петък, 26 септември 2014 г.

Ройтерс: Борисов е готов за голяма коалиция, включително със социалистите

Бойко Борисов - фаворитът на предстоящите предсрочни парламентарни избори, заяви, че е
готов да преговаря с други партии след вота на 5 октомври, за да обсъжда възможността за формиране на голяма коалиция с цел гарантиране на политическа стабилност. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на собствено интервю с Борисов.

Агенцията обяви интервюто с думите: "Десноцентристкият лидер на ГЕРБ каза, че е отворен за разговори с други партии, включително социалистите, след изборите на 5 октомври.
"Правителство на малцинството е рисково за страната, когато е необходима стабилност", казва той в интервюто за агенцията.

Лидерът на ГЕРБ е най-вероятният победител на вота на 5 октомври, коментира Ройтерс.

На фона на най-тежката в страната криза от 90-те г. насам Борисов заявява, че шефът на БНБ Иван Искров трябва да подаде оставка в деня след изборите.

Той допълва, че е твърде рано да се решава дали КТБ да бъде спасена или обявена в несъстоятелност. Четвъртата по големина банка в България продължава да бъде затворена от юни насам. Одитът й трябва да приключи  до 20 октомври, завършва Ройтерс.

"Сега разбирам защо БСП не се явиха на дебат днес. Заети са да преговарят с ГЕРБ за "голяма коалиция", зад гърба и на левите, и на десните избиратели", коментира по-късно във фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Бойко Борисов: Не съм говорил за широка коалиция след изборите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не е говорил за широка коалиция, за която ще преговаря, ако ГЕРБ спечели изборите.

"Подчертавам, че никъде не съм казал "широка коалиция". Нужна е политическа и обществена подкрепа по важните за страната сектори, за да изкараме държавата от блатото, в което се намира в момента. Затова трябва да се водят отговорни и конструктивни разговори между политическите сили", уточнява Бойко Борисов във "Фейсбук".

Няма коментари:

Публикуване на коментар