събота, 3 септември 2016 г.

Ген. Радев отрече да е назначил съпругата си във ВВС

Бившият командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев, който бе издигнат за кандидат-президент на БСП, отрече обвиненията на военния министър Николай Ненчев, че е назначил съпругата си на работа във ВВС докато ги е оглавявал.

Ненчев обвини в петък Радев в "изключително тежък конфликт на интереси" заради съпругата му Десислава Генчева, която сам е назначил първо като счетоводител във финансовата служба на ВВС, а след това и като негов пиар.

А от военното министерство съобщиха, че са започнали проверка за конфликт на интереси срещу бившия командир на Военновъздушните сили.

Радев обаче заяви пред бТВ, че съпругата му е назначена още през 2011 г. от настоящия началник на отбраната, а не от него.

”Нямам намерение да коментирам един отдавна компрометиран министър, срещу когото в момента се води прокурорска проверка точно за състоянието на Миг-29. Проблемът не е в Ненчев, той толкова си може. Проблемът е, че и премиерът Борисов говори неистини за българската авиация”, коментира Радев.

Той допълни, че военният ни министър е доказано вреден за националната сигурност на страната.

Радев покани премиера Бойко Борисов „като мъж на честта и генерал” да изяснят истината за военната ни авиация в ефира на телевизията.