сряда, 2 август 2023 г.

"Няма да питаме никого": коментар на украинските власти за ударите по територията на Русия

Според секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Украйна ще държи окупаторите в страх, докато руснаците са на чужда земя. Официален Киев може да използва всякакви методи, както правят в Москва.


Украйна няма да иска разрешение от други страни за това как и къде да използва оръжия, произведени на наша територия. Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов в тв ефир на украинския "телетон".

Според него руските окупатори ще се притесняват, докато са на чужда земя и официален Киев може да използва всякакви методи, както правят в Москва.

"Няма да оставим тези терористи сами, докато не напуснат територията на нашата страна. Няма да питаме никого как да използваме оръжията, които се произвеждат на територията на нашата страна, за да унищожим агресора там, където сметнем за необходимо - или Москва, или някое друго населено място, или Санкт Петербург... Няма да искаме от никого разрешение за това", се казва в съобщението.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана също отбеляза, че Украйна има право да направи това, което смята за необходимо, защото хората чакат победата. Ако руснаците са смятали, че всички основни и важни събития ще се случат изключително в Украйна, те много грешат.

Засегната бе и темата за атаката с безпилотни летателни апарати срещу бизнес центъра в Москва, където се намират няколко руски министерства. Олексий Данилов смята, че в това има някаква символика.

"Знаете ли, това също е война на символи. Имаше крайцер "Москва", сега - "Москва Сити". Всичко, което е свързано с Москва, с града, откъдето цялата тази мерзост решава да убие нашите граждани, трябва да престане да съществува във вида, в който е", добави той.

Данилов заяви, че Кремъл трябва да се подготви за нова кампания срещу Москва и това може да се случи съвсем скоро. Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна отбеляза, че протестните настроения продължават да растат в Руската федерация сред различни недоволни групи.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение