понеделник, 26 декември 2016 г.

Първи версии за разбилия се руски самолет

Сред основните версии за причините за катастрофата на руския военен самолет, който се разби в Черно море с 92 души на борда, няма терористичен акт. Информацията съобщи руския министър на транспорта Максим Соколов, който оглавява правителствената комисия, която разследва инцидента.

Останки от руския военен Ту-154 са намерени на 1,5 км разтояние от брега в района на Сочи на дълбочина 50-70 метра.

„Към този момент доколкото ми е известно, основните версии не включват терористичен акт. Считаме, че причина за катастрофата е или техническото състояние или грешка при управлението на самолета, но това тепърва ще се установи от следствието, както и от специална техническа комисия" - каза Соколов на специален брифинг.

Министърът се връща от Сочи в Москва, където ще предостави доклад за състоянието на нещата с разбилия се Ту-154 на министър-председателя Дмитрий Медведев.

Самолетът е излетял от летище Адлер в Сочи след като е бил зареден с гориво. Той лети във въздуха само две минути. На борда му са били военни, журналисти и музиканти от ансамбъл „Александров", които отивали да поздравят с новогодишните празници руските военни от авиобазата Хмеймим в Сирия.