събота, 7 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 177-и!

И днес в столицата се проведе протест срещу управлението на правителството на Пламен Орешарски. Около 100-тина протестиращи поискаха оставката на кабинета.

Бойко коментира изнервения Станишев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в профила си във фейсбук вчерашната акция на младежите от ГЕРБ в Народното събрание, които подариха еднопосочни билети за Северна Корея на Коалиция за България. "Гледах вчера изнервения Станишев как обиждаше младежите на ГЕРБ и ги наричаше смешници, защото им подариха еднопосочни билети за Северна Корея. Как може да се чувства човек, който 10 поредни пъти губи избори от тези деца и партия ГЕРБ? Каква ли квалификация би дал на себе си?????", пише Борисов във фейсбук.

104 години от рождението на Вапцаров

Никола Вапцаров  е роден на 7 декември 1909 година в Банско. Израства в революционни и
повратни времена за България. През 1939 година подготвя стихосбирка "Моторни песни", която излиза от печат през 1940 година. През 1942-ра е осъден на смърт за антифашистка дейност.

Посмъртно му е издадена членска карта на "Съюза на писателите". Десет години след разстрела е удостоен с почетна "Международна награда за мир".
***
Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
                                                      толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!

Разстрел, и след разстрела – червеи.
Това е толкоз просто и логично.
Но в бурята ще бъдем пак със тебе,
народе мой, защото те обичахме!

Орешарски остави държавните пари в банката на Цветан Василев

Държавните дружества пропуснаха шестмесечния срок, в който трябваше да разпределят
парите си в банките така, че никоя да не държи повече от 25% от средствата им, се оказа недостатъчен. Проверка е установила, че към 4 декември, когато срокът изтече, най-големите дружества, разполагащи и с най-големи депозити, не са спазили нормативни изисквания. Сега директорите им ще трябва да бъдат глобени с половината от заплатите им за три месеца напред, припомня изданието в днешния си брой. Решението бе взето от служебния кабинет на Марин Райков. От министерствата сега или не отговарят по темата, или обясняват, че тепърва ще обобщават и ако трябва, ще глобяват нарушителите.

Данните, публикувани в края на май, показаха концентрация на средства на държавни компании в Корпоративна търговска банка. В началото на управлението си премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще извади парите на държавата от КТБ. И до момента голяма част от държавните дружества, включително и от енергийния сектор, държаха парите си в банката на Цветан Василев.

КТБ бе обвинявана, че по този начин с държавни средства купува влияние, включително и в медиите. При кабинета на Бойко Борисов имаше увеличение на процента на държавните пари в банката. При последните официални справки стана ясно, че КТБ държи почти всички пари на държавните дружества в икономиката и енергетиката. НЕК- 59.4%, Булгартрансгаз-96%, БЕХ-88.2% и „Булгаргаз“ – 90.85%. ЕСО не отстъпваше също по-назад – 94.76%.

“Сега сме на етап, когато КТБ може да сложи министрите”, заяви в началото на октомври по Нова телевизия Татяна Дончева, бивш депутат от БСП. Тя директно заяви, че Сергей Станишев е дал на концесия правителството на Корпоративна търговска банка. А всички министри в кабинета са били предварително одобрени от кръга Цветан Василев-Делян Пеевски.

Удари ни ураганът от Европа! Утре вятърът ще е 120км/ч

Ураганни ветрове удариха България днес, а утре ще се засилят. За щастие няма да са така
опустошителни, както в Западна Европа, но всички трябва да са изключително внимателни, предупреди синоптикът от ТV-МЕТ Симеон Матев.
Всъщност това е "опашката" на историческата буря, която разтресе Западна Европа и се смята за най-силната от 60 години насам.
Теченията над Стария континент постепенно ще се пренесат и у нас. С 80-120 км/час ще духа вятърът днес и утре. Особено критично ще е положението в Дунавската равнина и по Черноморието, казаха още метеоролозите. Температурите няма да са ниски за сезона: минимални между минус 5 и нула и максимални между 1 и 5 градуса в цялата страна. В столицата ще е от минус два до плюс два градуса.
Въпреки това заради силния вятър времето ще се усеща много по-студено. До довечера мразът ще скове цялата страна. Леки превалявания от сняг може да има само в планинските райони, в равнините валежите ще са малко и няма да натрупат.
Тази сутрин бяха затворени пристанищата в Бургас и Варна заради силния вятър. Засега няма нарушения във въздушния трафик.

Антипропаганда

Игуменът на Троянския манастир за гейскандала

Бях потресен от това, което видях по телевизията. Това заяви в „Тази събота“ по bTV игуменът
на Троянския манастир епископ Григорий. Светата обител се разтресе от мощен гейскандал, в основата на който бяха „голите откровения“ на йеромонах Кирил.
„През пролетта имаше случай, когато йеромонах Кирил представи едно лице за свой братовчед и той бе настанен в една от стаите за гости – както бихме постъпили с всеки сродник на събратята в манастира. Аз нямам механизъм да проуча този човек сродник ли е или не, да му поискам документ. Все пак сме в Светата обител и е логично да се доверя“, каза игуменът.

Той бе категоричен, че е недопустимо хора с „такава ориентация“ да бъдат клирици, духовници, духовни водачи.

Все пак дядо Григорий заяви, че не бил получавал сигнал за оргии в манастира. Той допълни, че е наложена санкция от Светия синод към вече разжалвания йеромонах Кирил. „Беше уведомен манастирския събор, бе разговаряно с братството на манастира. Изпратих докладна записка до Светия синод и на негово заседание бе взето решение йеромонах Кирил да бъде аргосан – т.е. да му бъде наложена забрана от всякакъв вид богослужение. Светият синод е назначил комисия, която да проучи по-подробно случая и те ще имат последната дума за съдбата на Кирил“.

Запитан как се разбира кой е с нестандартна ориентация, духовникът отговори: „Как се разбира…, не мога да отговоря“.

„Но от записа се вижда, че Кирил казва – в манастира има шестима монаси, четирима от тях са с нестандартна ориентация“, вметна водещият Антон Хекимян.

„В разговор с братята те отричат всичко това. Ето защо разчитам на разследването на комисията на Светия синод, за да изясним случая. Не мога да кажа той какво ще каже и нямам право да диктувам или предлагам как трябва се постъпи в такъв случай“, заяви епископ Григорий.

Той допълни, че не може да твърди, че монасите си говорят в женски род, тъй като не е бил свидетел на подобни обръщения. „Не съм виждал и дали някой от братята въвежда или извежда някой непознат човек от своята килия. Не съм бил свидетел на оргии в манастира, не съм и бил запознат от друг свидетел на подобно нещо. Пак казвам – не мога да твърдя за нещо, на което не съм бил свидетел“, каза духовникът.

„Срамно ми е от всичко това, което се случва и не мога да бъда безразличен от това, което се случи през последните дни. Като игумен на манастира не мога да стоя настрани от всичкото това, което се случи . Аз бих могъл да го контролирам, ако нещо се е случило пред очите ми, ако някой е дошъл да ми каже за това. Ако знаех, щях да реагирам светкавично“, заяви дядо Григорий.

СмЕх

Събрали се един холандец, англичанин и българин да се състезават в стрелба с лък. Сложили ябълка върху главата на едно момче. Холандецът стреля и цели ябълката:
- Ай`м Вилхем Тел.
След това стреля англичанинът и той уцелва ябълката: - Ай`м Робин Худ.
Българинът се прицелва и право в главата на момчето: - Ай`м. . . сори!
***
Кондьо към Азис.
- Издал си книга. Кой ти я написа?
- А на теб кой ти я прочете?
***
ОБРАЗОВАТЕЛЕН КУРС ЗА МЪЖЕ

Тема на курса: "Да стана интелигентен колкото жената"
(т.е. да бъда перфектен)
Педагогическа цел: образователен курс, който позволява на мъжете да развият тази част от мозъка си, чието съществуване не подозират.

Програма : 4 модули, от които един задължителен.

Модул 1 : задължителен курс.
1. Да се науча да живея без мама (2000 часа)
2. Моята жена НЕ е моята майка (350 часа)
3. Да проумея, че футболът е просто един спорт, че Роналдо е само един кретен и т.н. (500 часа)


Модул 2 : Живот по двойки
1. Да имам деца без да ставам ревнив (50 часа)
2. Да престана да ругая, когато жена ми се среща със своите приятели (500 часа)
3. Да преодолея синдрома на дистанционното управление (550 часа)
4. Да не чуркам извън и по тоалетната чиния (100) (практически упражнения с видео)
5. Как да стигна до панера за мръсни дрехи без да се загубя (500 часа)
6. Как да преживея една настинка без да агонизирам .

Модул 3 : свободно време
1. Да гладя бързо (една риза в рамките на два часа: практически упражнения)
2. Да храносмилам без да се оригам, докато мия чиниите (практически упражнения)

Модул 4 : В кухнята
Ниво 1 (начинаещи): електроуредите:
+ ON включено
+ OFF изключено

Ниво 2 (напреднали): моята първа бърза супа без да прегоря тенджерата.
***

В един бар седели един моряк и един пират. Пирата бил без крак, око и вместо ръка имал кука. Моряка го попитал:
- Защо нямаш крак, ръка и око?
А пирата отговорил:
- Крака изгубих в една битка с един пътнически кораб в Индийския океан.
- Ръката изгубих в една битка с един португалски кораб, и докторите ми сложиха тая кука.
- А окото... изака ми се една чайка на челото.
- ???
- Ами беше ми първия ден с куката...
***
- Какво е неточност?
- Българин, отиващ на работа.
- А какво е точност?
- Българин, излизащ от работа.
***
Обир на влак. Главатарят на бандата вика:
- Това е обир! Никой да не мърда! Ей сега ще оберем жените и ще изнасилим мъжете.
Една пътничка се обажда:
- Ама не се ли объркахте? Може би искахте да кажете, че ще оберете мъжете и ще изнасилите жените?
А тъничък мъжки гласец се намесва:
- Я не учете човека как се обират влакове.

петък, 6 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 176-и!
За поредна вечер се провежда протест срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата.

Коледната елха във Варна грейна

Сн. "Таралеж"
Коледната елха на центъра на Варна  грейна на Никулден. Тя е обградена от фигури и светещи катерушки за радост на децата.

БСП, ДПС и Атака получиха еднопосочни билети до Северна Корея от ГЕРБ

Активисти от Младежката организация на ГЕРБ раздаваха в кулоарите на Народното събрание
и в пощенските кутии на депутатите бутафорни еднопосочни билети до Северна Корея на депутати от БСП, ДПС и „Атака”.
 „Смятаме, че те трябва да си тръгнат, за да има възможност младите хора да останат в България и да се реализират.
Младите хора категорично заявиха, че не желаят тези управляващи да останат и те вече са нелегитимни.
Искаме по един символичен начин да им покажем Терминал 2, както те ни го показаха. Искаме да им кажем – заминете вие натам, ние оставаме в България, за да се развиваме тук и като управляващи сте длъжни да дадете тази възможност.
Има билет и за Георги Марков (отцепилият се наскоро от ГЕРБ депутат)”, обясни Георг Младенов от младежката ГЕРБ.
Той уточни, че има и един по-голям билет за премиера Пламен Орешарски.
По-късно в пленарна зала младият депутат от ГЕРБ Александър Ненков връчи големият билет за Орешарски като го предаде по финансовия министър Петър Чобанов.

Ранобудните: Полицаи удряха шамари на момичета

„Вчера не бяхме агресивни, просто полицията се опита да ни отдели от загражденията със сила
и това е видно от всички кадри", каза пред Нова тв Борис Рангелов,  „Ранобуден" студент. Той заяви, че полицаи са удряли шамари на момичета.

„Идва един момент, в който хората стават агресивни, предвид това, че не са чути. Целта ни не е нарушаване на обществения ред", каза още той.
опитан какво не им харесва в Закона за МВР Рангелов заяви, че това е един интересен закон, за който се твърди, че е оформяне на предния Закон и нищо не се променя. „На практика се променят много неща, които засягат всички граждани. Например по време на протестни действия полицаите могат да обезпечават личната си безопасност с използването на технически средства - оръжие, полицейски палки и други", даде пример студентът.

По думите му промените са много и всички те са в ущърб на гражданите. „Този закон не е правен за обществото, а за определени хора", категоричен беше Рангелов.

„Депутатите трябва да ни чуят. Ние протестираме против цялата политическа класа за морал в политиката. Това е национална кауза. Ние не защитаваме личния си интерес, а обществени каузи."

Почина Нелсън Мандела

Почина бившият южноафрикански президент Нелсън Мандела.

Мандела, уважаваната икона на борбата срещу апартейда и една от отявлените фигури в политиката на 20 век, почина на 95-годишна възраст, съобщи президентът на ЮАР Джейкъб Зума.
Нашата нация изгуби своя велик син, каза Зума.
Нелсън Мандела е починал в дома си в Йоханесбург.
Преди два дни неговата дъщеря каза пред медиите, че Мандела е на смъртно легло, но продължава да се съпротивлява мъжествено със смъртта.
През септември бившият южноафрикански президент  беше изписан от болница, където се лекуваше от пневмония, но продължи да получава интензивни грижи в дома си.
През последните 10 месеца Мандела беше хоспитализиран четири пъти. При последния от тях – в началото на юни, стана ясно, че белодробната инфекция е влошила значително общото му здравословно състояние.

СмЕх

Бележка до порядъчно пийналия съпруг:  "Вечерята ти е в хладилника... Хладилникът е в кухнята... Кухнята е вляво по коридора....."
***
Някаква баба за седми път си носи изкуственото чене при зъботехник:
- Смали го още малко, баби, не влиза...
- За последен път вече! И сега ако не стане, да знаеш че повече няма да го пипна! Не мога да разбера как така не ти влиза в устата!
- Не в устата бе, бабиното... В буркана не влиза вечер като си лягам.
***
Ако Господ беше жена, десетте Божи заповеди биха изглеждали малко по-различно:

1. Не цапай!
2. Прибирай си дрехите от пода!
3. Не хъркай!
4. Стига си пушил!
5. Не ходи да гледаш мача с момчетата!
6. Готви!
7. Не прелюбодействай! (странно съвпадение)
8. Не споменавай по какъвто и да било повод името на красивата си колежка!
9. Купи хляб!
10. Не ми противоречи!
***
Не знам как е в чужбина, но у нас човек, дошъл ни на гости с литър ракия, автоматически се счита за роднина.
***
Момиченце обичало да разхожда кучето си след училище, но когато кучето се разгонило, бащата посъветвал дъщеря си да го остави вкъщи няколко дни. Момиченцето обаче толкова много се натъжило, че бащата трябвало да измисли изход. Затова напръскал задника на кучето с бензин, за да пропъжда мъжките кучета.
Момиченцето извело кучето си, както обикновено, но след половин час се прибрало без него.
- Къде е Труди? - попитал бащата.
Момиченцето отговорило:
- А, на няколко преки оттук й свърши бензинът и сега едно
друго куче я бута към вкъщи.
***
В резултат на дълга и упорита борба трудещите са се сдобили с 8- часов работен ден. Благодарение на това им остава още време да поработят и още някъде.

четвъртък, 5 декември 2013 г.

Протестиращи в Украйна блокираха щаба на "Беркут"! Видео на живо

Около 100 души са блокирали щаба на специалните части "Беркут” в Киев в знак на протест срещу жестоките действия по време на разпръсването на демонстрацията на привържениците на евроинтеграцията миналата събота, съобщава УНИАН.
Демонстрантите са приближили плътно входа на сградата, но входните врати са останали затворени. Участниците в акцията са облепили стените със снимки на пострадалите при сблъсъците демонстранти.

Част от протестиращите са се отправили към общежитието, където живеят служители на "Беркут” и техните семейства.


Live streaming video by Ustream

Бойко във Фейсбук: Предупредих, че Орешарски ще обърка и "Южен поток" след Белене

Ако си спомняте, още преди два месеца предупредих, че Орешарски и това правителство ще объркат и този проект "Южен поток" и ще го провалят, така както провалиха и "Белене", и всичко, до което са се докоснали, пише Борисов. Според него управляващите заблуждават "не само българските граждани за хиляди работни места по проекта, за милионите печалба, а и руските си партньори, че си изпълняват ангажиментите".

"Нито веднъж те не подходиха по правилния начин - да подпишат договор, в който да бъдат показани публично всички детайли. Не случайно този проект за няколко месеца се оскъпи с над половин милиард и не случайно Орешарски го беше срам да отиде да го съгласува в Брюксел с ЕК, знаейки всички корупционни помисли, които има около този проект", е написал Борисов в профила си във Фейсбук.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 175-и!

Протест пред парламента! Депутатите ще работят до 22:00ч.

Протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски се събират пред Народното
събрание. Преди малко депутатите гласуваха заседанието, на което се гледа бюджета за 2014 г., да продължи до 22,00 часа. 
Депутатите удължиха пленарния ден с още два часа и заседанието, на което се гледа Бюджет 2014, ще продължи до 22,00 часа. Предложението беше направено от депутата от Коалиция за България Спас Панчев. Гласуваха 120 народни представители, от които 90 – „за”, 20 – „против”, а 10 се въздържаха. Преди това Панчев се възмути от поведението на депутати в пленарна зала. Той ги призова за по-сериозно отношение.
По същото време отвън продължават да се събират демонстранти, които искат оставката на правителството и нови избори. Припомняме ви, че около обяд пред парламента и на други места в центъра имаше сблъсъци между полиция и протестиращи, при които бяха задържани девет души.

Сблъсъци пред парламента! НА ЖИВО

Шутове прибраха оградите с метър назад, парламентът залят с червена боя, размазани домати
по централния вход.
Около 12 ч. някои от протестиращите започнаха да хвърлят бомбички, запалени вестници и камъни по парламента, което предизвика полицията да излезе на площада и да обгради демонстрантите.
След 13 ч. се стигна до леки сблъсъци, след като полицаи отведоха двама протестиращи в камионетка, а останалите направиха опит да ги освободят. Пострадали няма.
"Ранобудните студенти" се обявиха против закона, защото "се опитва да ни върне в едни недемократични времена", "потвърждава незачитането на принципите за разделение на властите от управляващите" и е насочен против правото на протест.
Според “Ранобудните” нужда от нов закон има, но той трябва да бъде в съвсем друга насока – към "по-голяма прозрачност, по-голяма толерантност към оформящото се активно гражданско общество и неговите прояви, към по-европейско мислене".
Можете да проследите събитията пред Народното събрание на живо на Kamerite.bg

Бомбички и домати по парламента


Група протестиращи пред парламента хвърлят запалени вестници и парцали към металните
заграждения. Един от запалените вестници падна върху кола на жандармерията. Пожарникари загасиха запалените предмети, които не представляват никаква опасност нито за хората, нито за сградата. Протестиращите, които са около 100 - 150 души, продължават да хвърлят бомбички, пиратки и домати по парламента, отвреме - навреме. Полицията предупреждава през мегафон протестиращите вече близо 40 минути да не нарушават обществения ред. Специализирани полицейски сили дойдоха в района на Народното събрание, тук е и ръководството на СДВР. Преди половин час, когато протестиращите блъскаха и ритаха металните заграждения, полицията, която беше зад загражденията, излезе на площада, и застана пред тях. Протестиращите са обградени от всички страни от полицаи, с каски и щитове.
Засилено е полицейското присъствие от всички страни на сградата на Народното събрание. Няма протестиращи граждани зад загражденията при храм-паметника „Александър Невски”, както и в градинката до Националната художествена академия. Протестиращите са пред главния вход на Народното събрание освиркват силно, скандират „оставка”.

Вижте новия бюджет 2014

Депутатите приеха общата рамка на Закона за държавния бюджет за 2014 г. Гласуваха 185
народни представители, от които 106 – „за”, 66 – „против”, а 13 се въздържаха.
За приходи, помощи и дарения е определена сумата от 19 262 702 100 лв. Заложените разходи са в размер на 9 899 567 000 лв. За бюджетни взаимоотношения (трансфери) - нето 9 794 672 600 лв. Вноската в общия бюджет на Европейския съюз е 904 690 300 лв.

Средствата от резерва по ал. 2 за икономически растеж и държавност в размер на 640 млн. лв. ще се разходват въз основа на акт на Министерския съвет, както следва:

- за публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ в размер до 500 000 хил. лв.;
- за структурни мерки и програми за развитие на образованието в размер до 100 000 000 лв., в това число до 22 000 000 лв. за увеличаване на субсидията за издръжка на обучението в държавните висши училища, определена в зависимост от комплексната оценка за качеството на обучението и съответствието му с потребностите на пазара на труда и за увеличение на диференцираните нормативи за издръжка на обучението в приоритетни професионални направления;
- за програми за развитие на иновациите в размер до 20 000 000 лв.;
- за бойна подготовка и бойна готовност на видовете въоръжени сили в размер до 20 000 000 лв.;
- за инвестиции и програми в областта на енергетиката в размер до 150 000 000 лв.

Еврокомисията обяви за нищожен договора на България с Русия за „Южен поток”

Договорът на България с Русия за мегагазопровода „Южен поток” е незаконен. Това очаквано.
констатира Еврокомисията (ЕК
Нов голям енергиен скандал е на път да избухне между ЕС и Русия на фона на политическата  криза в Украйна, алармират европейските медии.
"Според Брюксел двустранните договори на България и останалите европейски държави с Русия за изграждането на „Южен поток” са в нарушение на законодателството на Съюза и трябва да бъдат предоговорени от нулата", става ясно от съобщение на ЕК, цитирано от EurActiv.com (ЮрАктив).
"Еврокомисията  прегледа  междуправителствени споразуменията на България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия и Австрия с Русия  и стигна до заключението, че нито едно от споразуменията не е в съответствие с правото на ЕС", заяви Клаус Борхард - директор по въпросите на енергийните пазари в ЕК.
Двустранните споразумения за изграждането на "Газпром" - облагодетелстващия газопровод "Южен поток", сключени от Русия са в нарушение на законите на ЕС и трябва да бъдат предоговорени от самото начало, отсече ЕК късно снощи. "България, както и останалите европейски държави, подписали споразумение за „Южен поток“, трябва да поискат предоговаряне с Русия“, категоричен е евроекспертът.
"Това е причината, поради която сме казали на тези държави, че са длъжни, или поради договорите на ЕС, или от Договора за създаване на Енергийна общност, че те трябва да поискат предоговаряне с Русия , за да се приведат междуправителствените споразумения в съответствие с правото на ЕС ", добави той.
Москва не закъсня с отговора към Брюксел и се закани, че "възнамерява да оспори по съдебен ред" изискванията и прилагането на газовите евродирективи, известни още като Трети енергиен либерализационен пакет на ЕС. "Русия ще подаде съдебен иск срещу ЕС в съда на Световната търговска организация (СТО)", закани се министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев.

СмЕх

Младеж и старец си приказват за мъжките си достойнства.
Младежът: "Моят е пълен автомат - докосна ли жена, автоматично се вдига!".
Старецът: "А моят е полуавтомат - аз го вдигам с ръка, а той сам си пада...".
***
Разговор между съквартиранти. Единия се прибира от среща с мадама :
- Да?
- Да!
- Да бе да!
- А не бе!
***
Един мъж решил да се отърве от котарака на жена си. Сложил го в торба, закарал го на 2 км от къщи и го оставил там.
С леко сърце се върнал вкъщи. Какво да види? На изтривалката пред вратата седи котаракът, чака го и радостно мърка.
Мъжът побеснял. На следващия ден пак взел котарака и го отнесъл на 4 км.
Пак същата история: котаракът седи на прага и търпеливо чака. Мъжът си заскубал косите. Мислил, мислил и решил: взел котарака, седнал в колата и карал 10 км направо, 20 км наляво, 7 км на югозапад и 15 км на североизток, хвърлил котарака и тръгнал.
След два часа мъжът звъни на жена си по телефона:
— Котаракът вкъщи ли е?
— Да, скъпи, върна се преди пет минути, а ти защо питаш?
— Дай ми го изрода на телефона — изгубих се…
***
"На Никулден, генномодифициран шаран, увит във вестник, успял да реши судокото."
***
В България се действа на принципа "Всяко чудо за три дни... и на всеки три дни чудо"!
***
Син води баща си в болница. В приемната го питат:
- Има ли чехли?
- Да.
- Халат?
- Да.
- Чаршафи, завивки?
- Да.
- Матрак, възглавница?
- Да.
- Марли, тампони, спринцовки?
- Да - ей там, в куфара са.
- Банка кръв?
- Да, в хладилната чанта е.
- Чудесно. А кой е този в бялата престилка, който стои до Вас?
- За всеки случай съм си довел и лекар, че току-виж нямате!
***
По-вероятно е в България да бъде създаден първия летящ автомобил, защото е много по-лесно, отколкото да се ремонтират българските пътища.

сряда, 4 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 174-и!

Ранобудните” студенти блокираха за кратко кръстовището на бул. „Цар Освободител” и ул. „Г.Раковски”. Протестиращите скандират „оставка” и пеят песни на протести. В района има кордон от полицаи, които призоваха протестиращите да освободят пътя, защото студентите бяха клекнали на пътното платно. Прожектира се видео с кадри от протестите от  тези дни, за които се твърди, че е имало полицейско насилие.

Маскирани влизат в телевизия СКАТ! Видео

Уникални записи от охранителни камери бяха пуснати в ефира на СКАТ, след като в малките часове на вторник двама маскирани обраха офиса на телевизията на бул. "Демокрация" в Бургас. За късмет на собственика Валери Симеонов, бандитите отмъкват само един луксозен телевизор, без да се заглеждат по други вещи в помещението.Освен картина, камерите предоставят и звук, от който се чува включването на алармената система и последвалото бързо бягство на злосторниците.


ВИДЕО 

Намалиха си само с левче партийната субсидия

Бюджетната комисия реши снощи държавната субсидия на партиите да бъде намалена с един лев. Това се случи на извънредно заседание за гласуване на второ четене на държавния бюджет за следващата година.
Субсидията, която досега беше 12 лв. за всеки получен глас, става 11 лева. Предложението за намаление с един лев бе направено от председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев.

Според финансовия министър Петър Чобанов с намаляването на парите за партиите ще бъдат спестени около 4 милиона лева.

Символичната мярка е договорена между БСП и ДПС на партийния семинар в Боровец и е израз на солидарност с лишенията на българските граждани, както съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

СмЕх

Обява:
Изгубено е куче. Моля, предайте срещу добро възнаграждение.
Лорд Баскервил
***
Рекламата на България трябва да е: "С туристи не преговаряме!"
***
Двама евреи отиват в САЩ. Разхождат се по улицата и гледат на някаква църква надпис "Станете християни и ще ви дадем $5000".
- Хм..., вика единия, да вземем да станем християни?
- Ама не те ли е срам бе, Яков - баща ти равин, дядо ти равин, а ти християнин ще ставаш?
- Е, 5000 долара са си пари все пак.
Влиза да се покръства. След час излиза. Другият го чака на пейката отпред.
- И какво сега, дадоха ли ти парите?
- Ей, ама това вие евреите само за пари мислите!
***
Моята жена работи в секретен завод, нощни смени. Карат ги да пият, за да не помнят с какво се занимават... нищичко не помни, идва си всяка сутрин - едва си стои на краката, но носи добри пари...
***
Влиза Шон в един бар и поръчва 3 уискита, изпива ги и си тръгва. На втория ден историята се повтаря. На третия ден Шон пак влиза в същия бар и поръчва 3 уискита.
Този път барманът не издържал и го пита защо прави всеки ден едно и също. Шон казва:
- Имам двама братя. Родени сме в Ирландия, но преди няколко дена се разделихме – най-големият ми брат замина за Америка, средният – за Австралия, а аз дойдох тук – в Англия. Решихме докато сме живи, за да си спомняме колко сме близки, всеки ден и тримата да пием по 3 уискита – за всеки по едно.

Това продължило няколко месеца. Шон станал редовен посетител на бара.

Влиза една вечер там, сяда на бара, поръчва... 2 уискита и ги изпива.
В бара настъпва абсолютна тишина. Някои от редовните посетители дори свалят шапките си.
Барманът почва да кърши ръце и много притеснено пита:
- Шон, всичко ли е наред с братята ти?
- А, да, разбира се. Да ви кажа обаче, аз станах член на едно въздържателно дружество и вече не пия!
***
Самотна жена звъни в службата за компаньони:
- Имате ли силни мъже?
- Разбира се!
- А силни и красиви?
- Всичките са такива!
- А силни, красиви и стилни?
- Да!
- А от тези силни, красиви и стилни има ли такива, които дълго не свършват?
- Да!
- А има ли такива които дълго, дълго, дълго, дълго не свършват?!
- Имаме такъв, взимате ли го?
- Да! Давайте го!
След половин час се звъни на вратата. Тя отваря, а там стои силен и красив младеж с цветя, целият облечен в Кавали и Гучи, дори чорапите - Бриони и т. н.
Влизат в спалнята, тя ляга на кревата, а той в това време хвърля цветята, и започва да къса всичко по себе си, костюма на парченца, ризата на парцали... а тя:
- КАКВО ПРАВИТЕ? ЗАЩО ТАКА КЪСАТЕ?
- ЗАЩОТО КОГАТО СВЪРША, ВСИЧКО ТОВА ЩЕ Е ИЗЛЯЗЛО ОТ МОДА!
***
Мъжете се делят на 4 вида:
1. Мъж с пари и мозък. Сменя жените по три пъти на ден - спи и зарязва.
2. Мъж с пари, но без мозък. Взима си любовница и спи само с нея. Страхува се да не я изгуби.
3. Мъж без пари, но с мозък. Спи с любовницата на мъж с пари, но без мозък.
4. Мъж без пари и без мозък. Жени се.

вторник, 3 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 173-и!

Няколко десетки протестиращи се събраха пред сградата на Народното събрание, за да протестират с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, предаде. Част от протестиращите са на велосипеди. Протестиращите скандират "оставка" и бият на тъпани. Периодично надуват свирки, някои от тях развяват български знамена. В района е спокойно, движението по бул. "Цар Освободител" се осъществява нормално. Пред парламента са поставени метални ограждения и има засилено полицейско присъствие. Пред Министерски съвет няма протестиращи, обстановката е спокойна, движението е нормално.

Появиха се "опорни точки" на БСП от 2009 г. насам

Днес следобед в сайта Balkanleaks.eu, платформата на Wikileaks за документи, свързани с
Балканите, беше публикуван набор от "опорни точки", разпространявани от пресцентъра на БСП от 2009 до 2013 г. Публикуваната база данни съдържа електронни писма с адресати и прикачени файлове с ПР насоки.
Сред първите документи са указания, свързани с предизборната кампания на левицата през пролетта на 2009 г., в които четем как трябва да се подчертават успехите на партията, как да се критикува основният опонент Борисов и как да се привлекат младите българи да гласуват за БСП.
В опорните точки по повод вота на доверие, поискан от правителството на Борисов в началото на 2011 г., прави впечатление акцента върху неговата зависимост от "Атака":
"Борисов поиска вот на доверие от депутатите си, които нарича презрително "безделници" и въпреки това те като оловни войничета изпълняват неговите повели. Борисов поиска вот на доверие и от "Атака". Така Борисов се поставя в ясна зависимост и се превръща  в заложник на партията на Волен Сидеров."
В списъка има интересни теми на опорни точки, като протестите, студентската окупация, блокадата на парламента, избора на председател на ДАНС, тефтерчето на Златанов, ограниченията за тютюнопушенето, Южен Поток и др., но повечето от тях не могат да бъдат отворени.
На 13 ноември депутатите от БСП получиха подробен инструктаж как да дискредитират протестите, който също изтече в Balkanleaks.eu. Автентичността на документа тогава беше потвърдена. До момента БСП не е коментирала днешния списък.

Сноудън се готви да публикува информация с гриф "Краят на света"! Видео

Според бившия шеф на АНС на САЩ Майкъл Хейдън, ако Едуард Сноудън публикува своя
архив от секретни данни с гриф „Краят на света“, това би било „катастрофален“ удар по безопасността и секретната дейност на Съединените щати…

Също така правителството на САЩ няма възможности да спре този теч. Потвърждавайки, че тези данни могат да се появят скоро в публичното пространство, Хейдън не разкри скобите, за да обясни како може да съдържа такава публикация.

Коментари в  YouTube показват, че истинската самоличност на Барак Обама може да бъде една от тайните…

Много хора се чудят какви други данни може да съдържа тази информациона „бомба“, както и дали тези данни ще се използват за създаване на криза в Америка?

Според мнението на Ноам Чомски това, което е направил Едуард Сноудън, му прави „чест“.
ВИДЕО

Берлускони може да стане евродепутат от България! Бойко отрече, че ще е в листите на ГЕРБ

Силвио Берлускони да стане кандидат за Европейския парламент чрез България, Унгария или
Естония.
Това обмисля антуражът на бившия италиански премиер, който е с окончателна присъда за данъчни измами и няма право на кандидатури в Италия, съобщи БНР.
Италианският закон за местни и европейски политически кандидатури се отнася само за Италия. От друга страна, Европейската директива 109-93, уреждаща този въпрос, изисква удостоверение от компетентните органи от държавата по произход, че лицето не е лишавано от това право. Същият европейски документ обаче уважава жалба в съответната страна. Именно в този документ антуражът на Берлускони намира изход – той да се кандидатира от друга европейска страна.
Бойко Борисов категорично отхвърли възможността бившият италиански премиерът Силвио Берлускони да се кандидатира за евродепутат от ГЕРБ на изборите догодина.
Последната ми среща с Берлускони беше на последния Европейски съвет, на който той присъстваше. Никога не сме разговаряли за това той да се кандидатира в България на изборите за ЕП. ГЕРБ има много добри евродепутати, които в голямата си част ще бъдат и кандидати. Мога категорично да кажа, че Берлускони няма да бъде кандидат от ГЕРБ, написа Борисов във фейсбук профила си.

Разочарован депутат напуска групата на ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Георги Марков напуска групата на Бойко Борисов и става
независим. Молбата му вече е депозирана пред председателя на парламента Михаил Миков.

Молбата е подадена вчера в 10.00 часа. Той си тръгва огорчен от действията на своите колеги, които определя като "политкомисари". Днес молбата на Марков ще бъде депозирана в деловодството на НС, а за нея ще бъде съобщено в началото на извънредното заседание от 11 часа.
От днес Парламентарната група на ГЕРБ ще наброява 96 депутати.

"Разочарован съм от колегите, имаше намеци и упреци към мен. Аз съм човек, който е демократично избран и мога да ходя, където си искам. А не като депутати да се подписваме сутрин в НС и да питаме можем ли да отидем еди-къде си", казва Марков в отговор на въпроса защо напуска и дали не е свързано с пътуването му миналата седмица заедно с премиера Орешарски в съседна Румъния. 

Полицаи пазят държавната граница в аборигенски колиби! Снимка

Част от полицаите, пратени от вътрешния министър Цветелин Йовчев да опазват държавната граница, са поставени в доста екстремни условия на живот през деня и нощта. На един от фотосите ясно си личи липсата на каквито и да е санитарни минимуми за нормален живот.
Явно фургоните и палатките стигат само за някои служители на вътрешното ведомство, които са имали късмета да се уредят с подобни екстри – чисти чаршафи, ароматизатори, топла храна и печка на дърва.

Гей инспектори в Троянския манастир

Вече седмица гърми сексскандалът, в който главен герой е палавият йеромонах Кирил. 30-годишният духовник бе заснет да си показва половия член по скайп на любовник от София, с когото прекарвали бурни нощи в килията му в манастира.

Сред инспектиращите, които ще ровят в скандала, са останалите събратя на Кирил. А обвинения има и срещу самите тях. 

Един от проверяващите е архимандрит Августин – баба Гуси, който също си падал по мъже. В интервю за „България Днес“ богословът Ивайло Атанасов разкри, че баба Гуси се целувал с послушника на манастира Адриан на въжен мост над река Черни Осъм пред очите на цяло село.

„Йеромонах Кирил търсеше любовници в гей сайт. За баба Гуси се твърди още, че правел черни магии, все баровски коли идват при него. Изобщо Троянската обител се превърна в гнездо на хомосексуалисти и врачки“, разкри богословът.

Друг от служителите в расо е Пахомий, прочул се с женското си име Палома. За него йеромонах Кирил разкрива, че се е развел заради мъж на име Любчо. Държали се за ръка и спели в една кола.

Бареков не успя да подкрепи Кличко!

Украинската опозиционна партия УДАР на световния шампион по бокс Виталий Кличко
отрече да има нещо общо с политическото формирование “България без цензура”.
Партията на Кличко се разграничи от изявленията на Николай Бареков от понеделник, че от движението “България без цензура” смятат да изпратят доброволци в подкрепа на украинските протести и по-специално на партията на Кличко УДАР.
“Ние считаме за наш политически двойник в Украйна прозападната, демократична и центристка формация на Виталий Кличко УДАР и обмисляме действия в нейна подкрепа”, се казваше в информация на “България без цензура”, разпространена в София в редица електронни медии.

СмЕх

Тъй като сме най-страдащата нация, Надлез Надежда става Подлез Отчаяние.
***
Благодарение на рекламите по телевизията научихме, че:
1. Всяко момиче с ярка рокля носи в чантата си двулитрова бутилка с препарат за цветно пране.
2. Хората, живеещи в огромни, луксозно обзаведени апартаменти, се хранят с най-евтиния салам и маргарин.
3. Крайно време е да се създадат банкноти с номинал 9,99 лева!
4. Добрата домакиня винаги има в дома си безобразно мръсни плочки, ръждиви кранове на чешмите и бъкаща от микроби тоалетна.
5. Мармотите, прекалили с алпийската трева, обичат да се возят на гърба на мечки.
6. Напълно е възможно в хладилника ви да се засели огромен говорещ кренвирш.
7. Основният проблем на човечеството е пърхотът.
8. Ако на една жена й е дошъл цикълът, тя ще се облече непременно с най-късата си и развяваща се пола или с тесни, чисто бели панталони и ще отиде на купон.
9. Ако две деца злобно мърсят омразните си бели тениски, ще дойде не татко с шамарите, а някаква лелка с прах за пране.
10. При подходящото настроение хората могат да разговарят с маргарина.
11. Ако добре сте си измили косата, тя ще започне да се движи на забавен каданс. С музикален съпровод.
12. Бирата кара мъжете да скачат с парашут, да се бият с мечове и други интелигентни неща.
13. Известните хора нямат пари за храна и ще дойдат да ядат от вашия хладилник.
14. Шоколадът решава всички проблеми.
***
Катя от Ритон се снимала за Плейбой.
Очакваме списанието да излезе в удължен формат
***
Детенце пита:
- Мамо, мамо, от какво е произлязъл човекът?
- От маймуната, моето дете!
- Тате, тате, от какво е произлязъл човекът?
- Господ го е създал!
- А мама защо казва, че е произлязъл от маймуната?
- Тя майка ти за нейната фамилия казва, а аз за моята!
***
- Никога няма да се омъжа за теб! Ти си такъв скръндза! Вземи си пръстена!
- А кутийката???
***
Бай Стамат , ел.техник с 30 год. стаж , даже жена си не хваща за двете цици едновременно
***
Жена към съпруга си:
- Какво означава този рус, дълъг косъм, който намерих върху ризата ти?
- Означава, че не си ми прала ризата, откакто стана брюнетка.



понеделник, 2 декември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 172-и!

Около 100 души протестират срещу правителството на Пламен Орешарски пред сградата на парламента. Протестиращите скандират „оставка веднага”, надуват свирки и свирят на барабани. Движението по бул. „Цар Освободител” пред Народното събрание е блокирано. Около 20-30 протестиращи освиркаха премиера Пламен Орешарски на излизане от хотел "Шератон", където присъства на връчването на 21-те годишни награди на вестник „Банкер”.

Бойко срещу Станишев във Фейсбук

Сергей Станишев: "За нас властта не е самоцел, но всички ясно съзнаваме, какво огромно предизвикателство е да възстановим държавността и нормалното функциониране на демокрацията, които бяха нарушени при управлението на ГЕРБ. Много бързо се забрави, как бяха създадени феодални владения под въздействието на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, които много често са използвани за рекет и натиск върху бизнеса.

Много бързо се забрави, как по ключови, стратегически важни за страната ни въпроси Бойко Борисов успяваше в рамките на часове да завърти позицията си на 180 градуса. Тъжен пример е темата за развитието на ядрената ни енергетика. Позицията на БСП е много ясна и последователна. Във връзка с предстоящото закриване на блокове и тецове България има нужда от нови ядрени мощности и в Козлодуй, и в Белене, като търсим изход от кашата с арбитража, която забърка Борисов."

Бойко Борисов: "Не знам как нормален човек, освен ако не е болен от делюзия, би могъл да напише такава глупост като Станишев. Дори и най-незаинтересованите си спомнят така наречения "Голям шлем", подписан от Tройната коалиция - АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас - Александруполис".

Това е в далечната 2006 година. От 2006 до идването на власт на ГЕРБ през 2009 г. по т. нар. "договори" няма подписан нито един договор за реализацията им. От 2006 до 2009 Станишев усуква, лъже и мами всички, че ще подпише договор за "Белене". Вече 6 месеца, откакто Орешарски уж заема длъжността премиер, а БСП още не е подписала договор за "Белене", както лъжеше преди изборите, че ще направи. Похарчихме 20 милиона за референдум, предизвикан от тях и сега Станишев продължава да заблуждава хората за арбитража в Париж, който е изцяло негово дело заради неподписаните договори. Това щях да го подмина като празно бръщолевене, ако всъщност от изказването на Драгомир Стойнев, че за VII блок на "Козлодуй" ще бъде дадена държавна гаранция не става ясно, че те обслужват противниковия интерес на руската компания в Париж. Основният ни аргумент да не строим Белене е, че държавата не може да си позволи да дава държавни гаранции, които се отразяват на дефицита и застрашават катастрофално финансовата стабилност. Ето тук е предателството на БСП към България, а в същото време продължават да заблуждават и руската страна.

Не бих си позволил да съветвам Станишев, но ако има и малко българско в него, да спре да говори за затварянето на V и VI блок на "Козлодуй". В желанието си да обслужи други интереси, той предизвиква проверки и събития, които могат да настанат чак след 2030 г., защото аз лично съм говорил с Путин, че е добре и за България, и за руската технология, реакторите да имат максимално дълъг живот - след 2030 г. България има прекрасни топлоелектрически централи и съвременни високоефективни инвестиции в когенерации. Освен това нека не осъждаме българските миньори на безработица, защото те са едни от последните, които все още добиват въглища.

Що се касае до VII блок на АЕЦ "Козлодуй" – проектът бе стартиран от правителството на ГЕРБ с регистрирането на проектна кампания и конкурси за лицензиране на площадка. "Уестинхаус" спечели конкурса за предпроектно проучване за възможността за строителство на VII блок. А Станишев и компания винаги са се разграничавали от това наше действие и са говорили само за "Белене" още от 2010-2011 г. Така че последните, които имат заслуга за това, са Станишевата шайка.

А когато Станишев говори за натиск, аз не си спомням, когато съм бил премиер, на него за 6 месеца да му е била направена данъчна проверка и веднага след това да му е била възложена данъчна ревизия на него и на всичките му близки, както в момента се случва с мен. Не мога да приема, че 6 месеца държавата се тресе от протести, бият хората по площадите и ги тормозят по домовете им и Станишев има наглостта да говори за полицейщина. Не случайно хората са казали за комунистите, че четат демокрацията както дяволът Евангелието."

Странният случай Цветелина Бориславова : ДС, Бойко и СИбанк

Скандалната книга на Антон Тодоров "Шайка. Бойко, Цецо, Росен и другите" от днес се продава в книжарниците и вестникарските будки. Публикувам  откъс от текста, касаещ банкерката Цветелина Бориславова.
"...Докато тогавашният главен секретар реди елейни слова, неговата половинка Цветелина Бориславова трупа пачки и навлиза постепенно в дебрите на международното задкулисие. В България открай време се краде – без колебание, без да се влагат страсти, с хладен ум, горещо сърце и нечисти ръце. Така са научени тукашните чекисти, че трябва да го правят и това е един от техните най-добре усвоените уроци.

Крадат, та се късат. Колкото си искат и колкото са успели да си очертаят в една толкова добре работеща по тези земи схема – тази на политическия патронаж над бандитизма в особено големи размери, какъвто представляват повечето по-мащабни бизнес модели в България.
Цветелина Бориславова е сред най-опитните, открай време ми напомня по нещо за Дита фон Тийз – знаменитата кралица на бурлеската и естетичния стриптийз. Същият мрачен и загадъчен, но обсебващ стил, преплетен с набор от лични чудатости, които трудно могат да бъдат обяснени на публиката. Биографията на Бориславова е като пътеводител за българския преход и неговата тиня. Тя е класика, нищо не липсва – и номенклатурният произход, и космополитната младост, вследствие на възможността да пътуваш в чужбина във време, когато повечето българи не можехме да стигнем по на запад от Драгоман. Номенклатурният първи брак - бившият й съпруг Стефан Абаджиев, от когото има две дъщери, е син на Иван Абаджиев, кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и посланик в Румъния. В биографията на Бориславова ключова е и ДС връзката. Баща й - Борислав Карагьозов, е бил служител на ПГУ-ДС. Благодарение на това прекарва ранните си години в САЩ, Индонезия, Испания, Румъния. По-късно, в средата на 80-те, Цветелина Бориславова започва работа във ВТД „Индустриално коопериране“, познато повече като ИНКО. Това е фирмата, върху която ПГУ-ДС е упражнявало най-голямо влияние.

Разгърнато (поименно) щатно разписание на служителите на ТП „Индустриално коопериране"
за времето от 1 януари до 31 декември 1988 година; Цветелина Бориславова е под №66, Източник: ЦДА
Дружеството е създадено със секретна заповед №234 на Министерския съвет от 8 април 1975 година. Неговата основна задача е да осъществява внос на ембаргово оборудване за изпълнение на програмите от стратегическите направления на електрониката и машиностроенето на комунистическа България, попадащи в забранителния списък на КОКОМ ( Координационен комитет за многостранен контрол на износа).

Повечето от работещите в него са или оперативни работници от УНТР (Управлението за научно-техническо разузнаване) на Държавна сигурност, или секретни сътрудници, т.е. агенти на същото управление. Цяло чудо ще е Цветелина Бориславова да се е опазила от зависимости по тази линия. Размисъл в тази посока предизвикват нейните бизнес съдружия по-късно, където е пренаселено с всякакви десари. Например прокурист на една особено близка до Иван Костов СИБанк беше неразкрит досега агент на ДС. Физик. Водещият му офицер понякога се изпуска под сурдинка да разказва детайли за това. Години наред член и председател на Управителния съвет на същата банка беше Васил Симов, много близък на Бориславова още от края на 80-те години и до ден-днешен върви в тандем с нея. Последно – в Българо-американската кредитна банка. Преди три месеца Васил Симов лъсна като агент на ДС – Второ и Трето управление, с псевдоним Владко.
Досието му е унищожено, което не оставя никакви съмнения, че човекът е подготвян да се влее в групата на бизнес чокоите след 10 ноември. За наше голямо съжаление това котило – на днешните олигарси, заченали богатството си в греха на ДС – определя днес всичко важно, което става в страната ни. Те са банкери, индустриалци, работодатели, медийни магнати, финансисти, висши администратори, анализатори. Политическите им промоутъри непрестанно се опитват да прикрият този факт, като го представят за нещо, което трябва да се приеме и да се работи с него. Особено неприятно е, че тази политика на колаборация с бившите служби на комунистическия режим се подхранва и от западни фактори. Както това направи преди няколко години бившият американски посланик Джон Байърли. При свое посещение в Плевен през 2008 година той коментира информацията, че българският посланик в НАТО – Любомир Иванов, е бил щатен сътрудник на Държавна сигурност с думите: „Не мисля, че разкритието на Комисията по досиетата, че българският посланик в НАТО Любомир Иванов е бил щатен сътрудник на Държавна сигурност, ще окаже някакво влияние върху отношенията на България със САЩ… Ще работим заедно с тези хора, защото в България те са много”.


Съкрушително! А ние очаквахме ЕС, НАТО и САЩ да бъдат нещо като политически борд, който да помогне в декомунизацията и лустрацията в страната. Нищо подобно не се случи и има малка вероятност да се случи в бъдеще. Днес, когато излизат точните факти за кредитните милионери и техните зависимости от тайните служби на комунистическа България, единственият извод, който се налага, е, че преходът в България можеше да е друг. А не да има характеристиките на спецоперация, проведена от мизантропи, който съсипаха всичко в страната ни. Под привидно крехката си външност Цветелина Бориславова и такива като нея направиха немислими акробатики през годините веднага след 10 ноември и с лекота заеха поза, която да им помогне за обслужването на множество интереси, несъвместими с националните. Нещо повече, бяха приети с охота от непрозрачни, безотчетни и много последователни в злодействата си срещу цели нации среди от международната олигархия. Нима някой си мисли, че е възможна „национална“ олигархия, която е автономна от международната такава?
Няма такъв филм. Проследете пресечните точки на бизнес и финансовите обвързаности на нашенските изпечени бандити с бели якички и ще видите, че няма ни един, който да е постигнал определено ниво на „нагушване“ и това да не е опаковано в контакти и връзки с някакъв международен кръг, банков конгломерат или think tank (мозъчен тръст). Нека погледнем отново опита на самата Бориславова – през 90-те може да се каже, че извървява много характерния път на всеки, който е бил в рамките на режимни структури преди 10 ноември. Непрозрачни сделки, тъмни и на границата на закона действия, анаболни обекти на желанието и пребиваване на границата между живота и смъртта заради тях.


След като се свързва с Бойко Борисов в началото на 90-те, тя става негов съдружник в редица фирми, които имат еднозначна ъндърграунд репутация (съсобственик и управител на „Интерпрайм тобако” ООД, заедно със сикаджията Румен Николов-Пашата. Тя става и съдружник на Бойко Борисов във фирмите „Ипон”, „Ипон-2”, съсобственик и управител на „Сириус-2”). Ето отново до болка втръсналата ни формула на българската политика, бизнес и НПО или, иначе казано, организиран криминалитет: променят формите си и се появяват или като правителствена, или като неправителствена организация.
Необикновеното й оцеляване през 1997 година след атентат, както твърдят информирани, заради връзката й с Борисов, е в този ред на мисли.


Преминала е инициация в огън, така да се каже. На това мистериозните ориенталци му казват „Виа комбуста“ - изгорения път. И също както при повечето от българските олигарси, истинското замогване започва, когато се вклинят във властта – чрез протежетата или фаворитите си. Как го беше казал Доган във фундаменталната си реч в село Кочан от 2009 година: „ДПС е като бацил - влезе ли, не излиза“. Класика! Същото е при Бориславова – веднъж допусната до някакви активи, пари, влияние, лостове за контрол, тя не изпуска.

През късното лято на 2001 година нейният спътник и съдружник Бойко Борисов стана главен секретар на МВР чрез безпрецедентен натиск на кръгове от бившата Държавна сигурност. По това време Цветелина Бориславова е член на управителния съвет на „Бентонит” - Кърджали и ОЦК - Кърджали, които са акционери в СИБанк, където по времето на Иван Костов важният човек е неговото протеже Славчо Христов. След като мадридския идалго го „главиха“ за премиер, Цветелина Бориславова веднага беше изстреляна на позицията председател на Надзорния съвет на СИБанк – банка, в която много от акционерите тогава са офшорни фирми. Невъзможно е в рамките на няколко страници да се опише цялата сага, каквато представлява темата за обвързаността на Бориславова с няколко важни международни фактора и влиянието им върху българската икономика и финанси.
Трябва да се знае обаче нещо ключово, от висока степен на важност – тя и другите от тази порода не биха могли да направят нищо, ако нямаха външни покровители и промоутъри. Подземието е като неотменна съставна част от биографията на Бориславова. Нека припомня, че преди десетина години неин съдружник беше Тор Бьорголфсон, исландският „добре облечен бизнесмен“, за когото поредица от разследвания доказаха, че има опасни връзки с руската организирана престъпност.


При това началото на тези негови и на баща му контакти водят началото си от 90-те години, когато другарят Путин най-напред е съветник по чуждестранните инвестиции при кмета Анатолий Собчак, а после - заместник-кмет по международните връзки. Путин е играл основна роля в приватизацията в града и резултатите от тази негова дейност са, че Санкт Петербург е разделен между мафиотските групировки. Балтийското параходство е дадено на криминалната групировка на Иля Трабер. Заводът за водки и ликьори „Самтръст“ е подарен на бандата на Владимир Смирнов. На Тамбовската криминална групировка Путин дава целия игрален бизнес на града, както и всички тротоарни пространства на града, което автоматично е направило хилядите дребни притежатели на магазини и кафенета заложници на Тамбовската групировка. Красноречиви са думите на боса на тази група, казани за Владимир Путин пред италианския вестник „Република”: „Аз познавам Володя вече десет години и той нито веднъж не ме е разочаровал – нито като предприемач, нито като професионалист, нито като човек “.
В тази среда Тор и неговият баща успяват да направят мащабен бизнес с безалкохолни напитки и бира – сектор, изцяло под контрола на руската мафия.
Другото крило на международния ъндърграунд, който настоятелно подкрепя Бориславова, е свързано с определени банкови среди и фамилии, които имат малка, но много влиятелна квота от служители в България. Като за начало може да се види произходът на банковата група KBC, която е собственик днес на СИБанк. Жокер – през 1971 година KBC Group е една от 11-те банки, които бяха част от Inter Alpha Bank Group, създадена и контролирана от лондонския Якоб Ротшилд.
Цветелина Бориславова е един от тримата български членове в непрозрачната и много влиятелна Трилатерална комисия.
Няма да скрия, че бях много изненадан, когато преди време открих, че тя и Петър Стоянов са с най-дългия стаж като български членове на Трилатералната комисия. Компания там им прави другата влъхва на политическия цинизъм и мизантропия – Меглена Кунева.


Тази комисия кадрува в най-директния смисъл, налага зад гърба на стотици милиони европейски, американски и азиатски граждани своите протежета, включително и в България. Това се прави от членовете на комисията, които никой никога не е избирал за това от гражданите, чиито съдби контролират. Интересите им са рязко противоположни на техните интересите и това е най-сигурното нещо на този свят. Затова и ще се борят с драконовски усилия да не допуснат да ги избираме. А там, където ситуацията не позволява да се мине без избор, тогава някоя от техните кукли на конци ще бъде изваждана от ръкава, а след това вещи и безскрупулни политтехнолози ще я опаковат по подходящ начин, за да я пласират на съответната влиятелна позиция. Спомнете си как бяха инсталирани марионетки като Росен Плевнелиев, Симеон Дянков, Томислав Дончев, Николай Младенов и ще разберете, че става дума за много безмилостна политическа технология. Въпреки нашите усилия, въпреки нашите интереси, въпреки познанието за мизантропичната им същност тези и други кукли на конци вземаха решения във всяка област на българската вътрешна и външна политика, финанси и национална сигурност.
Анализът показва, че българските национални интереси са последното нещо, което ги интересува. Целите в политиката, които имаха и които в голямата си част постигнаха, най-общо бяха окупирането от техни производни на всяко важно ниво в държавната администрация. Вижте финансите – там вземанията на външните кредитори бяха приоритет номер едно за протежето Симеон Дянков. Искате конкретен пример за тези зависимости и до какво водят те ли? Воала, една от сферите, в която непрозрачни структури като Трилатералната комисия и участващите в нея имат гигантски интереси, това е ВЕИ (възобновяемите енергийни източници) секторът. Цветелина Бориславова и нейното протеже Иво Прокопиев имат доказани, многомилионни интереси в този сектор. Когато тези хора кадруват в българската политика и местят по българската политическа шахматна дъска, фигури на готови на всичко човечета, за да се присъединят към „фабриката за луксозни съдби“, каквато представлява българската политика, тогава нямаме никакви съмнения, че тези човечета вече са сключили сделка.
Сделката е много проста, но отново е в пряк конфликт с нашите интереси – продуцентите избират и налагат в българската политика и висша администрация свои протежета, които заемат ключови „диспечерски“ позиции. Имаме си поговорка за това – да пуснеш вълка в кошарата. Политическите проекти на Цветелина Бориславова и компания (които са платформата, през която се пласират другите, бизнес проекти) са хитър, политически поливалентен и реално разположен отвъд дясното и лявото ход. Въпреки всички клетви за принадлежност към „дясното“ основната му цел е да организира „формат”, който в прикрито съдружие с бандюгите от „лявото“ да продължи „Великата криминална революция” в страната ни. Като истинско практическо счупване на максимата, че със стари к..ви не може да се направи нов бардак. Може би българската Дита фон Тийз от ИНКО държи правата върху ноу-хауто за това."