събота, 29 юли 2023 г.

ISW: Украинските войски настъпват най-малко в три посоки

ВСУ продължиха контранастъпателните действия в най-малко три участъка на фронта и според съобщенията са напреднали по линията на фронта близо до Бахмут и по границата на Донецка и Запорожка области“, казват от ISW (Институтът за изследване на войната).


Руски военни блогъри признават, че ВСУ са превзели Старомайорске на 27 юли. Украинските сили са напреднали в рамките на 10-12 километра от основната руска отбранителна линия в посока Бердянск, съобщава Институтът. Има настъпление на украински войски при Курдюмивка и Андриевка, отбелязват от там.

Командирът на руския батальон "Восток" Александър Ходаковски заяви, че украинските сили могат да нанасят удари срещу пълната дълбочина на защитата на руските сили и че тези удари убиват руски командири и деградират руското командване и контрол. Украинският генерален щаб съобщи, че 247-и руски гвардейски десантно-щурмови полк (7-а дивизия на ВДВ) е отказал да отиде на бой край Старомайорске поради тежки руски загуби и украински победи на бойното поле.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение