сряда, 11 ноември 2015 г.

Искат Цачева да не публикува указа за награждаването на Вселенския патриарх

Председателят на парламентарната група на БСП - Лява България Михаил Миков призова шефа на парламента Цецка Цачева да не публикува указа за награждаването на Вартоломей в "Държавен вестник".
Миков се мотивира с опита си да открие по какъв път се е стигнало до връчването на най-високото държавно отличие на вселенския патриарх, който скандализира и църковните, и светските български власти с изявленията и поведението си.

Лидерът на БСП не откри въпросния указ, публикуван нито на страницата на Министерски съвет, нито на президентството, поради което е изненадан как и от кого е взето това решение и смята, че то не трябва да бъде обнародвани.

Цачева напълно се съгласи с Миков, че трябва да се установят пътищата, по които се е стигнало да въпросното решение, "защото народните представители имат право да знаят това". И заяви, че ще направи всичко възможно да установи фактите.

Шефката на парламента обаче предупреди, че ако президентът изпрати указа си за публикуване в "Държавен вестник", тя няма никакви правомощия да го спре.

Тъй или иначе депутатите ще изяснят как се е стигнало до награждаването на Вартоломей, с когото българският премир Бойко Борисов отказа да се срещне след скандалното му поведение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар