вторник, 7 март 2023 г.

Украйна вече разполага с високоточни авиобомби JDAM-ER! Вижте какво могат тези бомби! Видео

Украинските ВВС вероятно вече биха могли да използват бомби JDAM-ER срещу руските нашественици.

Според публикации на американски медии, генералът от ВВС на САЩ Джеймс Хекер, ръководител на ВВС на САЩ в Европа (USAFE) твърди, че бомбите с прецизно насочване с  които могат да поразяват цели на разстояние до72 км, са били прехвърлени в Украйна.



Подчертава се, че той специално е обсъждал JDAM-ER.

"Наскоро получихме някои прецизни боеприпаси (за Украйна), които имаха някакъв разширен обсег и отиват малко по-далеч и имат прецизно насочване", каза Хекер. Това е, което успяхме да им дадем (на Украйна) вероятно през последните три седмици."


Съобщението е било направено на медийна кръгла маса, която се е провела в кулоарите на Военния симпозиум на Асоциацията на военновъздушните и космическите сили през 2023 г., който бе открит на 6 март в Аврора, Колорадо.


Медиите подчертават, че общият брой на JDAM-ER, които Украйна има в момента, е ограничен.

Отбелязва се обаче, че JDAM-ER вече може да създаде реални проблеми на руските сили.

Вижте тестване на боеприпаси JDAM, за да разберете какво може да се очаква.


Американските медии подчертават, че точната конфигурация на JDAM-ER, които Украйна е получила досега, е неясна. Също така не е ясно какви платформи използват украинските сили, за да доставят тези оръжия.

Преди това Bloomberg съобщи, че САЩ са предали на Украйна бомбите JDAM, ръководени от GPS. От Пентагона обаче няма официална информация за прехвърлянето на тези боеприпаси.

Може да подкрепите блога с дарение! Блогът се издържа единствено от дарения. Не получава финансиране и не публикува реклама!