събота, 26 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-317!

Министър-председателят на Украйна Арсений Яценюк на летището в Мюнхен


На тази дата: 26 април 1986г. избухва "Чернобил"

Днес се навършват 28 години от аварията в украинската АЕЦ „Чернобил”.

В 1 часа и 23 минути на 26 април 1986 г. в четвърти блок на атомната електроцентрала избухва взрив, унищожавайки реактора.

По онова време „Чернобил” е бил най-големият АЕЦ в СССР. При избухването си той изхвърля 190 тона радиоактивни вещества. 8 от 140 тона радиоактивно гориво също се попада в атмосферата.

145 000 квадратни километра – повече от площта на България – са заразени с радиоактивност.

Г7 с още санкции срещу Русия

Страните от Г7 са съгласували въвеждането на допълнителни санкции по отношение на Русия, поради развитието на кризата в Украйна, съобщава УНН.

„Ние се съгласихме с необходимостта да се действа по-бързо в план въвеждането на допълнителни санкции срещу Русия, във връзка със спешната необходимост да се обезпечи сигурността на успешното и мирно демократично гласуване на изборите за президент на Украйна през май. Страните от Г7 са готови на бързи стъпки по усилването на санкциите и стъпките, повишаващи цената за Русия на нейните действия”, се посочва в изявление на Белия дом.

“Столипиново” след бутнатите незаконни постройки вчера

Дъжд на 1 май, слънце за Гергьовден

Дъжд и слънце ще се редуват през празничните дни, съобщиха от Националния институт по
метеорология и хидрология при БАН.

Денят на труда - 1 май, обаче ще посрещнем все още с чадъри, но валежите няма да бъдат силни, успокояват синоптиците. "Очакваме средните количества през следващата седмица да са между 5 и 10 литра на квадратен метър", обясни дежурният метеоролог на БАН Анастасия Кирилова. "Това не е много. Дъждовете, които паднаха досега, бяха по-силни", коментираха експертите. Те предупредиха, че поради купесто-дъждовна облачност, не е изключено в някои места отново да се стигне до наводнения.

Очаква се дъждовете да започнат да намаляват след 2 май, а слънцето да се покаже. Успоредно с това през следващата седмица ще започнат да се увеличават и температурите. Синоптиците предвиждат градусите да се покачат с 2-3 и да се движат в интервала от 7-12 до 14-19. Слънцето вероятно ще грее и на Гергьовден.

Ако прогнозата се запази, имаме всички шансове да похапваме печено агне на открито сред природата. Въпреки че още е далече, специалистите смятат, че на 6 май термометрите ще са над 20 градуса. "Най-топло се очаква да е в Югозападна България", допълни Анастасия Кирилова. В планините термометрите традиционно ще отчитат по-ниски градуси.

Вицове, април 2014г.

Сутрин преди кафето...

СмЕх

Един мъж се прибирал от погребението на тъща си. Изведнъж от небето пада тухла. Той поглежда нагоре и казва:
- Мамка й . Пристигнала е !

***

В България през 90-те са продадени над 6 хиляди бейзболни бухалки, две бейзболни топки и една ръкавица.

***

- Как наричат хлебопекар в Перник?
- Уеб дизайнер.

***

Срещат се две баби на преклонна възраст, първата сбръчкана чак очите и се не видят, другата видимо променена с кок в косата с гладка изпъната кожа, но и с две бемки на бузите.
Сбръчканата пита:
- Леле наборке, как го постигна това?
- Ами ходих при един лекар нов специалист, той ми сложи една бурма в косата и като я навивам ми се опъва кожата.
- А какви са тези бемки на бузите ти?
- Това е страничния ефект, при навиването зърната на гърдите ми се качиха там.
Първата се почесала и казала:
- Абе гледай да не навиваш много, че да не ти поникне и брада!

***

След разпадането на СССР в Америка рязко се понижило количеството на враговете. Във връзка с това Пентагонът взел решение да направи съкращения. Най-трудно било, да определят, каква пенсия да дадат на хората. След дълги обсъждания взели решение: всеки да укаже някакво разстояние между части от тялото (във футове) и според него да се определя пенсията.
Влиза първият генерал:
- Премерете ме от главата до петите!
Мерят го - 6 фута. Дали му 60 хиляди долара пенсия.
Влиза вторият генерал (малко по-умен):
- Мерете ме от върха на пръстите на краката до върха на пръстите на ръцете!
Мерят го - 8 фута. Дали му пенсия 80 хиляди долара.
Влиза третият генерал:
- Мерете ме от оная работа до топките!
Всички започват да се смеят, но все пак законът си е закон. Идва доктора с рулетката, сваля панталона на генерала, тръгва да мери и изведнъж пита:
- А, ама къде са топките?!
- Във Виетнам! - невъзмутимо отговаря генералът.

***
Вчера купих от магазина: картофи (Франция), ...лук (Полша),...домати (Турция),.... ябълки (Англия)…, а бе много се извинявам…, ама у нас в България освен цените нищо друго ли не расте?

***

Всяка сутрин вицове

петък, 25 април 2014 г.

#ДАНСwithme

 

Протестът! Ден-316!

Да не позволяваме на политическите пристрастия да ни заслепяват! Олигархията и мафията са това срещу, което протестираме. Не е важно на коя партия симпатизираме. Сега сме Граждани срещу мафията!

И да не забравяме: "Together we stand, divided we fall."

Така #ДАНСWithMe прзовава българите от цялата страна и тези, които живеят зад граница, да се включат в протестната инициатива, която ще стартира на 29 април пред Министерски съвет. Като край на събитието е посочена датата 21 август.

Обособихме и тих дискусионен кът "Контактна точка" между Президентството и шадравана, където всеки понеделник можем да получим вестник "Протест", да се запознаем и да дискутираме по протестни теми, да споделяме и обсъждаме предстоящи протестни мероприятия, съобщават организаторите във Фейсбук и допълват:

Ние сме хората, които не сме представени в Парламента. Някои са гласували за партии, които не успяха да преминат бариерата. Други са дали гласа си за парламентарно представени сили, защото са повярвали на обещанията им, а вместо това получават пошъл спектакъл. Има и негласували, но все пак омерзени и погнусени от разиграващия се грозен сериал по върховете на властта.

Ние не сме богатите срещу бедните, умните срещу глупавите, красивите срещу грозните, младите срещу старите, гражданите срещу селяните, десните срещу левите... Ние сме ядосаните, въпреки че се усмихваме. Защо ние спазваме правилата и протестираме срещу тези, които ги пренебрегват.

Протестираме заради присъствието на хора като Делян Пеевски в Народното събрание. Протестираме срещу избора на Волен Сидеров за шеф на комисия "Антимафия". Незабавна оставка и за Мукаддес Налбат и всички като нея, които освен че са некомпетентни, се гаврят с националните ни светини. Оставка на всички избрани по партийна принадлежност и вярност към олигархията, а не за доброто на България. Оставка на правителството "Орешарски"!

Протестираме срещу епидемията от "катарзис", позволяваща на всякакви политически и морално компрометирани лица да бъдат назначавани на високи държавни постове. Протестираме срещу това, че е напълно неясно кой управлява държавата. Искаме да знаем чия кукла е господин Пламен Орешарски и кой диктува неговите действия и бездействия. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унижава гражданите с безумни назначения и огромна наглост! Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия.

Нашите искания са за върховенство на закона, прилагане на законите, морал в политиката, придържане към европейските ценности. Всяко правителство, което си позволи да наруши тези ценности, трябва да знае, че ние сме тук и ще реагираме.

Това е културният протест на културните хора. Ние няма да издигаме обидни лозунги, нито лозунги, които разделят. Ние сме обединени в искането олигархията да напусне властта и България да се развива според стандартите на европейските демокрации като достоен член на Европейския съюз.

Всеки от нас участва в протестите, за да опровергае заблудата, че от отделния гражданин и избирател нищо не зависи. Всички ние сме граждани на България и граждани на Европейския съюз и го доказваме, като открито, ясно и безкомпромисно изразяваме гражданските си позиции.

Протестът ни не е обвързан с никоя политическа сила, нито цели връщането на определени политически сили във властта. Партиите, които искат власт, ще трябва сами да заслужат доверието на суверена.


В Крим вече махат украински паметници

Днес в центъра на Севастопол бе свалена паметната плоча "Десет години украински ВМС". За 9 май се планира да бъде махнат паметникът на хетмана Пьотр Сагайдачний. Инициативата принадлежи на губернатора на Севастопол Сергей Меняйло, съобщава Крыминформ.
"Севастопол е гордостта на руските моряци. От незапомнени времена тук други не е имало. Затова взех решение да възстановя справедливостта. Издигането на подобни паметници бе опит за пренаписване на историята. По този начин украинските власти се опитваха да възпитават младите севастополци", казва Меняйло. Намерението му е, след като бъдат демонтирани паметниците, да бъдат пратени в Киев.

Националистът Сидеров откри кампанията си от Москва

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров избра ексцентрично място за откриване на кампанията за изборите за Европейски парламент - Москва.

В Москва водачът на листата на АТАКА за евроизборите Волен Сидеров беше награден с руския орден „Звезда Отечества”, съобщи пресцентърът на партията.

Отличието връчил космонавтът и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов.

„За мен, като български политик, е голяма чест да получа ордена „Звезда Отечества”. Всъщност, с това събитие аз откривам кампанията на нашата партия "Атака" за евроизборите. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента.

Аз и моите двама колеги Десислав Чуколов и Магдалена Ташева водим листата на нашата партия и ще бъдем гласа на тези българи, които смятат, че ЕС е структура, която трябва да се промени или да се разтури, казал Сидеров, след като получил ордена.

Той обяснил още на руснаците, че "Атака" е на мнение, че днес ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край.

"Ние смятаме, че България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО. Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея", заявил още националистът в Москва.

Багери бутат ромски магазинчета в "Столипиново"

Багери влязоха в пловдивския ромски квартал "Столипиново" тази сутрин, когато местната общинска администрация започна операция по отстраняване на незаконни постройки.

Първата бе бутната около 8:30 ч. По план общо около 70 будки, павилиони и гаражи ще бъдат премахнати. Някои от тях са дребни търговски обекти - магазинчета, автомивки, фризьорски салони. Няма да се събарят жилища.

Появата на машините предизвика напрежение сред собствениците на набелязаните обекти. Някои от тях заплашиха да бранят с телата си постройките, които са единственият им източник на препитание.

Търсенето на боинга може да отнеме години

Специалисти в Пентагона смятат, че търсенето на изчезналия пътнически самолет на Malaysia Airlines може да отнеме години, предаде Reuters. Те са достигнали до този извод заради факта, че подводната операция по издирването не е дала никакви положителни резултати. Властите в Малайзия съобщиха, че до края на другата седмица ще публикуват предварителния доклад по инцидента.

Вицове, април 2014г.

СмЕх


Репутацията на жената зависи от мълчанието на няколко мъже

***
Каква е разликата между българската и шведската маса?
На шведската маса има храна, а на българската - певица.

***

Рускиня пристига в България и изморена от пътя бърза да намери хотел в който да се настани.На рецепция в хотел и обясняват,че цяла седмица има спортно мероприятие и всички хотели в околността са заети от спортисти и няма нито една свободна стая.С триста зора успяла да уреди походно легло в стая с трима като обяснила,че е много уморена,къпе се и ляга без да пречи.
Прибрали се нашите хубавци тримата,леко подпийнали.Зарадвали се като видяли красивата и руса гостенка,събудили я и единият казал:
-Виж сега,ние сме джентълмени.Виждаме,че си уморена и затова ще ти зададем една загадка.Ако отговориш ще те оставим да си спиш и няма да те закачаме,но ако не успееш те чака здрав с*кс ! И така "Какво е това-мъничък,червеничък плод ?!"
-Хорошо...Ето ДОМАТ ! - казала рускинята.
-Не,грешиш.
Последвал здрав,изтощителен с*кс.
-Сега кажи, "Какво е това-мъничък,червеничък плод ?!
Рускинята отново - Ето домаааат !
-Не,не,не.Последвал отново здрав,изтощителен с*кс.
На сутринта влезнала камериерката и заварила тримата на колене в един глас крещят:
-Девушкааааа,скажи "Ягодка".
-Неееет.Домааат!

***
Накратко мистериите на абревиатурата "МР3":
За лицата до 25 годишна възраст означава емпетройка, след тази възраст - минимална работна заплата.

***

Болница- това е мястото, където пациентите пречат на лекарите да си обработят документацията..…

***

Тъщата на Пешо я уби метеорит. Това е единственият случай, в който падаща звезда лично е изпълнила нечие желание.

***

Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 24 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-315!

Пак престрелка и жертви в Украйна!

На изхода на град Славянск откъм град Святогорск, превзет от вътрешните войски на Украйна, е започнала престрелка между неизвестни въоръжени мъже и силите на Народното опълчение на Славянск.

По информация на сайта Slavgorod.com.ua двама мъже са загинали, има и ранени. От централната градска болница потвърждават пред РИА „Новости“, че

„сражението е сериозно, продължават да пристигат убити и ранени“.

В същото време стана ясно, че пет украински бронетранспортьора са влезли в града.

Цивилните служители в кметството на Славянск са получили заповед да напуснат сградата, тъй като предстои атака.

В сряда неизвестни стреляха по въртолет Ми-8 на украинската армия в Краматорск. При атаката нямаше пострадали. От Националната гвардия на Украйна съобщиха за нападения над още два въртолета в района на Славянск.

Дъжд и прах идват от Сахара

Над страната се развива циклон, който идва от Африка и ще предивзика дъждове през целия ден и гърмотевици.

В зараждането си циклонът е бил над Северна Африка и оттам е завлякъл пясък и прах, който е над нашата страна в момента, съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС. В момента въздухът над София е запрашен. Това се вижда по автомобилите, по които полепва прах.

В юзозападната половина на страната и над София през днешния ден очаква голямо количество валежи, придружени с гръмотевици. По-малко ще са те в севевероизточната половина.

Ще се усили източният вятър в Дунавската равнина и източните райони на Горнотракийската низина.

Минималните температури днес ще са между 10° и 15°, в София 11°. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София 17°-18°.

В София ще гледат домати по покривите

София е част от проекта ТУРАС за устойчива урбанистична среда, заедно с 11 други европейски столици сред които Лондон, Брюксел и Дъблин.

Една от мерките в този проект е свързана с използване на покривите на сградите за отглеждане на растителност, дори и на зеленчукови култури.

Целта на ТУРАС е местните власти, съвместно с университети и търговски предприятия да решават проблемите на пренаселените мегаполиси като липса на достатъчно зеленина, недостиг на природни ресурси и мръсния въздух.

Сайт може да ни каже за коя партия да гласуваме

Всички европейци вече могат да проверят обещанията на коя политическа партия съвпадат в най-голяма степен с техните собствени идеи за развитието на Европейския съюз (ЕС). В интернет на адрес http://euandi.eu/showHome.html избирателите може да разберат за коя листа с кандидати за Брюксел трябва да гласуват през май, за да очакват след това вижданията им да бъдат облечени в решения.

Анкетата се състои от 30 основни въпроса и е достъпна на всички официални езици в 28-те страни членки. Сайтът е по проект "ЕС и аз" на European University Institute и Центъра за перспективни изследвания Робърт Шуман.
Въпросите, които се отварят в българския вариант, са свързани с посоката на развитие на Европа - например дали фокусът да е върху социална политика или политика на икономии, с миграцията,с данъчната политика, с безработицата, с външнополитическите отношения, с разширяването на еврозоната, бъдещето на еврото и т.н.
Част от въпросите навлизат в личната и етичната сфера. А именно - трябва ли да се разрешат еднополовите бракове, нужно ли е да се легализират леките наркотици, трябва ли да бъде разрешена евтаназията, нужно ли е достъпът до аборт да стане по-стриктен.
Едно от питанията в анкетата засяга пряко кабинета "Орешарски" - дали протестите са партийно мотивирани и трябва ли да спрат веднага.
След като отговорят на 30-те въпроса, избирателите трябва да посочат и европейските теми, които са най-важни и най-маловажни за тях. А най-накрая - да кажат каква е вероятността да гласуват някога за всяка от осемте формации - ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", НФСБ, Реформаторски блок, "България без цензура" и АБВ. Възможността за вот се оценява по скала от 0 до 10.
След като обработи резултатите, сайтът показва съответствието между избирателя и всички посочени партии в проценти.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Детска градина в Америка. Учителката събира децата:
- И така деца, наиграхте ли се?
- Да!
- Кажи Сара, ти на какво игра?
- Играх си на пясъчника.
-Сега, ако напишеш правилно "пясък" на дъската, ще получиш шоколадче.
Пише детето правилно и получава шоколадче.
- А ти Майкъл, какво прави?
- Играх си със Сара на пясъчника.
- Добре...ако напишеш правилно "играя", ще получиш шоколадче.
Пише го, получава....
- А ти, Джамал какво прави?
- Аз исках да играя с Майкъл и Сара на пясъчника, но те ме замеряха с камъни.
- О, това е потресаваща расистка дискриминация! Ако напишеш правилно "потресаваща расистка дискриминация", ще получиш шоколадче...

***
Двама млади се оженили и преди първата брачна нощ свекървата казала на снахата:
- Дъще, моят син днес доста пи и ако не се справи довечера в леглото не му се сърди. Но искам сутринта на закуска да ми кажеш как е минало, че да не се притеснявам.
- Но, майко, неудобно е, как тъй ще ти казвам! Там ще бъдат татко, батко… срам ме е…
- Не се притеснявай. Ако всичко е минало както трябва вместо "Добро утро" ще ми кажеш "Привет" и аз ще разбера.
Легнали си младоженците. На сутринта всички седнали на закуска, само булката я няма. По някое време вратата се отваря и невестата с широка усмивка казва:
- Майко, привет, привет, бонжур, привет и мараба!

***
Встъпителна реч на доц. Петров на годишната среща на колегията по акушерство и гинекология: - Колеги, къде бъркаме?

***
Напомняща бележка на млад перничанин за рождения ден на приятелката му: "Да купя на дзверо плюшен гад.”

***
Мастика и мента по отделно..... било разкъсана облачност

***
Бащата мие чиниите, момченцето ги бърше, а майката играе на карти в другата стая със съседките.
По едно време жените се скарват и започват да крещят. Бащата тежко въздиша. Момченцето тихо:
- Трябва да сме благодарни на съдбата, тате. В някои страни мъжете имат по 5-6 жени.

***
Всяка сутрин нови вицове


сряда, 23 април 2014 г.

Цитат на деня:Борисов в Абу Даби: Елате да ни видите метрото

„Имаме мостове, естакади, метро, паркове, които не бяха ремонтирани от 40 години. За първи
път кметът на София е жена. Аз съм председател на партия, която излъчва жени на най-високите постове в държавата. През управлението на ГЕРБ за първи път имахме и жена председател на Народното събрание.“

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със заместник-председателя на Федералния национален съвет на ОАЕ д-р Амал Ал Кубаиси в Абу Даби.

Специално за Бате Бойко снимка на инфраструктура в Обединените арабски емирства (ОАЕ).

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-314!

Сноудън стана ректор

Бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън стана ректор на Университета в Глазгоу, съобщи Би Би Си.

За мен е чест да заема този пост и съм разочарован, че не мога да присъствам лично, тъй като не ми е разрешено да пътувам до Великобритания, обяви 30-годишният Сноудън чрез включване на живо от Русия, където пребивава като бежанец.

Обръщението на Сноудън изслушаха около 200 души – студенти и служители на университета.

Бившият служител на ЦРУ посочи, че възнамерява да ръководи университета по най-добрия начин, на който е способен, въпреки че избирането му за ректор беше прието със смесени чувства.

Въпреки това, което казва правителството, днес, сега това, което научаваме, е, че обществото чувства нещо различно, студентите чувстват нещо различно, допълни Едуард Сноудън.

Хората имат право да знаят каква политика води тяхното правителство. Не е нужно да знаем имената и идентичността на всяка цел на наблюдение или операция, но трябва да знаем основните линии и какво прави правителството в наше име или против нас, подчерта Сноудън.

Идеята, че вярваме в нещо, че трябва да застанем зад нещо, е това, което възнамерявам да следвам и което ще ме води в работата ми като ваш ректор, каза в заключение той.

Ректорът на Университета в Глазгоу се избира от студентите за срок от 3 години. Сред задълженията на ректора е да работи с представителите на Студентския съвет, както и да отнася молбите на студентите по различни въпроси до управлението на университета.

Бившият служител на ЦРУ стана известен, след като с помощта на британски журналист извади наяве „мръсни тайни“ от кухнята на американските тайни служби. От неговите данни стана ясно, че САЩ са подслушвали телефоните на милиони обикновени хора, на 35 държавни лидери, сред които и германският канцлер Ангела Меркел.

Жребият e хвърлен: БСП с номер 15, ГЕРБ - 18

В Централната избирателна комисия (ЦИК) се състоя публично теглене на жребия за определяне на поредните номера на кандидатските листи на регистрираните партии, коалиции и инициативни комитети в бюлетината за гласуване за членове на Европейския парламент от Република България на 25 май. Големите съперници БСП и ГЕРБ изтеглиха съответно номера 15 и 18.
Под номер 1 е ПП „Българската левица”.
Под номер 2 е ПП „Глас народен”.
Под номер 3 е ПП „Партия на зелените”.
Под номер 4 е ПП „Зелена партия”.
Под номер 5 е независим кандидат Николай Бобринов Йовев.
Под номер 6 е ПП „Християндемократическа партия на България”.
Под номер 7 е независим кандидат Янаки Ганчев.
Под номер 8 е ПП „Българска национално-патриотична партия”.
Под номер 9 е ПП „Синьо единство”.
Под номер 10 е Коалиция от партии „Реформаторски блок”.
Под номер 11 е ПП „Национален фронт за спасение на България”.
Под номер 12 е ПП „БАСТА”.
Под номер 13 е Коалиция от партии „АБВ – Алтернатива за българско възраждане”.
Под номер 14 е ИК – Александър Райков Алексиев.
Под номер 15 е Коалиция от партии „Коалиция за България”.
Под номер 16 е ИК – Виктор Тенчев Папазов.
Под номер 17 е Коалиция от партии „КОД – Антония Първанова,, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП”.
Под номер 18 е ПП „ГЕРБ”.
Под номер 19 е независим кандидат Евгения Златева Банева.
Под номер 20 е ПП „Атака”.
Под номер 21 е ПП „Съюз на комунистите в България”.
Под номер 25 е ПП „Българска комунистическа партия”.
Под номер 26 е ИК – Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти.
Под номер 27 е ПП „Зелените”.
Под номер 28 е България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден”.
Под номер 29 е ПП „Движение за права и свободи”.
Под номер 30 е Коалиция „Националистически партии на България”.

От ЦИК обясниха, че липсват номерата 22, 23 и 24, тъй като някои от независимите кандидати са се отказали.

 

Рио де Жанейро два месеца преди началото на Световното по футбол

Рио де Жанейро е парализиран от масови акции на протест и безредици. Причината за демонстрациите е смъртта на професионален танцьор и жител на фавелите. Неговите роднини и местни жители смятат, че полицаите са объркали мъжа с член на престъпна панда и са го пребили до смърт.
Основните пътища в туристическия район Копакабана са блокирани. Демонстрантите от разположените в близост фавели опожаряват автомобили и палят барикади от автомобилни гуми.

Днес теглят жребия за номерата в бюлетината за изборите

В Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен жребият, с който партиите и коалициите ще бъдат подредени в изборната бюлетина за евроизборите.

Най-голямото залагане е кой ще се състезава под номер едно. В бюлетината ще фигурират общо 27 квадратчета - колкото са регистрираните листи с кандидати.

Точно в 18.00 часа във вторник изтече срокът за регистрация на кандидатски листи в Централната избирателна комисия. 15 партии, 6 коалиции и 6-ма независими кандидати подадоха документи за участие в евровота на 25 май.

Общо в кандидатските листи, включително и независимите кандидати, са посочени 318 лица. Те ще се надпреварват за 17 места в Брюксел. На 1 инициативен комитет регистрацията е заличена, а на други 3 липсват подписи.

На тази дата: 23 април 1564г. е роден Шекспир

На днешния ден през 1564 година е роден Уѝлям Шѐкспир, смятан за най-значимия автор в англоезичната литература и един от най-видните драматурзи в световната история. Оцелелите произведения на Шекспир, някои писани в съавторство, включват 38 пиеси, 154 сонета, 2 дълги повествователни поеми и няколко други стихотворения. Пиесите му са преведени на всички значими съвременни езици и се изпълняват по-често от тези на всеки друг драматург.

Шекспир се ражда и израства в град Стратфорд на Ейвън. На 18 години се жени за Ан Хатауей, от която има три деца: Сюзана и близнаците Хамнет и Джудит. Между 1585 и 1592 г. започва успешна кариера в Лондон като актьор, писател и съсобственик на театрална трупа, наречена Мъжете на Лорд шамбелана, а по-късно - Мъжете на краля. Изглежда около 1613 г. той се оттегля в Стратфорд, където умира три години по-късно. Не са запазени много източници за личния живот на Шекспир и до днес продължават споровете по въпроси като външния му вид, сексуалната му ориентация, религиозните му възгледи и авторството на произведенията, които му се приписват.

Незабравими цитати на гения на Ренесанса за любовта и истините за живота:
1. Никога не искай да знаеш толкова много. Колкото по-малко знаеш , толква по-просто живееш. Знанието те прави свободен, но нещастен.2. Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.3. По-опасно и по-вредно е да се укрива любовта, отколкото е да се обяви.4. Само нещастният познава щастието. Щастливият е манекен на жизнеността. Той само я показва, не я притежава.5. Без сетива няма чувства. Ако се смееш, когато другите се смеят, и плачеш, когато другите плачат, тогава трябва да се приготвиш да умреш, когато те умират, и да живееш, когато те живеят.6. О, слабост, твойто име е жена!7. Стремете се към съвършенство и без това няма да го постигнете.8. Времето върви различно за различните хора.

9. Човек е свършил, превърналнал се е в жив мъртвец не когато престане да обича, а да мрази. Омразата съхранява, в нея, в нейния химически състав е заложено "тайнството" на живота. Не случайно тя си остава най могъщият стимулатор, изнамерен някога, при това добре понасян от всеки организъм, дори от най - изнемощелия.10. Ако ти дадат разчертана хартия, пиши накриво.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Ако наблюдаваме маймуните известно време, оставаме с впечатлението че те всъщност знаят как да станат хора, но не искат.

***
- Какво работиш?
- В държавната администрация.
- А какво по точно ?
- Честно, брат, не знам.

***
Малка, крехка девойка - санитарен инструктор издърпва от бойното поле тежък, як мъж, а той и говори:
-Остави ме, сама се спасявай.
-Няма да те оставя!
-Остави ме, на тебе говоря! Тежко ти е!
-Нищо, ще те влача.
-Остави ме, ти казвам!
-Не!
-Поне от коня ме свали тогава…

***
Нощ в прерията. Пред една палатка седят трима трапери и готвят вечеря. Изведнъж в храстите се чува шум. Първият трапер скача, вади пистолета и се шмугва в храсталака. От там се чува "Тряс". Траперът се връща с огромна синина под окото и сяда мълчаливо при огъня.
След малко отново нещо изшумолява в храстите. Вторият трапер вади пистолета и се шмугва в тях. Отново се чува "Тряс". Вторият трапер се връща с огромна синина под окото и също сяда мълчаливо до огъня.
Трети път се чува шум в храстите. Третият трапер става, вади пистолетите и тръгва. Чува се "Тряс", последвано от два изстрела и отново "Тряс".
Първият трапер тихо прошепва на втория:
- Абе, тоя два пъти настъпи мотиката май?

***
- Ако се откажеш от пушенето и пиенето, ще доживееш до осемдесет години.
- Твърде късно е! Вече съм на осемдесет и три!

***
Едно време жените търсеха сред всички мъже поне един красавец. Сега търсят сред всички красавци поне един мъж.

***
Излезе нова компютърна игра за пенсионери: Контарстрайк в поликлиниката! Тези на опашката срещу тези, които искат само да попитат!

ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ!

вторник, 22 април 2014 г.

Паметник на пиянството зад волана

12-метрова бутилка пълна с разбити автомобили в центъра на Москва.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-313!

С каква музика се надъхва Григор Димитров! Видео

Как Григор Димитров се надъхва преди мач? Българинът сподели плейлист с избрана музика с феновете си в социалната мрежа "Туитър".

Тенисистът пусна линк към профила си в сайта spotify.com, откъдето феновете му могат да чуят любимата музика.

Сред парчетата са песента към филма "Роки", както и редица хип хоп хитове.

ВИДЕО

Как да се пречистим след Великденското преяждане?

Чай, лимони и мед след празниците или чаша сок фреш от зеле и моркови трябва да се приемат сутрин след празничните дни. В тази комбинация имало изключително полезни витамини и сяра, която е най-мощният антиоксидант.На диета от от зеленчуци и сурови плодове трябва да преминат хората и да позабравят тежките месни продукти. За това посъветва диетолог номер 1 проф. Донка Байкова.

За да не се стресира организмът ни обаче, след на третия ден след празниците трябва да помислим за детоксикация на организма.

След преяждане трябва да има поне три дни пости, но това не трябва да става веднага, а няколко постепенно. „Организмът сам иска да се разтовари след празничните трапези. Нещо леко, нещо зелено, нещо пролетно трябва да се приеме", посъветва проф. Донка Байкова.

По нейните съвети трябва да се консумират не повече  от 4 яйца  седмично.

Самият козунак е много концентрирана храна, в него има яйца брашно и др. От него трябва да се консумира не повече от 1 филия на ден, препоръчва проф. Байкова.  Не би било зле след празниците да се поизпотим в сауната, за да активираме отделянето на токсини през кожата.

В Бургас на протест срещу Lafka

Търговци на сергии, организирани от Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас, ще
протестират днес в морския град по време на заседанието на общинския съвет, съобщават местните медии.
Причината за недоволството на хората е предложението на група общински съветници от ГЕРБ, с която се предлага изменение на Наредбата за преместваеми обекти. Предложението на общинския съветник Димитър Дюдиев и колегите му предвижда приемане на текстове, които да позволят всяка фирма да има повече от един преместваем обект.
Корекциите станах известни сред дребния и среден бизнес като „поправката Lafka” и предизвикаха масовото недоволство на хората.
Търговците смятат да се съберат край общината и да протестират срещу новите текстове, защото според тях те се въвеждат за да се монополизира пазара.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Как лети времето:
- Сутрин се будиш, гледаш 7:30. Спиш още 5 минути, гледаш 8:30 станало.
- През работно време погледнеш часовника - 13:10. След половин час пак погледнеш - 13:12.
- Вечер тръгнеш да правиш секс, погледнеш часовника - 23:30! Правиш секс един час, погледнеш часовника - 23:40!"
- Сядаш да поджиткаш малко на компютъра в 23:50 - играеш половин час, гледаш - 3:00.

***
По средата на зимата на реката седи рибар и лови риба. Рибата въобще не кълве, а рибарят е премръзнал като куче. До него сяда някакъв старец и започва да вади една след друга риби.
- Ей, дядка, как го правиш това, бе! Аз седя два часа и не съм хванал нищо, а ти една след друга ги вадиш??!! Дядката: - Ферфея фряфва се фърфи на фофло….
- Кво, кво??!!
- Хаффам фе ферфея фяфвя се фърфи на фофло фе…. - Кво приказваш, бе? Нищо не ти се разбира…
Дядото с досада изплюва нещо в ръката си и крещи: -
Абе, казвам ти, че червеят трябва да се държи на топло, бе.

***
На някои места по света са измъчвали хората с ток,в България ги мъчат с ток,парно и вода …

***
- Госпожице, Вие танцувате ли?
- Да!
- Слава Богу, реших, че ви бие ток...

***
Комфорт - това е, когато имаш телефон.
Изобилие - когато имаш два телефона.
Лукс - когато имаш три.
Блаженство - когато нямаш телефон.

***
Красива жена по време на шофьорски курс:
- Какво ще стане ако си вдигна десния крак?
- Ще отпуснете газта.
- Ами ако си вдигна левия крак?
- Ще отпуснете съединителя.
- А ако вдигна двата крака?
Инструкторът ентусиазиран:
- Ще вземете книжка веднага!

***
Жените не закъсняват. Просто ти дават време да се опомниш и шанс да избягаш...

ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ!

понеделник, 21 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-312!

Украйна оставя Крим без вода

Украйна е намалила подаването на вода към Крим през северно-кримския канал, а това не е
добре. Русия е готова да плати авансово на Украйна за водата в Крим. Това е обявил министърът на земеделието на Русия Николай Федоров за "Россия 24". „Ние сме готови да платим авансово, за разлика от други наши отношения, но по силата на политически причини не можем да го направим в момента”, твърди още той. В същото време от украинската държавна агенция по водните ресурси твърдят, че подаването на вода не е намалявано.

„Ако не се намери решение, под заплаха е провеждането на поливния сезон в Крим. В Крим има 125 хиляди хектара, които се нуждаят от поливане и трябва да решим този проблем”, казва Федоров.

Новият политик със стари номера!

21.04.2014 г. Събор в Челопечене. Николай Бареков раздава кебапчета.

Кои са „самоорганизираните граждани” на Украйна, които пазят с оръжие градовете си от правителството в Киев?

На снимката от ляво: Руски отряд "Спецназ" в Осетия през 2008г.
На снимката от дясно: „Самоорганизирани граждани” на Украйна в подкрепа на Русия през 2014г.

Дали господинът с брадата е един и същ?

Днес ще е слънчево! Край на дъжда

След продължителните валежи най-после ще ни зарадва и хубаво време. През деня ще
слънчево, но следобедните часове на места ще се развива купеста облачност. Главно в планинските райони ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб от изток, югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Атмосферното налягане ще остане почти без промяна - малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максималните температури 17 - 20 градуса. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 10 -12 градуса.

Ексклузивни кадри от ексцесиите на мача Локомотив– Ботев! ВИДЕО

Вижте какво се случи на мача в Пловдив. Кадри от две камери на PlovdivDerby.

ВИДЕО


Днес е Светли понеделник! Започва Свтлата седмица

Днес е Светли понеделник. След Възкресение Христово започва Светлата седмица, която завършва с втората пасха в неделя. Тя се нарича още Нова неделя, защото с нея започва цикълът от недели, които споменават Христовото възкресение. Нарича се и Томина неделя, защото в този ден се чете евангелското четмо за явяването на Христос на Своите ученици, между които бил и Апостол Тома.В дните на Светлата седмица се благославят светиите: в Светли понеделник - светите Апостоли, в Светли вторник и сряда - св. Богородица, св. архидякон Стефан и св. Андрей, в Светли четвъртък - св. ап. Йоан и Яков, в Светли петък - св. ап. Петър, а в Светла събота - св. Йоан Кръстител.

Светлата седмица или Томината неделя е тясно свързана с името на Тома - един от дванайсетте апостоли на Иисус, който не повярвал на Христовото Възкресение. Когато мълвата за изчезналото от гробницата тяло Господне се разнесла, единствен апостол Тома не повярвал в това знамение и поискал лично да се увери, като докосне раните от гвоздеите на прикования към кръста Иисус.

Осем дни след Възкресението Христос се явил пред Тома и така той сам се убедил в истината, паднал на колене и молел Бог да му прости. Оттогава останало и нарицателното Тома Неверни, а неделният ден от Светлата седмица се нарича Томина неделя.

В дните на Светлата седмица се благославят светиите: в Светли понеделник - светите апостоли, в Светли вторник и сряда - св. Богородица, св. архидякон Стефан и св. Андрей, в Светли четвъртък - св. ап. Йоан и Яков, в Светли петък - св. ап. Петър, а в Светла събота - св. Йоан Кръстител. Тази седмица е наситена и с момински празници, сред които най-голям е честването на Светлата или Празната сряда.

На Светлата сряда от Светлата седмица се изпълняват два обичая, които се правят за дъжд, плодородие, предпазване от градушка, бродници и лоши болести. Често през тази седмица стопанките повторно боядисвали яйца, които раздавали за душите на починали близки. Това е така, защото според древно поверие, раздаването на червените яйца предпазвало душите на мъртвите от превъплъщаване.

Не е случайно, че за всички християни Възкресение Христово е най-великият и най-почитаният от всички християнски празници, донесъл светлината на Спасението и просветлението за всички хора по земята. Същността на този празник е в обещанието, че човеците отново ще могат да се върнат в рая, откъдето са изгонени. И Светлата седмица е първата от поредица недели, когато тази светла вест трябва да достигне до всички.

Идеята на Създателя, според християнството, не е да накара човека да страда и да живее в този болезнен и смъртен свят. Той иска хората да се радват във вечността. В дните на богослуженията почти всички текстове на писанията от Новия завет говорят за последните дни - Денят на Апокалипсиса, страданията и бедствията, които ще сполетят цялата Вселена преди второто идване на Спасителя. С Възкресението си Спасителят Христос е положил началото на Вечността и на това, когато душите се отделят от тялото, да могат спокойно да отидат, където заслужават.

На тази дата: 21 април 753г. е основан Рим

На 21 април 753 г. пр.Хр. според традицията е основан Вечният град Рим. Негови създатели са
Ромул и Рем, синовете близнаци на весталката Рея Силвия и бог Марс.

Според митологията тя била принудена да се посвети на богинята Веста и да се обрече на безбрачие и девственост от чичо си Амулий, който свалил от престола на град Алба Лонга баща й Нумитор и искал да си гарантира липса на съперници. Тя обаче била обладана от Марс и родила близнаците. Амулий наредил на слуга да убие бебетата, но той се смилил над тях и ги пуснал в кошница по река Тибър.

Децата били открити от речния бог Тиберин и закърмени от вълчица, а впоследствие отгледани от пастира Фаустул. След като възмъжали, Ромул и Рем убили Амулий и върнали на трона дядо си Нумитор, след което поставили основите на ново селище на хълма Палатин

Датата 21 април 753 г. пр. Хр. дължим на Варон, а цялата история е разказана най-подробно от римския историк Тит Ливий. Според неговия разказ Рем необмислено прескочил недовършената градска стена, което се считало за лоша поличба, и Ромул побързал да го убие, за да не предизвиква съдбата.

Съжалявайки за деянието си, после той нарекъл града Рим (Romа), а себе си обявил за негов пръв цар. Ромул привлякъл жители, като поканил и приемал бегълци, престъпници убийци и избягали роби.

Много бързо градът се разширил върху още четири от седемте хълма в района Капитолий, Авентин, Целий и Квиринал. За да попълнят предимно мъжкото население на града с жени, римляните отвлекли много жени от съседния град Сабин, а скоро и го покорили.

Ромул управлявал 38 години, а краят му е толкова свръхестествен, колкото и началото на управлението му - той просто изчезнал безследно, или поне така твърди Плутарх. Според други източници той е бил убит от Сената.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Жената винаги има последната дума в спора. Всяка дума, казана от мъжа след това, е начало на нов спор.

***
Един орел лети високо в небето.От задника му се показал един глист и попитал :
- Господин Орльо , на каква височина летим ?
Орелът си поглежда часовника Suunto, с полимерна каишка, закачен на левия му крак :
- Ами 1980 метра над морското равнище .
Глистът :
- Много благодаря ! Нали няма да акате, че екипажа се притеснява?

***
Дърво? Това е нещо което дълги години стои на едно място и изведнъж, най-неочаквано скача пред някоя жена шофьор.

***
Племе току-що покръстени индианци решават да пренебрегнат божията
заповед "Не убивай" и изравят томахавката на войната срещу съседното племе.
Започват да се боядисват с цветовете на войната - ръце, лице, гърди, крака и т.н.
По някое време един индианец се сеща:
- Чакайте, бе! Нали сме вече християни?
- Е и, какво от това?
- Ами чувал съм, че те си боядисвали и яйцата...

***
От толкова почивни дни се обърках кога трябваше да се изкъпя …

***
Седя и рева, а мъжът ми ми трие сълзите.
Мислех си, колко е мил и отидох към огледалото, а той, негодникът му, с размазалата се спирала ми нарисувал мустаци…

***
Мислех си, че пералнята прави дрехите ми по-малки.
Оказа се, че е хладилника.

***
ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ


неделя, 20 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-311!

Украинска банка дава $ 10 000 долара за заловен руски шпионин

"Пресса Украины" съобщава, че банка ще плаща по 10 000 долара за всеки заловен и
разоръжен руски шпионин.

Днепропетровският олигарх Игор Коломойский е определил 500 000 гривни (около 42 000 долара) награда за военослужещите, които стреляха по протестиращи в Мариупол, където имаше 3 убити и 13 ранени.

„Взето е решение да се изплатят 500 000 гривни на личния състав на воинската част в Мариупол, която отрази атаката”, обяви в социалните мрежи заместникът на Коломойский Борис Филатов.

В интернет се разпространява и снимка на „изгодната оферта” на ПриватБанк, чийто собственик е Коломойский. Както пише новинарският портал "Пресса Украины", "в размирните Донецк и Луганск, където върлуват въоръжени проруски сепаратисти-терористи", се появи нова социална реклама. На билборда е написано: "Изгодно предложение от ПриватБанк: $10000 за москаля".

"Както е известно, ръководството на Днепропетровска област начело с Игор Коломойский е определило възнаграждение за заловени руски наемници и конфискация на оръжието им. За всяко предадено на властите "зелено човече" наградата е 10 000 долара", съобщава "Пресса Украины".

КОЙ Е ИГОР КОЛОМОЙСКИЙ


Коломойски е смятан за един от най-„затворените” и властни бизнесмени в Украйна. Държи бизнесът му да е далеч от прожекторите, също както и личният му живот. Въпреки това се знае, че е имал обтегнати отношения с Янукович, чийто кръг определя като „цинична промишлено-политическа корпорация”. В момента заедно с Боголюбов се съдят в Лондон с клонящия към Янукович милиардер Виктор Пинчук, който иска от тях 2 млрд. долара компенсации за щети от неизпълнени договорености при приватизацията на рудодобивния комбинат в Кривой рог.

Руският президент Владимир Путин пък на своя пресконференция на 4 март нарече Коломойски „уникален шмекер”, защото бил завлякъл с пари и имущество и руския олигарх Роман Абрамович. Това се смята за отговор на реплика на самия Коломойски, нарекъл ден-два по-рано стопанина на Кремъл „нисък на ръст шизофреник” - по повод острата руска реакция на смяната на властта в Киев

На младини Коломойски е бил близък със землячката си Юлия Тимошенко, но по-късно завива към нейния първо съратник, а после съперник Виктор Юшченко. Вероятно защото като премиер Тимошенко спъва през 2008 г. опита му да приватизира Одеския пристанищен завод (ОПЗ). Тя първо оставя „Приват” да закупи ОПЗ за солидна сума, а после размисля и разваля сделката. Едва ли Коломойски ще пропусне сега да поиска реванш - очевидно ще разчита да получи поне това срещу съгласието си да седне на горещия губернаторски стол в непокорния на Киев Днепропетровск.


Пиян руснак спря самолет от Санкт Петербург за курорт в Египет

Пиян руснак вилня в самолет по линията между Санкт Петербург и египетския курорт Шарм Ел Шейх и бе свален от борда след възникналия скандал. Екшънът на борда бил предизвикан от 35-годишния мъж, който обърнал няколко водки преди полета, съобщават руските медии. Капитанът на самолета е взел решение да свали от машината пасажера, който се държал неадекватно. Полицаите го откарали в най-близката клиника, където било установено, че пътникът се намирал в състояние на "средно алкохолно опиянение".

Мъжът е привлечен към административна отговорност за нарушаване на обществения ред. За щастие, по време на инцидента самолетът все още не бил излетял, а се намирал на пистата на рулиране.

Четири земетресения за 24 часа

Земетресение с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН.

Трусът е усетен в 2,39 ч. през нощта с епицентър югозападно от Чирпан, северозападно от Първомай, югоизточно от Поповица. Няма данни за пострадали и материални щети.

В събота три труса бяха регистрирани на територията на страната. Земетресение източно от Пловдив бе усетено в 19.02 часа с епицентър на 161 км източно от София – между Пловдив и Чирпан край Плодовитово, на 8 км дълбочина. Магнитудът бе 3,1 по Рихтер.

Два труса със сила 2 и 2,5 бяха регистрирани по-рано – в 12.42 ч. и 18.21 ч. на 33 км югоизточно от София.

В района на Чирпан последното силно земетресение е регистрирано през 1928 г. с магнитуд от 7 степен по скалата на Рихтер. Тогава трусът е станал в една от най-опасните сеизмични зони в България – Пловдивско-Чирпанско земетръсно огнище.

Христос воскресе! Великден е!

Днес е Великден, денят, в който празнуваме възкресението на Исус Христос. За православните
християни това е най-големият празник, наричан Празник на всички празници.

Христос възкръсва на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е открита от жените мироносици, посетили гроба, а Исус се явява на Мария Магдалена и на апостолите. Тази вечер преди полунощ се отслужва тържествено богослужение.

Рано сутринта в неделя се отслужва тържествена литургия. Запалената на нея свещ се отнася в дома, за да влезе в него частица от светлината на Възкресението! Празникът се почита и на трапезата, където задължително присъстват Великденските символи – боядисаните яйца, символ на мъченическата кръв Христова, и козунакът – символ на Агнеца Божий. На масата се слага и печено агне, с което се ознаменува краят на дългия пост.

Трапезата не се вдига през трите дни на празника. Те се посвещават на родителите и близките. Седмицата след Великден се нарича Светла седмица, защото Христос внася светлина във всеки и във всичко. Народът вярва, че ако през тази седмица си пожелаеш нещо от сърце, докато държиш монета в ръката си, то непременно ще се сбъдне.


Вицове, април 2014г.

СмЕх

Многото празнични дни са сурово изпитание за разбирателството в семействата.

***
В обявата за работа пишеше - "Необходими умения : Работа в екип".... затова отидох на интервю облечена с любимия си анцуг.…

***
Любовта е като фокус. Ако не духнеш, магията не става…

***
Имало едно време един много добър човек.
С никого не се карал, на всеки услуги вършил, на мравката път правел да мине.
Но хората са неблагодарни и бързо забравяли добрините на този човек
Веднъж той си вървял покрай реката и какво да види - човек се дави !
Бързо скочил в бурната вода, хванал човека и го извадил на брега, положил го на тревата и ... го оправил.
Удавника отворил ококорени очи и продумал:
- Човече, затова, че спаси живота ми с риск за своя собствен ще съм ти вечно благодарен ..., но защо ме оправи накрая ?!
Погледнал го добрия човек и със сарказъм в гласа отговорил:
- За да помниш, мамка ти, за да помниш, щото много забравяте!

***
Правилник за движение по пътищата
1. Никога не спирайте заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ви.
2. Първото зърнато място за паркиране ще бъде и последното. Заемете го светкавично.
3. Винаги се оглеждайте наляво и надясно, когато пресичате на червено.
4. Никога не използвайте мигачи, когато променяте посоката си на движение. Те само предупреждават останалите шофьори да дадат газ и да ви попречат на маневрата.
5. Контактът с очи с шофьор от другия пол отнема предимството ви.

***
Мъж, ходещ заедно с жена си по магазините из мола, винаги стига до героичната фраза:
- Остави ме тук! Продължавай сама напред!

***
Влак дерайлира в Сибир. Двама московчани се спасяват по чудо и шест дни треперят от студ. На седмият ден ги открива стар сибирчанин с брада и пушка:
- Откъде сте момчета?
- От Москва.
- И какво става с революцията?
- Коя революция?
- Тази която започнахме през 1917-та година?
- Охо-о-о, тя победи. След това социализъм, комунизъм, перестройка. Сега вече строим капитализма.
- Абе, хора, защо не съобщавате тук? Ние още влакове взривяваме!

***
ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ