петък, 21 юли 2017 г.

Борисов нареди сеч в ГЕРБ-Добрич след скандала със суджуците

Премиерът Бойко Борисов е наредил уволнението на всички членове на областното ръководство на ГЕРБ в Добрич, съобщи пресцентърът на партията.

Заповедта трябва да приведе в изпълнение зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, на когото е разпоредено да информира членовете на Изпълнителната комисия с предложението на партийния председател.

Борисов предлага още комисията да освободи общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич.

Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областната и общинската структури.

Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник, пишат от ГЕРБ.

Предисторията на тази партийна сеч са изнесените от главния прокурор Сотир Цацаров данни, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов е рекетирал бизнесмен от Добрич, като е използвал името на премиера Бойко Борисов. Той успял да отмъкне 4 тона суджук и 60 кг. телешка кайма и филе "Елена", за които твърдял, че са предназначени за Борисов. Храната така и не стигнала до премиера.

Спрямо депутата са събрани данни за общо пет извършени престъпления от 2012 година до настоящия момент.

Изявлението на Цацаров доведе до днешното доброволното даване на имунитета от депутата.