петък, 31 август 2018 г.

Приятелка на президентшата - отговорник за пътя край Своге


Приятелка на президентшата Десислава Радева е била шеф на дирекцията в Агенция "Пътна инфраструктура", водила проекта за ремонт на пътя Мездра-Своге.

Стела Попниколова, съпруга на регионалния министър Спас Попниколов в служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, е оглавявала дирекцията, съобщи "24 часа", като се позова на дългогодишни служители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
Но освен това Попниколова е в една фондация с Десислава Радева и Мирела Божинова - "Живата вода на България".

Тя е била шеф на дирекция “Управление на проекти, финансирани с национални и кредитни средства” и е от Бургас, като Десислава Радева.

Попниколова е работила в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) между 2011 и края на 2014 г. като шеф на дирекцията. Асфалтирането, което е част от рехабилитацията на целия проект от близо 83 км е приключило през 2014 г. А самият път е пуснат в експлоатация през декември 2016 г.

"24 часа" припомня, че и Цвета Тимева, секретар на президента Радев по регионална политика, е работила в АПИ и е имала отношение към въпросния път. В периода 2001 – 2011 г. тя последователно заема различни длъжности в дирекция "Експлоатация и поддържане на републиканските пътища", която има пряко отношение към строежа на всички нови пътища в цялата страна.

По-рано днес Камарата на строителите в България настоя президентът Румен Радев да се извини на 200 000 души, които работят в бранша.

"КСБ изразява своите искрени съболезнования към близките на загиналите и към пострадалите от тежкия инцидент край Своге. Инцидентът на пътя за Своге е голяма човешка трагедия. Свидетели сме на сериозната ангажираност на всички разследващи органи и желанието им виновните да бъдат разкрити и да понесат своята отговорност. Ние вярваме, че следствието и прокуратурата ще установи причините и виновниците за инцидента".


Няма коментари:

Публикуване на коментар