сряда, 13 януари 2016 г.

Ако му разбутат управлението, да ходят да се молят на пауните

Пауните в двора на Ахмед Доган
Ако му разбутат управлението, да ходят да се молят на пауните.

Нека да пазим стабилността, която имаме в България. Ужасно е това, което се случва в Истанбул. Ако разбутаме сравнително здравата власт у нас, години няма да се направи правителство. Обещавам им го на всички, които си правят криви сметки.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в авиобаза Граф Игнатиево във вторник.

Премиерът реагира остро на писмото на КРИБ, изпратено до вътрешния министър Румяна Бъчварова с копие и до него. Най-голямата работодателска организация постави ултиматум за оставката на Бъчварова, ако убийството на собственика на “Агресия” Александър Антов не бъде разкрито бързо.
Говоря с главния и със зам. главния прокурор. Знам какво правят - напредват доста”, каза Борисов. По думите му не вътрешният министър разкрива убийствата, а професионалното ръководство на МВР и хилядите служители в него, на които това им е работата.

Борисов добави, че Бъчварова е на отдавна планирано и многократно отлагано досега посещение в Китай. Лично той дал съгласие за него.
“С ДПС във властта няма да ме видите, каза ядосано премиерът в Граф Игнатиево и продължи: В опозиция - с удоволствие. Тогава на другите ще им видя сеира - на тези, които до вчера ме прегръщаха, а днес говорят за библиотекарско-сарайски неща.

(Оттам - т. нар. сарай на Доган, в чийто двор се разхождат пауни, според депутата Атанас Атанасов от ДСБ ръководели службите.)

Ще ги пратя да ходят да се молят при пауните. Аз на никого няма да се моля, защото имам достатъчноголяма партия”, отсече Борисов.

Той добави, че можел “да преглътне ДПС от толерантност” заради смесеното население. Противниците му обаче нямало да могат да преглътнат това, което ще им се стовари на главата с контрабандистите. “Явно много ги е яд, че се преборихме с контрабандата и събрахме близо 3 млрд. лв. в бюджета”, добави той.