четвъртък, 7 януари 2016 г.

Въображаемият свят на Меркел рухна в един миг

Нападенията, извършени от мигранти в Кьолн, потвърдиха огромния политически провал на канцлера на Германия, която не само не успя адекватно да окаже помощ на хората, но и показа пълно неразбиране на ситуацията. Това пише в свой анализ германското издание Deutsche Wirtschafts Nachrichten, цитирано от Риа Новости.

Посегателствата над жени в Кьолн, извършени от мигранти, показа, че мечтата на германския канцлер Ангела Меркел за успешното решаване на кризата с бежанците е сапунен мехур, който се спука, а фразата "отворени граници" се превърна в кошмар за Европа.
Меркел изрази възмущение от атаките и подчерта, че те изискват твърд отговор от страна на правоприлагащите органи. От датата на атаките до времето, по което канцлерът направи изявлението си обаче, минаха пет дни, престъпниците са отдавна изчезнали и жертвите никога няма да получат възмездие, отбелязва авторът.

Проблемът е, че мерките за защита правата на човека не работят в светлия и радостен въображаем свят, в който живее германският канцлер. Тя насърчава хората да "обърнат и другата буза." Меркел изглежда е забравила, че не е проповедник, а държавен глава на население от над 80 милиона граждани и първо трябва да предприеме стъпки за защита на своя народ, за което в края на краищата има закони, подчертава изданието.

С всеки изминал ден става все по-ясно, че с политиката си на "отворени врати", към която канцлерът продължава упорито да се придържа, Меркел е нарушила европейското право и правата на гражданите на ЕС. Престъпленията, извършени в Кьолн, показаха каква е днес европейската реалност. Рано или късно, Меркел ще трябва да напусне фантастичния свят, в който живее и да види какво наистина се случва, заключава авторът на статията.

Кьолнската полиция съобщи във вторник, че е получила около 90 жалби от жени, които са били подложени на сексуален тормоз в новогодишната нощ от мъже "с африкански и арабски външен вид", предполага се - мигранти. По информация на Spiegel, позовавайки се на началника на полицията Волфганг Алберс, на площада в града са се били събрали около хиляда мъже на възраст от 15 до 35 години. Подпийналата тълпа мъже са нападали преминаващите жени, като са им задигали портмонетата и мобилните телефони и са отправяли смъртни заплахи към хората, които са се опитвали да се намесят.