неделя, 27 август 2023 г.

NYT: Генерал Сирски призова за засилване на отбраната на Купянск. Пентагонът е против

Командващият сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, противно на съветите на западните съюзници, настоява за засилване на отбраната на Купянското направление. Това пише в публикация The New York Times.


Командирът на източната групировка призова за повече подкрепления край Купянск, където Русия се опитва да постигне успехи.

През последните седмици руските сили успяха да напреднат близо до украинския град, тъй като основните сили бяха концентрирани на юг и изток.

"Вражеските части продължават да нанасят удари с артилерия, минохвъргачки и самолети. При такива условия трябва незабавно да предприемем всички мерки за укрепване на нашата отбрана на заплашителни линии и да атакуваме, където е възможно", написа Сирски в петък, 25 август.

В същото време Пентагонът смята, че въоръжените сили на Украйна трябва да формират един ударен юмрук на един участък от фронтовата линия.

Вместо това украинското командване смята за необходимо да отдели войски и огнева мощ, така че защитата на различните сектори на фронта на юг и изток да бъде справедлива и равнопоставена.

🔵 Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение