петък, 18 март 2016 г.

Арестуваха атентатора от Париж

Арестуваха един от атентаторите от Париж- Салах Абдеслам, съобщи АФП.  Той е бил ранен в крака и заловен в брюкселския имигрантски квартал Моленбеек.

Това стана при провеждана от белгийската полиция антитеростична акция, съобщи телевизия РТЛ. Там имаше стрелба. Журналист свидетелстваше за покосен човек, който пада на тротоара.

По-рано стана известно, че отпечатъци и ДНК от най-търсения човек в Европа бяха открити в апартамент в квартала Форе в Брюксел. Във вторник вечер белгийската полиция атакува квартира,  в която имаше заподозрени в подготвяне на атентати в Европа.

Те откриха огън с калашници срещу спецчастите. Четирима униформани бяха ранени. Един от заподозрените бе разстрелян на място. Но друг избяга. Сега разследващите подозират, че това е бил Салах Абдеслам. Същият, който участва в кървавите атентати на 13 ноември миналата година в Париж. Това потвърждава, че атакуваният апартамент със сигурност е служел за база на терористична клетка.

Все още не е ясно дали единият от избягалите при престрелката във вторник е Абдеслам. Няма още датиране на отпечатъците. А те може да са оставени по друго време. Например при организирането на атентата в Париж. Но при всички случаи ясно е, че квартирата е служела за укритие на терористи.