неделя, 12 март 2017 г.

Борисов: Платили сме близо 2 млн. за Йончева. Бяха договорени от нейния мъж тогава

"Ако Елена Йончева иска да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, което сме платили насила. С постановления сме платили близо 2 милиона. Бяха договорени от нейния мъж тогава. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка – от А до Я".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран пресцентъра на партията, във Варна. Така той коментира заявката на Елена Йончева, която сега е кандидат-депутат от БСП, че ще го съди за клевета. Йончева също така призова Борисов да се откаже от политиката, ако в съда се докаже, че той лъже.

Повод за думите й стана изявление на Борисов от преди няколко дни, в които той заяви, че държавата е плащала милиони за нейни журналистически материали.
Журналистката категорично заяви, че не е получавала пари от БНТ за своите репортажи. Тя каза още, че е работила със спонсори.

Малко по-късно пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова също коментира казуса на профила си във фейсбук. Тя приложи и статия, в която се говори за това, че първото правителство на Борисов е отпуснало 2 млн. лв. на Националната служба за разузнаване, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция".

"Елена, Елена... питай Станишев, той помни! Хайде със здраве и стига сте се чудили - колко е мъж Бойко Борисов".
Това написа Арнаудова.