понеделник, 28 декември 2015 г.

Разкрития: Местан припаднал по време на речта на Доган

Лютви Местан е колабирал, докато Ахмед Доган е произнасял речта си в Сараите в Бояна на 17 декември, разказа в студиото на Нова тв собственикът и главен редактор на сайта 24 rodopi.com Илхан Алдай.

Местан колабирал, а в залата никой не посмял да направи нещо. "Местан колабира и никой не смее да гъкне. През два-три стола от него била жена му. Подвикнала му: "Лютви, Лютви" и опитала да му подаде вода", разказа Алдай.

Той обясни, че избирателите на ДПС очакват появата на партия на Лютви Местан, която ще има финансовата подкрепа на партията на турския президент Реджеп Таип Ердоган. Според него обаче твърденията за това, че руските служби са оказали натиск над Доган, за да се разправи с протурско настроеното население, са неверни. Такава теза била разпространявана от човек, близък до Местан, който "ходи по медиите и си защитава 10-те хил. лв., които получава на месец от ДПС".

В Сараите е присъствала певицата Галена. Когато Доган заявява, че разбира от политика, единствено тя си позволила да реагира, като се усмихнала. Това било повод почетният председател на ДПС да каже в словото си, че Галена разбира от музика, но за това не се занимава с политика. По време на изказването на Доган, от едната му страна седял лекар, "светило в медицината", а от другата страна - много голям бизнесмен, обясни Алдай.
Според Алдай още преди словото на Доган да бъде оповестено от пресцентъра на партията в силно редактиран вариант, върху Доган е оказван натиск от страна на турското посолство да ревизира решението си. По предварителен план е трябвало Местан да подаде оставка на 25 декември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар