петък, 23 май 2014 г.

ЦИК не видя купуване на гласове в Бобов дол! Вижте скритата камера

Централната избирателна комисия (ЦИК) не видя вероятно купуване на гласове на миньорите
в Бобов дол, заснето от скрита камера на Нова тв.
В репортажа се показва как миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Споменаването на номера на политформацията, за която трябва да пуснат бюлетина, е скрито от медиата.
Припомням, че огромен скандал предизвика разследване на Нова телевизия, в което се разкрива как шефове притискат подчинените си служители от минен комплекс в Бобов дол да се включат в организирана мрежа, чрез която се купуват гласове за БСП.

Използваните похвати, са тривиални—заплатите са платени по-рано, но с изричната уговорка коя партия в бюлетината трябва да бъде маркирана. Ако има победа на изборите, мините ще получат инвестиции и съответно повишаване и редовно изплащане на заплатите. Дори нормалния аванс от 100 лева бил повишен — вече ще е 150 лева.
Всичко това е разказано от работещ в комплекс Бобов дол миньор. Той разкрива, че са отправяни и заплахи към тези, които отказват да се подчинят — очаква ги уволнение, а за изпълнителните, които ще агитират и родата да пусне гласа си за БСП, ще има и по – ранно пенсиониране.

Всичко се организира по списъци. Ръководителите на рудниците разпитват всеки човек, каква група може да осигури за изборите в подкрепа на БСП на 25 май. Ако някой не гласува го заплашва уволнение, разкрива един от миньорите, настоял да остане анонимен. Екип на Нова телевизия обаче успя да получи детайлна информация за схемата за закупуване на гласове и дори засне със скрита камера шокиращите пазарлъци и опити за манипулация на вота

ВИДЕО