събота, 11 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 212-и!

Пълният превод на репортажа на Arte за Делян Пеевски

Германско-френската телевизионна мрежа Arte излъчи вчера репортаж за корупцията в
България, в който основна част е посветена на депутата Делян Пеевски.

В материала се разказва и за това как Делян Пеевски се е опитал да попречи на заснемането, а полицията му е съдействала.

Ето пълния текст на репортажа в превод на Явор Тошков, а в края на статията е и видеото:

Водещата: Българите обръщат гръб на своята родина, защото се надяват да намерят по-добър живот в чужбина. Желанието за справедливост е другата главна причина за емиграция, понеже според много българи тяхната родина е пропита от корупция. Това се отнася най-вече за политиката. От една година насам хората излизат на улицата, за да протестират срещу държавата. Тя пък се опитва да се противопостави на това. Потърпевши са също и критичните журналисти - всеки който се опълчва срещу силните в държавата, си носи последствията. От София предава нашият репортер.

Репортер: Николай Стайков е смел журналист. Повечето от неговите колеги замълчават, когато става въпрос за политика и мафия. Николай Стайков на свой ред разследва и публикува своите открития в интернет - oткрития относно политически несправедливости, които карат българите да протестират от вече година насам.

Николай Стайков: Една от основните причини да протестираме е депутатът Делян Пеевски - един от най-скандалните политици в България. През миналия Юни той изведнъж стана шеф на Държавната агенция по национална сигурност. Тук виждаме една от малкото негови изяви, които той по принцип избягва.

Репортер: Депутатът Пеевски - 33-годишен, по време на предизборната си кампания. Критиците му преписват тясни връзки с организираната престъпност и преди всичко това, че работи само и единствено за личните си интереси. Дори правосъдието до сега не е могло да докаже нищо срещу него. Пеевски контролира медийните среди, тъй като неговата майка притежава най-голямата медийна империя в страната. Когато в ръцете на Пеевски попадна и контролът върху Разузнаването, за най-бедния народ в ЕС чашата на търпенито преля. Той трябваше да напусне поста като шеф на ДАНС, но остана депутат. И вместо да се погрижи за проблемите на страната, продължава да живее в разкош.

Николай Стайков: Това, което открих чрез моето разследване е, че семейството (на Пеевски) притежава 98 недвижими имота в едни от най-луксозните квартали на София. Към тях спада и хотелът, който виждате тук и в който Пеевски прекарва по-голямата част от времето си. Разбира се, никъде по документите не се споменава името на Пеевски, а повечето имоти се водят на името на майка му.

Репортер: Всъщност Николай Стайков искаше да ни покаже повече от хотела, но охраната изрично ни забрани снимането. За това решихме да снимаме друг имот на Пеевски, но тогава пък се намеси Полицията и прекъсна нашата работа. Тук снимаме тайно как нашият оператор трябва да си покаже паспорта. Малко след това ни става ясно и защо - той получава обаждане, в което го карат да попречи на излъчването на този материал. Явно Полицията е информирала Пеевски за това, че се води разследване по повод на неговата личност, а той самият не желае публикации. Подкрепят го не само мъже, облечени в черно, а също така очевидно и Полицията.

Точно срещу такива манипулации протестират и хората всяка вечер в центъра на София. Пеевски за тях е станал символ на мафиотизирането и деморализацията в цялата политика.

Протестиращ: На нашите политици не им пука, че хората протестират. Това е наглост! Най-лошото е, че те не се впечатляват нито нашите Европейски партньори, нито от фактът, че сега принадлежим към голямото Европейското семейство.

Репортер: Протестиращите все още не са предали надеждата, че Европейският Съюз би могъл да направи нещо за да ги подкрепи, но за сега им остава да разчитат само и единствено на себе си.

По книгата на Хенри Форд „Интернационалните евреи“

Защо да се ровим в Стария завет? Нека надникнем в “библията” на ционистите, книгата
“Еврейската държава” на Теодор Херцел (с истинско име Бенямин Зеев – б.а.).

“Еврейската държава – това е световна необходимост и, следователно, тя ще бъде създадена.” Така пише още през 1896 г. бащата на ционизма и не търпи възражения. И продължава нататък: “Ние сме особен народ.” А останалите? Ето какви са те: “Всички народи, сред които живеят евреи, са явни или замаскирани антисемити.”

Да видим какво мисли за своя народ самият Херцел. Той признава самоизолацията на евреите в страните, които населяват (явно не ги приемат за родина, отечество – б.а.): “За никого не е тайна, че с изключение на богатите, почти никой от евреите няма никакви отношения с християните. В много страни се случва така, че евреите предпочитат по-скоро да бъдат обкръжени от блюдолизци и безделници от самите евреи, само да не се запознават с християните; толкова дълбоко гетото е поставило своя съдбовен печат.”

Кой е виновен тогава? Всички други народи-антисемити? И какво мислят в онова време успелите юдеи?

Основателят на ционизма споделя тревогата си: “С извинение,от страна на нашите крупни финансови магнати делото ни няма да намери парична поддръжка. Напротив, тези последните ще се опитат, чрез своите тайни агенти и роби, да предизвикат борба срещу еврейското движение… Да ме прощавате, но тези парични магнати се задоволяват, като се отнасят с презрителна усмивка към нашия въпрос.” Но въпреки всичко „първият ционист“ развива своя план за изграждане на еврейска държава. В Аржентина или Палестина – в онези години това не е най-важното.

Не мислят така сънародниците му (дали са такива – б.а.) от Русия и Източна Европа. Те превземат организираните от Херцел ционистки конгреси. Когато през 1905 г. англичаните предлагат т.нар. “План Уганда” – заселване върху 6000 квадратни мили в тази африканска земя, източните юдеи (всъщност хазари – б.а.) гневно го отхвърлят. Тяхната цел е Палестина. Случайно ли от векове се поздравяват с “Догодина в Йерусалим”! И съвпадение ли е, че всичко се развива в годината на Първата руска революция?

От година Херцел вече го няма между живите. Остава творението му, наречено ционизъм. Както и съмнението, че някой от своите е помогнал на създателя на доктрината в пътя му към отвъдното. Колкото до революциите, Русия пада трета жертва на ционисткия метод. Първите две са в Англия и Франция. Съпътствани са с много терор и кръв. Все пак нищо не може да се сравнява със случващото се в Петроград и Москва след 1917 г. На тази тема вече са отделени достатъчно страници, доста от тях – издадени у нас. Ще припомня единствено няколко вече познати факти. От двадесет и двама члена на Съвета на народните комисари, висшия ръководен орган на Съветска Русия, деветнадесет са юдеи. 61 души съставят Централния изпълнителен комитет на болшевишката партия. 44 от тях са “деца на Израел”. Следва онази разруха, от която някогашната могъща империя не е в състояние да се въздигне до наши дни. И това ли е случайно, или е записано в Протоколите на ционските мъдреци? Както невижданите дотогава войни и налаганото с тевтонска упоритост юдейско господство?

Авторът на тази книга притежава дарбата да прозре горчивата истина доста преди избухването на Първата световна катастрофа. Макар Хенри Форд да е вече преуспяващият лидер на американската автомобилна индустрия, това не го откъсва от обществените проблеми. В 1912 г. привиква Чарлз Уайлър, репортер от уважавания всекидневник “Чикаго Трибюн”. Открито излага възгледите си, сред които – и тези за еврейството. В разговора откровено заключава: “Историята, повече или по-малко, е един обикновен фалшификат… Единствената история, която заслужава вниманието на днешните мислители, е тази, която пишем сега.”

В началото на миналия век изградените по волята на ционистите синдикални организации преминават в настъпление. Трудещите се в заводите на Форд попадат под силното влияние на Световния профсъюз на промишлените работници. Тогава най-богатият човек прилага второто си велико нововъведение след конвейра. Той обявава петдоларова надница за осемчасов работен ден. Тази ставка е с 15 на сто по-висока от обичайната в автомобилостроенето и почти двойно по-голяма от останалите области на промишлеността. Освен това и работното време е съкратено. “Като не плащаме достатъчно на хората, ние подготвяме почвата за едно зле хранено поколение, което ще бъде гладно, както в морално, така и във физическо отношение – казва Форд. – От него ще се роди работническа класа, която ще бъде слаба във физическо и психическо отношение, а следователно и негодна да обслужва една нова и динамична индустрия. И накрая именно тази индустрия ще трябва да плати сметката.”*

Пред заводите му се извиват дълги опашки от мераклии за работа. Високото заплащане превръща работниците в клиенти за продукта, който сами произвеждат (прочутият “Форд”, модел “Т” е първата масова кола, възпята от писатели като Джон Стайнбек – б.а.). Фабрикантът обяснява философията си: “Купувачите не се раждат, а се създават.” И реализира своята теория в собствените си предприятия. Въвежда допълнителни социални благини за работниците, но само, ако спазват определени правила извън конвейра: да бъдат добри граждани, да не поддържат връзки с подозрителни хора, в т.ч. – комунисти, да учат прилежно английския език, да не прекаляват с пиенето и пушенето, да се пазят от нарушения на благопристойното поведение.

/* Хауърд Мийнс – “Пари и власт”, издателство “Класика и стил”, София, 2001 г./

Ето как Тайните протоколи третират същите проблеми: “Ние ще поведем работниците към анархия и пиянство…“ (от Протокол № 5).

“Ние ще повдигнем заплатите, което няма да бъде от никаква полза за работника, тъй като в същото време ще увеличим цените на стоките от първа необходимост…”  (от Протокол № 6)

“В страните, наречени напреднали, ние създадохме безумна, неприлична, отвратителна литература.” (от Протокол № 14).

Чудно ли е тогава, че ционистите начеват атаките си срещу Форд. По време на самата война той застава категорично срещу американското участие в нея. Нарича кръвопролитието “еврейско”. Въпреки че е изключително почитан от най-широки кръгове от обществото, предприемачът “се радва” и на болезнено язвителната ирония на част от печата, принадлежащ на юдеите. Без да обръща внимание, предлага богатството си на всеки, който би скъсил стълкновението дори само с един ден. През 1915 г. поема към Европа на борда на “кораб на мира”. Акцията е спонсорирана от собствената му компания. На борда се намират делегати на свиканата в Холандия и скандинавските страни мирна конференция в няколко заседания. Ционистите провалят събитието, а организаторът му се разболява и остава в Осло, Норвегия. Премеждието засилва убеждението на Форд, че е крайно време човечеството да се изправи срещу надигащото се зло, избрало за свой символ гнусното влечуго (“Остава малко разстояние и целият извървян от нас път на символичната змия, с която изобразяваме нашия народ, ще затвори своя цикъл. Когато този кръг се затвори, всички държави в Европа ще бъдат заключени и омотани в едно кълбо от спирали, притиснати като в мощно менгеме.”  Протокол № 3). Така се раждат коментарите му по Тайните протоколи на ционските мъдреци.

Истината ме задължава да се спра на случилото се след появата на първите статии на Форд във вестник “Диърборн Индипендънт”. Всички еврейски организации в САЩ начеват широкомащабна кампания първо срещу самия документ. С парите на Ротшилд известният ционистки активист Люсиен Уулф пуска на пазара две брошури. В тях той атакува тайните заповеди с такава неубедителност, че изданията бързо поемат към книжните фабрики, за да бъдат претопени. Обаче еврейските организации нямат намерение да мирясат. През декември същата година те се събират в Ню Йорк и приемат специална декларация против протоколите. В нея се мъчат да обосноват, че става дума за фалшификат. След като никой не им обръща внимание, на ход е “тежката артилерия”. Президентите-масони Уудро Уилсън, Тиъдър Рузвелт, Уилям Тафт и екскандидат-президентът Уилям Брайън излизат с възвание “срещу антисемитизма и обвиненията, че евреите участват в световен заговор”. Набрал самочувствие, осигурил си солиден гръб, юдейският журналист и масон Хърман Бърнстейн, заедно с някакъв свой помощник на име Шапиро, завежда съдебен процес срещу Хенри Форд. По поръчение на ционистките си господари, двамата настояват магната да се отрече от своите убеждения. На този етап евреийските структури не успяват да уплашат индустриалеца. Делото е прекратено, “наследниците на Мойсей” млъкват. Но за кратко. Още на следващата година най-богатите банкери финансират куп недодялани книжки, в които с лъжа и фалшификации се “доказва”, че Тайните протоколи нямат нищо общо с еврейството, а са антисемитска измислица. Появяват се и лъжесвидетели, все в угода на ционистите. По същото време еврейските организации обявяват истинска война на Хенри Форд, като го обявяват за “най-големия пропагандист и разпространител на протоколите”. След като не съумяват да му отмъстят за коментарите в съда, американските (разбирайте главните –б.а.) юдейски първенци започват серия от заплахи и нападения срещу него. Най-могъщите банкери-евреи устройват блокада на предприятията с марката “Форд”. Собственикът им търпи огромни загуби. Организират и покушение срещу личността му. Един ден през 1925 г., автомобилостроителят пътува към родния си град, седалището на вестник “Диърборн Индипендънт” и на складовете, където се съхранява книгата “Интернационалните евреи”. Внезапно върху неговата кола връхлита тежък камион. Само чудото спасява Форд и той оцелява. Същата вечер получава анонимна бележка. В нея го предупреждават, че следващият атентат ще бъде успешен. Междувременно компанията “Дженерал Мотърс” неудържимо напредва, за да излезе начело в автомобилния бранш. Държат я еврейски капитали…

СмЕх

Светата Инквизиция осъждала на смърт жени, които били смятани за вещици. Интересното е, че жените над 60кг били оправдавани, тъй като се е смятало, че с повече от 60кг не може да се лети на метла...
***
Сър Уинстън разбира, че съпругата му е спала със сър Джон.
Отива при сър Джон и му казва:
- Разбрах, че сте се виждали със жена ми!
Отваря сър Джон тефтерчето и започва да прелиства:
- Виждал, виждал, виждал… да… виждал съм се с нея.
- Но аз разбрах, че вие сте ходили у нас!
Сър Джон (гледа тефтерчето):
- У вас, у вас, у вас, мммда… ходил съм у вас.
- Но аз разбрах, че вие сте спал със жена ми!
Сър Джон (пак гледа тефтерчето):
- Спал, спал, спал… мммда… спал съм с нея.
Сър Уинстън (вече ядосан):
- Но аз, сър, не съм доволен!
Сър Джон (отново тефтерчето):
- Доволен, доволен, доволен… и аз не съм доволен…
***
SMS: "Мамо, кога ще се върнеш от работа? Скучно ми е сама."
Отговор: "Няма да успеете, връщам се след 5 мин. Предай поздрави на гаджето.
***
Сутринта Волен Сидеров бе на посещение в детска градина с цел благотворителност. Преди малко от пресцентърът на "Атака" съобщиха, че децата първи са налетели на бой...
***
Жената, с възмущение:
- Пак си се натряскал! А вчера бях то-о-олкова щастлива, когато се прибра трезвен!
Мъжът:
- А днес е мой ред да съм щастлив.
***
Азклетий - древногръцки бог, покровител на пациентите по клинична пътека...
***
-Мило, кажи ми честно, дебела ли съм?
-Ми-и...не, мило, равномерна си!

петък, 10 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 211-и!

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се провежда в столицата. В момента е затворено кръстовището на ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Цар Освободител”, а пред Министерски съвет е отворено само едното платно. Малка група от недоволни граждани се събраха традиционно и тази вечер и поискаха оставката на правителството. Протестът преминава без провокации при засилен полицейски контрол.

Цвети Пиронкова успя!

Мечтата се превърна в реалност - Цветана Пиронкова  спечели така жадуваната първа титла на
WTA тура след победа с 6-4 6-4 над Анджелик Кербер във финалия двубой на турнира в Сидни. 
След тежкия изминал сезон и многото трудни моменти, Цвети се завърна на корта буквално преродена и през последните осем дни записа осем победи, а единственият ѝ загубен сет бе срещу Пеер в последния трети кръг на квалификациите. Пиронкова не просто спечели титлата, ами го направи и със стил - в последните си три мача реализира хеттрик от победи срещу тенисистки от Топ 10, закръгляйки сметката си на общо 11 в кариерата си и в крайна сметка не само, че за първи път в историята на този турнир квалификантка достигна до финал, ами го и спечели.

Протест : "Вече го правим и за основните ни свободи" ще напомни за 10 януари 1997г.

На 10 януари се навършват 15 години от щурма на Народното събрание, довел до свалянето от власт на социалистическото правителство на Жан Виденов. В чест на годишнината са планирани няколко акции, от които центърът на София ще закипи.
В 10 часа - пред Народно събрание, радикален протест. Събитието "тържествено приключване на мирните протести" бе докладвано и изтрито от Фейсбук покрай събирането на достатъчно будни българи готови да направят каквото трябва. Явно е, че сме започнали да напипваме начина да вземем оставка от който ги е страх. На 10ти януари ще направим нужното, но този път- няма да приказваме публично всичко, което ще трябва да се направи! Този път трябва да събираме хора още по- усилено от преди, за да не си помисли някой, че събитието е отменено- вас нещо може ли да ви откаже?" Така е анонсирано събитието "Вече го правим и за основните ни свободи" във Фейсбук.

От антиправителствените протести в Пловдив също са готови да се включат в планирания за петък протест пред парламента. Те са категорични, че в Пловдив вече няма какво да се прави и отиват да подкрепят протестните акции в София.

СмЕх

За да има мир, Волен в Сибир!
***
Каква е разликата между почивката на планина и почивката на море?
В планините цените са ВИСОКИ, а на морето са СОЛЕНИ!
***
Мъжът казал: отслабни, или ще избягам с друга.
Тя отслабнала и избягала с друг.
Извод: не плаши жена си!
***
С възрастта разбираш, че годините не само си взимат своето, но се опитват и твоето да вземат.
***
Мъжка групичка са във фитнес зала и звънва един GSM. Един от мъжете вдига и казва:
- Ало
- Скъпи ти ли си? Чува се ужасно.
- Да, здрасти.
- На фитнес ли си?
- Да.
- Аз съм пред един магазин за кожени палта, предлагат едно страхотно палто, да си го купя ли, нали ми изкара кредитна карта.
- И колко струва.
- 5000 лв?
- Добре купи си го, ама избери си и една дамска чанта към него, Скъпа.
Жената видяла че днес е неиния ден и казва.
- Скъпи нали ти бях споменала че мама иска да дойде да живее с нас. Как ти се струва да я поканя за един месец пробно и след това ще говорим.
- Добре , добре но няма да ме молиш нищо повече нали?
- Няма, обичам те. Чао.
Мъжът затваря телефона и пита:
- Някои да знае на кой е този телефон?
***
- Госпожо, мъжът Ви е напълно здрав. Нужно му е само малко спокойствие!
- Така де, и аз това му повтарям по сто пъти на ден.
***
Първобитен строй - Никой не можеш да накараш да е роб
Робовладелчески строй - роби има, но трябва да ги хранят, поят и карат да работят.
Крепостно право - робите се хранят и поят сами, но все пак трябва да ги карат да работят.
Див капитализъм - робите сами отиват в робство, сами се хранят и поят, и сами се карат да работят.
Свободна пазарна икономика - робите сами отиват в робство, сами се хранят и поят, и сами се карат да работят. Освен това се считат за свободни и това им харесва.

четвъртък, 9 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протетсът! Ден 210-и!

Ексклузивно ВИДЕО: "Атака" нахлува в Нова телевизия

Лондон се готви за безредици

Лондонската полиция е приведена в състояние на повишена готовност, след като съдът призна
за законни действията на полицаите в дело за убийство, предизвикало масови безредици през август 2011 година, предаде Би Би Си. Това се налага от опасения, че оправдателното решение ще предизвика повторение на протестите от 2011 година, станали най-големите във Великобритания за последното десетилетие.
 На 4 август 2011 година в района на Тотънхъм в северните покрайнини на Лондон е убит 29-годишният Марк Дъган. Полицаите са имали оперативна информация, че Дъган има в себе си пистолет, който току що е купен на „черния” пазар.

Полицейски патрул спира таксито, в което се вози мъжът. Той излиза и при опита за проверка от страна на полицаите се опитва да избяга, но е застрелян. Полицаят, който е застрелял Дъган твърди, че му се сторило, че мъжът вади пистолета, но при последвалия обиск оръжие така и не е отрито.

Съдебното жури е решило с 8 на 2 гласа, че полицаите са изпълнявали задълженията си и са застреляли законово Дънган. Неговото семейство твърди, че ще бори за справедливост.

СмЕх

Според статистиката човек ходи по 1500 км на година. Също така друга статистика твърди, че
човек изпива по средно 90 литра алкохол на година.
Или ако трябва да бъдем обективни, човек харчи по около 6 литра на 100 км.
***
Навън мъгла няма. Това, което виждате, са изпарения, характерни по българските географски ширини всяка година между Коледа и Ивановден.
***
Фън-шуй диете: Вратата на хладилник да е обърната към стената.
***
Миналата година в Брюксел един белгиец отишъл при местния свещеник и се изповядал:
- Прости ми, отче, защото съгреших. През Втората световна война скрих един евреин на тавана си.
- Това не е грях - отвърнало отчето. - Направил си голяма добрина.
- Но аз го накарах да ми плаща по трийсет франка за всяка седмица.
- Признавам, че това не е много великодушно - казал свещеникът, - но си го направил за добра кауза.
- Благодаря ти, отче - отдъхнал си мъжът. - Това е огромно облекчение за мен. Имам само още един въпрос.
- Какъв?
- Да му кажа ли, че войната е свършила?
***
Секс по телефона в Русия:
- ... И сега бавно започвам да си свалям единия чорап ... сега и втория ... сега и третия ...
- Ама, чакай ма ... ти да не си от Чернобил???
- Не бе, тъпак! .. От Новосибирск съм! Тук е минус 45 градуса!
***
- Ровя си из Нет-а миналата седмица и попадам на някакъв английски сайт за запознанства.
Ей така на майтап, започнахме да си пишем с една мома. От лаф на лаф се разбра, че била
на 27 години, живеела в Лондон в самостоятелно жилище, с добра работа, блондинка,
симпатяга, мерки 90-60-90 … а бе жена-мечта. Писахме си още, и събота хвана самолета и
дойде да ме види….

- Е, к’во ревеш???
- Рева … мамка й английска … никой не ми каза, че мерките и били в ИНЧОВЕ!
***
Женски семинар на тема „Как да живеем в любов и разбирателство с мъжа си”. Говорителката пита присъстващите дами:
- Коя от вас обича своя мъж?
Всички вдигат ръце.
- А кога за последен път сте му казали това?
Някои отговарят, че днес, други – вчера, трети не помнят.
Тогава говорителката помолила жените да вземат телефоните си и да пратят на своя любим sms с текст „Скъпи, обичам те!”.
След това дамите трябвало да разменят телефоните си и да прочетат на глас получените в отговор съобщения.
Ето и някои от тях:
„Кой е?”
„Майко на децата ми, да не си болна?”
„И аз те обичам.”
„Какво пак е станало с колата?”
„Не разбирам какво искаш.”
„Какво пак си направила?! Този път няма да ти простя!”
„?!?”
„Не увъртай, а кажи колко ти трябват.”
„Да не сънувам?”
„Ако не ми кажеш на кого всъщност си искала да пратиш това съобщение, ще те убия!”
„Молил съм те да не пиеш. Ако си се изморила от мен, ще си отида.”
„Каквото и да искаш, отговорът е НЕ!!!”

сряда, 8 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 209-и!

Папата публикува историята на Дядо Добри, който дарил повече от $50 000

Това е историята на Добри Добрев, възрастен българин на 98 години, който обикаля улиците, за да проси пари. Неговият случай привлече вниманието на Негово Светейшество папа Франциск, съобщи костариканският новинарски сайт "Коста Рика днес" (crhoy.com).
Папата публикува във Facebook (Фейсбук) историята на този беден човек, който всеки ден върви 10 километра от дома си до столицата на България и протяга ръка да измоли минувачите за някоя стотинка.

Това, което трогнало папата, е че този прегърбен от годините човек е дарил повече от 50 000 долара, които спестил от просията.

Текстът, написан от Франциск, е придружен от две снимки на Добрев - едната, заснета на улицата, а другата - в скромния му дом.

СмЕх

Призив: Моля Волен да си купи самолет! Но да не го забива в никакви империалистически сгради
***
Уравнение 1
Човек = яде + спи + работи + забавлява се
Маймуна = яде + спи
Следователно:
Човек = Маймуна + работи + забавлява се
Следователно:
Човек - забавления = Маймуна + работи
Извод 1: човек, който не се забавлява е подобен на маймуна, която работи.
...
Уравнение 2
Човек= яде + спи + изкарва пари
Маймуна = яде + спи
Следователно:
Човек = Маймуна + изкарва пари
Следователно:
Човек - изкарва пари = Маймуна
Извод 2: Човек, който не изкарва пари е подобен на маймуна.
...
Уравнение 3
Жена = яде + спи + харчи пари
Маймуна = яде + спи
Следователно:
Жена = Маймуна + харчи пари
Следователно:
Жена - харчи пари = Маймуна
Извод3: Жена, която не харчи пари е подобна на маймуна.
Заключение
От уравнение 2 и 3 следва:
Мъж, който не изкарва пари = Жена, която не харчи пари
Т.Е. Мъжът изкарва пари, за да не стане Жената Маймуна
(Аксиома No.1)
И Жените харчат пари, за да не станат Мъжете Маймуни (Аксиома No.2)
И какво получаваме от това:
Мъж + Жена = Маймуна + изкарва пари + Маймуна + харчи пари
Следователно, изхождайки от Аксиома No.1 и Аксиома No.2, може да се заключи че:
Мъж + Жена = 2 Маймуни, които живеят щастливо заедно!
***
Жена ми се записа на курс по йога. Прави отчаяни опити и мене да запише?!? Как да и обясня, че йога това е занимание на самотни индуси, които нямат с кого да пробват Камасутра...
***
Попитали Асан какъв е бил живота преди и след демокрацията.
Той отговорил с пример:
- Преди демокрацията, работиш, работиш, КУПИШ хладилник, работиш, работиш, КУПИШ телевизор, работиш, работиш, КУПИШ пералня. След демокрацията, работиш, работиш, ПРОДАДЕШ хладилник, работиш, работиш, ПРОДАДЕШ телевизор, работиш, работиш, ПРОДАДЕШ хладилник.
***
Един дървар мина над реката и си изпусна брадвата във водите ѝ. Заплака от мъка, но тогава Господ му се яви и попита:
- За какво плачеш?
- Как да не плача, падна ми брадвата в реката и сега не мога да си изхранвам семейството...
Тогава Господ взе от реката златна брадва и попита:
- Това ли е твоята брадва?
- Не, това не е моята брадва - каза дърварят.
Господ взе от реката брадва от сребро и попита:
- Може би това е твоята брадва?
- Не, това не е моята брадва - отговори дърварят.
И накрая Господ извади от реката брадва от желязо.
- Да, това е моята брадва - щастлив отвърна дърварят.
- Виждам, че си честен човек и съблюдаваш Моите заповеди, затова вземи като награда и трите брадви.
Заживя дърварят щастливо и доволно, но за съжаление съпругата му падна в реката... Отново заплака от мъка и отново Господ му се яви и го попита:
- Защо плачеш?
- Как да не плача, жена ми падна в реката...
Тогава Господ извади Дженифър Лопес от реката и попита:
- Това ли е жена ти?
- Да, това е жена ми - щастливо отговори дърварят.
Господ се разгневи:
- Ти ме излъга, защо?
- Виж, Господи, бих могъл да отговоря, че това не е моята жена. Тогава ти щеше да извадиш от реката Катрин Зита-Джоунс, а аз отново щях да кажа, че тя не ми е жена. Тогава ти щеше да извадиш моята жена и аз щях да кажа, че това е съпругата ми... Щеше да ми дадеш и трите и тогава аз какво щях да правя с тях? Нямаше да мога да ги изхранвам всичките и никой от нас нямаше да е щастлив...
ПОУКА: Когато мъжете лъжат, го правят с достойнство и в полза на всички!
***
- Скъпа, хайде да вечеряме навън!
- Хайде! А къде?
- Пица да хапнем?
- Неее...
- Китайско?
- Омръзнало ми е!
- Рибен ресторант?
- Не ми се яде риба сега!
- Нещо на скара?
- Стига с тая скара!
- Суши?
- Оризът им е гаден!
- KFC?
- Пърженото е тежко!
- Да боднем в "Хепи"?
- Само селяни ходят там!
- Добре, къде тогава искаш да идем?
- Все ми е едно! Където ти предложиш.

вторник, 7 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 208-и!

РАЗКАЗ НА ЖЕНА ОТ ПОЛЕТА НА СИДЕРОВ ДО ВАРНА...

"Бях на борда на самолета и знам много добре точно какво се случи. Група членове на Атака, както се оказа по-късно, бяха заели шест двойни седалки в самолета във втора класа и смущаваха спокойствието на останалите пътници с неприемливото си и невъзпитано поведение. Викаха, смееха се, лидерът им бе застанал изправен на пътеката, за да поддържа "анимацията" им. Седнала зад тях жена се възмути от поведението им като показа само с мимика и въздишка, че и пречат и си сложи слушалки, за да не ги чува. Сидеров коментира на висок глас, че "другарката", както я нарече, е недоволна от поведението им и я иронизира. След което започна да я напада нея и останалите близкостоящи пътници с думите "вие от къде имате пари за билет за самолет? вие данъци ли укривате? абе тия хора откъде намират пари за самолет?!!" Скоро успя да провокира пътничката със слушалките да му отговори, като тя каза, че не го разбира на сравнително добър български, дамата се оказа чужденка. След което Сидеров и проведе своеобразен разпит, като почти и крешеще, липсваха само шамарите. Дамата се разстрои и в един момент каза нещо на словенски, а тя му се беше представила като французойка. Тогава Сидеров я нарече "лъжкиня" и "терористка" и започна да иска документите и, защото явно според него една французойка не може да владее чужди езици. Искаше да знае какво прави тя в България, размахваше пред нея депутатската си карта и твърдеше, че има право да и вземе документите, защото е депутат, сочеше значката на Атака на ревера си и питаше "плаши ли ви значката ми?". Извиках стюардесата и я помолих да въдвори някакъв ред, така, че скоро тя отведе почти разплаканата чужденка със себе си, а Сидеров останал без жертва, която да тероризира скоро седна на мястото си. И без друго полетът беше вече към края си и той трябваше да прекрати шоуто си. Чух скоро стюардесата да го умолява "да върне документите на госпожата" и че "командирът е казал", не знам какво още е направил. Но всичко не беше свършило. Няколко минути след като влязохме в автобуса за отвеждане до летището, Сидеров хвана за реверите един пътник и се опита да се сбие с него, крещеше "Какви българи сте вие, вие сте путьовци! Ти на мен "простак" ли ще казваш!". Дойдоха 3-4 служители на летището със сигнални жилетки и ги разтърваха. Странното е, че Сидеров беше оставен в автобуса, вместо да бъде свален, защото явно застрашаваше останалите пътници. След това не знам дали е имало и други инциденти, защото нямах багаж и побързах да си тръгна.
Всичко това е изключително срамно и обидно! Как е възможно подобни хора да бъдат в българския парламент и ние да им плащаме с данъците си!! Защо такива хора трябва да тероризират обществото ни и никой да не смее да се разправи с тях? Персоналът на България Еър и летище Варна не въдвориха в достатъчна степен ред и не защитиха пътниците.
Тема с продължение

Волен във Варна! ВИДЕО

Сидеров кълне медиите: Хиени, продажници, лешояди, измекяри! Проклети да сте!

 Вчера във Варна ни посрещна една бандитстка банда. Това заяви лидерът на партия „Атака”
Волен Сидеров във Варна по време на протеста с искане за оставката на областния управител на града.
Лидерът на “Атака” обяви още, че скандалът е напълно измислен и заяви, че „областният управител на Варна – Иван Великов, който е бивш прокурор, е организирал тези събития”.

Сидеров подчерта, че за отрицателно време прокуратурата и полицията са направили този скандал, който е напълно измислен. Той призова главния прокурор Сотир Цацаров да залавя престъпници, а не да се занимава с измислени скандали, които са организирани от прокуратура и полиция.

Волен Сидеров обвини и медиите в некоректно отразяване на събитията, нарече ги „хищници”, “лешояди”, каза че „Господ ще ги накаже за некоректното отразяване” и каза: „Проклети да сте”.

Депутати на Сидеров принуждавали свидетелите на боя на летището да изтрият снимките, но не успели- изтекоха снимки!

Волен Сидеров е бил наречен от младеж "простак", след като лидерът на "Атака" се карал в
самолета със своя позната. Така започнал снощният бой с участието на Белия вожд на летище "Варна".
Обидата станала в автобус, след като е кацнал полетът. След констатацията на младия мъж, депутатите на "Атака" (около 6 човека) нападнали гражданина. Хора започнали да снимат с телефоните си, а атакистите от своя страна - да ги принуждават да трият записите. Въпреки това антиправителствената информационна служба разпространи снимки от нощта. Въпреки тъмнината и лошото качество, ясно се вижда Волен Сидеров. Мъжът, който е станал обект на агресията на Сидеров и групата му, не се вижда ясно.
Боят продължил и след като групата излязла от рейса.
Интересно е, че хората от "Атака" са подали първи жалба срещу противника си.

Днес е Ивановден! Честито

Днес празнуваме Ивановден - денят, в който Българската православна църква почита паметта
на Свети Йоан Кръстител, кръстил Исус Христос в река Йордан, който предрича идването на сина Божи на земята и подготвя неговия път с проповедите си.

В народните ритуали, Ивановден е денят, в който приключват коледните ритуали - новогодишните маскирани дружини спират да обикалят домовете и отвеждат ритуално "царя" на дружината на чешмата, където го окъпват.

Обредното къпане за здраве продължава и на Ивановден, като в случая ритуалът е за младоженците. На този ден кума или девера окъпва жениха, ергените къпят момите, къпят се и младите мъже, и именниците.

СмЕх

Чикаго: - 24, усеща се - 40. София: 2014, усеща се 1989

***
По повод Богоявление беше поставен нов рекорд.След като попа по погрешка хвърли Ролекса си,вместо кръста,във водите скочиха около 2000 души.
***
Що е то стрес? 1. Качвате в колата си красива стопаджийка. Карате, говорите си и изведнъж тя припада. Вие, естествено, я откарвате в болница - ето това е стрес! 2. В болницата ви съобщават, че девойката е бременна и ви поздравяват за бъдещото бащинство. Обяснявате, че сте я срещнали има-няма преди час, но пък тя продължава да настоява, че вие сте бащата. Ето това е голям стрес! 3. Искате ДНК тест за бащинство. Правят ви го. Лекарят ви дърпа настрани и ви съобщава, че определено няма как да сте бащата, понеже се оказало, че сте безплоден. Тази новина предизвиква известен стрес, смесен с леко облекчение. 4. По пътя към дома си спомняте, че там чакат трите ви деца ... Това вече е ИСТИНСКИ СТРЕС!
***
Кофти късмет...
Иван водел бурен живот. Когато не се скъсвал от работа, ходил на футбол или тенис. Един уикенд жена му решила, че му трябва почивка, затова предложила да го заведе на стриптийз. Той възразил,че не си пада по такива неща,но съпругата му настоявала. Когато стигнали, портиерът на клуба се усмихнал широко:
- Ооо, Иване, как си днес?
Жената се изненадала искрено,че се познават.
- Просто играя футбол с него - пояснил Иван.
Седнали в клуба и дошла сервитьорка.
-Радвам се да те видя, Иване -поздравила го тя. - Голямо уиски с лед и минерална вода, както обикновено , нали?
Съпругата се облещила:
- Сигурно често идваш тук?
-Не,не. Тя членува в моя тенис клуб.
След няколко минути към масата се приближила стриптизьорка и прегърнала сърдечно Иван.
-Любимият танц на маса и да раздрусам сочните си цици,нали Иване?
При тези думи съпругата изхвърчала от клуба. Иван я последвал и видял, че се качва в такси. Хвърлил се след нея в колата и тя започнала да му крещи. След няколко метра, таксиметровият шофьор се обърнал и отбелязал:
-Днес май си случил на кофти мадама, а, Иване???
***
10 годишно дете към баща си:
-Тате, тате, боли ме гърлото.
-Защо сине ?
-Мисля, че е от водката снощи...
-Ти си пил !?
-Ми да, бяхме навън с гаджето ми...
-Имаш си гадже !?
-Да.
-И как изглежда ?
-Еми, металист, има 20 обици по лицето.
-О.О
-Да, а пък и главата ме боли ... може да е от дискотеката...
-Ходил си на дискотека !?
-Еми само там дават да се пуши.
-Ти пушиш ?!
-И мисля, че ударихме колата ти!
-Гаджето ти е карало колата ми ?!
-Не-е-е-е, аз я карах...
Бащата се хванал за сърцето и момчето добавило:
-Шегувам се! Исках само да ти покажа, че има много по-страшни неща от някаква си двойка по математика...
***
Жена се качва на уличен кантар да се претегли. Отстрани мъжът й гледа таблицата за съотношение на тегло и ръст и казва:
- Знаеш ли, скъпа, колко трябва да си висока за твоите килограми? 4 метра и 11 сm.
***
-Отче, алкохолът враг ли е на здравето?
-Враг.
-А защо пиете?
-В библията е казано: "Възлюби врага свой" !

понеделник, 6 януари 2014 г.

Екшън! Сидеров налита на бой на летище Варна

Невероятен екшън се е разиграл преди два часа с Волен Сидеров на летище "Варна".

Сидеров и група от около 7-8 човека - охранители и депатути, пътували за Варна с редовен полет от София на "България еър". На слизане от самолета се качили заедно с останалите пасажери на автобусче, което трябвало да ги отведе до сградата на терминала. Именно там лидерът на "Атака" и охраната му изпаднали в остър конфликт с 30-годишен мъж.
Стигнало се до крясъци и закани, а според очевидци Сидеров бил видимо пиян. Шофьорът на автобуса задействал алармения бутон и автобусът бил спрян от патрули на Гранична полиция, както и от две полицейски коли пред терминала. Сидеров и групата му причакали мъжа на спирката пред новия терминал на летището. Там го атакували с няколко юмручни крошета. Мъжът побягнал панически в посока стария терминал.
Очаква се лидерът на „Атака” да присъства във вторник на митинг срещу областния управител на Варна.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 207-и!

И Ангела Меркел пострада при каране на ски

Германският канцлер Ангела Меркел е пострадала при каране на ски в Източна Швейцария, съобщиха Би Би Си и АФП.
Инцидентът е станал при ски бягане в курорта Санкт Мориц, където Меркел и съпругът и Йоахим Зауер традиционно прекарват коледната си ваканция.
Информацията е потвърдена от говорителя на канцлера - Щефен Зайберт, и бе разпространена от световните новинарски агенции като водеща новина.
Говорителят на Меркел съобщи, че тя има
пукната кост в задната лява част на таза, както и сериозни натъртвания.
Канцлерът ще трябва да лежи възможно най-много в следващите три седмици. Планираните ѝ срещи са отменени.
Тези дни Меркел трябваше да посети Полша и да бъде домакин на люксембургския министър-председател.
Г-жа Меркел не е карала бързо, подчерта Зайберт.
Тя е напълно способна да работи и ще ръководи заседанието на правителството в сряда, заяви той.
Тъй като не трябва да се натоварва много, тя обаче "ще се съсредоточи върху няколко срещи в канцлерството в Берлин и ще работи у дома си", уточни говорителят.
Зайберт не разкри подробности за обстоятелствата около инцидента,
нито за точния ден, в който той е станал.
Първоначално г-жа Меркел помисли, че това е само лека контузия, въпреки че нараняването беше доста болезнено, но в петък научи от лекарите, че е по-тежко и че става дума за фрактура, каза говорителят.
Днес бе последният ден от ваканцията на германския канцлер.
Вчера, само за ден, при падане на лавини в Швейцарските Алпи загинаха четирима души.
В края на миналата година при инцидент със ски пострада седемкратният шампион във "Формула 1" Михаел Шумахер. Той още се бори за живота си.
През февруари 2012 г. холандският принц Йохан Фрисо, вторият син на кралица Беатрикс, пострада тежко при падане на лавина, докато беше на ски ваканция в Австрия. Той изпадна в кома и почина на 12 август 2013 г., без да дойде в съзнание.
През март 2009 г. британската актриса Наташа Ричардсън получи травма на главата при падане по време на частен урок по ски в курорта Мон Тремблан, в близост до Монреал, в Канада, и почина ден по-късно.

„Ню Йорк таймс“: „Атака“ е зловеща политическа сила

Под заглавие “Крайната десница печели от идването на сирийци в Източна Европа” вестник “Ню Йорк таймс” публикува репортаж от Свиленград на Андрю Хигинс, според когото крайнодясната партия “Атака” подобрява позициите си, откакто сирийски бежанци дойдоха в България.

Докато популистките антиимигрантски партии набират инерция в голяма част от Европа, българската “Атака” изпъква като особено невъздържана и както казват критиците й – зловеща политическа сила, пише “Ню Йорк таймс”

Идването на близо” 6500 сирийски бежанци в България тази година затрудни непопулярното коалиционно правителство и добави опасен елемент във вече нестабилната политическа обстановка, отбелязва авторът. Той разказва за активиста на “Атака” в Свиленград Ангел Божинов, който изгубил мястото си в градския съвет на местните избори през 2011 г., но благодарение на обществената тревога от притока на сирийски бежанци през близката граница очаква по-добро политическо бъдеще.

Членството в местната организация на “Атака” расте през последните седмици, а хората го спирали по улиците, за да му кажат, че партията му е права. “Атака”, обяснява авторът, издига лозунга “България за българите” и настоява сирийските бежанци, които смята за терористи, да бъдат изгонени от България, а неин евродепутат ги нарече “ужасни, окаяни примати”.

Пристигането на бежанците и случаят с наръгана с нож българка от алжирски имигрант накара крайнодесните да съзрат в това своя голям шанс. С отричането на чужденците и местните малцинства като ромите и настояването за връщане на “изгубени” български територии “Атака” се намери в предните редици на шовинистичното, националистическо течение, което печели почва в няколко бивши комунистически страни в Източна и Централна Европа.

Като много популистки партии в Западна Европа тя смесва крайнодесни лозунги за ред, законност и ограничаване на имиграцията с леви икономически искания. Но за разлика от националистическите партии в по-богатите страни на Запад тя е “силно расистка и антисемитска”, казва Красимир Кънев от Българския хелзинкски комитет, пише “Ню Йорк таймс”. Тя е сравнима донякъде с неофашистката “Златна зора” в Гърция, но докато гръцкото правителство нанесе удар на “Златна зора”, в България “Атака” е на практика партньор на правителството.

Авторът цитира думи на Божинов, че партията му не е против законните имигранти, а само срещу онези, които се промъкват през границата с Турция и които по думите му са заплаха за сигурността и икономическата стабилност на България и Европа. “Ние не сме партия на ксенофоби. Но в България има достатъчно бедни хора, които се нуждаят от грижи преди бежанците”, обяснява той.

Днес е Йордановден! Честито!

Православната църква отбелязва днес Кръщение Господне или Богоявление – Йордановден,
който е третият по значимост християнски празник през годината. Според библейската легенда, на този ден Исус Христос е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител.

В момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: „Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение“.  Оттук идва и названието на празника – Богоявление.  Празникът има различни имена в страната – Кръстовден, Водици, Водокръщи.
Според народното поверие, през нощта срещу Богоявление в глуха доба небето се отваря и всеки, който го види, ще получи от Бог това, което си пожелае. Вярва се още, че тогава водата спира, пречиства се, след което придобива голяма сила. Затова денят е известен като Водици и Водокръщи.

За здраве всички участват в освещаването на водата, когато след празничната черковна служба, свещеникът хвърля Светия кръст във водата. Млади мъже се хвърлят въпреки студа и ниската температура, и изваждат кръста от водата. Който го извади, бива честит и здрав през цялата година. Болни се къпят във водата, където е хвърлен кръстът.

Ако хвърленият във водата кръст замръзне, това предвещава здраве и плодородие през годината. Ако времето е студено и сухо, приема се като знак за плодородна и добра година. Накрая – с китка босилек, свещеникът поръсва хората за здраве.

Имен ден празнуват Йордан, Йорданка, Данчо, Дана, Боян, Богдан, Богдана.

Традиционният Богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия ще се състои днес пред Паметника на Незнайния воин в София.

СмЕх

Тази година Леонардо ди Каприо ли ще вади кръста?
***
Три часа следобед. Човек седи пред офиса и пуши цигара. От сградата излиза друг, застава до него, пали цигара и казва: "Какво става колега и ти ли не можеш да заспиш?"
***
Мутра седи в ресторант. По едно време вика сервитьора и му казва:
- Намали малко климатика, че умрех от жега!
Сервитьорът си отива. След пет минути пак го викат:
- Засили малко климатика, че умрех от студ!
Сервитьорът заминава. След пет минути:
- Намали го малко тоя климатик, бе! Умрех от жега тука.
Сервитьорът пак тръгва. Седящият на съседната маса мъж наблюдава всичко с интерес. След десетия път не издържа и вика сервитьора:
- Абе, как го търпиш тоя?
- А, все ми е тая, ние тук климатик нямаме...
***
Какво е дилема:
Лежиш между супер готина мадама и пе*ераст.
На кого да обърнеш гръб?
***
Провежда се експеримент. На два съседни острова са настанени хора. На единият остров 25 мъже и една жена, а на другият 25 жени и един мъж. След една година отиват да проверят резултатите. Първо отиват на острова с 25 мъже и една жена. Гледат целият остров подреден, всичко изчистено, палмите подрязани, пътечките посипани с пясък. Седи жената на трон и крещи:
-Пешо, аз на теб, с какъв пясък ти казах да посипеш пътечките?
-С червен...
-А ти, с какъв ги посипа?
-С жълт.
-Ти кой беше в списъка? Пети? Вече си двадесет и пети...
Отиват след това на острова с 25 жени и един мъж. Гледат, всичко мръсно, палмите изпочупени, пълен хаос. На върха на една палма се качил мъжът, а жените са я обсадили и крещят:
-Гошоооо, слизай вече, пет минути минаха......
*** 
Пациент:
- Докторе, може ли все пак да мине без операция - имам жена, деца?!
Доктора:
- Няма начин, и аз също храня семейство!

неделя, 5 януари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 206-и!

Вижте схемата на БСП за използване на личните данни на 2 милиона българи

Грозна схема за манипулиране на избирателния вот разкрива как всъщност БСП са се добрали
до резултатите от евроизборите през 2009 година. Оказа се, че червените са злоупотребили грубо с личните данни на около два милиона български граждани, на които са звънели по телефона, уж, за да направят маркетингово проучване. Оказа се обаче, че въпросните обаждания са били грозна манипулация и истински черен пиар.
Ето и сценария, по който наети от червените лица е трябвало да разговарят с хората от другата страна на линията. Както добре се вижда от скрипта, разработени са три варианта за действие – човекът ще гласува твърдо за БСП, няма да гласува за тях или се колебае. Всеки вариант има и съответният разработен отговор.

Най-грозна е манипулацията при момента, в който жертвата на обаждането се колебае. Тогава наемниците на червените се нахвърлят яростно върху него със замаскирани любезни приказки, сред които „Запомнете, че ако не гласувате за БСП, все едно гласувате за Бойко и Костов“, „Те отрязаха пенсиите ви веднъж и ще го направят пак“, „Ако гласувате за БСП, си гарантирате висока пенсия“ и т.н.

Подпалиха офис на Бареков

Момент от откриването на офиса в Ст. Загора
Подпалили са централния офис на "България без цензура" в Стара Загора. Огънят е лумнал 2 часа след полунощ.
Очевидци са извикали пожарна, но докато огнеборците успеят да пристигнат, помещението е изгоряло напълно. Унищожени са мебели, ксерокси и телефони.

СмЕх

Мъж се запознава с красива жена в бар.
След кратко ухажване двамата се запътили към неговата къща извън града. На средата на пътя мъжът спира колата и казва на жената:
- Излизай!
- Защо?
- Излизай, ти казвам!
Жената излиза от колата, а в главата и се въртят страхове за маниаци и изнасилвачи.
Мъжът в това време и казва:
- Сега направи един снежен човек!
Жената прави и трепери. След като приключила, мъжът я поканил обратно в колата и потеглили мълчаливо.
Пристигнали, мъжът запалил свещи, приготвил вкусна вечеря, последвал и секс. На сутринта жената, измъчвана от любопитство, пита:
- А защо трябваше снощи да правя снежен човек?
- Виж сега, като любовник аз не съм нищо особено. Но този снежен човек ти ще го помниш цял живот!
***
Наблюдение на Дьо Гурмон: “От всички сексуални отклонения, целомъдрието е може би най-странното.”
***
Всеки шофьор ще ти каже, че дете може да изскочи отвсякъде.
Виж, според гинеколозите нещата далеч не са толкова разнообразни.
***
Една жена затваря слушалката на телефона и мъжът й възкликва:
-Браво, ма! Не мога да повярвам, ти свърши разговора "само" за 50 минути!!!
-Какво си се развикал, бе, беше грешка! - отговаря жената.
***
Не е вярно, че мъжете не изпитват чувства!
Изпитват!
Например чувство за глад!
***
В двора към мен се приближи стар уморен пес. Съдейки по каишката му и по заобления корем, има дом и го гледат добре. Кучето спокойно се приближи към мен и аз го почесах. То се потърка в мен и влезе с мен у дома. Моментално щом прекрачихме прага на къщата, то се сви на кравай в ъгъла и заспа. След час се събуди, стана, завъртя се пред вратата, аз му отворих и то си замина. На другия ден то отново се появи в двора, поздравихме се, придружи ме вътре, зае същия ъгъл във всекидневната, наспа се и си отиде. Така продължи няколко дни подред. Стана ми любопитно и закачих на нашийника му бележка "Иска ми се разбера кой е стопанинът на това забележително куче и знаете ли, че то идва всеки ден при мен, за да поспи?" На следващия ден то пристигна с отговор "То живее в дом с шест деца, три от които са под три годинки. Просто идва да си отспи при вас. Може ли утре и аз да дойда с него?"
***
Два кораба се срещат в тесен канал. Единият български, другият американски. Не могли да се разберат как да се разминат. Единият капитан вика:
- Бегай у лево!
А американецът:
- Гоу лефт!
И така цял час. След дълго умуване капитанът на българския кораб пита екипажа:
- Знае ли някой от вас английски?
Всички се ослушват и само готвачът вика:
- Аз знам... малко!
Излиза той на палубата и вика:
- Ду ю спийк инглиш?
Всички американци ревват:
- Йеееее!
- Ми бегай у лево!