понеделник, 27 ноември 2023 г.

Разследване: Фирми от ЕС все още успяват да заобиколят санкциите и доставят стоки в Русия, които се ползват от армията на нашествениците.

Все още европейски фирми успяват да заобиколят санкциите и да доставят стоки в Русия. Да, не толкова масово, но все пак го има. Разследване показва, че производителите на обувки за руската армия са закупили продукти на стойност $4,1 млн. Един от най-големите доставчици се оказа Belintertrans Germany Gmbh, който е оператор на беларуската железница с офис в Германия.


Обувките, които остават на бойното поле от ликвидираните руски нашественици, се оказаха продукти на руски производители на обувки за силите на реда - "Донобув", "Фарадей", "Искож" и "Уничел". Бяха анализирани търговски бази и се оказа, че тези предприятия извършват покупки в европейски страни. Освен германците, има и италианска Conceria Cervinia Spa (продадени продукти на стойност 1,7 милиона долара), немски Neuhaus GmbH (0,7 милиона долара).

Вижда се, че блокадата на Русия не е пълна, а ако европейските държави спазваха стриктно санкциите, на руските нашественици щеше да им е трудно даже с обувки да се снабдят.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! 
 Може да подкрепите блога с дарение⏬ 

PayPal:

Revolut:
revolut.me/danibg1912