понеделник, 29 декември 2014 г.

Ситуацията на борда на горящия ферибот се усложнява! Вижте видео как го гасят

Кадри от уникалната спасителна операция до бреговете на Гърция взривиха интернет. В
момента на снимките на борда на горящия съд са се намирали над 300 души.
Към момента с хеликоптери от ферибота са евакуирани над 190 души. На първо място евакуират онези, които са получили изгаряния или са се отровили от изгорелите газове. На кадрите се вижда как пострадалите хора са доставяни в болница на крайбрежието на Италия.

49 души пътуват към италианското пристанище Бриндизи на борда на товарния кораб Spirit of Piraeus.

Двама българи от горящия ферибот вече са спасени.

МВнР разпространи информация, според която деветима наши сънародници може да са на бедстващия „Норман Атланик“.

Въпреки че огънят частично е овладян, пожарът продължава. На борда ситуацията се усложнява, в частност, палубата на ферибота се е нажежила и е почти невъзможно да се стои на нея. Не е известно колко хора са останали във вътрешните помещения на бедстващия съд.

В резултат на опитите пожарът да бъде овладян, „Норман Атлантик“ се е наклонил със 7 градуса. От застрахователната компания ANEK, застраховала ферибота, заявиха, че наклонът не представлява опасност за кораба.

Корабът бавно е влачен на буксир към италианския бряг. Въжето, с което той е теглен, се къса вече няколко пъти. Бедстващият съд се клати от удрящите го високи вълни. Пътниците и екипажът се намира на най-горната палуба. При това огънят се намира в непосредствена близост до тях. Пламъците се виждат през илюминаторите на съда.

Все още няма възможност да бъдат използвани спасителните салове заради силния вятър и високите вълни, които веднага ги преобръщат. Височината на вълните достига 6 метра.

Един човек загина и осем са ранени при инцидента с ферибота "Норман Атлантик", на чийто борд избухна пожар, докато съдът плава в Йонийско море. "221 души са спасени, 257 все още остават на борда", се посочва в съобщение на италианския военноморски флот на страницата му в Twitter.
Обновена!

ВИДЕО

Няма коментари:

Публикуване на коментар