събота, 9 септември 2023 г.

Г-20: председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обвини Русия в цинизъм и пародия на щедрост.

Шарл Мишел към Лавров: "Атакуването на украински пристанища и предлагането на 1 милион тона зърно на Африка като подарък е цинизъм и пародия на щедрост." 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, говорейки на срещата на лидерите на Г-20 в Ню Делхи (Индия), открито обвини представителя на Русия - министъра на външните работи Сергей Лавров в цинизъм и пародия на щедрост, когато Руската федерация бомбардира украинската пристанищна инфраструктура и предлага 1 милион тона зърно на африканските страни като подарък.


„На една Земя искаме по-добро бъдеще за поколенията, които идват след нас. Трябва да се борим за мир с природата, да се борим с изменението на климата. Но също така трябва да се борим с онези, които водят войни напълно безотговорно. Това има последствия, които надхвърлят сигурността на европейския континент. Има въздействие върху целия свят. Засяга енергията, инфлацията и влошава енергийната сигурност", каза той.

В тази връзка Мишел подчерта, че именно поради това ЕС "твърдо подкрепя Устава на ООН и справедливия мир, предложен от президента Зеленски". 

🔵Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение