сряда, 4 юни 2014 г.

Бареков си намери европейско семейство

Евродепутатите от "България без цензура" Николай Бареков и Ангел Джамбазки ще се
присъединят към групата на консерваторите в Европарламента, съобщи за „Хоризонт“ от Брюксел Бареков.

Той е в белгийската столица за разговори с няколко европейски партии, след които ще стане ясно в коя група ще членуват представителите на ББЦ.

По думите на партийния лидер и новоизбран евродепутат най-сериозната оферта към момента е тази на групата на европейските консерватори и реформисти, която е петата по големина в ЕП след Европейската народна партия (ЕНП), Партията на европейските социалисти (ПЕС), Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ)  и "Зелените".

"Искаме заместникпредседателско място в комисия в Европарламента, както и заместникпредседателско място в групата на нашите нови партньори. Имаме съвпадение в най-голяма степен с тях (консерваторите - б.р.). Съвпадаме си най-вече с това, че искаме силни национални правителства. Искаме Европа на ясните отговорности и ангажименти. Имаме една Европа, която върви към псевдофедерация и се харчат едни безумни средства на данъкоплатците. Нека да не мислим, че само в България имаме проблем с харченето на парите. Далеч по-голям е този проблем тук, в Европа", заяви Николай Бареков.

Член на партията на европейските консерватори бе и РЗС на Яне Янев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар