събота, 1 ноември 2014 г.

Бареков загуби зам.-председателското място при консерваторите

Николай Бареков вече не е зам.-председател на парламентарната група на Европейските
консерватори и реформисти (ЕКР) в Европарламента. Това става ясно от сайта на Европейския парламент. В профила на Бареков е представена хронологията на постовете, които е заемал. Там е отбелязано, че от 1 юли до 15 юли тази година той е бил член на бюрото на ЕКР, от 16 юли до 22 октомври е бил зам.-председател на групата. От 23 октомври той отново е член на бюрото.

От пресцентъра на „България без цензура“ изпратиха съобщение, в което се казва,  че не става дума за понижение, тъй като постът се заемал на ротационен принцип.

„Г-н Бареков е член на Изпълнителното бюро на ЕКР и като такъв беше избран за зам.-председател на групата за определен период от време, който не е фиксиран, и е обект на договорка между членовете на бюрото и групата. Отстъпването на зам.-председателската позиция не е понижение, а спазване на правилника за работа в парламентарната група на ЕКР“, посочват от партията на Бареков и допълват, че „опити за тълкувания и омаловажаване на постиженията на един от най-успешните ни евродепутати са несериозни и лъжливи. Г-н Бареков остава член на най-висшия орган на ЕКР, а именно Изпълнителното бюро“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар