сряда, 26 юли 2023 г.

Руснаците започнаха да се страхуват за корабите си в Черно море. 🙂

Руският военен канал Rybar съобщава за активност на Украйна в Черно море. Той пише:

"В същото време ситуацията около ударите на руските въоръжени сили с ракети и безпилотни летателни апарати камикадзе в района на Одеса се използва от украинските власти за засилване на контрола в крайбрежната зона.



Над 30 кораба и катера на Морската охрана (КрМО и КаМО) на Военноморските сили на Украйна са разположени в Одеска област. В зависимост от възможностите на борда са поставени ПЗРК, противовъздушни установки и картечници за борба с въздушни цели.

📌Този вид дейност обаче преследва и друга цел: засилване на присъствието в северозападната част на Черно море. През последните дни три до пет дрона Bayraktar работят по крайбрежието, а наскоро БПЛА Tekever AR5 работи на юг, включително в посока Змейни.

Това е най-новата платформа за провеждане на мисии за разузнаване и търсене над морето, която е оборудвана с най-новите технологии. А проследяването на движенията на руските кораби на големи разстояния и насочването на дронове, както например вчера на патрулния кораб „Сергей Котов“, е една от декларираните възможности на AR5.

🔻Като се има предвид, че украинските моряци няколко месеца отработваха изстрелването на безпилотни самолети от военноморските сили КаМО и КрМО, това своеобразно укрепване на групировката в Черно море на фона на заплахи изглежда подозрително за търговските и товарните кораби, идващи в руските пристанища.
...  Ето защо в следващите дни трябва да се очакват опити на Въоръжените сили на Въоръжените сили да атакуват не само военни кораби на Черноморския флот, но и цивилни плавателни съдове в Черно море."

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение