неделя, 5 март 2023 г.

Немски завод за танкове може да се изгради в Украйна

Оръжейната компания Rheinmetall преговаря за изграждането на танков завод на украинска земя. "Завод на Rheinmetall в Украйна може да бъде построен за около 200 милиона евро", заяви главният изпълнителен директор Армин Папергер пред вестник Rheinische Post, съобщава Spiegel. Той може да произвежда до 400 бойни танка Panther годишно. Разговорите с украинското правителство са "обещаващи". Папергер се надява на решение "в следващите два месеца".

 Танк Panther на панаир на оръжията
във Франция
Снимка: Benoit Tessier / REUTERS

Panther е най-новият модерен боен танк на Rheinmetall. Все още не се използва от нито една армия в света. Сега те са в етап на прототип. Миналото лято Rheinmetall представи Panther на изложение в Париж и го нарече най-мощният боен танк в света.

Шефът на Rheinmetall е убеден, че заводът може да бъде защитен от руски въздушни удари. "Защитата чрез противовъздушна отбрана не би била трудна". Украйна се нуждае от 600 до 800 танка за победа, подчерта босът на Rheinmetall. 

Може да подкрепите блога с дарение! Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама!