вторник, 5 юли 2016 г.

Общински съветник в Пловдив изкара 2,63 на матурата по български

Общинският съветник Айри Мурад знае български за 2,63, а от философия отбира за 3,13. Това сочат резултатите от държавните зрелостни изпити.


Така две години след завършването на 12. клас  в СОУ „Найден Геров” местният политически активист от коалицията на Здравко Димитров остава само с удостоверение, но не и с диплома за средно образование, която да му отвори път към университета.



Айри Мурад се яви на матурите с тазгодишния випуск, защото, когато му било времето, датата съвпаднала със сватбата му със Зейнеб. Въпреки закъснението иска да вземе документа, за да учи нагоре. Само още не е решил обществени науки в Пловдивския университет или ветеринарна медицина в Стара Загора.



Още преди да си узнае оценките от двата изпита, Мурад имал съмнения дали е изкарал. Наесен съм на поправка, зарече се общинският съветник, скъсан по фундаменталния предмет в училище - български език и литература.



От явилите се шестима възпитаници на Ромския колеж, както наричат СОУ „Найден Геров” в махалата, само двама са постигнали успех и на двете матури. И двамата са държали като втори предмет философия. Другите четирима от випуска, които са се явили, са си взели по един от изпитите, но са скъсани на втория и не са им стигнали по няколко стотни да прехвърлят тройката.