петък, 22 май 2015 г.

Сградата на КТБ "лапната" от защитен свидетел

Сградата на КТБ на софийския площад "Гарибалди" вече е собственост на защитен свидетел.

Това разкри бившият премиер (1997-2001) и основател на ДСБ Иван Костов в разговор по Би Ти Ви.

Той продължава да е убеден в умишления фалит на КТБ. Самият Костов си призна, че е бил сред вложителите на банката с преференциален влог с по-високи лихви.

Според експремиера фалитът на банката не е струвал нищо на държавата, независимо от платените на вложителите компенсации.  Бившият премиер прогнозира още по-мрачни събития около КТБ ако бъде доказан умишленияг й фалит.

"Най-страшното, което ще се случи, е, че тези спорове кой е прав или не за КТБ няма да се решат в България от медиите, няма да е в Народното събрание, нито пък в правителството. Този въпрос ще се реши от европейски съд, защото Оманският фонд съди България вероятно за умишления фалит на КТБ. Ако съдът счете, че аргументите му са достатъчно солидни, тогава ще има нарочен, умишлен фалит на КТБ и никой в България не може да го промени", смята Костов.

За себе си той каза, че е "само щрих от пейзажа", тъй като в момента тече мощна атака срещу българската политическа система.

"Внушава се, че тези, които са си вложили парите в банката, са престъпници, да се публикуват имената на най-големите вложители е активно мероприятие", твърди още Иван Костов.