вторник, 18 февруари 2014 г.

Почина Димчо Михайлевски!

След тежко боледуване почина депутатът на "Коалиция за България" Димчо Михалевски.


Социалистът бе сред най-изявените политици на Столетницата. През последните месеци Михалевски се лекуваше от усложнения след пневмония. Той заболя в края на септември. Въпреки здравословните си проблеми, в средата на октомври Михалевски дойде на работа, специално за да помогне на колегите си с осигуряването на кворума.

За смъртта на социалиста се разбра, след като по време на заседанието депутатът на КБ Антон Кутев поиска 15-минутна почивка. В кулоарите стана ясно, че паузата е заради трагичната вест.

Димчо Михалевски е роден на 24 октомври 1965 г. в Кърджали. Той бе депутат в 41-вото и 42-рото Народно събрание от "Коалиция за България". В настоящия парламент той оглавяваше Комисията по регионална политика и местно самоуправление
Напусна ни Димчо Михалевски. Отиде си добър човек, когото всички познаваха с добро. Това обяви председателят на парламента Михаил Миков.
”Димчо Михалевски бе наш колега в 41-то и 42-то Народно събрание. Той бе избиран в смолянския и бургаския избирателен район. Отиде си млад човек, когото всички познаваха с добро. С неустоимата му сила отстояваше политическите си идеи и влизаше в политически битки, за да се отдава на обществото и България. Той бе любящ баща и вярващ човек в доброто бъдещето на България”, каза от трибуната на парламента Миков.
След това призова да се прекрати днешното заседание, а всички 169 депутати в залата гласуваха “за”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар