАХ 64/65л.
ПИТАНЕ:
КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 6-7 ЛИТРА ГОРИВО???